مطلب ارسالی کاربران
مروری برعملکرد لیون در این فصل : شروعی ضعیف ، پایانی مقتدرانه
پاریس دست نیافتنیست. این را اختلاف 31 امتیازی آن ها با تیم دوم جدول هم نشان می دهد. لیون اما این فصل هم مانند فصل پیش بالاتر از موناکوی ثروتمند در رده دوم جدول لوشامپیونه ایستاد. حتی شکست سنگین 4.1 هفته پایانی مقابل رمس سقوط کرده هم نتوانست مانعی برای شادی هواداران لیون شود. آن ها بعد از پاریس بهترین خط حمله لیگ را با 67 گل تصاحب کردند،. علاوه بر این پیروزی های مقتدرانه نظیر پیروزی 6.1 دو هفته پیششان مقابل موناکو،5.1 مقابل گبنگام و از همه مهمتر 2.1 مقابل غول های پاریسی نشان از بازگشت و تثبیت این غول فوتبال فرانسه می دهد. هر چند اوضاع در اروپا برای این تیم خوب پیش نرفت و آن ها در گروهی ساده، پایین تر از خنت و زنیت حذف شدند و حتی نتوانسنتد به لیگ اروپا برسند. در جام حدفی هم پاریسی ها در مرحله یک هشتم نهایی آن ها را کنار زدند و خود به فینال رسیدند.
فرم
لیون فصل را با خیلی خوب شروع نکرد. آن ها ابتدا در سوپرکاپ و با دو گل به پاریس باختند . سپس با یک تساوی بدون گل مقابل لورینت در خانه فصل را شروع کردند. دو تساوی مقابل لیون و مارسی و شکست در برابر بوردو و کسب فقط 12 امتیاز از 8 هفته ابتدایی نشان از شروعی ناامید کننده برای لیون داشت در دور رفت گروهی لیگ قهرمانان هم با دوشکست برابر زنیت و والنسیا و کسب یک تساوی مقابل خنت تقریبن حدف شده قلمداد می شدند. در ادامه اما اوضاع با کسب یک تساوی در خانه موناکو و پیروزی های پر گل مقابل تولوز و سنت اتین برای آن ها بهتر شد و این طور به نظر می رسید که خط حمله آتشین آنها دوباره راه افتاده باشد. اوضاع خوش اما دیری نپایید و شسکت های پیاپی مقابل نیس، مون پلیه، پاریس سن ژرمن، آژاکسیو و آنژرز اوضاع را در بندر بحرانی تر از همیشه کردند. حتی پیروزی دو بر صفر مقابل والنسیای فلاکت زده هم چیزی را عوض نکرد هوبرت فونیه،سرمربی تیم، اخراج شد وا آنها در بحران به پیشواز سال نوی میلادی رفتند، سال نو اما با پیروزی 7.0 در جام حدفی و پیروزی 4.1 در لیگ مقابل ترویس آغاز شد. پاریس اما در بدترین زمان ممکن باز هم سررسید. این بار در جام حدفی و مرحله یک هشتم هایی ، آنها بازی رفت را 2.1 باختند و با شکست 3 بر صفر در دور برگشت حدف شدند. در لیگ اما اوضاع به وضوح بهتر شده بود. پیروزی های پر گل مقابل کان ، بوردو، گینگامو از همه مهم تر پیروزی شیرین 2.1 مقابل پاریس پر ادعا برگشت آن ها به لیگ را در زمستان رقم زد. بهار اما از زمستان هم بهتر بود. آنهاتا قبل از هفته آخر در 10 بازی پیاپی نباختند که بین آنها پیروزی مقتدرانه 6.1 مقابل موناکو هم بود. در انتها لیون موفق شد از عنوان نایب قهرمانی دفاع کند. تا امید به تثبیت این تیم در فرانسه داشته باشیم
آمار
خط حمله لیون، بزرگترین نقطه قوت این تیم بود. آنها در هر بازی حدود 15 شوت به سمت دروازه حریفان داشتند، 70 درصد گلها را در موقعیت حمله و در جریان بازی به ثمر رساندند. هم چنین آمار فوق العاده 15 گل روی ضربات ایستگاهی هم از دیگر نکات امیدوار کننده لس گونس بود. مالکیت توپ بالا و دقت پاس 85 درصدی هم نشان می دهد که در هنگام مالکیت توپ باید از لیون ترسید. در کنار همه این نکات مثبت اما لیون تیمی نبود که بتواند به سرعت خود را به دفاع حریف برساند، تنها 1 گل با استفاده از ضد حملات ، این مشکل بزرگ را نشان می دهد. هم چنین لیونی ها سانتر های کم تعداد و کم دقتی را روی دروازه حریفان داشتند و خیلی کم از این راه به دروازه حریفان حمله ور می شدند. تعداد کل های خورده این تیم هم بی شک نسبت به تیم های مدعی بسیار بالا بود(42).
