منچستر سیتی
نام کامل باشگاه باشگاه فوتبال منچستر سیتی
لقب(ها) سیتی، سیتیزن، آبی آسمانیها، آبیها
تاریخ تأسیس ۱۸۸۰ در
سنت مارکز (گورتون غربی)
نام ورزشگاه اتحاد
منچستر
(گنجایش: ۴۷٬۷۲۶[۱])
مالک امارات متحده عربی شیخ منصور بن زاید آل نهیان
مدیرعامل امارات متحده عربی خلدون المبارک
مربی شیلی مانوئل پلگرینی
لیگ لیگ برتر انگلستان
داستان تأسیس باشگاه منچستر سیتی
وقتی دفتر تاریخ این باشگاه رو ورق می زنیم،می بینیم که نقطه ی عطف و حیرت انگیزه شکل گیری باشگاه منچسترسیتی مرهون وجود یک زن هست: آنا کانل . همسر( آرتور کانل) معاون کشیش کلیسای سنت مارک در وست گارتن . ما در کتاب " خدایا شکرت برای فوتبال " پیتر لاپسن می خونیم: " در آن زمان وست گارتن یک منطقه فوق العاده محروم بود که در آنجا ازدحام جمعیت، آلودگی، فقر و کمبود بهداشت بیداد می کرد. و مردان منطقه به عیش و نوش و جرم و جنایت ها و آشوب های خیابانی و جنگ های داخلی شان که اصطلاحا در آنجا می گویند " اسکاتلینگ " می پرداختند . ما داریم در مورد 500 نفری صحبت می کنیم که در یک زمان درگیر این جنگ و جدل ها بودند_ مطبوعات محلی گزارش کرده بودند 250 نفر _ ما داریم در مورد جنگ ها صحبت می کنیم. آنا با دیدن زندگی بیهوده این افراد غمگین می شود و تصمیم می گیرد برای آن ها کاری انجام دهد تا مسیر زندگیشان تغییر کند." آنا معتقد بود که با ایجاد باشگاه های ورزشی می تواند به بهبودی روحیه مردان جامعه کمک کند. او با کمک ویلیام بیستو و تامس گودبیهیر چندباشگاه رو تاسیس می کند که یکی از آن ها تیم کریکت سنت مارک بود. تیمی که بعدها بدل میشه به منچسترسیتی، یکی از یکه تازان فوتبال در قرن جدید. در همین کتاب ما ستایش معاون اسقف شهر منچستر از آنا کانل رو می خوانیم، آن هم به این دلیل که این زن سبب تغییر و تحول عجیب و تازه ای که آن ها را به سمت وادی درستی سوق می داد، شد .
بعدها ما شاهد حضور بیلی مردیث در این تیم هستیم. مردی که ازش به عنوان اولین سوپراستارهای تاریخ فوتبال یاد میشه... سوای بعد فنی و خلاقیت هاش ما بیلی مردیث رو بخاطر درگیری های منصفانه و اون ماجراهاش با اف ای می شناسیم و در نهایت رفتن بحث برانگیزش به منچستریونایتد. و سه تن دیگر نیز از سیتی راهی منچستر یونایتد میشند. و اولین دوران درخشان منچستریونایتد با مردانی رقم می خورد که از تیم همشهری راهی منچستر یونایتد می شدند.
آکادمی منچسستر سیتی
آکادمی باشگاه منچستر سیتی همواره یکی از بهترین آکادمی های تاریخ فوتبال را در اختیار خود داشته است.بازیکنان بزرگی هم چون استفان آیرلند، سر رایان گیگز، شان رایت فیلیپس، دنیل استوریج، سر مت بازبی، میکا ریچاردز، دنیس سوارز،کاسپر اشمایکل و... در این آکادمی پرورش یافته اند.
پس از آن که شیخ منصور در باشگاه منچستر سیتی سرمایه گذاری کرد این آکادمی با قدرت بیشتری به کار خود دارد ادامه می دهد.شیخ منصور هزینه بسیار گرافی را برای ساخت بزرگ ترین مجموعه آکادمی دنیا را در شهر منچستر به دوش کشیده است.
