اختصاصی طرفداری - سوتهای اعتراضی هواداران برای پیکه، سر تکان دادنهای ناراحت کننده بوفون، عملکرد فاجعهبار بلوتی و اسپیناتزولا و یا بازگشت داوید ویا به ترکیب تیم ملی؟
اینها همگی از اتفاقات مهم بازی حساس اسپانیا و ایتالیا بودند، اما مسئلهای که بیشتر از همه جلب توجه کرد نمایش بینظیر ایسکو بود؛ نه فقط به خاطر دو گل فوق العادهای که به ثمر رساند، بلکه به خاطر بازی چشم نواز و پختهای که به نمایش گذاشت.
ایسکو شکافنده خط دفاع مستحکم ایتالیا بود و تمام حملات لاروخا توسط او طراحی میشد. همچنین به هنگام دفاع کردن در زمین خودی آنقدر جنگنده عمل میکرد که به نظر می رسید چند ایسکو به صورت همزمان در برنابئو حضور دارند. بعد از آن ضربه ایستگاهی که وارد دروازه بوفون شد و ایسکو وعدهاش به کاپیتان راموس برای گل کردن توپ را عملی کرد و یا بعد از زدن ضربه ای که در گل کردن توپهای شبیه آن حسابی شگرد دارد؛ تماشاگران یکصدا فریاد "ایسکو ایسکو" سر دادند و تمام سانتیاگو برنابئو به هنگام تعویض شدنش ایستاده او را تشویق کرد.
شاید بتوانیم بگوییم که جوهره اصلی فوتبال همین تکنیک و یا به اصطلاح خودمان دریبل کردن باشد و آن وقت تمام فاکتورهای دیگر مثل کار تیمی و بازی خوانی و رهبری و فداکاری و غیره را نادیده بگیریم؛ اما چه شد که ایسکو توانست از یک بازیکن صرفا با استعداد فاصله بگیرد و به این بلوغ برسد؟
با صرف نظر از زندگی نامه "فرانسیسکو رومن آلارکون سوارز"، نگاهی داریم به مسیر پیشرفت ایسکو و ابتدا به زمانی باز می گردیم که حتی بعضی از هواداران رئال مادرید هم ایسکو را نمی شناختند.
ایسکو پس از نمایشهای فوق العادهاش در ترکیب مالاگا و در رقابتهای لیگ قهرمانان و لالیگا، به عنوان پسر طلایی اروپا برگزیده شد تا به یکی از جذابترین مهرههای نقل و انتقالاتی تابستان تبدیل شود. لیورپول، چلسی، میلان و چند تیم دیگر همگی به جذب او ابراز علاقه کرده بودند اما فقط منچسترسیتی و رئال مادرید بودند که پیشنهاد رسمی خود را برای خرید ایسکو ارسال کردند. در نهایت ایسکو رئال مادرید را انتخاب کرد تا به عنوان اولین خرید کارلو آنچلوتی، مربی جدید کهکشانیها، به لیست رئال مادرید اضافه شود.
مارکا پیش بینی کرد که ایسکو بهترین خرید تابستانی در لالیگا میشود و هزینه کردن رئال مادرید برای خرید نهمین بازیکن گران قیمت تابستان، کاملا ارزشش را دارد.
پیشبینی مارکا درست از کار درآمد و ایسکو توانست 9 بازی اول در لیگ را به عنوان بازیکن فیکس آغاز کند و تقریبا هر هفته در تیم منتخب لالیگا قرار بگیرد. او در کنار عملکرد درخشانش در پستهای مختلف، 4 گل هم به ثمر رساند و نیامده حسابی محبوب سکوها شد.
اما با بازگشت ژابیآلونسو از مصدومیت، کارلتو خط هافبک سه نفرهای را از دیماریا، مودریچ و ژابی تشکیل داد تا ایسکو نیمکت نشین شود و دیگر پست تخصصی او در سیستم جدید تیم وجود نداشته باشد. تعادل بی نظیری که خط هافبک جدید برای رئال مادرید به ارمغان آورد سبب شد که جایی برای سرزنش آنچلوتی به خاطر کنار گذاشتن پسر محبوب برنابئو نماند. با این حال ایسکو به عنوان یار ذخیره در تمام بازی های فصل 2013-2014 برای رئال مادرید به میدان رفت و هرگاه که بازیکنی از ترکیب اصلی محروم یا مصدوم میشد، ایسکو به خوبی جای او را پر می کرد.
برای مثال در بازی برابر دورتموند در مرحله یک هشتم لیگ قهرمانان اروپا، او جانشین دیماریای مصدوم در ترکیب شد و علاوه بر گلزنی آنقدر خوب عمل کرد که عنوان بهترین بازیکن میدان را از آن خود کرد؛ یا در برابر بارسلونا و در فینال جام حذفی اسپانیا جانشین بازیکن بسیار مهمی مثل رونالدو شد و در کنار طراحی حملات توانست بیشترین توپ ربایی در بین بازیکنان دو تیم را داشته باشد و نقش مهمی در قهرمانی رئال مادرید ایفا کند.
