روز گذشته به عملکرد تیم های یوونتوس، اینتر، میلان و ناپولی در نقل و انتقالات تابستانی این فصل پرداختیم. بررسی امروز خود را از بهترین تیم ایتالیایی در فصل گذشته لیگ قهرمانان اروپا، یعنی رم شروع می کنیم. گرگ ها هر چند این فصل تعداد زیادی از گرگ زاده های خودشان را از دست دادند اما تلاش کردند تا با خرید بازیکنان جوان، گرگ های جدیدی را برای آینده باشگاه تربیت کنند!
🔸رم
مونچی این تابستان گرانقیمت ترین خریدش را در واپسین روزهای ددلاین نقل و انتقالاتی انجام داد و استیون انزونزی ۲۹ ساله را با ۲۶ میلیون یورو از سویا به رم آورد. مونچی خاویر پاستوره را هم با مبلغی در حدود ۲۵ میلیون یورو از پاریس به رم آورد تا خیالش از بابت تجربه بالای خط هافبکش در این فصل راحت شود. جاستین کلایورت، پسر پاتریک کلایورت و وینگر چپ آژاکس هم این فصل با ۱۷ میلیون یورو به جالوروسی پیوست؛ او تنها ۱۹ سال سن دارد و فصل قبل در اردیویژه هلند عملکرد قابل قبولی داشته است. دیگر خرید جوان این فصل جالوروسی، آنته کوریچ، هافبک باشگاه دینامو زاگرب بود که با مبلغ نازل ۶ میلیون یورو به رم پیوست. برایان کریستانته هم در همان اوایل کار به صورت قرضی از آتالانتا به رم پیوست. رم همچنین ایوان مارکانو، مدافع وسط باشگاه پورتو را به صورت آزاد خرید. داویده سانتون هم دیگر خرید جالوروسی از اینتر بود.
قرارداد پاتریک شیک هم این فصل با پرداخت ۹ میلیون یورو دائمی شد. اما چالش برانگیز ترین پست این تابستان رم شاید دروازه این تیم بود. ابتدا الیسون بکر با مبلغ ۶۲/۵ میلیون یورو به لیورپول پیوست تا برای چند هفته و پیش از پیوستن کپا آریزاباگالا به چلسی، گرانقیمت ترین دروازه بان تاریخ لقب بگیرد و پس از آن هم بارتوش اسکوروپسکی با ۹ میلیون یورو به بولونیا پیوست. رم اما با ۸/۵ میلیون یورو رابین اولسن، دروازه بان کپنهاگن دانمارک که در جام جهانی برای سوئد درخشید را به عنوان دروازه بان اول و آنتونیو میرانته را با ۴ میلیون یورو از بولونیا به عنوان دروازه بان دوم به رم آورد.
رم علاوه بر الیسون که به آن اشاره شد، راجا ناینگولان را هم در این فصل از دست داد؛ نینجا تصمیم گرفت تا المپیکو را به مقصد جوزپه مه آتزا ترک کند.
از دیگر خروجی های رم می توان به خوان ایتوربه، گرگوری دفرل و لئوناردو کاستان اشاره کرد. بزرگترین سرخوردگی رم در این تابستان اما شاید ماجرای پیش آمده بر سر انتقال مالکوم باشد؛ بارسلونا او را در یک قدمی رم هایجک کرد تا یکی از بزرگترین هایجک های این تابستان صورت پذیرد. کوین استروتمن هم به مارسی پیوست تا پس از آن هواداران باشگاه رم انتقاد های شدید خود را نسبت به ستارگانی که طی سال های اخیر از رم جدا شدند به گوش مدیران تیم برسانند. باید منتظر ماند و دید رم موفق به تکرار نتایج فصل گذشته خود می شود یا خیر؟!
با وجود اینکه آن ها در آمد بالایی که از لیگ قهرمانان فصل گذشته و اسپانسرهای جدید بدست آمد اما جالوروسی ولخرجی نکرد. آن ها در خط حمله به غیر از ادین ژکوی با تجربه، جوانانی نظیر پاتریک شیک، چنگیز اوندر و پاتریک کلایورت را دارند که می توانند آینده ساز باشگاه شوند!