به طوری که یکی از بزرگان تاریخ منچستر یونایتد بعد چهار برد پیاپی سیتی برابر یونایتد در دو فصل و نیم اخیر اذعان داشت بدون شک منچستر سیتی در آینده به مراتب تیمی بهتر و قدرتمند تر خواهد بود
فاز اول این پروژه آماده بهره برداری است و کمپ 200 میلیون پوندی این باشگاه یکی از مجهز ترین کمپ های تمرینی در دنیای فوتبا می باشد که شامل این امکانات است:
بیش از 80 هکتار وسعت این کمپ می باشد.
دارای یک ورزشگاه به ظرفیت ۷۰۰۰ نفر
17 زمین چمن با کیفیت
مراکز رسانه ای جدید و پیشرفته
آموزش حرفه ای به مربیان ۲۰۰ مدرسه فوتبال
پرورش 400 بازیکن جوان در هر سال
فضای تجاری و گسترش قلمروی شهری- میدان اصلی شهر!
بی شک تا چند سال آینده منچستر سیتی با کمک این مجموعه آکادمی خود می تواند درآمدزایی هنگفتی را داشته باشد و هم چنین دیگر نیازی به خریدهای گران قیمت ندارد و می تواند از آکادمی خود نهایت استفاده را ببرد.
هواداران
هواداران سیتی معروف به سیتیزن ها هستند.آن ها رکوردهای خارق العاده ای را از خود به جای گذاشتند که معروف ترین آن ها پرتماشاگر ترین بازی تاریخ تیم های باشگاهی در انگلستان است که در دستان سیتیزن ها است.آن ها در 3 مارچ سال 1934 در ورزشگاه ماین رود و در بازی جام حذفی در برابر استوک سیتی رکورد 84,569 را به ثبت رساندند که تاکنون هیچ تیمی نتوانسته است رکورد سیتیزن ها را بشکند.
منچستر سیتی بیشترین تعداد هوادارا را در شهر منچستر دارد زیرا در این شهر مردم معتقدند که این باشگاه برای حمایت از فقرا و افزایش فرهنگ در سطح شهر ساخته شده است و هواداران منچستر یونایتد را بیشتر افراد غنی این شهر را تشکیل می دهند.به همین دلیل است که بازی های سیتی همواره ارزان ترین بلیط ها را در سطح لیگ داشته است.
اما هواداران سیتی در جهان پس از سرمایه گذاری شیخ منصور در این باشگاه و آشنایی مردم با تاریخچه غنی این تیم به صورت روزانه در حال افزایش است.به طوری که این تیم بیش از 25 میلیون طرفدار را در شبکه های اجتماعی دارد.
اسطوره ها
کالین بل ۱۹۶۶-۱۹۷۹
۵۰۰ بازی، ۱۵۵ گل
پست: هافبک دفاعی
او در تمام شهر منچستر به پادشاه معروف است.کمتر هافبک دفاعی را می توان نام برد که به اندازه کالین بل گل برای تیمش به ثمر رسانده باشد.سیتی زمانی که می خواست در سال ۱۹۶۶ او را از تیم بری خریداری کند با مشکلاتی روبرو شد. از یک طرف سیتی دچار مشکلات مالی شده بود و توانایی خرید کالین را نداشت و از آن طرف هم بازی بل در تیم بری در مورد او این چنین مصاحبه کرد:
"او نمی تواند با سر بازی کند، نمی تواند پاس صحیح بدهد، او نا امید کننده است."
پس از این مصاحبه کالین بل در سکوهای گیگ لن(Gigg Lane) شروع به گریه کردن کرد اما سیتی بر خلاف مصاحبه های گوناگون بر علیه وی در سال ۱۹۶۶ وی را خریداری کرد.بل دارای قدرت بدنی بالا و سرعت فوق العاده زیادی بود، تکل های او اکثرا صحیح بود و یک گلزن ماهر نیز بود. خطای عمد و شرم آور بازیکنی از یونایتد به نام مارتین بوچان(Martin Buchan) باعث شد کالین دچار مصدومیت وحشتناک از ناحیه زانو شود و هرگز بهبود نیابد و سیتی نیز تا سال ها این هافبک بزرگ را از دست داد تا این که در سال ۱۹۷۷ او شروع رؤیایی دیگر در روز Boxing Day داشت که هنوز مردم در مورد آن روز صحبت می کنند.
