❌ چند سال پیش دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی در واکنش به پایین بودن سرانهی مطالعهی در ایران میزان مطالعه ایرانیان را در روز رقم عجیب 79 دقیقه اعلام کرد، که در واکنش به رسانهها و چهرههای فرهنگی اعلام کرد که 15 دقیقه از آن به کتاب اختصاص دارد و بقیه به خواندن قرآن و ادعیه، و روزنامه و نشریهها اختصاص دارد!
🕛 در میان رقمهایی که تاکنون ارائه شده است، زمان ۱۲ تا ۱۵ دقیقه بیشترین فراوانی را دارد، و میتوان این عدد را به عنوان یک آمار موقت استفاده کرد.
👆 حال اگر این عدد را با بیشترین زمان اختصاص داده شده برای مطالعه کتاب در بین مردمان جهان(که مربوط به کشور فنلاند با ۴۴ دقیقه در روز است) مقایسه کنیم تقریبن یک سوم مردم فنلاند مطالعه داریم و اگر سر انگشتی حساب کنیم تهش میشود همان "جهان سوم" خودمان!
⚠️ اما این تازه شروع ماجراست!
👈 چون وقتی به اسامی و لیست کتابهای پرتیراژِ جهان سومی که برای خودمان ساختهایم نگاه کنیم تازه به ورطهی هولناکی که گرفتار شدهایم پی خواهیم برد.
📚 اگر از کتابخانههای عمومی و قفسههای پر از خالیش بگذریم و اهل ولخرجی باشیم، کتابهای خوب زیادی هستند که چون بیشتر از 500 و 1000 چاپ نمیخورند، از انتشارشان خبر نمیشویم و یا تا خبر شویم نویسنده محترم نصفشان را کادو داده که خمیر نشوند!
🚫 در حالی که کتابهای(!) عرفان حلقوی با افتخار به چاپ نهم و تیراژگان 10 هزارتایی میرسد و دکان عرفانیش روزبهرو گستردهتر میشود، و یا مثلن مترجم آگاه و باسواد "راز" و "اسکاولشین" دانش ترجمهاش را در اختیار آرامش ابدی مردم قرار داده تا مبادا کسی شک کند راه سعادت به غیر از روحانیت است!
⭕️ در نهایت تنها کسانی که از کتابنخواندن ما ضرر میکنند نویسندگان و ناشرهای عرفان حلقوی، و فلان تکنیک امیدواری و مثبتاندیشی هستند!
🌱 پس کاش حداقل امسال که سال حمایت از کالای ایرانی است در حالیکه دخل همهجور تولید(علمی، فرهنگی و صنعتی) را آوردهایم بیاییم و از تنها کالای واقعیمان که کتابنخوانی است حمایت کنیم و روزی 14 دقیقه کتابنخوانی به دنیا هدیه بدهیم!
⁉️ شاید جهانسوممان، جهانسوم بهتری شد!
اعداد و ارقام برگرفته از دنیای اقتصاد