🔹لاتزیو
دیگر تیم پایتخت نشین یعنی لاتزیو تابستان نسبتا آرامی را پشت سر گذاشت. آن ها فیلیپه اندرسون را در ازای ۳۸ میلیون یورو به وست هم فروختند و درآمد خوبی از این فروش کسب کردند. لاتزیو خواکین کوریا را با ۱۵ میلیون یورو از سویا خرید و میلان بادلی را به صورت آزاد از فیورنتینا بخدمت گرفت. لاتزیو در ادامه با ۱۰ میلیون یورو فرانچسکو آچربی را از ساسولو خرید. والون بریشا هم با ۷/۵ میلیون یورو از ردبول سالزبورگ به لاتزیو پیوست. ریزا دورمیسی، فول بک رئال بتیس هم دیگر خرید لاتزیو بود که با ۶/۵ میلیون یورو به این تیم پیوست. فدریکو مارکتی، استفان دی فرای و یوزف دیوردوویچ مهم ترین خروجی های لاتزیو در این فصل هستند که همگی به صورت آزاد از این تیم جدا شدند.
🔸آتالانتا
آتالانتا اما عملکرد ضعیفی در این تابستان داشت و تا آنجایی پیشرفت که صدای گاسپرینی سرمربی تیم هم از این اتفاقات درآمد. آن ها دوان زاپاتا را به صورت قرضی به برگامو آوردند، داویده بتلا و مارکو کارارو را با ۷ و ۵ میلیون یورو از اینتر خریدند. مارکو تومینلو را هم با ۵ میلیون یورو از رم به برگامو آوردند. ماریو پاسالیچ هم با قراردادی قرضی با بند خرید دائمی ۱ میلیون یورویی به آتالانتا پیوست، اما به جز آن خرید چندان چشمگیری نداشتند و در ضمن بازیکنانی نظیر برایان کریستانته، مارکو اسپورتیلو، یاسمین کورتیچ و آلبرتو پالوسچی را هم از دست دادند. با این حال باید دید گاسپرینی می تواند با این تیم و تکیه بر ستارگان باتجربه اش نظیر پاپو گومز همان نتایج سال های گذشته را در لیگ و اروپا تکرار کند یا خیر؟!
🔹فیورنتینا
رقیب جدی فیورنتینا در کسب سهمیه لیگ اروپا یعنی فیورنتینا که از قضا استفانو پیولی را روی نیمکت خود دارد، عملکردی به واقع استثنایی در این تابستان داشت. ویولا علاوه بر اینکه توانست ستارگان خودش نظیر فدریکو کیه زا و جووانی سیمئونه را در تیم نگه دارد، خرید های خوبی هم کرد. آن ها ریکاردو ساپانورا را از امپولی و جرمن پتزالا را از رئال بتیس روی هم با ۱۶ میلیون یورو خریدند. در ادامه آلبان لافونت را با ۷ میلیون یورو از تولوز گرفتند. نورگارد، هنکو، چکرینی و بیراقی دیگر خرید های فیورنتینا بودند که چندان نام آشنا نیستند اما در حدود ۱۰ میلیون یورو برایشان خرج شد. اوج کار بنفش ها در این تابستان اما آنجا بود که مارکو پیاتسا را از یوونتوس، ادمیلسون فرناندز را از وستهم، ژرسون را از رم و کوین میرالاس را هم از اورتون به صورت قرضی به آرتمیو فرانکی آورد تا این فصل شاهد فیورنتینایی رویایی باشیم. این در حالیست که ویولا بازیکنانی نظیر خوما باباکار، برونو گاسپار، کارلوس سانچز و نند توموویچ را فروخته است.
