طرفداری - کمتر کسی تصور می کرد یوونتوس تا این حد در تابستان روی خط تهاجمی اش متمرکز شود اما اتاق فکر تورینی در اقدامی جالب توجه دو تن از تکنیکی ترین بازیکنان کناری روز فوتبال اروپا را خریداری کرد تا خط تهاجمی آن ها به شکلی غیر قابل باور سرعتی و تکنیکی شود. فدریکو برناردسکی، یکی از مهم ترین استعدادهای فوتبال ایتالیا، روز گذشته به یوونتوس پیوست تا خط تهاجمی 7 نفره رویایی یوونتوس با حضور داگلاس کوستا، پائولو دیبالا، فدریکو برناردسکی، گونزالو هیگواین، ماریو مانژوکیچ، خوان کوادرادو و مارکو پیاتسا تشکیل شود. 7 بازیکنی که در بهترین حالت 4 تن از آن ها می توانند فیکس بازی کنند در حالی که تمامشان این پتانسیل را دارند تا در بهترین باشگاه های اروپایی به طور ثابت به میدان روند. خرید برناردسکی اما به دلایل زیادی می تواند هیجان انگیزترین خرید یوونتوس طی سال های اخیر باشد. خریدی جوان و ایتالیایی که بسیاری در تورین امیدوار هستند پرچم شماره 10 را تا سال ها بالا نگه دارد.
نام فدریکو برناردسکی از فصل 2013/2014 رفته رفته در رسانه های ایتالیا شنیده شد. جایی که به عنوان یک جوان 19 ساله در سری ب ایتالیا با پیراهن کروتونه هنرنمایی هایش را آغاز کرد. او از همان ابتدا نام خودش را به عنوان یک بازیکن کناری چپ پا و تکنیکی مطرح کرد. برناردسکی زیر نظر ماسیمو دراگو تقریبا تمامی آن فصل را به عنوان بازیکن کناری سمت راست در سیستم 3-3-4 در خط تهاجمی تیم به میدان رفت و موفق شد آمار 12 گل و 7 پاس گل را از خود ثبت کند. آماری که برای یک بازیکن 19 ساله در نخستین فصل جدی اش بسیار قابل قبول بود.
برناردسکی از فصل بعد راهی فیورنتینا شد تا شروع به عبور از پله های ترقی کند. البته فصل 2014/2015 برای او در فلورانس خوش یمن نبود چرا که تقریبا تمام فصل را به علت مصدومیت شدید از دست داد. او تنها توانست در 7 بازی برای فیورنتینا در سری آ به میدان رود. با شروع فصل 2015/2016 اما همه چیز تغییر کرد و برناردسکی بار دیگر نامش را سر زبان ها انداخت. برناردسکی زیر نظر پائولو سوسا موفق شد تا ابعاد جدیدی از بازیش را شکوفا کند و در نقش های متفاوت تری به میدان رود. او البته بیشتر فصل را همچنان به عنوان بازیکن کناری سمت راست در سیستم های 3-3-4 و 1-3-2-4 به میدان رفت اما زیر نظر سوسا بازی در نقش وینگ بک را نیز در سیستم 1-2-4-3 تجربه کرد که نقش مهمی در تطبیق پذیری او داشت.
اوج درخشش برناردسکی فصل گذشته رخ داد. نمودار پیشرفت او کاملا صعودی بود و باز هم فصل موفقی را نیز نظر سوسا سپری کرد. نکته جالب توجه در این فصل نیز بازی در یک نقش جدید بود. او این بار بیش تر فصل را در نقش «Second striker» پشت سر باباکار و یا کالینیچ انجام وظیفه کرد. نکته جدید بعدی در نقش های تاکتیکی او حضور در سمت چپ زمین بود. برناردسکی فصل گذشته بازی های زیادی را نیز به عنوان بازیکن کناری سمت چپ در سیستم 1-3-2-4 انجام وظیفه کرد. فصل گذشته بار دیگر به خوبی نشان داد که برناردسکی تا چه اندازه می تواند تطبیق پذیر باشد و به خوبی این توانایی را دارد که در تمامی پست ها و نقش های تهاجمی به میدان رود.
