طرفداری - تیم ملی فوتبال کشورمان در چارچوب آخرین دیدار خود در مسابقات جام جهانی 2018، دوشنبه شب و در ورزشگاه سارانسک به مصاف تیم ملی پرتغال رفت و پس از کسب نتیجه ارزشمند تساوی مقابل قهرمان مسابقات یورو 2016، در عین شایستگی وداعی تلخ با جام جهانی داشت. تیم ملی ایران در این مسابقه فرصتهای اندکی برای گلزنی به مهاجمان پرتغال داده و روی نبوغ ریکاردو کوارشما در نواختن ضربات بیرون پا دروازهاش را باز شده دید.
شاگردان کیروش که در اواخر مسابقه هجومی کار کردند و توانستند با گل کریم انصاریفرد از روی نقطه پنالتی کار را به تساوی بکشانند، فرصت به ثمر رساندن گل پیروزی را داشتند تا با کسب برتری مقابل پرتغال، صدرنشین گروه مرگ مسابقات شوند ولی ضربه مهدی طارمی با اختلافی کم از کنار دروازه به بیرون رفت تا حسرت گل نشدن این توپ، تا ابد با ما باقی بماند. دیگر دیدار گروه نیز با تساوی لاروخا و شیرهای اطلس به پایان رسید تا تیم ملی اسپانیا برحسب گلهای زده بیشتر، به عنوان تیم اول گروه راهی دور حذفی شود. در این مطلب سعی داریم عملکرد ملیپوشان در این مسابقه را مورد بررسی قرار دهیم.
علیرضا بیرانوند (8 از 10)
بیرانوند برای اتمام تورنومنت بسیار خوب خود، تنها به درخشش مقابل تیم ملی پرتغال و کریستیانو رونالدو نیاز داشت. سنگربان ایران درحالی که بازی را با استرس، هیجان و دلهره آغاز کرده و در دو صحنه ابتدای بازی با اشتباه در محاسبات خروج، دروازهاش را با تهدید روبرو کردهبود تنها نیاز به یک فرصت برای اثبات قابلیتهای خود داشت. فرصتی که در ضربه پنالتی رونالدو به علیرضا داده شد. بیرانوند با حرکت گام به سمت راست و تکیهگاه کردن پای چپ خود، به خوبی توانست مرد سال فوتبال دنیا را فریب دهد و با صورت، ضربه رونالدو را مهار کند. مهاری که ضمن نگه داشتن ایران در مسابقه و تورنومنت، یکی از به یادماندنیترین و غرورآفرین ترین قابهای تیم ملی در جام جهانی را به جای گذاشت.
احسان حاجیصفی (6 از 10)
درحالی که با آسیب دیدگی احسان مقابل اسپانیا، به نظر میرسید میلاد محمدی در بازی با پرتغال در ترکیب اصلی قرار بگیرد، حاجیصفی خود را به این دیدار رساند تا به عنوان کاپیتان تیم ملی ایران، ایفای نقش کند. احسان در مجموع نمایش خوبی داشت ولی به وضوح نسبت به دیدارهای قبلی تیم ملی ضعیف ظاهر شد و البته این مسئله را میتوان ناشی از آسیب دیدگی او عنوان کرد. حاجیصفی در چند صحنه مقابل یارهای مستقیم خود جا ماند تا پرتغال صاحب فرصت گلزنی شود. همچنین احسان در صحنه گل پرتغال، نباید فرصت شوتزنی برای کوارشما فراهم میکرد. حاجیصفی پس از دریافت کارت زرد در ابتدای نیمه دوم، جای خود را به میلاد محمدی داد.
سید مجید حسینی (7 از 10)
یک نمایش بدون نقص دیگر از مدافع خوش آتیه ایران برای حضور این بازیکن در سطح اول اروپا کافی به نظر میرسد. مجید حسینی که پس از مصدومیت روزبه چشمی با اعتماد کارلوس کیروش در ترکیب اصلی ایران مقابل اسپانیا قرار گرفته بود، مقابل پرتغال نیز از ابتدا در ترکیب حضور داشته و توانست یک عملکرد بدون نقص و درخشان دیگر از خود ارائه کند. بازی مسلط و بدون اشتباه حسینی در مقابل مهاجمین سرشناس پرتغال در عین جوانی، شرایط بسیار خوبی برای این بازیکن برای حضور در باشگاههای سطح اول اروپا به وجود آوردهاست.