🔸تورینو
تورینو هم تابستان نسبتا خوبی را پشت سر گذاشت؛ آن ها توانستند بازیکنانی نظیر سوالیهو میت از موناکو، توماس رینکون از یوونتوس، امبایه نیانگ از میلان، نیکولاس انکولو از تورینو، اولا آینا از چلسی، روبرتو سوریانو از ویارئال و سیمونه زازا از والنسیا را جذب کنند. با این حال آن ها چندین بازیکن خود از جمله بارکا، گومیس، مولینارو، اوبی و آکواه را از دست دادند. باید دید گراناتا این فصل چه می کند.
🔹سمپدوریا
سمپدوریا هرچند این فصل چندین ستاره خود نظیر لوکاس توریرا، پاتریک شیک (قراردادش با رم را دائمی کرد)، ویویانو، بودیمیر، استرینیچ و دیورویچ را از دست داد و درآمد نسبتا خوبی هم کسب کرد، اما فررا که طی چند روز اخیر اعلام شد باشگاه را بین ۱۵۰ تا ۱۸۰ میلیون یورو می خواهد به مالکان باشگاه الاتحاد بفروشد، خرج چندان زیادی در این تابستان نکرد. آن ها دوان زاپاتا را با ۱۷ میلیون یورو از ناپولی خریدند و به آتالانتا قرض دادند. دیگر خریدهای سمپدوریا آلبین اکدال، رونالدو ویرا، ریکاردو ساپانورا و گرگوری دفرل بودند.
🔸ساسولو
ساسولو در این تابستان اندکی ولخرجی کرد و باید دید با روبرتو د زربی، سرمربی جدیدش که فصل گذشته روی نیمکت تیم نگون بخت بنونتو می نشست چه می کند. آنها با مبلغی در حدود ۲۴ میلیون یورو، فدریکو دی فرانچسکو پسر اوزه بیو دی فرانچسکو را از بولونیا، خوما باباکار را از فیورنتینا و ینس اودگارد را از اینتر به ساسولو آوردند. جرمی بوگا را هم با ۵ میلیون یورو از چلسی خریدند و فیلیپ دیوردوویچ و کوین پرینس بواتنگ را هم به صورت آزاد به خدمت گرفتند. از مهمترین خروجی های آن ها هم می توان به گرگوری دفرل (رم دائمی کرد و سپس فروخت)، فرانچسکو آچربی، دیگو فالچینلی، پیترو لملو و لوکا آنتی اشاره کرد.
🔹جنوا
جنوا اما برخلاف همشهری اش لیست بلند بالایی از ورودی ها و خروجی ها داشت. از مهم ترین خریدهای آن ها در این تابستان می توان به جانلوکا لاپادولا از میلان، فدریکو والیتی از اینتر، کریستین کوامه از چیتادلا، فدریکو مارکتی از لاتزیو و آندره آ فاویلی از یوونتوس اشاره کرد. هرچند که آن ها بازیکنانی نظیر دیگو لاکسالت، لوکا ریگونی، ماتیا پرین و آرماندو ایزو را از دست دادند.
🔸کیه وو ورونا
کیه وو در این تابستان خریدهایی نظیر نند توموویچ، ماریوس استپینسکی، امانوئله جاکرینی، فیلیپ دیوردوویچ، جوئل اوبی و فدریکو باربا را کرد و البته چندین بازیکن از جمله لوکاس کاسترو، ساموئل باستین و ماسیمو گوبی از جمع خرهای پرنده جدا شدند.
🔹اودینزه
اودینزه این فصل هم دیدنی خواهد بود. آن ها خولیو ولازکوئزی را روی نیمکت خود می بینند که سابقه همکاری با ویارئال، مورسیا، بتیس، بلننسه و آلکورکون را دارد. اودینره در این تابستان هم بازیکنانی چون ایگناسیو پوستو، فیلیپه ویزئو و رولاند ماندراگونا را خرید و در عوض چندین بازیکنش به مانند الکس مرت، سیلوان ویدمر، اورستیس کارنزیس، مکسی لوپز و دنیلو را هم از دست داد.
