در این پست نگاهی خواهیم داشت بر بهترین گلزنانی که تاریخ فوتبال به خود دیده است ، بازیکنانی که علاوه بر تبحر خارق العاده در گلزنی رکورد های بینظیری را هم به نام خود ثبت کرده اند ، مهاجمینی کشنده و مرگبار ...
پله( برزیل )
پله در دوران بازیکنی خود سه جام جهانی را کسب کرد و رکوردهای بسیاری را شکست، از القاب دیگر او «او ری» (شاه) و «پرولا نگرا» (مروارید سیاه) بودند. او عموماً به عنوان بزرگترین بازیکن تاریخ جهان فوتبال شناخته میشود.او ضمن مهارت بازی به عنوان هافبک یا مهاجم، مهارت کامل بازی با هر دو پا را داشت. تمامکنندهای قهار بود، دریبلزنی بینظیر و پاسوری به یاد ماندنی. او حتی – به عنوان یک فوروارد – تکلزن قهاری نیز بود. سرعت، قدرت و دقت شوت او از معروفترین ویژگیهایش هستند.او در دوران حرفهای خود در چهار جام جهانی بازی کرد و موفق به کسب ۳ جام جهانی (۱۹۶۲، ۱۹۵۸ و ۱۹۷۰) شد. درجامجهانی ۱۹۵۸ سوئد او با ۱۷ سال سن جوانترین بازیکن برزیل بود و موفق شد با گلزنی در فینال برزیل را قهرمان جهان کند. در جام جهانی ۱۹۶۲ در دومین بازی برزیل برابر چکسلواکی مصدوم شد و نتوانست برزیل را در دیدارهای بعدی همراهی کند. در جام جهانی ۱۹۶۶ نیز مصدومیت باعث شد تا تنها در دو بازی برای برزیل بازی کند و برزیل این بار در همان مرحلهٔ گروهی حذف شد؛ ولی در جام جهانی ۱۹۷۰ با قدرت بازگشت و با گلزنی در فینال برابر ایتالیا علاوه بر کسب جام قهرمانی یکی از معدود بازیکنانی شد که در دو فینال جام جهانی گلزنی کردهاند. او موفق شد در چهار دوره پیاپی جام جهانی گلزنی کند.
گرد مولر (آلمان)
مولر بدون هیچ شکی عجیب ترین مهاجمی است که تاریخ فوتبال به خود دیده است ،مولر به همراه بایرن ۴ قهرمانی آلمان، ۴ قهرمانی جام حذفی آلمان و ۳ قهرمانی اروپا را به دست آورد.او ۷ بار به عنوان گلزن برتر بوندس لیگا انتخاب شد. همچنین از فصل ۶۵-۱۹۶۴ تا فصل ۷۸-۱۹۷۷ هموراه برترین گلزن بایرن مونیخ بود. در فصل ۷۲-۷۱ برای این تیم ۴۰ گل زد که تاکنون کسی به این رکورد نرسیده است. به این افتخارات باید قهرمانی در جام برندگان جام اروپا و جام باشگاههای جهان را افزود. همچنین در سال ۱۹۷۰ به عنوان اولین آلمانی جایزه مرد سال اروپا را به خود اختصاص داد.مولر در این هشت سال مجموعا ۶۲ بازی برای تیم ملی فوتبال آلمان انجام داد و ۶۸ گل به ثمر رسانید. یعنی بطور میانگین بیش از یک گل در هر بازی.گرد مولر به همراه تیم ملی فوتبال آلمان در سال ۱۹۷۴ به مقام قهرمانی جهان رسید.
در بازی نهایی آن دوره از مسابقات، آلمان در مقابل رقیب دیرینهٔ خود هلند قرار گرفته بود. تا چند دقیقه پیش از پایان نیمهٔ نخست، دو تیم با نتیجهٔ یک بر یک مساوی بودند. در این لحظات گرد مولر که او را در آلمان «بمبافکن» تیم ملی مینامیدند، با وارد کردن دومین گل به دروازهٔ هلند، آلمان را برای دومین بار قهرمان جهان ساخت.