کیفیت ایسکو در سطحی دیده شده بود که تمام اروپا انتظار داشت با جدایی دیماریا، ایسکو به ترکیب اصلی رئال مادرید برسد اما کارلتو با تصمیمی عجیب هامس رودریگز، ستاره جام جهانی 2014 را برای جانشینی دیماریا انتخاب کرد تا ایسکو در آستانه جدایی از کهکشانیها قرار بگیرد. در این شرایط فرناندو سانز، ستاره سابق رئال مادرید و مالاگا، با مصاحبهای به ایسکو توصیه کرد که صبور باشد تا به آینده رئال مادرید و اسپانیا تبدیل شود. در نهایت ایسکو که خودش هم مایل به ترک مادرید نبود، در برنابئو باقی ماند و جدا نشد.
با مصدومیت بیل پس از جام جهانی برزیل، ایسکو فصل 2014-2015 را به عنوان یار اصلی آغاز کرد و عملکرد خوب او در کنار هامس در سیستم جدید 4-4-2 باعث شد که کارلتو تا انتهای فصل چند مرتبه دیگر از این سیستم استفاده کند و هواداران نیز در آن مقطع ترجیح می دادند پس از بازگشت بیل از مصدومیت، ایسکو نیمکت نشین نشود تا رئال مادرید با همان سیستم به کار خود ادامه دهد. اما آنچلوتی که اصرار عجیبی به سیستم 4-3-3 داشت با بازگشت بیل، ایسکو را نیمکت نشین کرد تا او دوباره قربانی مبلغ خرید بالای بیل و هامس شود. با این حال ایسکو هرگاه به میدان می رفت آنقدر درخشان ظاهر میشد که هواداران اسپانیایی که در هو کردن تخصص ویژهای دارند، او را در تمام استادیومها تشویق میکردند و محبوبیت ایسکو به حدی رسید که به هنگام بازی نکردن او یا بیرون کشیدن او از زمین، مربی ایتالیایی توسط هواداران خودی هو میشد و هواداران برای او سوت می زدند.
ایسکو که از لیست تیم اسپانیا برای جام جهانی جا مانده بود، در طول این فصل به تیم ملی بازگشت و توانست در اولین حضور از ابتدای خود در ترکیب اسپانیا، در برابر بلاروس گلزنی کند و بزرگان اسپانیا را وادار به ستایش از خود سازد. کاسیاس ایسکو را مهم ترین بازیکن آینده اسپانیا خواند و روزنامه مارکا صفحه اول روزنامهاش را تماما به تیتر "ایسکوی شعبده باز" اختصاص داد.
با این وجود ایسکو در برابر تمام این تشویقها و تمجیدها متواضع عمل کرد و تحت تاثیر جو به وجود آمده در حمایت از او قرار نگرفت. شاید اگر رئال مادرید در اواخر نیم فصل دوم آن فصل دچار افت نمیشد و به فرم فوق العاده خود در نیم فصل اول ادامه می داد، هیچکس نمی توانست کارلتو را به خاطر استفاده از کروس-مودریچ-هامس و نیمکت نشین کردن ایسکو سرزنش کند؛ اما به هر حال نمیتوان نادیده گرفت که ایسکو در آن فصل تحت نظر آنچلوتی پیشرفت زیادی کرد، به خصوص در فاز دفاعی. زیرا کارلتو قصد داشت که سیدورفی دیگر از ایسکو بسازد و البته توانست در این امر کاملا موفق شود؛ نشان به آن نشان که پس از مصدومیت نسبتا طولانی مدت مودریچ در میانه فصل، ایسکو به خوبی جای خالی مودریچ را پر کرد و توانست وظایف هجومی و دفاعی مودریچ را تماما به عهده بگیرد. کارلتو معتقد بود که ایسکو جانشین بلند مدت مودریچ است و با این وعده قصد داشت که ایسکو را راضی به ماندن کند؛ اما ایسکو که با وجود درخشش و محبوبیت زیاد همچنان قربانی حضور هامس رودریگز بود، از وضعیت خود تحت هدایت آنچلوتی رضایت نداشت و مشتریهای پر و پا قرصی مثل یوونتوس داشت که وی را برای جانشینی پیرلو هدف قرار داده بود و منتظر چراغ سبز ایسکو برای جذب او بود.
با اخراج آنچلوتی و آمدن رافا بنیتز در شروع فصل جدید، شرایط برای ایسکو تغییر کرد؛ بنیتز در تعطیلات تابستانی با ایسکو تماس گرفت و او را مجاب کرد که در برنامههایش جای دارد تا ایسکو در رئال مادرید ماندنی شود. با شروع فصل و با روی آوردن رئال مادرید به سیستم 4-2-3-1، پست تخصصی ایسکو در ترکیب ایجاد شد و بنیتز طبق وعدهای که به او داده بود ایسکو را در ترکیب اصلی قرار داد.