🔸بولونیا
احتمالا فالچینلی، اسکوروپسکی، سانتاندر و سوانبورگ مهمترین خرید های بولونیا در این فصل بودند. بولونیا که این فصل پیپو اینزاگی سرمربی موفق فصل قبل ونتزیا در سری بی را که شاید اگر شکست عجیب هفته ۴۱ به کرمونسه را نمی داد با ونیزی ها به سری آ می رسید را روی نیمکت خودش می بیند امید دارد تا با وجود از دست دادن ستارگانش به مانند سیمونه وردی، فدریکو دی فرانچسکو و آدام مسینا عملکرد قابل قبولی را در این فصل داشته باشد. رقابت برادران اینزاگی در این فصل احتمالا بسیار جذاب باشد.
🔹کالیاری
کالیاری هم در این تابستان به نسبت خریدهای خوبی داشت و توانست راگنار کلاوان را از لیورپول، داریو سرنا را از شاختار، لئوناردو پاوولتی را از ناپولی و لوکاس کاسترو را از کیه وو به خدمت بگیرد اما در عوض خروجی چندان مهمی هم نداشته باشد. باید دید نماینده ساردنی در سری آ باقی می ماند یا خیر؟!
🔸اسپال
اسپال که موفق شد در سری آ ماندگار شود، یاسمین کورتیچ و آلبرتو پالوسچی را از آتالانتا، آلفرد گومیس، میرکو والدیفیوری و کوین بونیفازی را از تورینو و فدریکو ویویانی را از هلاس ورونا خرید تا امیدهایش برای ماندن در سری آ را افزایش دهد.
🔹امپولی
امپولی و آندره آتزولی که فصل گذشته در سری بی به هیچ تیمی رحم نکردند هرچند در ابتدا آلفردو دوناروما، زوج ترسناک فرانچسکو کاپوتو در خط حمله را با ۱/۷ میلیون یورو به برشا فروخت اما با خرید آنتونیو لاگومینای ۲۹ ساله از پالرمو در ازای ۹ میلبون یورو نگرانی ها از این بابت را برطرف کردند. آبی های توسکان با خرید لوکا آنتونیلی، صالیح اوچان و آفریی آکواه تیم خودشان را تقویت کردند و بعید است برای سقوط نکردن به سری بی بجنگند.
🔸پارما
از اتفاقات چند سال اخیر دو تیم باقی مانده لیست خود می توانیم چندین و چند صفحه بنویسیم. پارما که پس از ورشکستگی سال ۲۰۱۵، با معجزه شب آخر فصل عادی سری بی به سری آ صعود کردند بازهم تا نزدیک های سقوط به سری بی رفتند؛ آن هم بدلیل پیام های واتس آپی دو تن از بازیکنانشان به بازیکنان رقیب روز آخر پارما یعنی اسپتزیا. هرچند که دادگاه در ابتدا پارما را از سقوط نجات داد و رای کسر ۵ امتیاز و محرومیت ۳ ساله امانوئله کالایو را داد اما در ادامه و در اقدامی عجیب کسر ۵ امتیاز از پارما را بخشید و محرومیت کالایو را به ۶ ماه کاهش داد. با این حال پارمایی ها در تابستان چندان بد ظاهر نشدند، هرچند که نامشان قطعا جزو کاندیداهای سقوط هست. صلیبی ها بازیکنانی نظیر یاکوپو دزی، برونو آلوز، ماسیمو گوبی، لوکا ریگونی، روبرتو اینگلسه و ژروینیو را برای تقویت خود خریدند.
🔹فروزینونه
فروزینونه را می توان ضعیف ترین تیم ایتالیا در این تابستان دانست. آن ها جز جوئل کمپبل، مارکو اسپورتیلو و امیل هالفردسون خرید چندان چشمگیری انجام ندادند و به بازیکنان درجه دو یا حتی سه ایتالیایی ای که خریدند دل خوش کردند. مورنو لونگو و شاگردانش کار دشواری برای ماندگاری در بالاترین سطح فوتبال ایتالیا را دارند، اتفاقی که در طول تاریخ ۹۰ ساله جیالاتزوری تنها ۲ بار برای آن ها میسر شده است!
پایان