زبان مادری ، هویت انسان میباشد
به مناسبت ۲ اسفند ،روزجهانی زبان مادری
دلیل نامگذاری روز جهانی زبان مادری از زمانی آغاز شد که در سال ۱۹۵۲ دانشجویان دانشگاههای مختلف شهر داکا پایتخت امروزی کشور بنگلادش که در آن زمان پاکستان شرقی نامیده میشد و هنوز مستقل نشده بود، از جمله دانشجویان دانشگاه داکا و دانشکده پزشکی آن تلاش جهت ملی کردن زبان بنگالی به عنوان دومین زبان پاکستان (در کنار زبان اردو) تظاهرات مسالمت آمیزی در این شهر براه انداختند. به دنبال این حرکت دانشجویان، پلیس به آنها تیر اندازی کرده عدهای از آنها را کشت. بعد از استقلال بنگلادش از پاکستان و به درخواست این کشور، برای اولین بار سازمان یونسکو در ۱۷ نوامبر سال ۱۹۹۹ روز ۲۱ نوامبر (برابر با دوم و گاهی اول اسفند) را روز جهانی زبان مادری نامید و از سال ۲۰۰۰ این روز در بیشتر کشورها گرامی داشته میشود و برنامههایی در ارتباط با این روز برگزار میگردد.
اما زبان مادری ما تورکان آزربایجان
به گفته ی زبان شناسان بزرگ جهان زبان تركی زبان اولین تمدن بشریت می باشد .اگر میخواهید بدانیدزبان اولین تمدن بشریت چه و چگونه بوده است اكنون به زبان تركی آذربایجانی بنگرید . دانشمند بزرگ آلمانی ( هومنل)
ضرب المثل فرانسوی
زبان مادری با شیر مادر در جان شده و با مرگ از تن بیرون می رود و تحمیل زبان دیگر به كودكی كه تازه شروع به حرف زدن نموده جنایت محسوب می شود.
(نظریه ی جامعه شناسان)
(طبق دستورالعمل سازمان یونسكو:
كسی كه نتواند به زبان مادری خود بنویسد و بخواند بیسواد محسوب می شود.
اگر پدران و مادران معتقد باشند و بدانند زبان آنها مهم و ارزشمند است احتمالا این كه با زبان خود با بچه هایشان صحبت كنند بیشتر است.
( جورج برادون)
ما میتوانیم با چند راه ساده ،خود حافظ زبان مادری خود باشیم
۱)نام گذاری اسم فرزندان خود یا آشنایان به زبان تورکی
۲)استفاده از زبان تورکی در فضاهای مجازی(تلگرام،انستاگرام و ...)
۳)آموزش زبان تورکی به فرزندان خود
۴)مکالمه زبان تورکی در ادارات،اماکن عمومی و...
۵)شناختن زبان تورکی و لزوم حفظ آن به کسانی که آسمیله شدند و با فرزندان خود به زبان بیگانه صحبت میکنند.
یاشاسین آذربایجان
یاشاسین آنا دیلیم