اما با درخواست عجیب گرت بیل از بنیتز برای بازی در پستی جدید، باز هم این ایسکو بود که از ترکیب کنار گذاشته شد. بنیتز که از همان ابتدا نشان داده بود ارادت خاصی به بیل دارد، جای ایسکو در ترکیب را به بیل واگذار کرد تا با نیمکتنشین کردن ایسکو و همچنین کاسمیروی آماده به خاطر بیل و هامس، نشان دهد که قدرت پایبند بودن به تفکرات خود را ندارد و به خاطر همین اشتباهات در نهایت از رئال مادرید کنار گذاشته شد.
زین الدین زیدان که در رئال مادرید وظیفه جذب و مراقبت از جوانانی مانند واران و ایسکو را به عهده داشت و مدتی هم تیم دوم کهکشانیها را هدایت کرده بود، در نیمفصل به عنوان سرمربی جدید رئال مادرید برگزیده شد تا ایسکو تحت هدایت استاد و الگوی فوتبالی خود قرار گیرد.
زیزو که سبک بازی ایسکو را یادآور دوران فوتبالی خود می دانست، در اولین اقدام ایسکو را غیر قابل فروش اعلام کرد تا ایسکو در نقل و انتقالات زمستانی فروخته نشود. با وجود تعادل بی نظیری که حضور کاسمیرو به ترکیب اصلی رئال مادرید داده بود، زیدان از نیمکت نشینان جوان خود غافل نشد و به خصوص از ایسکو در سیستم چرخشی خود استفاده زیادی کرد تا او بتواند به پیشرفتش در ترکیب کهکشانیها ادامه دهد.
در نهایت پس از قهرمانی در لیگ قهرمانان اروپا ایسکو اعلام کرد که اگر باشگاه از او بخواهد، در رئال مادرید میماند و زیدان هم تایید کرد که ایسکو جای دیگری نخواهد رفت. تصمیمی که به مرور زمان مشخص شد به نفع هر دو طرف بوده است.
در مصاحبه جالبی که ایسکو در ابتدای فصل 2016-17 انجام داد بیان کرد:
زمانی که تحت هدایت آنچلوتی، بنیتز و زیدان من یک ستاره نبوده ام و کم بازی کرده ام، نشان می دهد که مشکل از جای دیگر نیست و مقصر خودم هستم. باید پیشرفت کنم و بیشتر کار کنم. هرگز تسلیم نخواهم شد و از این پس با تمام قوا تمرین می کنم.
ستاره مالاگایی به وعده اش عمل کرد و با سخت کوشی و تلاش توانست نردبان ترقی را به سرعت بالا برود؛ با اینکه زیدان هنوز هم برای بازی دادن به او دست از سیستم موفق خود نمی کشید، ایسکو روز به روز بهتر می شد و در ترکیب اصلی تیم ملی اسپانیا جایی برای خود دست و پا می کرد. زیدان با وجود محبوبیتش به هنگام تعویض کردنهای ایسکو هو می شد و تمام اسپانیا نام ایسکو را فریاد می زد.
محبوبیت عمومی او در اسپانیا کار را به جایی رساند که شایعه شد بارسلونا می خواهد در تابستان او را جانشین اینیستا کند و بازیکنان بارسا همگی در مصاحبههایشان از این انتقال استقبال کردند.
اما یک اتفاق همه چیز را عوض کرد و مصدومیت طولانی مدت بیل به نقطه عطف فوتبالی ایسکو تبدیل شد؛ زیدان با فیکس کردن او به جای بیل و قرار دادن او در پشت سر بنزما و رونالدو در سیستم 4-4-2 لوزی خود، از تغییر مسیر فوتبالی ایسکو جلوگیری کرد. با نمایشهای تحسین برانگیز رئال مادرید و شکست دادن رقبای قدرتمندی مانند اتلتیکو، بایرن مونیخ و یوونتوس، هر دو طرف راضی به تمدید قرارداد شدند. ایسکو در مصاحبه هایش گفت که قطعا به بارسا نمی رود و هرکاری می کند تا سالها در رئال مادرید بماند. زیزو هم که پاسخ اعتماد به ایسکو را با دوگانه لالیگا-لیگ قهرمانان دریافت کرده بود، از او درخواست کرد قراردادش را تمدید کند و در نهایت رئال مادرید و ایسکو بر سر تمدید قرارداد در تابستان به توافق رسیدند.
همچنین ایسکو در تیم منتخب فصل لالیگا قرار گرفت و هواداران او را به عنوان بهترین بازیکن فصل رئال مادرید برگزیدند تا کودکی که چند سال قبل در خیابانها مردم را مسحور تکنیک خود میکرد، به یکی از درخشانترین ستارههای کهکشان برنابئو تبدیل شود.
مسیر طولانی و پر فراز و نشیبی که ایسکو برای اثبات خود طی نمود، علاوه بر اینکه اراده پولادین او را نمایان کرد، مجددا به دنیای فوتبال نشان داد که تنها داشتن استعداد تضمینی برای موفقیت یک بازیکن در فوتبال نیست و تلفیقی از استعداد و سختکوشی می تواند جادوگرهایی مانند ایسکو را به ارمغان بیاورد.