در این متن، به بررسی بهترین لژیونر های تاریخ ایران می پردازیم.
5- جواد نکونام
جواد نکونام، هافبکی که بدون تردید جزو بهترین بازیکنان تاریخ ایران به شمار می رود، یک لژیونر بسیار موفق بود.
نکونام اولین بازیکن ایرانی بود که راهی لالیگا شد و از سال 2006-2012 به مدت 6 سال پیاپی در این باشگاه توپ زد. روزنامه دیناوارا اسپورت چاپ پامپلونا اسپانیا در نظرسنجی از کارشناسان این روزنامه، جواد نکونام را به عنوان بهترین بازیکن اوساسانا در فصل 2006-2007 برگزید. نکونام در سومین فصل حضورش در اوساسونا موفق شد در دیدار تیم های رئال مادرید و اوساسونا که در ورزشگاه برنابئو بر گزار می شد دروازه کاسیاس را باز کند.
4- وحید هاشمیان
هاشمیان سال 1999 راهی اروپا شد، مقصد اولیه این بازیکن تیم هامبورگ آلمان بود. وحید دو سال در خدمت این باشگاه بود (1999-2001) و بعد از آن، راهی بوخوم شد و سه سال (2001-2004) با پیراهن بوخوم در لیگ آلمان به میدان رفت که درخشان ترین سال فوتبالی هاشمیان در فصل 2003-2004 رقم خورد. در این فصل هاشمیان موفق به زدن 16 گل در بوندسلیگا شد. او در مجموع موفق به زدن 34 گل در طی سه فصل حضورش در پیراهن بوخوم شد. وی سپس راهی بایرن مونیخ شد و یکسال (2004-2005) ناموفق را پشت سر گذاشت. بعد از حضور ناموفق در باشگاه بایرن تصمیم گرفت که این باشگاه را به مقصد هانوفر ترک کند. هاشمیان سه سال (2005-2008) در هانوفر بازی کرد و در نهایت به باشگاه سابقش بوخوم بازگشت و در سال 2010 به فوتبال کشورمان بازگشت و پایانی شد بر حضور 11 ساله هاشمیان در اروپا.
3- علی دایی
شهریار فوتبال ایران، رکورد دار گلزنی در سطح ملی و یکی از بهترین فوتبالیست های تاریخ ایران، در اروپا موفق ظاهر شد.
علی دایی در سال 1997 راهی آرمینیا بیله فلد در کشور آلمان شد و بعد از حضور یکساله در این باشگاه به تیم سرشناس بایرن مونیخ منتقل شد و بعد از حضور یکساله (1998-1999) در بایرن راهی باشگاه هرتابرلین شد و سه سال (1999-2002) در خدمت این باشگاه آلمانی بود و بازیهای درخشانی در پیراهن هرتابرلین انجام داد و موفق شد در جام باشگاههای اروپا دروازه تیمهای سرشناسی از قبیل چلسی و میلان را باز کند. دایی در سومین فصل حضور در هرتابرلین مورد توجه قرار نگرفت و تنها در 8 بازی برای این تیم در بوندسلیگا به عنوان بازیکن جایگزین به میدان رفت. وی در فصل 2001-2002 برای هرتابرلین گلی نزد. دایی در پایان فصل 2001-2002 به همراه هرتابرلین به مقام چهارم بوندسلیگا رسید و به دوران حضور خود در فوتبال اروپا پایان داد.
2- علی کریمی
جادوگر فوتبال ایران، کسی که تمام مردم فارغ از هر رنگی او را دوست دارند. مردی که از جنس مردم است. او نیز در اروپا موفق بود و دوران خوبی را در آلمان سپری کرد. علی کریمی برف مونیخ را دید اما تابستان گرم ایران را، نه.
بی شک یکی از هیجان انگیزترین دوران یک لژیونر ایران زمان بازی علی کریمی در بایرن مونیخ بود. بازی کردن او و نیمکت نشین شدن چندین ستاره مطرح بایرن اتفاقی شیرین برای هواداران فوتبال بود. کریمی یک نیم فصل رویایی در بایرن داشت اما در ادامه مصدومیت و افت به او اجازه نداد که درخشش را ادامه دهد. با این حال بازی کردن در آن بایرن پرستاره و قهرمانی در بوندسلیگا و جام حذفی یک افتخار بزرگ برای کریمی است. جادوگر مقطعی هم در شالکه حضور داشت و در کل ۴۲ بازی به عنوان لژیونر انجام داد.
1- مهدی مهدوی کیا
موشک هامبورگ، کسی است خیلی ها او را موفق ترین لژیونر تاریخ ایران می دانند. ۱۱ سال حضور و انجام ۲۵۵ بازی در بوندسلیگا، حضور در تیم منتخب قرن هامبورگ، کسب عنوان بهترین گلساز بوندسلیگا، کسب عنوان بهترین بازیکن فصل هامبورگ عناوینی است که شاید مشابه آن هم در آینده نصیب هیچ ایرانی نشود. مهدی مهدوی کیا حدود یک دهه بسیار موفق در بوندسلیگا داشت. موشک ایرانی هامبورگ هم در پست گوش راست و هم در پست دفاع راست بازیهای درخشانی برای تیمش انجام داد. بازیهای فوق العاده او در سال ۲۰۰۳ برای هامبورگ موجب شد تا به عنوان مرد سال آسیا هم برسد. مهدی در مجموع ۲۷۵ بازی در اروپا انجام داد و ۳۲ گل زد.