قسمت اول : http://www.tarafdari.com/%DA%A9%D8%A7%D8%B1%D8%A8%D8%B1%D8%A7%D9%86/%D9%...
- - - - - - - - - -
- برلوسکونی مذاکرات خودش رو با فارینا و شرکای اون آغاز کرد. ولی همون ابتدای کار فهمید که خریدن میلان چندان هم آسون نیست و ریسک زیادی می طلبه !! برلوسکونی و تیم وکالتش وقتی با رقم بدهی های باشگاه میلان روبرو شدن وحشت زده شدن !! وضعیت میلان در زمینه ی اقتصای انقدر ترسناک بود که فارینا از کشور گریخت و امور اداری و کاری باشگاه رو به روزاریو لو ورده ی 71 ساله سپرد ! این مسائل اما سیلیور رو سرد نکرد. برلوکسونی با زرنگی در روند خرید باشگاه وقفه انداخت تا بتونه با کمترین قیمت این باشگاه رو خریداری کنه. در طول همین وقفه هم شروع با مذاکره با چند شبکه ورزشی ایتالیایی کرد تا برای پخش بازی های میلان در فصل و سال جدید قرار داد خوبی ببنده. اون روز هادر هنگام بازی های میلان، بنر های جدیدی در استادیوم به نمایش در میومدن. بنر هایی که روی اون ها نوشته شده بود : " سیلویو، میلان عاشق تو هست " ! " سیلویو، مارو از این خجالت زدگی و ننگ نجات بده " ! " سیلویو، مارو از شر این دزد های لعنتی راحت کن " ! بالاخره برلوسکونی پیشنهاد رسمی خودش رو ارائه داد. 40 میلیون لیره برای خرید باشگاه آ.ث میلان. در تاریخ 19 فوریه سال 1986 برلوسکونی به صورت رسمی، تبدیل به بیستمین رییس باشگاه آ.ث میلان شد ،،،
- برلوسکونی زمانی رییس باشگاه شد که هنوز کمی از لیگ سری آ مونده بود. اما برلوسکونی تو همون مدت زمان کم تصمیم گرفت رو بازیکنای جدیدی سرمایه گذاری بکنه. از گوشه و کناره های شهر خبر می رسید که دیگو مارادونا قراره بزرگترین شکار برلوسکونی باشه. اما سیلویو وطن پرست تر از این حرف ها بود. برای همین شروع به خرید بازیکنایی تمام ایتالیایی کرد. بازیکنای که شناخته شده نبودن اما قیمت بالای اون ها باعث تعجب و کنجکاوی هواداران و فوتبالدوستان ایتالیایی شده بود. همین خرید ها با قیمت بالا و شلوغی در بازار نقل و انتقالات، باعث شد خیلی ها نگران وضعیت میلان بشن. البته خود بازیکنای های وقت میلان به هیچ عنوان نگرانی نداشتن. چرا ؟! بارسی جوابتون رو می ده : " یه حسی بین ما وجود داشت که می گفت این رییس جدیدی که امور کار ها رو توی دست گرفته اومده تا همه چیز رو عوض کرده و حاضره برای تغییر همه کار بکنه. می دونستیم که می تونه مارو چند مرحله بالاتر ببره. می تونه دوباره مارو تبدیل به یک تیم رقابتی و فوق العاده بکنه. اونم نه فقط توی ایتالیا، بلکه توی اروپا !! "
- همه چی عوض شده بود. با اومدن برلوسکونی به میلان، همه چیز عوض شده بود و انگار خون تازه ای در رگ میلانی ها تزریق شد. بارسی می گه : " من اون روزی رو که با هلیکوپتر وارد استادیوم شدیم رو کاملا یادمه. قضیه فقط سوار هلیکوپتر شدن و اون ورود بزرگمون نبود. بلکه وقاعیتی بود که به ما نشون می داد اوضاع قراره عوض بشه. که تغییر پیش روی ماست. " اما این فقط بازیکن ها نبودن که تغییر رو حس کرده بودن و تصمیمی گرفتن باهاش همراه بشن. هوادار های میلان هم داشتن متوجه ی اتفاق های جدید داخل باشگاه می شدن. طوری که در شروع فصل جدید، رکورد خرید بلیط های پیش فصل با فروش 60 هزار بلیط شکسته شد. چرا ؟! چون برلوسکونی با قدرت خود وارد رسانه های ایتالیایی شده بود و با تبلیغ آ.ث میلان با شعار : " آسمانی آبی، زمینی سبز و قرمز و سیاه های جدید آ.ث میلان " تونسته بود دل همه ی هوادار ها رو ببره.