ژوزف بیکان( اتریش ، مجارستان )
نمونه بارز یک اعجوبه! بیکان طی سالهای ۱۹۳۱ تا ۱۹۵۶ در ۹۵۶ بازی ملی ، باشگاهی و دوستانه آمار باور نکردنی ۱۴۶۸ گل را به ثبت رسانده است ، و تنها در ۲۱۷ بازی برای اسلا ویا پراگ جمهوری چک ۳۹۵ گل به ثمر رسانده است ، بیکان هم برای تیم ملی اتریش به میدان رفته که طی ( ۱۹بازی ۱۹ گل ) و هم برای چکسلاواکی طی ( ۱۴ بازی ۱۲ گل ) به ثمر رسانده است ، بازیهای دیدنی بیکان در جام های جهانی ۱۹۳۴ و ۱۹۳۸ بسیار زیاد بوده است ، او زننده پنج هزارمین گل تاریخ فوتبال ملی جهان در سن ۲۷ سالگی است .بیکان به تعداد 12 بار غیرقابل باور توانست برترین گلزن لیگ کشورش شود و یک بار نیز 57 گل در یک فصل به ثمر رساند.
رونالدو نازاریو(برزیل )
رونالدو قهرمانی دو جام جهانی ۱۹۹۴ و ۲۰۰۲ همراه با تیم ملی فوتبال برزیل را در کارنامه دارد و سه بار در سالهای ۱۹۹۶، ۱۹۹۷ و ۲۰۰۲ جایزه بازیکن سال فوتبال جهان را دریافت کردهاست. یکی از بهترین نوک های تاریخ که چاشنی تکنیک و تمام کنندگی را به صورت خدادادی در اختیار داشت رونالدو در سال ۲۰۰۷ از سوی مجله فرانس فوتبال به عنوان یکی از ۱۱ بازیکن برتر تاریخ فوتبال انتخاب شد و در لیست فیفا ۱۰۰ (بهترین بازیکنان فوتبال تاریخ به انتخاب پله) نیز جای گرفتهاست.او یکی از تکنیکی ترین بازیکنان تاریخ و مخترع دریبل های خاص و متفاوت است.وی در مجموع ۹۸ بازی ملی برای تیم ملی فوتبال کشورش انجام داده و ۶۲ گل ملی به ثمر رساند و دومین گلزن تاریخ فوتبال برزیل محسوب میشود. وی همچنین ۱۵ گل در جامهای جهانی ثمر رسانده و آقای گل جام جهانی ۲۰۰۲ شدهاست، اگر مصدومیت به رونالدو اجازه میداد خرگوش برزیلی مطمئنا فراتر از این ها در تاریخ فوتبال پیش میرفت .
مارکو فان باستن ( هلند )
استاد زدن گلهای بینظیر جهان فوتبال،بنا بر گفته مربیان و کارشناسان فوتبال ، دارای ذهنی فوقالعاده بود که همواره او را چند ثانیه از فضای دور و اطرافش جلوتر قرار میداد. برای همین با پیشبینی حرکات و واکنشهای بازیکنان، پیش از بروز هر موقعیتی، خود را در فضای ایدهآل برای بهرهبرداری از آن قرار میداد.، بی تردید این هلندی یکی از بهترین و قاطع ترین مهاجمانی است که تاریخ فوتبال به خودش دیده است . فان باستن با تیم ملی هلند در سال 1988 به قهرمانی جام ملت های اروپا رسید و با 5 گل زده نیز آقای گل این رقابتها شد. وی در دیدار فینال مقابل تیم ملی شوروی، زیباترین گل تمام تاریخ فوتبال را به ثمر رساند. او توپ را از زاویهای کاملا بسته، در کنار خط عرضی زمین، از بالای سر رینات داسایف، یکی از بهترین دروازهبانهای آن زمان دنیا به تور دروازه شوروی دوخت.فان باستن در ۳۱ سالگی به علت مصدومیت سنگینی که بارها و بارها از ناحیه قوزک پا برای او مشکل ساز شده بود در اوج مجبور به خدا حافظی از فوتبال شد .
