FCBayern.ir- دیافبی پوکال یا همان جام حذفی آلمان سری مسابقاتی است که در سال 1935 به وسیله هانس فون جمر که در آن سالها سمت وزارت ورزش را در رایش سوم داشت بنیان نهاده شد و پس از بوندسلیگا مهترین رقابت فوتبالی در آلمان است، این مسابقات با حضور 64 تیم انجام میشود و تمامی تیمهای حاضر در بوندسلیگا و بوندسلیگای 2 در آن حضور دارند، بایرنمونیخ با 16 قهرمانی و 3 نائب قهرمانی پر افتخارترین تیم است و پس از بایرن به ترتیب وردربرمن با 7 و شالکه با 5 قهرمانی در ردههای دوم و سوم قرار دارند.
پیروز دیدار پایانی جام حذفی یکی از برگزار کنندگان سوپر کاپ آلمان در برابر قهرمان بوندسلیگا است و جدا از حضور در سوپر کاپ در صورتی که تیم پیروز دارای سهمیه لیگ قهرمانان نباشد اجازه شرکت در لیگ اروپا را دارد و در این فصل با توجه به قهرمانی بایرن و حضور دورتموند در فینال جام حذفی و نائب قهرمانی در لیگ، فارغ از نتیجه به دست آمده در فینال جام حذفی سوپرکاپ آلمان شاهد رویایویی دوباره این دو تیم خواهد بود و نتیجه فینال برلین تاثیری در حضور وولفسبورگ و گلادباخ در لیگ اروپا هم ندارد.
نورنبرگ نخستین تیمی بود که توانست جام حذفی را بالای سر ببرد (1935) و در سالهای بعد لاپزیگ و شالکه برندگان جام پوکال بودند، جام حذفی آلمان که در آن دوره تشمایر پوکال (Tschammer-Pokal) نام داشت تا سال 1943 برگزار شد اما در خلال سالهای جنگ جهانی دوم به حالت تعلیق در آمد و دوباره در سال 1953 رقابتهای حذفی آغاز و اینبار به نام دیافبی پوکال شناخته شد، روتوایساسن قهرمان جدید دوره تازه پوکال بود و پس تیم شهر اسن اشتوتگارت و کارلسروهه جام را به خانه بردند، پس از تکرار قهرمانی کالسروهه در سال 1956 بایرنمونیخ در سال 1957 نخستین جام حذفی خود را با شکست دوسلدورف به دست آورد.
جام حذفی با 64 تیم آغاز میشود،36 تیم از بوندسلیگا و بوندسلیگای 2 به همراه 4 تیم نخست دسته سه آلمان (3. Liga) و باقیمانده تیمها از میان برندگان لیگ منطقهای انتخاب میشوند، برنامهی بازیها و دیدارهای رودر رو به وسیله قرعه کشی و تقسیم بندی تیمها در دو گروه 32 تیمی انجام میشود، یک گروه شامل تمامی باشگاههای آماتوری در کنار 3 تیم دسته3 و گروه دیگر در برگیرنده تمامی تیمهای بوندسلیگا و بوندسلیگای 2 که توانستهاند در لیگ 2 باقی بمانند، به این شکل بازی دور اول بین تیمهای حرفهای و آماتوری انجام میشود و نکته قابل ذکر اینکه از سال 1982 در بازیبین تیم حرفهای و آماتوری میزبان تیم آماتوری خواهد بود، برای دور دوم بازیها تیمها دوباره در دو گروه تقسیم میشوند که اینبار با توجه به نتایج دیدارهای دور نخست ممکن است گروهها داری تعداد یکسان نباشند به این نحو که در یک گروه تمامی تیمهای آماتوری قرار میگیرند و این کار تا زمان خالی شدن تیمهای آماتوری ادامه پیدا میکند.