سرمربی
برونو جنسیو سرمربی فعلی لیون است. اسطوره سابق باشگاه که اولین بار است روی نیمکت تیمی می نشیند. جنسیو مربیست که به فوتبال تهاجمی مبتنی بر مالکیت توپ علاقه فروان دارد. هر چند باید برای قضاوت او کمی بیشتر صبر کرد . لیون با او از 23 بازی آمار خوب 14 برد و 54 گل زده را به ثبت رساند.
بهترین های فصل
انتخاب 5 نفر از ترکیب این تیم سخت است. لیون امسال تیم یکدستی بود که حتی توانست با وجود مصدومیت فکیر هم خوب کار کند. هر چند قطعن نبیل فکیر در لیست بهترین های فرانسه هست اما با توجه به تعداد کم بازی های او در این فصل و مصدومیتش نام او را در این لیست نمی اوریم.
5. رشید غزال
تغییر سرمربی بیش از همه به سود او شد. مهاجم 24 ساله الجزایری که چند سال بود در لیون درخشش آنچنانی نداشت. با آمدن جنسیو شروع به درخشیدن کرد و شاید بتوان او را بهترین بازیکن تیم در نیم فصل دوم نامید. غزال بسیار تکنیکیست . دریبل های انفجاری فوق العاده ای دارد. خوب پاس می دهد و ضربه ایستگاهی زن نسبتن خوبی هم هست. عملکرد غزال انقدر خوب بود که او را به یکی از پایه های الجزایر هم تبدیل کرده
4. سامویل اومتیتی
اومتیتی امسال هم درخشید. مدافعی که حالا به 22 سالگی رسیده و انتخاب ملیت او یکی از بحث های فوتبال فرانسه است. اومتیتی متولد کامرون است اما در تیم های پایه فرانسه بازی کرده و حال باید تیم ملی خخود را انتخاب کند. مدافعی که خیلی خوب پاس می دهد. دید خوبی دارد و بازیساز خوبی هم هست. در کنار همه اینها پختگی خاصی در سن 22 سالگی در او مشاهده می شود.
3. کورنتین تولیسو
یک هافبک وسط باهوش و خلاق، تولیسو 21 ساله موتور محرک لیون است. پاس های فوق العاده ای می دهد. آمار دقت پاس او حدود 85 درصد است. قدرت حمل توپ بالایی دارد و شاید بتوان او را با تیاگو الکانترا مقایسه کرد. تولیسو تنها 21 سال دارد و اگر توسط غول های فوتبال جهان ربوده نشود. می تواند به یکی از بزرگان بندر تبدیل شود.
2. ماکسیم گونالونس
یک همه کاره در خط هافبک لیون، گونالون حالا 27 ساله شده و پس از 8 سال بازی در لیون حالا دیگر در کنار ژالت، یکی از استوانه های تیم است. گلادیاتوری که با 187 سانتی متر قد، حرف اول را در نبرد های هوایی میزند، خوب تکل میزند و برنده دویل ای بسیار در مرکز زمین است گونالون در کنار همه اینها تیم را ارام می کند و دقت پاس خوبی هم دارد. شاید انتظار از دشام برای دعوت او حتی در این ترافیک خط هافبک بیجا نبود
1. الکساندر لاکازت
قاتل خط حمله و از بهترین مهاجمین حال حاضر فرانسه، لاکازت در این فصل هم درخشید تا نگه داشتن او برای لیون خیلی سخت شود. او 21 گل زد 3 پاس گل داد و شاید بهترین فصل بازیش را سپری کرد. بزرگترین غایب لیست تیم ملی فرانسه ، نیاز به معرفی ندارد. او یک مهاجم نوک کامل و چهارچوب شناس خبره است. شوت های ویرانگری دارد و در کنار همه اینها قدرت حمل توپ و دریبل زنی بالایی هم دارد. لاکازت حالا 24 ساله است و می تواند به یکی از گرانترین نقل و انتقالات این فصل اروپا نبدیل شود.
لیون اما تابستان داغی را انتظار می کشد. آنها سال بعد علاوه بر دو جام داخلی نباید بگذراند تراژدی این فصل لیگ قهزمانان تکرار شود. شاید نگه داشتن همین ترکیب و تقویت آن در برخی پست ها بتواند نوید یک سال طوفانی برای طرفداران را بدهد. باید صبر کرد و دید