تاریخ لیگ قهرمانان آسیا - بخش دوم
دوره شانزدهم : پرسپولیس نماینده ایران با پیروزی مقابل نمایندگان ترکمنستان و قزاقستان در دور مقدماتی به دور نهایی می رسد. دور نهایی با حضور هشت تیم برگزار می شود که پرسپولیس در نیمه نهایی با شکست مقابل پوهانگ استیلرز به رده بندی رسیده و با پیروزی مقابل نماینده عراق سوم می شود. در اولین فینال تمام از یک کشور پوهانگ استیلرز بر قهرمان دوره قبل ایهووا چونما غلبه کرده و اولین قهرمانی اش را بدست می آورد.
دوره هفدهم : پرسپولیس نماینده ایران با پیروزی بر نماینده عراق در دور مقدماتی به دور نهایی راه می یابد. دور نهایی طبق معمول چند دوره قبل با حضور هشت تیم در دو بخش غرب و شرق آسیا برگزار می شود. پرسپولیس به نیمه نهایی می رسد و با شکست مقابل دالیان از چین به رده بندی رفته و با شکست مقابل الهلال چهارم می شود. در فینال پوهانگ استیلرز در ضربات پنالتی پیروز شده و از عنوان قهرمانی اش دفاع می کند و کره جنوبی را پرافتخارترین تیم در مسابقات باشگاه های آسیا می کند. عنوانی که تا به امروز در دست آنهاست. پوهانگ استیلرز چهارمین تیمی می شود که دو قهرمانی در مسابقات دارد. پس از مکابی، استقلال و تای فارمرز بنک.
دوره هجدهم : استقلال نماینده ایران و قدرت سنتی مسابقات پس از شش سال دوری برمی گردد. در دور مقدماتی با غلبه بر نماینده عراق صعود می کند. دور نهایی با حضور هشت تیم در دوبخش غرب و شرق برگزار می شود. استقلال به نیمه نهایی می رسد و با پیروزی بر دالیان از چین به فینال رسیده و در فینال مغلوب جوبیلو ایواتا از ژاپن می شود و دومین نایب قهرمانی را بدست می آورد.
دوره نوزدهم : پرسپولیس نماینده ایران با پیروزی بر نماینده لبنان دور مقدماتی را پشت سر می گذارد. دور نهایی با همان شیوه معمول با حضور هشت تیم در دو گروه غرب و شرق برگزار شده پرسپولیس به نیمه نهایی می رسد. در نیمه نهایی مغلوب جوبیلو ایواتا می شود که به دنبال دفاع از قهرمانی است. پرسپولیس با غلبه بر نماینده کره سوم می شود. در فینال الهلال از عربستان بر جوبیلو غلبه کرده و قهرمان می شود و با پیشی گرفتن از مکابی ، تای فارمرز بنک و پوهانگ استیلرز، با دو قهرمانی و یک نایب قهرمانی پایین تر از استقلال دومین تیم پرافتخار تاریخ مسابقات می شود.
دوره بیستم : نماینده ایران پرسپولیس به دور نیمه نهایی می رسد و آنجا به سوون سامسونگ از کره جنوبی می بازد و با پیروزی بر تیم ارتش از قزاقستان سوم می شود. سوون سامسونگ با غلبه بر جوبیلو ایواتا که سومین فینال پیاپی اش را تجربه می کند قهرمان می شود.
دوره بیست و یکم : استقلال نماینه ایران در این دوره بود که در دور مقدماتی با غلبه بر الاتحاد از عربستان به دور نهایی می رسد. همچنین به دور نیمه نهایی هم می رسد که معمول تیم های ایرانی در این سالهاست. ولی باز هم سد نیمه نهایی نماینده ایران را ناکام می گذارد. استقلال به تیم آنیانگ الجی چیتاز ( اف سی سئول ) از کره می بازد و به رده بندی می رود. آنجا با پیروزی بر نسف قارشی از ازبکستان سوم می شود. در فینال تمام کره ای، سوون سامسونگ از عنوان قهرمانی اش دفاع می کند.
دوره بیست و دوم : از این دوره تحول کلی مشابه اروپا در مسابقات ایجاد می شود و دیگر مختص قهرمانان لیگ ها نیست و از لیگ های پرقدرت تیم های بیشتری شرکت داده می شوند. رقابت ها متمرکز در دور گروهی با شانزده تیم می شود و تیم های از لیگ های قدرتمند در دور مقدماتی شرکت داده نمی شوند. نام مسابقات به لیگ قهرمانان آسیا تغییر داده می شود. نمایندگان ایران در این دوره پرسپولیس و استقلال هستند که هر دو در دور گروهی حذف می شوند. العین از امارات متحده عربی با غلبه بر نماینده تایلند قهرمان می شود.اولین قهرمانی این کشور.
دوره بیست و سوم : سپاهان و ذوب آهن نمایندگان ایران در این دوره هستند. با توجه به هفت گروهه شدن دور نهایی و صعود تنها یک تیم از هرگروه کار سخت شده و باز هم نمایندگان ما در دور گروهی حذف می شوند. الاتحاد از عربستان با برتری بر سئونگنام از کره قهرمان می شود.
