اختصاصی طرفداری تایمز- اگه سریالهای خوب غربی را دنبال کرده باشید، حتما تا به حال از سریال Black Mirror شنیدهاید. فصل سوم و جدید این سریال به تازگی از Netflix پخش شده است.
سریال را نابغهای مانند چارلی بروکر ساخته است. او قبلا با Charlie Brooker`s Weekly Wipe نشان داده است چه ذهن شکوفایی در نوشتن دارد. دو فصل قبلی این سریال به شدت سر و صدا به پا کرد و در اولین قسمت به مساله هک و گروگان گیری دیجیتال پرداخته بود.
تم سریال آخر الزمانی است اما حقیقی تر از حمله زامبی ها. آخر الزمانی که آنچنان به ما نزدیک است که آن را در دست داریم اما آن را نمیبینیم.
مثل تمام فصل ها، قسمت اول این فصل هم شدیدا گیرا است و میتوان گفت بهترین قسمت هر فصل همان قسمت اول سریال است. در قسمت اول افراد در آخر الزمان برنامهای مانند Tinder در اختیار دارند که به همه از ۵ ستاره امتیاز میدهند. این امتیاز دادنها وسواس کّل زندگی افراد است. هر کس با عددی که دارد تعریف میشود. شما اگر ۲ ستاره باشید در مهمانی ۴ ستاره راه پیدا نخواهید یافت. مساله مهمتر اختلاف طبقاتی فاحش ایجاد شده است. قضیهای که در دنیای حاضر ما هم نمود پیدا میکند. لبخند ها، اشک ها، فکرها و اساساً کّل عواطف و احساسات بازیگران این قسمت همه و همه برای گرفتن ۵ ستاره است. آیا این مساله کمی تا قسمتی به دنیای ما و طمع همه افراد برای پول شبیه نیست؟
Black Mirror روی تاثیر آینده تکنولوژی بر روی افراد تمرکز میکند اما شدیدا سریالی اعتیاد آور است. پارادوکس سریال در اینجاست که دقیقا چیزی که هشدار میدهد را نقض میکند.
بروکر دو فصل اول را بریتانیای ساخت اما به خاطر تمرکز رسانه و جمعیت بیشتر آمریکا، مجبور شد فصل سوم را آمریکایی بسازد. کّل ۶ قسمت این فصل در Netflix پخش شد و سخت بتوان در مقابل Binge Watch کردن آن مقاومت کرد.
پینوشت: Binge Watch به تماشای کّل قسمتهای یک سریال در سریعترین زمان ممکن اطلاق میشود و بیننده سعی میکند تمام قسمتهای آن فصل را به یکباره تماشا کند.
محمّد فیروزی