3,5,2 آرایشی با ذهنیت کنترل میدان و بازی مالکانه است. در عین حال این آرایش خصوصیات تهاجمی زیادی دارد. از این آرایش همواره به عنوان یک آرایش موفق در طول تاریخ یاد می شود اما 3,5,2 چه ویژگی هایی دارد؟
نقاط قوت 3,5,2 چیست؟
سلطه بر میانه زمین و تبدیل پذیری از دفاع به حمله و بالعکس:
با وجود 5 بازیکن میانی، گزینه هایی زیادی برای بازیکن صاحب توپ ایجاد می شود. بازیکنان میانی با تعداد بالا عرض زمین را پوشش داده و همواره سعی در حفظ برتری عددی در میانه میدان دارند. همچنین در هنگام از دست رفتن توپ توانایی پرس با سرعت بالاتر به وجود می آید. بازیکنان میانی همواره می توانند جابجا شده و 3,5,2 را تبدیل به آرایش غیر قابل پیشبینی برای حریفان بکنند. همچنین در هنگام دفاع امکان برگشت دو بال کناری به عقب و ایجاد آرایش 5,3,2 وجود دارد.
در هنگام حملات بال های کناری می توانند نفوذ کرده و به عمق دفاع حریف بروند. همچنین هافبک میانی می تواند به خط حمله اضافه شده و آرایش را از 3,5,2 به 3,4,3 تغییر بدهد. با اضافه شدن بازیکنان میانی گزینه های زیادی برای انجام حملات ایجاد شده و فشار زیادی به 1/3 دفاعی حریف وارد می شود. همچنین هافبک های بازی ساز گزینه های زیادی برای ارسال پاس در اختیار دارند.
از موفقیت آمیز ترین استفاده های انجام شده از 3,5,2 می توان به دو فینالیست جام جهانی 2002 اشاره کرد. تیم ملی برزیل و تیم ملی آلمان با هدایت رودی فولر هر دو با آرایش 3,5,2 وارد مسابقات شدند و به فینال رسیدند. در نهایت برزیل تحت هدایت لوئیز فیلیپه اسکولاری فاتح این رقابت ها شد.
3,5,2 چه نقاط ضعفی دارد؟
این آرایش به هیچ وجه مناسب تیمی با ذهنیت تدافعی نمی باشد. با وجود سه دفاع، پوشش کناره های زمین بسیار سخت و فضاهای زیادی میان مدافعان ایجاد می شود. دو بال کناری به نیروی دوندگی و قدرت بدنی زیادی برای رفت برگشت از حمله به دفاع و بالعکس دارند. 3,5,2 در مقابل ضد حملات به خصوص از کناره ها بسیار آسیب پذیر است.
نتیجه گیری:
3,5,2 آرایشی با ریسک بسیار زیاد است. اگر به خوبی اجرا شود فوق العاده عمل می کند اما اگر به خوبی اجرا نشود می تواند باعث نابودی تیم بشود. این آرایش برای تیم هایی با ذهنیت تهاجمی و بازی مالکانه بسیار مناسب است و با وجود هافبک های پر تعداد، ثمرات زیادی از طریق کنترل میانه زمین به تیم می رساند.