✔ پس از انتشار جزئیات بدهی 170 میلیاردی باشگاه استقلال در همشهری ورزشی و بازتاب گسترده این خبر در محافل ورزشی، تراز نامه مالی باشگاه پرسپولیس منتشر شد. برخلاف ترازنامه استقلال، در تراز نامه پرسپولیس توضیح شفافی در مورد میزان بدهی به هر فرد، نهاد، شرکت یا سازمان وجود ندارد. حسابرسی که این تراز نامه را تنظیم کرده، توضیح مشخصی در مورد دلیل افزایش هزینه های پرسپولیس نداده و به همین دلیل نکات مبهم در این گزارش وجود دارد.
✅بدهی های نامعلوم
همانطور که عنوان شد در ترازنامه باشگاه پرسپولیس هیچ نامی از بازیکنان، مربیان و سایر طلبکاران به میان نیامده اما با این وجود به میزان دقیق بدهی های باشگاه تا پایان آبان ماه سال 96 اشاره شده است. بر اساس اطلاعات ثبت شده، پرسپولیس 146 میلیارد بدهی دارد یعنی 24 میلیارد کمتر از استقلال.
شاید برایتان جالب باشد در سال 82، میزان بدهی پرسپولیسی ها یک میلیارد و 657 میلیون تومان بود. نکته مهم تر این که در سال 86 رقم بدهی ها به 9 میلیارد افزایش پیدا می کند اما سال بعد با کاهش 2 میلیارد و 500 میلیون تومانی روبرو می شود!
بیشترین رشد بدهی هم به سال 92 مربوط است که به رقم 96 میلیارد می رسد. پرسپولیس سال بعد از آن 33 میلیارد بدهی داشت و در سال 94 با حضور طاهری این رقم به 129 میلیارد تومان رسید.
(توضیح تکمیلی: در بازه زمانی ۹۲_۹۴ که مدیریت ناکارآمد رویانیان برجای مانده از دوران شوم مموتی احمدی نژاد و سپس ِ مثلت مرگبار خادم و سیاسی و رحیمی پرسپولیس را تا مرز نابودی پیش می برد نزدیک به ۱۰ میلیارد بدهی بالا می آورد و طاهری میراث دار این بدهی گزاف است اما متن به گونه ای به رشته قلم درآمده که در حال ِ القای این تصور است که طاهری مسبب این بدهی گزاف است!)
✅سال بلوا
بی سابقه ترین میزان رشد زیان انباشته باشگاه پرسپولیس، به سال 1393 مربوط می شود. در این سال زیان انباشته باشگاه ناگهان 96 میلیارد تومان افزایش پیدا کرده است. زیان انباشته پرسپولیس در سال 92 مبلغ 29 میلیارد تومان بوده و ناگهان در سال 1393 به 125 میلیارد تومان رسیده است. به نظر می رسد بخشی از این زیان انباشه، مربوط به دوران محمد رویانیان باشد. رشد باورنکردنی ضررهای باشگاه در دوران رحیمی اتفاق افتاده اما تنها به این دوران تعلق ندارد. در حساب های مالی ارائه شده از سوی باشگاه پرسپولیس دلیل این رشد ناگهانی مشخص نشده و این بزرگترین ضعف ترازنامه مالی قرمزها به شمار می رود.
✅بدهی صد برابری
رقم زیان انباشه باشگاه در 14 سال گذشته، 100 برابر شده است. در سال 1382 زیان انباشته باشگاه مبلغ یک میلیارد و 300 میلیون تومان بود اما حالا این رقم به 132 میلیارد تومان رسیده است. البته که مبلغ یک میلیارد نیز در سال 82 قابل توجه به نظر می رسید اما میزان رشد آن در 14 سال به شدت غیر منطقی است. در تراز نامه باشگاه پرسپولیس، اظهارنظرهای حسابرس و بازرس قانونی در مورد تخلفات مالی باشگاه در سال های گذشته نیز دیده نمی شود.
