احتمالا بیشتر دوستان سایت به خاطر ندارند اما در دهه 60 ( دوران پیش از نت و ماهواره !) اصلا یک وضعی بود . تلویزیون ساعت 20:30 اخبار می گفت و ساعت 23 هم سرود جمهوری اسلامی را پخش می کرد و برفکی می شد و تمام!!.
تمام عشق مردم یکی دو سریال ایرانی ( مثل بوعلی سینا – سربداران ) و برنامه دیدنی ها ( آخ آخ عجب موسیقی داشت - https://www.tarafdari.com/node/666392) بود . در آن دوران سریال ژاپنی (سالهای دور از خانه) که به نام شخصیت اصلیش (اوشین) شناخته می شد آخر سرگرمی مردم بود !!
داستان «اوشین» مجموعهای درام بود که شخصیت اصلی آن زنی به نام اوشین تانوکورا، در سنین پیری خاطرات زندگی سختش از زمان تولد در خانواده فقیر روستابی و سپس کارگری در منازل تا روزی که صاحب و مالک بزرگترین فروشگاههای زنجیرهای در ژاپن میشود، را روایت میکند و مشکلات و سختیهای ژاپن را در زمان جنگ جهانی دوم به تصویر میکشد.
فروشگاههای لباسهای دست دوم، نام تانوکورا را از نام فامیل اوشین تانوکورا که در سریال صاحب و گرداننده فروشگاههای زنجیرهای تانوکورا بود، وام گرفتهاند
در مورد سانسور این سریال حرف های با نمکی زده می شد . اینکه تلویزیون ایران آنقدر این سریال را تغییر داده بود که ژاپنی ها سریال اوشین را دوباره از ایران خریدند !!. یا گفته می شد اوشین در سریال یک فاحشه است ! و ایران او را به عنوان یک قدیس بالا برده . هر چند بعدها معلوم شد اوشین یک گیشا بود (گیشا روسپی نیست) .
اما یکی از جنجال های بزرگ آن دوران در سالروز تولد فاطمه زهرا(س) و روز زن(هفتم بهمن ماه ۱۳۶۷) بود . برنامهای در رادیو با عنوان «سلام، صبح به خیر» پخش شد که از مخاطبین می پرسید: «به نظر شما الگوی امروز زنان ایرانی چه کسی است؟». علی رغم نام بردن اکثر پاسخ دهندگان از فاطمه به عنوان الگو، یکی از مخاطبین از اوشین به عنوان الگویش نام برده و در پاسخ به گوینده که پرسیده بود چرا الگوی شما حضرت زهرا نیست، گفته بود: «حضرت زهرا مال ۱۴۰۰ سال پیش است. ما یک الگوی امروزی میخواهیم..»
کار بالا گرفت و حتی حکم ارتداد و اعدام عوامل پخش این مصاحبه صادر شد . محمد هاشمی ( رییس وقت صدا و سیما) پادرمیانی کرد و اعلام نمود ماجرا سهوی بوده و به خیر گذشت !!
پ ن : عنوان اصلی سریال در ژاپن هم «اوشین» به ژاپنی Oshin است. این مجموعه به نویسندگی «هاشیدا سوگاکو» و ۸ کارگردان در ۲۹۷ قسمت ۱۵ دقیقهای از چهارم آوریل ۱۹۸۳ تا ۳۱ مارس ۱۹۸۴ ساخته و پرداخته شد. این مجموعه در ۵۹ کشور و از جمله ایران بلافاصله دوبله و پخش شد...