- شروع آ.ث میلان با برلوسکونی البته به هیچ عنوان خوب نبود ! میلان با تنها گل هیتلی 3-1 در بازی های پیش فصل از بارسلونا شکست خورد. هیتلی ای که معلوم بود دیگه محبوب مدیریت باشگاه و از همه بیشتر محبوبِ رییس باشگاه سیلویو برلوسکونی نیست. شروع فصل در سری آ هم اصلا خوب نبود و میلانی ها امتیازات زیادی رو از دست می دادن. همین باعث شد که جو بدی کم کم علیه برلوسکونی بوجود بیاد و فشار زیادی به سرمربی تیم یعنی لیدهوم به اوج خودش رسیده بود. ژانویه 1987 فرا رسید و 2 اسم بر سر زبون تمام میلانی افتاد : " مارکو فان باستن و رود گولیت ! " لیدهوم هم از باشگاه برکنار شد و فابیو کاپلو به عنوان مربی موقت جای اون رو در نیمکت مربیگری آ.ث میلان گرفت. کاپلویی که رسانه ها اونو به عنوان نوکر برلوسکونی خطاب می کردن و روزنامه La Repubblica در یک تیتر جنجالی عنوان کرد " اون حتی شبیه و به دستور برلوسکونی تیپ می زنه !! " قرار بود کاپلو به صورت موقت هدایت میلان رو بر عهده بگیره تا در تابستان 1987، آریو ساکی که در حال معجزه با پارما بود به عنوان سرمربی رسمی تیم انتخاب بشه. فان باستن هم وارد میلان شده بود تا یک آپارتمان برای خودش پیدا کنه. همین صدای هیتلی رو در اوورد تا با یک روزنامه مصاحبه کنه و بگه : " اون چی داره که من ندارم ؟! فقط سرعتش از من بهتره ! " اومدن فان باستن به میلان باعث جدایی هیتلی از میلان و رفتنش به موناکو شد. هیتلی در آخرین بازی خودش تو سن سیرو، به سمت جایگاه متعصب های میلانی ها رفت و یک بنر رو به مقابل جایگاه اونا قرار داد.و بنری که روش نوشته شده بود : " خیلی متشکرم. من عاشق تو هستم میلان. مارک هیتلی . ! "
- هیتلی که بین هوادار های میلان بسیار محبوب بود از باشگاه رفت و توجه ها همه به 3 نفر جذب شده بود. فان باستن هلندی، آریو ساکی و سیلویو برلوسکونی. اون فصل میلان قهرمان نشد اما فصل بعد با اضافه شدن فرانک ریکارد و کارلو آنجلوتی به ترکیب میلان، اونا تونستن بعد از سال ها قهرمانی در ایتالیا رو جشن بگیرن. اما برگردوندن میلان به روز های خوش و خلق روز هایِ بهتری از اون روز ها، مهمترین دستاورد برلوسکونی در میلان نبوده. مهمترین دستاورد برلوسکونی چیز دیگه ای بود. چیزی خارج از زمین فوتبال. می شه گفت برلوسکونی تونسته بود برای اولین بار در تاریخ فوتبال یک باشگاه رو تبدیل به یک برند معتبر و جهانی بکنه. اضلا برلوسکونی در یکی از اولین مصاحبه های خودش به عنوان رییس جدیدی میلان گفت : " میلان یک