(بدهی پرسپولیس در دوران مدیریت محمود احمدی نژاد و حسن روحانی رشدی ۱۳۰ میلیاردی داشت که خود گویای هزاران ناگفته است)
✅تشکیلات پرهزینه
هزینه های اداری باشگاه پرسپولیس رشدی به مراتب سریع تر از قرارداد بازیکنان این تیم داشته اند. این هزینه ها در بازه زمانی بین سال های 90 تا 96، 10 برابر شده اند. در سال 1390 هزینه های لازم برای اداره تشکیلات مدیریتی پرسپولیس 670 میلیون تومان بود و این رقم در سال 1396 به عدد سرسام آور 7 میلیارد و 200 میلیون تومان رسیده است! آیا باشگاه پرسپولیس در این سال ها کارمندان بیشتری استخدام کرده است؟ آیا بین سال های 90 تا 96 حقوق کارکنان باشگاه به شکل قابل توجهی افزایش پیدا کرده است؟
✅هزینه های تیمداری
مجموع هزینه های تیمداری پرسپولیس در 12 سال گذشته با افزایش 10 برابر همراه شده است. خلاصه صورت وضعیت سود و زبان باشگاه پرسپولیس نشان می دهد که هزینه های لازم برای اداره باشگاه به مراتب بیشتر از گذشته شده است. در سال 1384 رقم 3 میلیارد و 200 میلیون تومان برای خرید بازیکن ها، جذب سرمربی، هزینه اردوها و... کافی بوده است اما در سال 96 این هزینه به 32 میلیارد تومان رسیده است. میزان تورم و شرایط اقتصادی در کشور نیز در این رشد چشمگیر سهم عمده ای دارند اما نمی شود تاثیر ضعف مدیریتی را نیز در این مسئله نادیده گرفت. تنها نکته مثبت در مورد ترازنامه باشگاه شاید این باشد که پرسپولیس هزینه های تیمداری را در سال های 95 و 96 تقریبا در یک سطح حفظ کرده و میان رقم های هزینه شده این تیم در دو سال، فقط یک میلیارد تومان تفاوت وجود داشته است.
✅درآمدها
میزان درآمدهای باشگه پرسپولیس از محل فعالیت های ورزشی، اسپانسرها و سایر کمک های دریافتی در 4 سال گذشته 7 برابر شده است. شاید یک دهه قبل، تنها مبلغ ناچیزی از سوی حامیان مالی و دولت به باشگاه می رسید اما اسپانسرهای جدید رقم های به مراتب بیشتری را در اختیار پرسپولیس قرار داده اند. درآمد پرسپولیس در 4 سال گذشته از 100میلیارد تومان هم فراتر رفته که در تاریخ باشگاه بی سابقه به نظر می رسد. البته مفهوم درآمدزایی در باشگاه های حرفه ای، بیشتر بودن درآمد از هزینه استاما باتوجه به هزینه 32 میلیاردی قرمزها در هر فصل، تراز مالی باشگاه همچنان منفی به نظر می رسد. اجرای طرح های اسپانسری – پیامکی تاثیر زیادی در رشد درآمد پرسپولیس داشته اما این درآمد همچنان باید افزایش پیدا کند تا کفاف همه هزینه های تیم را بدهد.
✅خرج های دادگاهی
اسناد مالی باشگاه پرسپولیس نشان می دهد مبالغ بسیار زیادی را به عنوان هزینه های دادرسی جرائم و پرونده حقوقی هزینه کرده است. در فاصله سال های 85 تا 95، پرسپولیس ناچار شده مبلغ 2.5 میلیارد تومان را در دادگاه های ورزشی خرج کند. این هزینه ها تنها مربوط به برگزاری دادگاه است و ارتباطی با نتیجه و رای نهایی دادگاه ندارد. پرسپولیس تقریبا در همه پرونده ها شکست خورده و جریمه های بسیار زیادی را به بازیکنان و [مربیان] سابقش پرداخت کرده است. این جریمه 2.5 میلیاردی در مقابل ارقام پرداخت شده به بازیکنانا خارجی شاکی، کاملا ناچیز به نظر می رسد. در مورد جریمه های ناشی از دیرکرد در پرداخت دستمزد بازیکنان، هیچ اشاره ای در ترازنامه پرسپولیس وجود ندارد.
پ.ن:
کمک مالی حمیدرضا سیاسی به استقلال را نخستین بار امیر عابدینی در چهارم آبان رسانه ای کرد. "سیاسی از سال گذشته به تعبیری استقلال را ساپورت مالی کرده و حالا هم باشگاه راه آهن را از نظر مالی تأمین می کند".
سیاسی که در ابتدا به عنوان کارخانه دار و تاجر شناخته می شد ابتدای فصل توسط خادم به هیات مدیره سرخپوشان اضافه شد تا این تیم نه تنها از لحاظ مالی مشکلی نداشته باشد بلکه شروع به درآمدزایی کند.