فرانس پوشکاش (مجارستان )
پوشکاش بین سال های 1958 تا 1967 برای رئال مادرید توپ زد. این بازیکن فوق العاده مجارستانی وقتی به رئال مادرید پیوست 30 ساله بود، اما طی 262 بازی 242 گل برای این تیم به ثمر رساند و سه قهرمانی اروپا همراه با لوس بلانکوس به دست آورد.اولین فصل حضور او در اسپانیا، رئال مادرید موفق شد تا 4 جام اروپایی را بالای سر ببرد. او در نیمه نهایی باشگاه های اروپا در مقابل اتلتیکو مادرید موفق به گلزنی شد و گل او منجر به حذف تیم دیگر پایتخت اسپانیا شد. در فینال باشگاه های اروپا 1960 رئال در مقابل آینتراخت فرانکفورت قرار گرفت و بازی با نتیجه 7-3 به سود رئال به پایان رسید، در آن بازی بیادماندنی پوشکاش 4 گل به ثمر رساند و با مجموع 12 گل در 7 مسابقه آقای گل لیگ قهرمانان شد. دو سال بعد در سال 1962، پوشکاش (با 35 سال سن) 3 گل در فینال لیگ قهرمانان در مقابل بنفیکا به ثمر رساند، در بازی ای که رئال با نتیجه 5-3 شکست خورد.در 20 اکتبر 2009 فدراسیون جهانی فوتبال (FIFA)، جایزه پوشکاش را به ثبت رساند و به جهان فوتبال معرفی کرد. این جایزه به بازیکنی داده می شود که مهمترین، یا زیباترین یا تاثیرگذارترین گل را در طول یک سال به ثمر برساند. این جایزه به افتخار اسطوره باشگاه رئال مادرید، جایزه پوشکاش نام گرفته است. پوشکاش یکی از برترین گلزنان فوتبال در قرن بیستم است. در سال 2009 اولین جایزه پوشکاش به ستاره پرتغالی فوتبال جهان، کریستیانو رونالدو تعلق گرفت.
روماریو ( برزیل )
روماریو در جام جهانی 1994 آمریکا نقشی تعیین کننده در قهرمانی برزیل داشت و خود نیز به عنوان بهترین بازیکن جام، برنده توپ طلا شد. او پنج گل در این جام زد که یکی از آنها گل تساوی در آخرین بازی مرحله گروهی در مقابل سوئد و یکی نیز گل از روی نقطه پنالتی در فینال مسابقات در برابر ایتالیا بود. او در کنار زوج خط حملهاش، ببتو در طول جام جهانی بسیار درخشید.او یکی از بهترین فوتبالیستهایی است که تاریخ به خود دیده است بازیکنی که بیش از ۱۰۰۰ گل به ثمر رسانده است . تمام کنندگی،دریبل زنی از خصوصیات بارز بازی او است. روماریو ۷۰ بازی ملی دارد و ۵۵ گل به ثمر رسانده است.
اوزه بیو ( پرتغال )
اوزه بیو با تیم بنفیکا سه بار قهرمان باشگاهها و پنج بار قهرمان جام حذفی پرتغال و در سال 1962 با غلبه بر رئال مادرید قهرمان باشگاههای اروپا شد. در برابر رئال که به پیروزی 5 بر 3 بنفیکا انجامید، اوزه بیو دو گل تیمش را به ثمر رساند. وی در سالهای 1964، 1968،1970 و 1973 آقای گل پرتغال شد و در سال 1968 با 42 گل زده، اولین کفش طلا را به عنوان برترین گلزن لیگهای اروپایی تصاحب کرد و این شاهکار را در سال 1973 نیز با 40 گل زده تکرار کرد. وی در 365 باری که برای بنفیکا به میدان رفت، 383 گل زد و 41 گل نیز در 64 بار حضورش در تیم ملی پرتغال به ثمر رساند.وزه بیو در جام جهانی 1966 با 9 گل زده، آقای گل جام جهانی انگلیس شد. او با شوتهای فوقالعاده، دریبلهای عالی و سرعتی بسیار بالا به یکی از پدیدههای استثنایی تورنمنت تبدیل شد و تیم ملی پرتغال را به مقام سوم جام رساند.بدون هیچ شکی او از نوابغ گلزنی در تاریخ فوتبال است .
آلفردو دی استفانو ( آرژانتین )
از او نمیتوان به عنوان یک مهاجم صرف نام برد چون این اعجوبه قابلیت بازی در چندین پست را دارا بود .دی استفانو بین سال های 1953 تا 1964 برای رئال مادرید افتخار آفرینی کرد. اولین فوتبالیست سبک 'توتال فوتبال' که با استعداد خود یک دهه برای رئال مادرید درخشید. او در آن زمان پنج قهرمانی اروپا به دست آورد و 8 بار قهرمان لالیگا شد .دی استفانو یک رییس و رهبر تیم در زمین بود. بازیکنی که در همه جا حاضر بود. شوت، پاس، دریبل، بازی سازی، گلزنی، همه و همه در بازی او نمود پیدا می کرد. دی استفانو ماحصلش در رئال 307 گل در 393 بازی بود. 11 سال افتخار آفرینی. 11 سالی که رئال مادرید با حضور او نمی توانست بدون جام فصل را به پایان برد. 8 لالیگا، 5 اروپا و انواع و اقسام جام های رنگین دیگر.در سال 1989 فرانس فوتبال برای انتخاب بهترین بازیکن بین برندگان توپ طلا، با شایستگی هرچه تمام تر، سوپر بالون دی اور را مفتخر کرد و دی استفانو را به عنوان طلایی ترین برنده ی توپ طلا معرفی کرد. عدم حضورش در جام های جهانی بهانه ای شد تا در پایان قرن در اغلب رده بندی ها پشت سر دیگران قرار گیرد. اما سزار منوتی مربی بزرگ آرژانتینی جمله ی معروفی دارد: "تاکنون در فوتبال 4 بازیکن تاج پادشاهی را بر سر گذاشته اند. پله، مارادونا، کرایف و دی استفانو." پله و مارادونا و کرایف هرکدام درخشش بی بدیلی در جام جهانی داشتند اما دی استفانو در رده ی باشگاهی آنقدر درخشید که جایی برای هیچ گونه بهانه جویی به وجود نیاورد.