برت تراوتمن ۱۹۴۹-۱۹۶۴
۵۴۵ بازی برای سیتی
پست: دروازه بان
برنهارد کارل “برت” تراوتمن در ۲۲ اکتبر ۱۹۲۳ چشم به جهان گشود.در خانواده ای فقیر و کشاورز به دنیا آمد.با آغاز شروع جنگ جهانی دوم تنها زمانی که او فقط ۱۸ سال سن داشت به اجبار به این جنگ فرستاده شد و او در جبهه شرق به مدت ۳سال مبارزه کرد و ۵ مدال را نیز به دست آورد.اما زمانی که او به جبهه غربی رفت توسط نیروهای انگلیسی اسیر شد و او یکی از ۹۰ باقی مانده از ۱۰۰۰ سرباز کشته شده در آن منطقه بود.برنهارد را در یک ارودگاه جنگی به نام اشتون در منطقه ماکرفیلد زندانی کردند.او سپس به لنکشایر انتقال داده شد و تراوتمن پس از آزادی در سال ۱۹۴۸ تصمیم گرفت به وطن خود باز نگردد.او تصمیم گرفت در همان شهر لنکشایر مستقر شود و به کار پدر خود یعنی کشاورزی ادامه دهد و همچنین در یک تیم محلی به نام سنت هلن بازی کند.
برت تراوتمن برای تیم شهر خود بسیار خوش درخشید و تنها پس از یک سال بازی در آن تیم در سال ۱۹۴۹ او به تیم منچستر سیتی پیوست.این خبر بسیار زود در انگلستان پیچید که یک سرباز آلمانی با تیمی در بالاترین سطح انگلستان قرارداد امضا کرده است و نزدیک به ۲۰ هزار نفر از مردم انگلستان در تظاهراتی شرکت کردند و خواهان لغو این قرارداد شدند.اما با گذشت زمان او خود را توانست دل مردم شهر منچستر و طرفداران سیتی پیدا کند و طرفداران هر روز بیشتر عاشق این مرد دوست داشتنی میشدند.
او در سال ۱۹۵۶ بهترین بازیکن از نگاه FWA شناخته شد که تراوتمن تنها دروازه بانی می باشد که در این لیست ارزشمند و بزرگ قرار دارد.او با عملکرد درخشان خود در فینال جام حذفی آن سال که مجبور شد به مدت ۱۷ دقیقه با گردنی شکسته بازی کند باعث شد تیم منچستر سیتی در آن زمان قهرمان شود و او نیز اسم و رسمی در دنیا برای خود پیدا کند و چندین و چند جایزه را به خاطر این شجاعت به نام خود ثبت کند.
تراوتمن تا سال ۱۹۶۴ برای سیتی ۵۴۵ بازی انجام داد و از دنیای فوتبال خداحافظی کرد و به شغل مربی گری پرداخت.او ابتدا در لیگ های پایین انگلستان و آلمان شروع به مربی گری کرد و پس از آن به عنوان استعداد یاب فدراسیون فوتبال آلمان به کشورهای تانزانیا و پاکستان فرستاده شد تا فوتبال را در کشورهای جهان سومی گسترش دهد.در سال ۲۰۰۴ او سفیر صلح امپراطوری انگلستان و آلمان شد و از طرف ملکه انگلستان نیز نشان شوالیه نگهبان را دریافت کرد.او در ۱۹ جولای ۲۰۱۳ در سن ۸۹ سالگی و در خانه خود در والنسیای اسپانیا دار فانی را وداع گفت.
فرانک سویفت ۱۹۳۳-۱۹۴۹
۳۷۸ بازی
پست: دروازه بان
سویفت پایان غم انگیزی در این دنیا داشت زیرا زمانی که او تنها ۴۴ سال داشت در سال ۱۹۵۸ در فاجعه هوایی مونیخ به عنوان خبرنگار جان به جان آفرین تسلیم کرد.سویفت یک غول و یک مرد بود و زمانی به او لقب پادشاه را دادند که در فینال جام حذفی ۱۹۳۴ سیتی را یک تنه در ضربات پنالتی قهرمان کرد.می توان گفت او مبتکر پرتاب لند در میان دروازه بانان بوده است زیرا این کار را به راحتی انجام میداد و ۳۷۸ بازی وی برای سیتی او را در این لیست جای میدهد اما با وجود دروازه بان بزرگی همچون تراوتمن نمی توان او ر بزرگ ترین دروازه بان تاریخ منچستر سیتی نامید.
