در قسمت های اول و دوم این لیست وضعیت دروازه بانان و مدافعان تیم ملی بررسی شد و اکنون قصد داریم خط هافبک تیم ملی را بررسی کنیم.
*رتبه بندی این بازیکنانان بر اساس احتمال فیکس بودنشان در تیم ملی کشورمان است.
1) اشکان دژاگه (20 درصد)
اشکان دژاگه با حضور خود در تیم ملی، تحولی نوینی را در تیم ملی ایران ایجاد کرد. به ثمر رساندن دو گل در اولین بازی ملی، نوید حضور یک وینگر کلاسیک را در تیم ملی ایران می داد که جای آن به شدت احساس می شد. هرچند اَشه نتوانست فصل خوبی را با فولهام سپری کند، اما علیرغم سقوط این تیم به دسته پایین تر (چمپیونشیپ) وی یکی از بهترین بازیکنان فولهام در فصل گذشته بود.
نقاط قوت: دادن پاس های کوتاه، کاربردی و 5 امتیازی، قدرت دریبل زنی بالا، تکل های محکم و کاربردی
نقاط ضعف: در مقایسه با سایر بازیکنان تیم ملی ایران، دژاگه تقریبا بدون ضعف است. فقط گاهی اوقات بازی خشن او ممکن است برای خودش و تیم ملی درد سر ساز شود.
2) علـیرضا جهانبخش (15 درصد)
شاید یک سال پیش هیچکس فکر نمی کرد این جوان خوش آتیه داماش گیلان در جام جهانی حضور یابد. اما انجام بازی های فوق العاده در داماش گیلان و جلب نظر استعداد یاب های باشگاه نایمخن هلند باعث شد جهانبخش خیلی زود لژیونر شود و راهی تازه را برای خود در فوتبال باز کند. هرچند جهانبخش در صعود ایران به جام جهانی عملا نقشی نداشت اما بازی های خوب در لیگ سطح بالای اردویژه باعث شد کارلوس کی روش این بازیکن را به ترکیب تیم ملی ایران دعوت کند. جنگندگی در سبک بازی جهانبخش می تواند به ایران کمک فراوانی را کند.
نقاط قوت: ارسال پاس های بلند، کمک به خط دفاع، برتری در نبردهای تن به تن
نقاط ضعف: نداشتن دیسیپلین در بازی
3) جواد نکونام (15 درصد)
کاپیتان تیم ملی؛ شخصی که قطعا در جام جهانی حضور خواهد داشت و می تواند به خط میانی تیم ملی انسجام ببخشد. نکونام چه از لحاظ ملی و چه باشگاهی فصل موفقی را سپری کرد. حضور در نیمه نهایی لیگ قهرمانان آسیا به همراه استقلال و حضوری موفق در القادسیه کویت باعث شد تا نکونام آمادگی خود را حفظ کند. هرچند سن نکونام کمی بالاست اما تجربه او باعث می شود تیم ملی ایران در بازی های حساس و سرنوشت سازی مانند بازی با نیجریه و بوسنی موفق باشد و شانس حضور در مرحله دوم را نیز داشته باشد.
نقاط قوت: قدرت سر زنی بالا، قدرت شوت زنی، دادن پاس های کوتاه و کلیدی
نقاط ضعف: عدم توانایی در دوندگی با سرعت زیاد، شکست در نبردهای تن به تن
4) محمدرضا خلعتبری (15 درصد)
بازیکن جنجالی پرسپولیس؛ قطعا حضور خلعتبری یکی از عوامل اصلی پرسپولیس در پشت سر گذاشتن موفق ترین فصل خود در پنج سال اخیر و کسب سهمیه آسیایی بود. خلعتبری همچنین یکی از بازیکنانی بود که هرچند فعالیتش در انتخابی جام جهانی به چشم نیامد اما حضوری موثر داشت؛ یک گل حیاتی در تاشکند و گل زنی در برابر لبنان در تهران راه صعود ایران را هموار کرد.