مرتضی پورعلی گنجی (7.5 از 10)
رهبر خط دفاعی ایران با ارائه سومین نمایش بدون نقص خود در جام جهانی، در زمره بهترین بازیکنان ایران در این تورنومنت قرار گرفت. مرتضی با جنگندگی و صلابت، نظم خط دفاعی را حفظ کرده و به عنوان مدافع آخر، فضای پشت سایر بازیکنان را پوشش میداد. پورعلی گنجی حالا پیشتر از پژمان منتظری و سید جلال حسینی، به عنوان رهبر خط دفاعی و مهره غیرقابل جایگزینی کارلوس کیروش برای جام ملتها شناخته میشود. مسابقاتی که امیدواریم پس از سالها بتوانیم در آن به موفقیت برسیم.
رامین رضاییان (7 از 10)
از جمله خوبهای ایران در مسابقه با پرتغال، رامین رضاییان بار دیگر با یک نمایش کم اشتباه در خط دفاعی، سهم بیشتری نسبت به دیدارهای پیشین در کارهای هجومی پیدا کرد. رضاییان با ارسالهای خود، چند فرصت برای ایران به وجود آورد که از مهمترین آنها میتوان به ارسالی که منجر به خطای پنالتی بازیکنان پرتغال شد، اشاره داشت. رضاییان همچنین بر روی یک ضربه ایستگاهی، یک شوت به سمت دروازه پرتغال نیز شلیک کرد که توپش با اختلاف کمی به بیرون رفت.
سعید عزت اللهی (6.5 از 10)
سعید نمایش قابل قبول و خوبی در مقابل پرتغال ارائه کرد ولی برخلاف دیدار مقابل اسپانیا، دو اشتباه بدش در جریان مسابقه عملکرد خوبش را زیر سایه قرار داد. عزت اللهی در ابتدای مسابقه، به اشتباه توپ ارسالی از جناح چپ را دفع کرد و یک فرصت خوب را در اختیار ماریو قرار داد. درگیری عزت اللهی پس از این صحنه با بیرانوند برای چند دقیقه یک شوک منفی به بازیکنان وارد کرد. سعید همچنین با بیملاحظگی در دقایق ابتدای نیمه دوم، بر روی رونالدو در محوطه جریمه خطا کرد تا به این بازیکن پنالتی بدهد. به غیر از این دو اشتباه، عزت اللهی نمایش خوبی از خود ارائه کرده و لایق تحسین است.
امید ابراهیمی (7.5 از 10)
همانند دیدارهای گذشته ابراهیمی از جمله ستارههای ایران بود. امید برخلاف انتظارات، با یک ریکاوری خوب بار دیگر دونده و جنگنده در زمین ظاهر شد و موفقیت بالایی در نبردهای یک در مقابل یک با هافبکهای حریف داشت. ابراهیمی همچنین با توپگیریهای خوبش در چند صحنه فشار را از روی خط دفاعی ایران برداشته و فرصت ضدحمله را برای ایران مهیا کرد. ابراهیمی در دقایق پایانی مسابقه با خروج عزت اللهی از زمین، مسئولیتی سنگینتر برعهده گرفت ولی بازهم توانست با موفقیت در وظایف دفاعی خود، ایران را در موقعیت تهاجم و حمله نگه دارد.
وحید امیری (6 از 10)
امیری برخلاف نمایشهای بینظیرش در دیدارهای گذشته، نتوانست در این دیدار انتظارات را برآورده کند و نمایش همیشگی خودش را ارائه کند. وحید بار دیگر پرتلاش و دونده ظاهر شد ولی با تمرکز و دقت پایین در برخی صحنهها، توپها را لو داده و نمیتوانست موثر ظاهر شود. او علاوه بر کارهای هجومی، در بخش تدافعی نیز نتوانست یاری بخش احسان حاجیصفی و میلاد محمدی باشد و با جای ماندن در چند صحنه، سمت چپ خط دفاعی ایران را تحت فشار قرار داد. شاید خستگی مفرط را بتوان یکی از دلایل افت امیری در دیدار آخر تیم ملی دانست.
علیرضا جهانبخش (6.5 از 10)
پس از غیبت در دیدار مقابل اسپانیا، علیرضا بار دیگر به ترکیب ایران بازگشته و از ابتدا در ترکیب اصلی تیم ملی مقابل پرتغال قرار گرفت. جهانبخش در این دیدار برخلاف مسابقه با مراکش، آزادی عمل و میل هجومی بیشتری داشت و جلوتر به کار گرفته شده بود و در چندین صحنه نیز توانست خط دفاعی پرتغال را دچار زحمت کرده و خطرساز شود. با اینحال علیرضا با تلاش و زحمت فراوان خود، نتوانست تاثیری در نتیجه بگذارد و در دقیقه 70 جای خود را به سامان قدوس داد.