بیلی مردیث ۱۸۹۴-۱۹۰۶, ۱۹۲۱-۱۹۲۴
۳۹۳ بازی، ۱۵۲ گل
پست: هافبک
می توان او را اولین سوپر استار تاریخ فوتبال دنیا نامید.مردیث یک دوران بسیار جذابی را در فوتبال داشت. بیلی مردیث اولین ستاره بزرگ منچستر سیتی در اوایل قرن بیستم بود که زندگیش بیشتر شبیه یکی از فیلمهای کلاسیک هالیوودی ــه . اون شغلهایی شبیه رانندگی ، معدنچی گری ، مدیریت اتحادیه فوتبالیست ها و بازی کردن تا سن ۵۰ سالگی در تیمهای سیتی و یونایتد رو به عهده داشت . اون از اولین بازیکنایی هست که توسط مسئولان اتحادیه فوتبال انگلیس جریمه شد و حتی در سن ۱۹۲۶ سالگی در نقش خودش روی پرده سینماها رفت .
اون شخصیت جالبی داشت و به همین خاطر در سال ۲۰۰۷ در موزه افتخارات تاریخ فوتبال انگلیس قرار گرفت آن هم با نماد همیشگی که داشت ، یعنی خلال دندانی که بر لبش بود . او از این روش برای تمرکز استفاده می کرد . او با این کارش آن قدر لباس هایش را سیاه می کرد که زن رختشوی از شستن آنها سر باز می زد .
مردیث در بلک پارک در ولز در ۲۸ ژولای ۱۸۷۴ متولد شد و اولین قهرمان هواداران سیتی بود . او از آن مهاجم های قدیمی بود که البته در معدن چیرک در ولز کار می کرد . در آن جا در سن ۱۹ سالگی . زمانی که در آن جا بود ، دو مدیر تیمی که از آردویک به منچستر سیتی تغییر نام داده بود ، چشمشان او را گرفت .
مادرش در ابتدا مخالف بود چرا که می ترسید که بیلی بی پروا ، از راه به در شود و به همین علت نگذاشت که او قرارداد حرفه ای ببندد ، پس بیلی قرارداد آماتور بست . پس از آن ملی پوش ولز شد اما باز هم دوشنبه تا شنبه را در معادن سپری می کرد . گاهی حتی صبح کار می کرد ، سپس درون زمین بازی می کرد و شب به خانه بر می گشت . در نهایت در سال ۱۹۸۶ با اصرار سیتی ، قراردادش حرفه ای شد. در سال ۱۹۰۴ تبدیل به یکی از محبوب های شهر منچستر شد چرا که با ۱۳ گلی که زد ، جام حذفی را به منچستر سیتی رساند . او لقب ” جادوگر ولزی ” را به خود اختصاص داد .
اما در سال ۱۹۰۵ ، مردیث در یک رسوایی نقش داشت که برایش گران هم تمام شد . سیتی برای بردن لیگ نیاز به غلبه بر استون ویلا داشت که کاپیتان حریف افشا کرد که مردیث به او ده پوند (بیشترین دستمزدی که در یک هفته داده می شد ، چهار بوده) پیشنهاد داده تا ببازند . سیتی اما حاضر نشد در این مسیر از اسطوره اش دفاع کند و او را جلو انداخت و خود را عقب کشید .
مردیث گفت :” باشگاه من به کسی پول غیرقانونی نمی دهد . ” اما تحقیقات نشان داد که سیتی به طور غیرقانونی به بازیکنانش دستمزد بالای سقف قرارداد ها می دهد . مدیر باشگاه سیتی به طور مادام العمر محروم شد . یونایتد از فرصت استفاده کرد و مردیث را با رقم استهزا آمیز ۵۰۰ پوند به خدمت گرفت . هر چند که باز هم مردیث ۱۸ ماه به علت محرومیت نتوانست بازی کند .
این بازیکن در یازده سال حضور دسیتی ۳۶۲ بازی انجام داد و ۱۳۴ گل به ثمر رساند . شخصیت قاطع او باعث شده بود که در کل شهر تبدیل به یک اسطوره شود و حتی یونایتدی ها هم دوستش داشته باشند . او ۳۳۵ بازی هم در پیراهن یونایتد داشت که ۳۵ گل زد . بین سالهای ۱۹۰۶ تا ۱۹۲۱ در این تیم بود . او در سن ۴۷ سالگی در حالی که هنوز بازی می کرد ، اتحادیه بازیکنان را راه اندازی کرد . پس از آن به سیتی برگشت و سه سال در این تیم بود که ۳۲ بازی انجام داد و آخرین بازی او در نیمه نهایی جام حذفی در سال ۱۹۲۴ مقابل نیوکاسل بود آن هم در حالی که ۴۹ سال و ۲۴۵ روز داشت .