تیمِ. همچنین یک محصول برای خرید و فروش. محصولی که وارد بازار بشه و چیزی برای عرضه و ارائه کردن داشته باشه. " در مقایسه با رقیب مستقیم اون روز های خودشون یعنی یوونتوس، میلان زیر نظر برلوسکونی مدرن تر مدیریت می شد. میلان دستی در دنیای بیزینس داشت و با نقشه های اقتصادی خودش به سود های عجیب و غریبی دست پیدا می کرد. اما خب همون موقع معلوم بود که برلوسکونی فقط به این سودهی ها راضی نمی شه. فقط به این راضی نمی شه که رییس باشگاه باشه و ریاست بکنه. برلوسکونی می خواست همه چیز رو تغییر بده. می خواست همه چیز رو به هم بریزه تا از دل اون بهم ریختگی ها به یک سر و سامان حسابی برسه. برای همین میلان تبدیل به بزرگترین سلاح برلوسکونی در دنیای تبلیغات شده بود. سلاحی که هسته ی قدرت برلوسکونی بود. برلوسکونی همیشه به عنوان فردی شناخته می شد که عاشق تشکیل سازمان های موثر و کنترل کردن اونا بود. رییسی که تصمیم های مهم و اساسی سازمان رو می گیره. سازمانی به بزرگی آ.ث میلان !
- آ.ث میلان تبدیل به یک سازمان بزرگ و پیشرفته شده بود و اتاق مدیریت هم هسته ی اصلی این سازمان و تشکیل می داد. هسته ای که که تمام هماهنگی های رو انجام می داد.هسته ای که تور های مختلف برای تیم ترتیب می داد و به صورت 100 درصد هوای تیم رو داشت. بزرگترین تغییر در آ.ث میلان هم حق پخش تلویزیونی و فعالیت های این باشگاه در رسانه ها بود. ارزش تصاویر باشگاه آ.ث میلان زیر نظر برلوسکونی یک اوج فوق العاده عجیب و وحشتناک گرفت. ارزشی که در سال 1982 فقط 3.5 میلیاد لیره بود، در سال 1988 به 970 میلیارد لیره رسید!!! شبکه تلویزیونی میلان اون روز ها حرف اول رو در شبکه های فوتبالی می زد. شبکه ای ای که تصاویر ناب فوتبالی, صحنات حساس مسابقات، کارشناسی های حرفه ای و پیکج های فوتبالی کم نظیر رو برای بینندگان خودش به نمایش میزاشت. علاوه بر این ها، برلوسکونی در همون ماه های اولی که رییس باشگاه شد، سراغ شورای شهر میلان رفت و به اونا پیشنهاد تعمیر استادویم بزرگ سن سیرو رو داد و از اونا خواست سر و سامانی به اوضاع استادیوم بدن تا مردم و کسانی که برای دیدن فوتبال راهی این استادیوم می شن، اذیت نشن و به راحتی بازی تیم محبوب خودشون رو ببینن.برلوسکونی با پشتیبانی فروش رفتن تمامی بلیط های پیش فصل باشگاه میلان به جنگ با اعضای شورای شهر رفت و همین باعث شد اعضای شورای شهر میلان به اهمیت فوتبال و استادیوم رفتن میلانی ها واقف بشن و با درخواست برلوسکونی موافقت کنن.