جوزپه مه اتزا ( ایتالیا )
مه آتزا با تیم ملی ایتالیا موفق به کسب جامهای جهانی جام جهانی 1934 و 1938 شده است و از تاریخ سازان فوتبال ایتالیا به شمار میرود مهاجمی کشنده و زهر دار که در امر گلزنی بسیار خبره بود ،او در 361 بازی، 243 گل برای اینتر به ثمر رسانده است. هنوز هم او را به عنوان یکی از بهترین بازیکنان تاریخ ایتالیا می شناسند و بسیاری این بازیکن را بهترین مهاجم تاریخ ایتالیا می دانند. در شروع کار او یک مهاجم بود اما در پست های مختلف از جمله هافبک راست و هافبک بازی ساز و مهاجم آزاد سابقه ی بازی دارد.
کارل هانس رومنیگه ( المان )
رومنیگه در سالهای ۱۹۸۰ و ۱۹۸۱ دو بار پی درپی عنوان بهترین بازیکن اروپا را به دست آورد و توپ طلایی مجله ورزشی «فرانتس فوتبال» را از آن خود ساخت. در مسابقات جام جهانی فوتبال سال ۱۹۸۲ در اسپانیا، تیم ملی آلمان با رومنیگه بازیهای موفقی به نمایش گذاشت و تا بازی نهایی رسید اما این تیم در دیدار نهایی با شکست ۳ بر یک در مقابل تیم ملی فوتبال ایتالیا به مقام نایب قهرمانی جهان بسنده کرد. رومنیگه روی هم ۹۵ بازی برای تیم ملی فوتبال آلمان انجام داد و ۴۵ گل برای این تیم به ثمر رسانید. وی ۵۱ بار به عنوان کاپیتان این تیم پای به میدان گذاشت.اوج بازی رومنیگه در تیم های بایرن مونیخ و اینترمیلان رقم خورده است و توانسته ایت در مجموع 374 بازی برای این دو تیم 184 گل به ثمر برساند .
پائولو روسی ( ایتالیا )
نمایش درخشان روسی در جام جهانی 1982 در دیدار دوم مرحله دوم نهایی رقابتها در مقابل برزیل، شانس بزرگ قهرمانی جام، آغاز شد. روسی هر سه گل تیمش را که منجر به پیروزی ۳ بر ۲ بر برزیل شد، وارد دروازه این تیم کرد. سپس ایتالیا لهستان را هم در نیمه نهایی با دو گل روسی شکست داد. جام جهانی ۱۹۸۲ اسپانیا، دیدار تیمهای ایتالیا و برزیل در فینال این مسابقات در برابر آلمان غربی، روسی اولین گل ایتالیا را زد. در پایان، ایتالیا با نتیجه ۳ بر ۱ پیروز شد و سومین قهرمانی جهان را به دست آورد و پائولو روسی هم با زدن ۶ گل، آقای گل جام و بهترین بازیکن جام جهانی اسپانیا لقب گرفت. به علاوه وی در همان سال، عنوان بهترین فوتبالیست اروپا و جهان را هم از آن خودش کرد.روسی پس از قهرمانی جهان، بزرگترین قهرمانی خود در رده باشگاهی را هم جشن گرفت. به همراه میشل پلاتینی فرانسوی و زبیگنیوف بونییک لهستانی، گلزنترین خط حمله باشگاهی در لیگ ایتالیا را تشکیل داد؛ و در سال ۱۹۸۳ قهرمانی جام حذفی ایتالیا، ۱۹۸۴ اولین قهرمانیاش در لیگ، و نیز قهرمانی جام در جام اروپا را کسب کرد.