همچنان یونایتد و سیتی برای این که کدام یک بیشتر مردیث را متعلق به خود بدانند تردید دارند . در سال ۲۰۰۱ ، سیتی و یونایتد به احترام اسطوره سابقشان مدال افتخار به او اهدا کردند . هر چند که مریدث در سال ۱۹۵۸ به دیار باقی شتافته بود و یک مراسم ترحیم به یاد ماندنی در لانکاشیر برایش گرفته بودند .
فرانسیس لی ۱۹۶۷-۱۹۷۴
۳۴۰ بازی ۱۴۴ گل
پست: مهاجم
لی بخش جدایی ناپذیراز موفق ترین تیم سیتی تاکنون بوده است.قدرت و سر سختی او باعث شد هواداران همیشه او را تحسین کنند و زمانی که وارد میدان می شد لقب او را که “برنده” نام داشت را یک صدا، فریاد می زدند.فرانی لی زمانی نیز به عنوان مربی منچستر سیتی فعالیت می کرد اما هرگز موفق نبود.
اریک بروک ۱۹۲۸-۱۹۳۹
۴۹۸ بازی، ۱۷۸ گل
پست: مهاجم
بهترین گل زن تاریخ باشگاه منچستر سیتی اریک بروک بوده است.او در ۴۹۸ بازی توانسته است ۱۷۸ گل را برای سیتی بزند. بروک بازیکنی قدرتی بوده است که شوت های او همانند شلیک یک گلوله بوده است.او بخش جدایی ناپذیر قهرمانی سیتی در جام حذفی در سال های ۱۹۳۴ و ۱۹۳۷ بوده است و رکرود گل زنی او را هنوز کسی نتوانسته است بشکند.بروک در سال ۲۰۰۴ در لیست تالار افتخارات منچستر سیتی نامش نوشته شد.
تامی جانسون ۱۹۲۰-۱۹۳۰
۳۵۴ بازی، ۱۶۶ گل
پست: مهاجم
جانسون نیز دومین گلزن برتر تاریخ منچستر سیتی هستش و رکورد دار گلزنی در یک فصل (۳۸ گل در فصل ۱۹۲۸/۲۹) می باشد.او یک چهره کاملا محبوب در بین طرفداران بوده است و انتقال او در سال ۱۹۳۰ به اورتون باعث شورش در شهر منچستر شد و حتی باعث تحریم شهر تراس شد..
افتخارات
انگلستان
قهرمان (۴ بار): ۱۹۳۷–۱۹۳۶، ۱۹۶۸–۱۹۶۷، ۲۰۱۲-۲۰۱۱، ۱۴-۲۰۱۳
نایب قهرمان (۴ بار): ۱۹۰۴–۱۹۰۳، ۱۹۲۱–۱۹۲۰ ،۱۹۷۷–۱۹۷۶، ۲۰۱۳-۲۰۱۲
جام حذفی فوتبال انگلستان
قهرمان (۵ بار): ۱۹۰۴،۱۹۳۴،۱۹۵۶،۱۹۶۹،۲۰۱۱
نایب قهرمان (۵ بار): ۱۹۲۶،۱۹۳۳،۱۹۵۵،۱۹۸۱،۲۰۱۳
کارلینگ کاپ
قهرمان (۳ بار):۲۰۱۴ ۱۹۷۰،۱۹۷۶٬
نایب قهرمان (۱ بار): ۱۹۷۴
جام در جام اروپا
قهرمان (۱ بار): ۱۹۷۰–۱۹۶۹
فول ممبرز کاپ
قهرمان (۱ بار) :۱۹۸۶
جام خیریه انگلیس
قهرمان (۴ بار): ۱۹۳۷،۱۹۶۸،۱۹۷۲،۲۰۱۲
نایب قهرمان (۵ بار):۱۹۳۴،۱۹۵۶،۱۹۶۹،۱۹۷۳،۲۰۱۱