دوره بیست و چهارم : پاس و سپاهان نمایندگان ایران در این دوره هستند. پاس موفق به صعود از گروهش می شود ولی در مرحله یکچهارم نهایی رفت و برگشت با گل زده در خانه حریف مغلوب العین از امارات می شود. تیم الاتحاد از عربستان با استفاده از امتیاز عجیبی که مسابقات به قهرمان دوره قبل می داد و این تیم را از دور یکچهارم وارد مسابقات می کرد و البته با اقتدار و شایستگی قهرمان شد. چهارمین قهرمانی عربستانی ها و پیشی گرفتن آنها از ما در افتخارات. الاتحاد چهارمین تیمی که موفق به دفاع از عنوان قهرمانی اش می شود و هفتمین تیمی که دو قهرمانی دارد.
دوره بیست و پنجم : فولاد و صباباتری نمایندگان ایران هستند که هردو در دور گروهی حذف می شوند. چونبوک هیوندای موتورز از کره جنوبی با غلبه بر تیم شگفتی ساز الکرامه از سوریه عامل حذف الاتحاد و صباباتری، در فینال قهرمانی را بعد از سه دوره از اعراب پس می گیرد.
دوره بیست و ششم : سپاهان تنها نماینده ایران در این دوره بود. استقلال قهرمان لیگ بدلیل یک سومدیریت وحشتناک و اهمال در ارسال اسامی تیم از مسابقات کنار گذاشته شد. سپاهان البته به شایستگی از گروه صعود کرد و با غلبه بر نمایندگان ژاپن و امارات به فینال هم رسید. ولی در فینال مقابل رقیب از ژاپن، اوراوا ردز دایمند شکست خورد و نایب قهرمان شد. این شکست ژاپنی ها را هم پس از کره و عربستان از ما در افتخارات باشگاهی پیش انداخت.چهارمین قهرمانی ژاپنی ها.
دوره بیست و هفتم : سایپا و سپاهان نمایندگان ایران در این دوره هستند. سپاهان فینالیست دوره قبل در دور گروهی حذف می شود و سایپا از گروهش صعود می کند ولی با شکستی وحشتناک مقابل نماینده ازبکستان در یکچهارم حذف می شود. گامبا اوزاکا از ژاپن با اقتدار با غلبه بر نماینده استرالیا عضو جدید مسابقات ، قهرمان می شود.
دوره بیست و هشتم : تغییرات مثبت در مسابقات ایجاد شده و کاملا به فرمت اروپا برمیگردد. از هر گروه دو تیم صعود می کند و هشت گروه داریم.نمایندگان لیگهای درجه یک آسیا از جمله ایران به چهار می رسد.از سهمیه عجیب قهرمان دوره قبل هم خبری نیست. بالاخره عنوان چمپیونزلیگ برازنده مسابقات می شود. اما نمایندگان ایران باز هم ناموفق عمل می کنند. صباباتری، استقلال و سپاهان از مرحله گروهی حذف می شوند و پرسپولیس علی رغم شکست پنج بریک به یمن کنارگذاشته شدن یک تیم از گروهش صعود می کند.ولی در مرحله جدید یکهشتم نهایی مغلوب نماینده ازبکستان شده حذف می شود، به نظر فوتبال باشگاهی ما با رقبا فاصله گرفته است. در فینالی بسیار مهم و جذاب، پوهانگ استیلرز از کره جنوبی در جدال برای پرافتخارترین تیم قاره شدن الاتحاد از عربستان را مغلوب می کند. استقلال تاج آسیا را پس از هجده سال از دست می دهد. پوهانگ استیلرز تنها تیمی که سه دوره قهرمان مسابقات شده است.
دوره بیست و نهم : این دوره نمایندگان ایران اعاده حیثیت می کنند. استقلال، مس کرمان و ذوب آهن از مرحله گروهی صعود می کنند. سپاهان در مرحله گروهی حذف می شود. در مرحله یکهشتم استقلال مقابل نماینده عربستان حذف می شود. ذوب آهن و مس به مصاف هم می روند. ذوب آهن پیروز شده و با پیروزی های دلچسب مقابل پوهانگ استیلرز مدافع عنوان قهرمانی و الهلال به فینال می رسد ولی فینال را به سئونگنام از کره جنوبی می بازد تا این تیم هم صاحب دو قهرمانی شود و به جایگاه استقلال برسد. شرق بر فوتبال آسیا سیطره دارد.
دوره سی ام : نمایندگان ایران استقلال، پرسپولیس سپاهان و ذوب آهن هستند. سرخابی های تهران در مرحله گروهی به شکل ناامیدکننده حذف می شوند ولی تیم های اصفهانی در بهترین فرم تاریخشان با اقتدار تا مرحله یکچهارم نهایی پیش می روند. ذوب آهن با گل وقت اضافه مغلوب سوون سامسونگ بلووینگز می شود ولی سپاهان السد قطر را می برد اما به دلیل استفاده از بازیکن غیرمجاز حذف تلخی را تجربه می کند. السد قطر در عین ناشایستگی با غلبه بر جونبوک موتورز در پنالتی در فینال قهرمان می شود. پس از هفت سال قهرمانی به غرب و اعراب برمی گردد. السد هم صاحب دو قهرمانی می شود.
ادامه دارد...