- صحبت های بالا کار هایی بود که برلوسکونی برای باشگاه در خارج زمین و خارج از مسائل فوتبالی انجام داد. برلوسکونی در باب مسائل فوتبالی هم دستاورد های زیادی رو نه تنها برای باشگاه میلان، بلکه برای فوتبال ایتالیا و فوتبال اروپا داشته. برلوسکونی باعث شد که رسانه ها توجه بیشتری به فوتبال نشون بدن که در نهایت باعث پیشرفت چشمگیر باشگاه های ایتالیایی و در نتیجه فوتبال ایتالیا در اون دوره شد. برلوسکونی رو خیلی ها دلیل اصلی حضور اون نسل طلایی از بازیکنان در دهه 90 ایتالیا می دونن. برلوسکونی شکل فوتبال رو در ایتالیا تغییر داده بود و باشگاه های رقیب هم از شرایط بوجود اومده کمال استفاده رو کردن تا نه در کنار میلان، ولی حداقل با کمی اختلاف از اونا به قله های افتخارو خوشبحتی برسن. تیم آ.ث میلانی که زیر نظر آریو ساکی فوتبال بازی می کرد، اولین تیم کهکشانی تاریخ فوتبال بود. زمین و امکانات تمرینی میلانی ها و همچنین مراکز پزشکی این باشگاه در اون دوران، برای بقیه باشگاه های اروپا تقریبا دست نیافتنی بود !! اون روز ها همه ی باشگاه بزرگ اروپا تلاش می کردند تا به سطح امکانات و قدرت آ.ث میلان برسن یا حداقل بهش نزدیک بشن. پیشرفت سال های بعد لیگ انگلیس به خاطر قرار داد های تلویزیونی و لالیگا در سال های اخیر، همه و همه در اصل مدیون حضور برلوسکونی در فوتبال هستش. برلوسکونی راه و روش بزرگ شدن رو به تمام باشگاه های اروپا نشون داد.
- داخل زمین اما شرایط برای برلوسکونی همیشه خوب و فوق العاده نبوده. خودرای بودن برلوسکونی و عطش زیادش برای پیروزی باعث می شدن که گهگاه با سرمربی های تیم وارد بحث و جدل بشه که خوب باعث ایجاد مشکل و دردسر برای تیم می شد.برلوسکونی در 25 سال از 30 سال ریاستش در میلان، 15 مربی عوض کرد !! مسائل فنی و فوتبالی انقدر برای برلوسکونی مهم بود که در سال 2009 و زمانی که باشگاه آ.ث میلان دچار مشکلاتی شده بود، قرار دیپلماتیک و بین المللی خودش در مصر رو کنار گذاشت و شروع به صحبت در مورد وضعیت باشگاه آ.ث میلان کرد : " اگه ما امسال قهرمان اسکودتو نشیم، فقط و فقط به خاطر کارلو آنجلوتی و تصمیم های تاکتیکی اشتباه این مربی هستش. " چند روز بعد هم وقتی در یک برنامه تلویزیونی حضور پیدا کرد، این چنین به آنجلوتی حمله کرد : " میلان شبیه رئال مادرید هستش. ما همیشه باید حمله کنیم و حمله کنیم !از این به بعد ما باید با 2 مهاجم بازی کنیم. آنجلوتی هم باید تو کارش جدی تر باشه و بیشتر زحمت بکشه. اگه نخواد این کار رو بکنه، فصل بعد دیگه سرمربی آ.ث میلان نخواهد بود" کمتر از یک هفته بعد، آنجلوتی اعلام کرد که آ.ث میلان رو به مقصد استمفوربریج ترک خواهد کرد ،،،،،
- این هفته برلوسکونی سالگرد 30 سال ریاستش در باشگاه میلان رو جشن گرفت. فکر می کنید با وجود بردن 8 اسکودتو و 5 لیگ قهرمانان، اون زمان ها کسی فکرش رو می کرد که با وجود شخص بزرگی مثل برلسوکونی، میلان روزی دوباره به روز هایی که هیتلی تک ستاره ی تیمشون بود و برگشت به روز های افتخار آمیز تقریبا محال به نظر می رسید، برگرده ؟! ،،،،، مهم نیست ! آینده برای میلانی ها همیشه روشن خواهد بود.
پایان / نویسنده : مت بارکر - مترجم : ( با کمی تالف ) محمد حسین صفری !/ اختصاصی طرفداری .