طرفداری- در جدول رقابت های بوندس لیگای فصل جاری و بعد از انجام رقابت های هفته بیست و یکم، بین تیم های اول و دوم این رقابت ها هجده امتیاز اختلاف دیده می شود و بین تیم های دوم و شانزدهم فاصله ای پانزده امتیازی به وجود آمده که همین موضوع بحث های فراوان و متفاوتی را در جامعه فوتبال آلمان به همراه داشته است.
بر اساس جایگاه حال حاضر تیم ها در جدول رده بندی رقابت های بوندس لیگا، تیم هایی نظیر بایرلورکوزن و لایپزیش در حالی جواز حضور در رقابت های لیگ قهرمانان را به دست می آورند که فاصله امتیازی آنها با منطقه خطر سقوط به دسته پایین تر کم تر از فاصله امتیازی آنها با بایرن مونیخ صدرنشین است. چنین واقعیتی سبب مطرح شدن چنین پرسشی می گردد که آیا حضور ابرقدرتی نظیر بایرن مونیخ به نفع بوندس لیگا است و یا بالعکس، آیا حضور در بوندس لیگا با چنین شرایطی در نهایت به ضرر بایرن مونیخ تمام نخواهد شد؟
کاهش سطح تیم های مدعی بوندس لیگا
توماس اشتورنز بازیکن اسبق بایرن مونیخ و از کارشناسان حال حاضر فوتبال آلمان، قدرت بیش از اندازه تیم سابق خود را دلیل اصلی از بین رفتن رقابت در بوندس لیگا می داند، مسئله ای که از نظر وی سبب کاهش سطح این رقابت ها نیز شده است. توماس اشترونز برای نمونه از تیم بروسیا مونشن گلادباخ نام می برد. این تیم در حال حاضر در رده هشتم جدول رده بندی این رقابت ها قرار گرفته و با قبول شکست در سه بازی از چهار بازی دور برگشت، در حقیقت سه مرتبه شانس قرار گرفتن در رده دوم را از دست داده است: "رده هشتم نمی تواند نشان دهنده کیفیت واقعی تیمی نظیر مونشن گلادباخ باشد، در حقیقت بیست و دو امتیاز اختلاف با بایرن مونیخ صدرنشین دیوانگی است."
برونو هوبنر مدیر ورزشی باشگاه آینتراخت فرانکفورت نیز به نوعی ضمن اعتراف به ضعف تیم های تعقیب کننده بایرن مونیخ، معتقد است:"تیم های تعقیب کننده بایرن مونیخ باید تلاش کنند تا به رقبایی قدرتمند برای این تیم تبدیل شوند، عدم وجود رقابت در بوندس لیگای این فصل هرگز به نفع این لیگ و حتی فوتبال آلمان نخواهد بود."
عملکرد آینتراخت فرانکفورت در رقابت های این فصل غافلگیری مثبتی محسوب می شود، چون این تیم در صورت پیروزی مقابل آوگزبورگ در بازی یکشنبه شب حتی می توانست به رده دوم جدول رده بندی بوندس لیگا نیز دست یابد. برخلاف این تیم که با هدایت نیکو کوواچ عملکردی به دور از انتظار داشته، می بایست به عملکرد سایر تیم های بالانشین بوندس لیگا نگاهی انتقاد آمیز داشت.
تعقیب کنندگان بایرن مونیخ در حال انجام تغییری بزرگ
هانس مایر از اعضای هیات مدیره باشگاه بروسیا مونشن گلادباخ که خود از تجربه مربیگری این تیم نیز برخوردار است، نگاه عمومی و حتی رسانه ای به تیم های تعقیب کننده بایرن مونیخ را بسیار بدبینانه می داند: "نوع نگاه رسانه ای به تیم های بعد از بایرن مونیخ بسیار فاجعه بار است." هانس مایر در کنار مونشن گلادباخ، تیم هایی نظیر بایرلورکوزن، دورتموند و آینتراخت فرانکفورت را به تیم هایی تشبیه می کند که در حال نبرد، مبارزه و تلاش برای به دست آوردن ثبات و ساختن جایگاهی استوار برای خود هستند.
از نظر هانس مایر اما مطبوعات برای چنین تلاش هایی ارزشی قائل نیستند، برای نمونه وی در مورد مونشن گلادباخ تیم سابق خود مدعی است: "ما هرگز در صدر نبوده ایم، اما بی تردید این تیم در سال های اخیر با توجه به داشته های خود عملکردی فوق العاده داشته و در حقیقت صد و ده درصد از توان واقعی خود را به نمایش گذاشته است." با این تفاسیر، هانس مایر اما مونشن گلادباخ را در آینده ای نزدیک نیز مدعی فتح رقابت های بوندس لیگا نمی داند و معتقد است که بیشتر طرفداران این تیم نیز در حال حاضر چندان علاقه ای به این مسئله ندارند که کدام تیم در پایان فصل خواهد توانست جام قهرمانی را از آن خود کند.
مقایسه لیگ برتر انگلیس با بوندس لیگا
در سطح بین المللی اما قدرت و سطح بوندس لیگا همواره با لیگ برتر جزیره مقایسه می شود. هانس مایر اما چندان با چنین قیاسی موافق نیست و فوتبال انگلیس را چندان جلوتر از فوتبال آلمان نمی داند: "انگلیسی ها با توجه به سرمایه گذاری فراوانی که در فوتبال باشگاهی آنها صورت گرفته نتایج چندان درخشانی کسب نکرده اند. برای نمونه در پنج سال گذشته آنها در سطح باشگاهی و ملی به چه موفقیت بین المللی بزرگی رسیده اند؟"
در حقیقت تیم های انگلیسی در سال های اخیر با وجود سرمایه گذاری سرسام آوری که داشته اند در سطح رقابت های اروپایی به نتایج چندان قابل قبولی نرسیده اند و افتخارات آنها در این زمینه تنها به قهرمانی منچستریونایتد در رقابت های لیگ اروپای فصل گذشته محدود می شود. یوناس بولدت از سران باشگاه بایرلورکوزن نیز چندان مایل به پایین آوردن جایگاه رقابت های بوندس لیگا نیست و با نظریه آموزشی دانستن بوندس لیگا بسیار مخالف است: "در نظر گرفتن عنوان لیگ آموزشی برای بوندس لیگا تا حدودی منفی است. پرورش و معرفی استعدادهای آینده دار از نقاط قوت و وظیفه اصلی بوندس لیگا است و به همین دلیل ما فاتح جام جهانی شده ایم."