پس از پایان لیگ سیزدهم و انتخاب مدیرعامل و اعضای هیئت مدیره پرسپولیس، علی دایی لیست بازیکنان مازاد پرسپولیس را به رحیمی مدیرعامل وقت سرخپوشان داد. این لیست شامل نیلسون، نورمحمدی، میثم حسینی، محمد نوری، قاسم دهنوی، سیدمهدی سیدصالحی و فرزاد حاتمی بود. بازیکنان مدنظر او هم شامل رحمان احمدی، هادی عقیلی، عبدالله کرمی، قاسم حدادی فر و اسماعیل شریفات بودند. در نهایت نه تنها هیچکدام از این بازیکنان جذب نشدند بلکه سید جلال حسینی، محمدرضا خلعتبری، سیدمهدی سید صالحی و مهرداد پولادی هم این تیم را ترک کردند. پرسپولیس سوشا مکانی و نادر سرافرازی را به عنوان گلر، مایکل اومانا و نوید صبوری را به عنوان مدافع، علی آستانی و احد نوراللهی را به عنوان هافبک و مهدی طارمی، رضا نوروزی، مهدی دغاغله و علی فاطمی را هم به عنوان مهاجم جذب کرد. علی دایی همان روزها در واکنش به اعتراض یکی از هواداران به نحوه یارگیری این تیم گفته بود: " من چه کاری باید انجام می دادم؟ من سید جلال حسینی و محمدرضا خلعتبری را می خواستم که می گفتند آنها را جذب می کنیم اما رفتند".
استقلالی ها هم که دیرتر از پرسپولیس هیات مدیره و مدیرعامل خود را شناخته بودند اوضاع بهتری داشتند. آن ها محسن فروزان، فرزین گروسیان، مهدی کربلایی، هرایر مگویان، میلاد فخرالدینی، امید ابراهیمی، جاسم کرار، یعقوب کریمی و سجاد شهباززاده را جذب کردند و سید مهدی رحمتی، بوبکر کبه، تونی، جی لوید ساموئل، سیاوش اکبرپور، محمد مهدی نظری، نیکبخت واحدی و مهرداد اولادی از این تیم جدا شدند. نکته مهم این جا بود که هیچکدام از ان بازیکنان نه به خاطر مشکلات مالی بلکه صرفا به درخواست قلعه نویی جدا شدند. ظاهرا امیر می خواست دوباره یک استقلال 83 بسازد.
پرسپولیس با از دست دادن ستارگانش نتایج خوبی نگرفته بود از طرفی حسین ماهینی هم به دلیل مشکلات کارت معافیتش از پرسپولیس رفت تا این تیم تهی از بازیکن شود و مجبور شود از بازیکنان امید خود استفاده کند.
حسین ماهینی که از شرایط عجیب پرسپولیس به ستوه آمده بود در مصاحبه ای جالب گفت: “ سياسي بگويد چرا در ابتداي فصل به استقلال 7 ميليارد تومان كمك كرد. همان پول باعث شد بازيكنان پرسپوليس به حالت قهر از تيم مان جدا شوند و تيمي كه نايب قهرمان شده بود را در آسيا تنها بگذارند. اگر به استقلال كمك نمي شد، سيدجلال، خلعتبري و همه بازيكنان مي ماندند”
او در نهایت هم گفت سیاسی استقلالی است.
اواخر نقل و انتقالات نیم فصل بود که یک مصاحبه از خادم همه چیز را روشن کرد. خادم در گفتگویی با رادیو ورزش و در حمایت از سیاسی که خودش او را وارد فوتبال کرده بود، گفت: "سیاسی در این مدتی که به فوتبال آمده 30 میلیارد برای سه تیم هزینه کرده است". او گفت از این مبلغ فقط 8-7 میلیارد سهم پرسپولیس بوده یعنی چیزی کمتر از یک سوم!
همانطور که خواندید خادم عصر رسما موضوع کمک سیاسی به استقلال را اعلام کرد و گفت این کار به طور غیرمستقیم از طریق فردی به نام سبک دست انجام شده است. این مهر تاییدی بود بر همه شایعاتی که در ابتدا یکی پس از دیگری تکذیب می شد. حالا هم که سیاسی و خادم ی وجود ندارند که پاسخگوی هواداران باشد.
به نقل از همشهری
http://newspaper.hamshahri.org/id/26144/%D9%87%D9%85%D9%87-%D8%A8%D8%AF%...