فینال جام حذفی از سال 1985 به این طرف در استادیوم المپیک برلین برگزار میشود و قرعهکشی برای تعیین محل بازی فینال صورت نمیگیرد، دیدارهای جام حذفی به صورت رفت و برگشتی انجام نمیشود و تک بازی تعیین کننده تیم صعود کننده به مرحله بعد خواهد بود بنابراین محتمل است که ممکن است برخی از بازیهای برای مشخص شدن برنده کار به ضربات پنالتی کشیده شود چنانچه در فصل جاری در مسابقات دور اول سه بازی در ضربات پناتی تکلیف صعود کننده معلوم شد :
هایدنهایم – مونیخ 1860: 1 -1، 3-4 ، دارمشتاک – مونشگلادباخ : 0-0، 5-4 ، سندهاسن – نورنبرگ: 1-1، 4-3
و به جز سه مسابقه یاد شده تمامی بازیهای صورت گرفته فصل جاری دیگر به ضربات پنالتی کشیده نشد.
ناگفته نماند که در دورههای پیشین جام حذفی ضربات پنالتی در برای مشخص شدن برنده بازی به کار گرفته نمیشد و در صورت تساوی بازی تکرار میشد ، به همین دلیل در1939 دو تیم فالدهوف مانهایم و آدمیرا واکر مودلینگ*سه بار به تساوی رسیدند اما پس ار آنکه در سال 1970 وضعیتی مشابه برای دو تیم آلمانیا آخن و وردربرمن پیش آمد تصمیم گرفته شد ضربات پنالتی جایگزین تکرار بازی پس از تساوی دوم شود. بین 1971 تا 1973 بازیهای حذفی رفت و برگشتی لحاظ شد و دیگر این روش به کار گرفته نشد.
از سال 1960 قهرمان جام حذفی در رقابتهای جام برندگان اروپا بازی میکرد ولی از سال 99 به بعد با حذف جام برندگان اروپا پیروز دیدار فینال سهمیه لیگ اروپا را در دست دارد.
از نتایج عجیب در طول برگزاری دیدارهای جام حذفی میتوان به حذف بایرنمونیخ به وسیله تیم آماتوری وستنبرگسگرویت در سال 1994 یاد کرد، بایرن که به وسیله تراپاتونی هدایت میشد بازی را به تیمی که به سختی میتوان آنها را بری نقشه پیدا کرد با نتیجه یک بر صفر واگذار کرد و اتفاق عجیب دیگر برمیگردد به 1973 در جایی که دو تیم افسی کلن و مونشگلادباخ به فینال جام حذفی راه پیدا کرده بودند هنسوایس وایلر مربی گلادباخ به خاطر پیوستن گونتر نتسر به رئالمادرید از دست وی عصبانی بود و او را در طول بازی بر روی نیمکت نگه داشت اما پس از تساوی یک بر یک در وقت قانونی نتسر خود را بدون اطلاع مربی تعویض کرد و گل پیروزی تیمش را به ثمر رساند.
فینال فصل 2014/2013 بین دو تیم مدعی دورتموند و بایرنمونیخ برگزار میشود، بایرن برای رسیدن به برلین در مرحله اول شوآرز وایس ریدن را پنج بر صفر با هت تریک توماس مولر از پیش رو برداشت و در مراحل بعدی هانوفر (4-1)، اوگزبورگ (2-0)، هامبورگ(5-0) و در نیمه نهایی کایزرسلاترن را 5 بر یک شکست داد و در طرف دیگر دورتموند مسیر، ویلهمسهافن(3-0)، مونیخ 1860(2-0)، ساربروکن(2-0)، اینتراخت فرانکفورت(1-0) و وولفسبورگ(2-0) را طی کرده است.
و بایرن مونیخ برای دفاع از عنوان خود به میدان میرود و دورتموند به دنبال تکرار قهرمانی 2012 است.
*آدمیرا واکر مودلینگ : یک باشگاه فوتبال فروپاشیده اتریشی است که در شهر مودلینگ قرار داشت. این باشگاه از سال ۱۳۸۳ تا ۱۳۸۶ متعلق به یک ایرانی به نام مجید پیشیار بود. این باشگاه در سال ۲۰۰۸، پس از ۱۰۳ سال فروپاشید. نکته جالب سابقه بازی خداداد عزیزی در این تیم است، در سال 1939 اتریش بخشی از خاک آلمان نازی بود