طرفداری - علیشیر عثمانف و فرهاد مشیری دوستان و شرکای همدیگر در خریداری سهام آرسنال بوده اند. مشیری با واگذاری سهام خود به عثمانف، اقدام به خریداری بخش بزرگی از سهام اورتون کرد. اما ظاهراً مسئله به همین روشنی نبوده است!
به نقل از میرر، قرار است در چارچوب تحقیقاتی که توسط بی بی سی انجام شده، به علیشیر عثمانف سهامدار باشگاه آرسنال در رابطه با خریداری بخش عمده سهام اورتون توسط فرهاد مشیری [دوست و شریک وی] و همچنین خریداری سهام آرسنال در سال 2007 پرداخته شود.
میلیاردر [روس تبار] زاده ازبکستان که در تلاش برای رقابت با استن کرونکه [سهامدار عمده آرسنال] برآمده بود، به طور مستقیم در اورتون صاحب سهام نیست. با این حال شبکه بی بی سی [برنامه پاناروما] بر روی ارتباط عثمانف و دوست وی مشیری که با هم هولدینک Red & White را راه انداخته اند، تمرکز خواهد داشت. آنها در سال 2007 برای خریداری 15 درصد سهام آرسنال از این هولدینک استفاده کردند.
Football.London در گزارشی می گوید با وجودی که عثمانف در آرسنال صاحب 30 درصد سهام باشگاه است، عملاً در این باشگاه نفوذی ندارد و توسط کرونکه به کلی از اعمال نفوذ در داخل باشگاه توسط وی جلوگیری شده است. کرونکه و شرکت وی با نام Kroenke Sports Enterprise دارای 67 درصد سهام باشگاه هستند.
به نظر می رسد بی بی سی مدارکی در اختیار داشته باشد که نشان می دهد عثمانف سهام [آرسنال] را خریداری کرده و به عنوان هدیه نیمی از آنها را به شریک خود داده که همین مسئله باعث بروز سوالاتی در خصوص منابع مالی خرید [49.9 درصد سهام] اورتون در سال 2016 توسط مشیری شده است. از زمان در اختیار گرفتن اداره باشگاه اورتون، مشیری صرف هزینه هایی رکورد شکن در تابستان امسال را دستور کار خود قرار داد برنامه هایی برای ورزشگاه جدید این باشگاه نیز ارائه داده است.
اگر عثمانف پشت سرمایه گذاری دوستش مشیری قرار داشته باشد، در این صورت او قوانین مربوط سهمامداران را نقض کرده است. قوانینی که مشخص کرده هر سهامدار با بیش از 10 درصد سهام نمی تواند در باشگاهی دیگر سهام خریداری کند. بنا به گزارش ها ظن به این مناسبات زمانی افزایش یافت که شرکت عثمانف در ژانویه به عنوان حامی مالی تافی های اعلام شد. با این حال هم باشگاه اورتون و هم نمایندگان شرکت روسی هر گونه خطایی در فعالیت خود را رد کردند.
از طرف دیگر مشیری تأکید کرده که سهامش در اورتون را با پول متعلق خود خریداری کرده است. در پاسخ به سوالی که منبع مالی پول مشیری را عثمانف می داند، مشیری به بی بی سی پاسخ داد:
البته که چنین نیست. نه به هیچ وجه. پول از جانب من بود. من در یک شرکت چند منظوره پیش از خرید [سهام] آرسنال، 10 درصد سهام داشتم. پول من از آنجا بود.
وی اضافه کرد:
هدیه متعلق به شماست. اگر قرض باشد، به او بدهی خواهید داشت؛ اگر هدیه است پس متعق به شماست.
از او پرسیده شد که شما کدام را دریافت کردید. وی گفت:
هیچ کدام، چرا که بابت آن پول پرداخت کردم.
این برنامه نقل کرده که نمایندگان عثمانف با رد ادعای نفوذ وی در اورتون، آن را "اشتباه رخ داده در [بیان] حقیقت و تفسیر[آن]" عنوان کرده اند.
لیگ برتر انگلیس از تحقیقات این برنامه آگاه است و اعلام کرده که رویه پیرامون مسائل مالکیت باشگاه [اورتون] را ارزیابی می کند. آنها چنین گفته اند:
ما اطلاعات محرمانه مربوط به باشگاه یا اشخاص را فاش نمی کنیم با این حال در این موضوع می توانیم قوانین عمومی و سیاست های خود را [به تصریح] بیان کنیم. لیگ برتر در خصوص مالکیت و مسائل مالی باشگاه قوانین گسترده ای دارد. این [قوانین] شامل چشم انداز دیدار مالکان جدید با مسئولین لیگ برتر و ارائه جزئیات گسترده در خصوص منابع مالی و میزان پولی که در باشگاه گذاشته اند، نیز می شود.
همچنین آنها باید اطلاعاتی در مورد ساختار مالی سرمایه ارائه شده و برنامه ای که نشان دهد تمامی بدهی ها حداقل تا 12 ماه آینده قابل پرداخت هستند، ارسال کنند. لیگ برتر همه مالکان باشگاه ها را از داشتن هر گونه منفعت در باشگاهی دیگر یا اعمال نفوذ در سیاست های آن، منع می کند. اگر مالک باشگاهی پیش از این در باشگاهی دیگر سهامدار بوده، باید مدارکی دال بر رد آن سهام به غیر ارائه کند. تنها در صورتی که این قوانین و بسیاری قوانین دیگر اعمال شوند و این سخت کوشی ها انجام پذیرد، لیگ برتر به اجازه می دهد سرمایه گذاری صورت گیرد.
در ادامه واکنش ها به این مسئله، تام واتسون معاون رهبری حزب کارگر در توئیتر خود اشاره کرد:
لیگ برتر در رابطه با قوانین مالکیت باشگاه بسیار سختگیر است. اطمینان دارم که آنها در خصوص این مدارک درز شده و احتمال نقض قوانین تحقیق خواهند کرد.
انجمن مطبوعات ورزشی نیز از باشگاه های آرسنال و اورتون درخواست اعلام موضع کرده است.