نقاط قوت: قدرت دریبل زنی بالا، قدرت شوت زنی
نقاط ضعیف: عدم پاس دادن، نداشتن قدرت سر زنی بالا
5) آندرانیک تیموریان (10 درصد)
تیموریان یکی از بازیکنانی بود که به عنوان حماسه ساز اولسان نام گرفت؛ بازی با دست شکسته و فعالیت های خوب و موثر در راه صعود تیم ملی باعث شد تا این بازیکن توانمند به عنوان یکی از حماسه سازان تیم ملی شناخته شود. اما تیموریان که حتی سابقه بازی در جام جهانی را نیز دارد ممکن است با توجه به حضور جوانانی مانند دژاگه و جهانبخش شانس حضور در جام جهانی را از دست بدهد. تیموریان که روزگاری با بولتون انگلستان در رقابت های لیگ برتر انگلستان فعالیت داشت، سال گذشته فصل سختی را با استقلال تهران پشت سر گذاشت. تیموریان هرچند یکی از بازیکنان خوب استقلال به شمار می رود اما شاید به علت سن بالا و حضور جوانان دیگر به تیم ملی دعوت نشود.
نقاط قوت: ارسال های بلند، قدرت سر زنی، قدرت شوت زنی
نقاط ضعف: بازی خشن
مسعود شجاعی (10 درصد)
بازیکنی که در بازی های باشگاه فوق العاده ظاهر می شود و در عرصه ملی حرفی برای گفتن ندارد، ممکن است نتواند در دومین جام جهانی خود حضور یابد. شجاعی در 26 بازی خود برای لاس پالماس 5 گل را به ثمر رسانده است اما در بازی های ملی مدت هاست که موفق به گل زنی نشده است. حال باید ببینیم آیا کارلوس کی روش به این بازیکن 29 ساله اعتماد می کند یا خیر
نقاط قوت: قدرت دریبل زنی بالا، قدرت شوت زنی
نقاط ضعف: ناتوانی در سر زنی، شکست در نبردهای تن به تن
قاسم حدادی فر (5 درصد)
قاسم حدادی، یکی از بهترین بازیکنان ذوب آهن اصفهان و بازیکنی که باعث شد این تیم در لیگ برتر باقی بماند. اما علیرغم همه این موضوعات سن بالا و نداشتن تجربه در عرصه های بزرگ بین المللی شاید باعث شود کارلوس کی روش که فقط برای کسب نتیجه به برزیل می رود حدادی فر را از لیست تیم ملی خط بزند.
نقاط قوت: قدرت بالا در شوت زنی، شرکت در کارهای تدافعی
نقاط ضعف: عدم توانایی بالا در دریبل زنی
رضا حقیقی (5 درصد)
بازیکنی که بالاخره به تیم ملی دعوت شد اما این دعوت شدن رفتن به برزیل او را تضمین نمی کند. حقیقی هرچند عملکرد خوبی را از خود بر جای گذاشته است، اما با توجه به بازی در لیگ ایران و نداشتن تجربه بالا یک بازیکن کامل و مورد اعتماد نیست و با توجه به شیوه بازی تیم ملی ایران ممکن است در این تیم کاربردی نداشته باشد.
نقاط قوت: شرکت در کارهای دفاعی، قدرت شوت زنی
نقاط ضعف: نداشتن قدرت بالایی دریبلینگ، نداشتن قدرت بالای سر زنی
بختیار رحمانی (5 درصد)
کسی که شاید شایستگی حضور در برزیل را داشته باشد اما به علت تجربه کم و البته با حضور بزرگانی چون تیموریان، دژاگه و خلعتبری ممکن است شانس حضور در جام جهانی را از دست بدهد. کی روشِ نتیجه گرا پیشتر با دعوت نکردن صادقیان نشان داد فقط به دنبال کسب نتیجه در برزیل است تا نام خود را جاودانه کند و اصلا در پی فرصت دادن به جوان ها، مخصوصا جوان های مشغول در لیگ ایران نیست. دعوت شدن تنها دو بازیکن از تیم قهرمان لیگ برتر ایران، نشانه عدم اعتماد کی روش به این لیگ است و با این تفاسر به احمتال زیاد بختیار رحمانی از لیست تیم ملی ایران خط بخورد.
نقاط قوت: قدرت بالا در دریبل زنی، قدرت شوت زنی بالا
نقاط ضعف: نداشتن قدرت سر زنی بالا