امروز در رقابت های جام جهانی جوانان زیر 20 سال، قانون جدید زدن پنالتی به اجرا گذاشته شد و شاهد شکل جدیدی در ترتیب زدن پنالتی ها بودیم.
روز یکشنبه تیم فوتبال پرتغال که در مرحله گروهی با جوانان ایرانی همراه بود، در مرحله یک چهارم نهایی برابر تیم جوانان اروگوئه قرار گرفت و در پایان در شرایطی که بازی در وقت معمول و اضافی با تساوی 2 بر 2 خاتمه یافت، تیم اروگوئه موفق شد در ضربات پنالتی پرتغال را شکست دهد و به جمع 4 تیم برتر جهان برسد.
نکته جالب این بازی اجرای قانون جدید زدن ضربات پنالتی بود که مانند تکنولوژی خط دروازه در رقابت های جام جهانی 2017 کره جنوبی به اجرا گذاشته شد تا در صورت موفق بودن آن، در سایر مسابقات فوتبال نیز مورد استفاده قرار بگیرد و جهانی شود.
در روش جدید ترتیب پنالتی زدن مشابه ضربات "تای برک" تساوی شکنی در پایان بازی های تنیس است. این سیستم با نام ABBA شناخته می شود. بر اساس این سیستم تیمی که پنالتی اول را می زند، منتظر می ماند تا تیم دوم دو پنالتی بزند. بعد از آن تیم اول دوباره دو پنالتی می زند و این ترتیب تا پایان ضربات پنالتی حفظ خواهد شد.
هیئت بین المللی فوتبال با ارائه این آمار که ۶۰ درصد تیم هایی که پنالتی اول را می زنند در نهایت برنده مسابقه می شوند قصد دارد با سیستم جدید عدالت را بیشتر رعایت کند.
در بیانیه یوفا در این خصوص آمده است: شواهد نشان می دهد که سیستم فعلی زدن ضربات پنالتی برتری غیر منصفانه ای به تیمی که نخستین پنالتی را می زند می دهد. بازیکنی که در هر دور باید دومین ضربه پنالتی را بزند تحت فشار روانی زیادی قرار می گیرد.
در دیدار پرتغال و اروگوئه جوانان پرتغالی اولین پنالتی بازی را زدند ولی در پایان این تیم اروگوئه بود که برنده دیدار شد، تا قانون جدید مطابق انتظارات یوفا باعث کمتر شدن شانس تیمی شود که اولین پنالتی را می زند.