مهدی طارمی (7.5 از 10)
دونده ترین بازیکن ایران، یک نمایش بسیار خوب دیگر مقابل پرتغال ارائه کرد تا تورنومنت خوب خود را تکمیل کردهباشد. طارمی هم در دفاع و هم در خط حمله، نمایش قابل قبولی داشت و با داشتن کمی خوش شانسی بیشتر، میتوانست قهرمان ایران و زننده گل صعود تیم ملی لقب بگیرد. مهدی در چند صحنه با حرکات ترکیبی خوب خودش با سردار آزمون و علیرضا جهانبخش، بر روی دروازه پرتغال خطرساز شد ولی نتوانست مثمر ثمر واقع شود. او در دقیقه 94 نیز با جایگیری بسیار خوب خود میتوانست شوت بلاک شده قدوس را وارد دروازه پاتریسیو بکند ولی متاسفانه توپ بر روی پای چپش قرار گرفته و ضربهاش با اختلافی اندک، راهی به دروازه پیدا نکرد.
سردار آزمون (7 از 10)
پس از تحمل فشار زیاد انتقادات، سردار مصمم و با انگیزه مقابل پرتغال قرار گرفت و علی رغم انتقادات، نمایش قابل قبولی داشت. آزمون همانند دیدار با اسپانیا وظیفه مهار هافبک دفاعی رقیب را بر عهده گرفته و توانست به خوبی این وظیفه را انجام دهد. سردار که دونده و پرتلاش ظاهر شد اما بازهم در کارهای هجومی توفیقی به دست نیاورد تا نتواند پاسخ منتقدان خود را بدهد. گرچه آزمون در صحنهای که منجر به خطای پنالتی برای ایران شد، نقش اول را ایفا کرده و در صحنهای که منجر به فرصت طلایی طارمی شد، با موفقیت در نبرد هوایی و سابیدن توپ، قدوس را صاحب توپ و فرصت شوتزنی کرد.
میلاد محمدی (6.5 از 10)
پس از عصبانیت احسان حاجیصفی از دریافت کارت زرد و احتمال دریافت کارت قرمز، محمدی جایگزین احسان در جناح چپ خط دفاعی ایران شده و فرصت حضور در میدان را پیدا کرد. محمدی پرتلاش همانند دیدار گذشته، پس از حضورش در زمین با صلابت و مستحکم، جناح چپ خط دفاعی ایران را بیمه کرده و در کارهای تدافعی موفق بود ولی نتوانست در بخش تهاجمی، تاثیرگذار ظاهر شود و با نفوذ از کنار خط، فرصتسازی داشته باشد.
سامان قدوس (7.5 از 10)
با اضافه شدن سامان قدوس به خط حمله، ایران چهرهای تهاجمی به خود گرفته و بر قدرت تهاجمی و خطرآفرینی تیم ملی افزوده شد. قدوس در مدت زمان حضورش در زمین، دو شوت بسیار خوب را روانه دروازه پاتریسیو کرد که شوت اول با اختلافی اندک و به شکلی خطرناک به بیرون رفت و شوت دوم، با برخورد به مدافعان حریف، پیشپای طارمی افتاده و تبدیل به طلاییترین فرصت ایران برای راهیابی به دور بعدی مسابقات شد.
کریم انصاریفرد (7 از 10)
انصاریفرد که برخلاف دو دیدار قبلی از روی نیمکت بازی را شروع کرده بود، در دقیقه 76 و به منظور تقویت قوای هجومی ایران، جایگزین سعید عزت اللهی در ترکیب شد. کریم در مدت زمان کوتاه حضورش در زمین، نمایش خوبی از خود نشان داد ولی مهمترین قاب از انصاریفرد در میدان سارانسک، مربوط به ضربه پنالتی این بازیکن میشود. انصاری فرد با زدن یک ضربه استادانه به طاق دروازه، ضمن به تساوی کشاندن بازی، شانسهای ایران برای راهیابی به دور بعدی را زنده نگه داشت. این درحالیاست که قرار گرفتن پشت ضربه پنالتی در آن شرایط دلهره آور، وظیفهای بسیار خطیری بود که انصاریفرد به خوبی از عهده آن برآمد.