یکی از مهم ترین نقاط قوت برناردسکی که تمامی تاکتیک نویسان نیز متفق القول آن را تایید می کنند، همین توانایی او برای بازی در نقش های مختلف تهاجمی است. تطبیق پذیری او در نقش های مختلف خیره کننده است. بلیر نیومن، تاکتیک نویس فور فور تو، در همین مورد می نویسد:" برناردسکی به خوبی در هر نقشی که سوسا او را قرار می دهد، می درخشد. چنین توانایی برای بازیکن در سن و سال او بسیار عجیب است و به ندرت دیده می شود." این ویژگی برناردسکی انتخاب های گوناگونی را در اختیار سرمربی قرار می دهد و می تواند در طول بازی نیز به پلن های او اضافه کند. مسئله ای که اتفاقا باب میل سرمربی همچون مکس آلگری خواهد بود. آلگری سرمربی است که همواره به سوئیچ کردن های پیاپی در طول بازی مشهور است.
نکته کلیدی دیگر پیرامون برناردسکی، تکنیک خارق العاده اوست. تکنیکی که بسیاری از تاکتیک نویسان آن را در میان نسل فعلی بازیکنان ایتالیا، بی رقیب می دانند. جوان ایتالیایی این توانایی را دارد که هر مدافعی را در سری آ چندین بار در طول بازی از پیش رو بردارد. تصویر زیر آمار برترین بازیکنان فصل گذشته سری آ را از لحاظ توفیق در نبردهای یک در مقابل یک نشان می دهد. برناردسکی با 60 نبرد یک در مقابل یک موفق در رتبه نهم بهترین بازیکنان سری آ از این حیث قرار گرفته و نکته کلیدی اینجاست که او در این جدول تنها از 2 بازیکن دقایق بیشتری را به میدان رفته است.
جاناتان جانسون، تاکتیک نویس بلیچرریپورت، در مطلبی تحلیلی - فنی که سال گذشته پیرامون برناردسکی به نگارش درآورد، اتکا بیش از اندازه او به تکنیک فردی و مشارکت کمتر در بازی گروهی در یک سوم تهاجمی را از مهم ترین نقاط ضعف او دانسته بود. مسئله ای که در ایتالیا نیز تا دو فصل پیش زیاد به آن پرداخته می شد. با این حال برناردسکی فصل گذشته به خوبی نشان داد که پیشرفت های قابل ملاحظه ای در بازی گروهی در یک سوم تهاجمی داشته است. تصویر زیر وضعیت بهترین بازیکنان سری آ را از لحاظ ارسال پاس کلیدی در فصل گذشته نشان می دهد. جایی که برناردسکی با 53 پاس کلیدی رتبه دوازدهم در میان بهترین بازیکنان ایتالیا را به خود اختصاص داده و بار دیگر این مسئله در شرایطی رخ داده که از تمامی بازیکنان حاضر در لیست دقایق بسیار کمتری را به میدان رفته است. برناردسکی فصل گذشته 57 بار نیز به طور مستقیم هم تیمی هایش را در موقعیت گلزنی قرار داد که باز هم با توجه به دقایق بازی اش تاثیرگذار است.
علی رغم اینکه همه چیز همچنان در میان هواداران فوتبال پیرامون یوونتوس تحت الشعاع فروش بونوچی قرار گرفته، اما اتاق فکر نقل و انتقالات در تورین به طور چراغ خاموش در حال بستن تیمی قدرتمند تر نسبت به فصل گذشته است. خرید کوستا و برناردسکی خط تهاجمی یوونتوس را به شکل غیر قابل باوری تقویت کرده و جذب یک هافبک میانی به همراه یک مدافع راست سطح بالا می تواند ثبات و عمقی استثنایی به ترکیب تیم ببخشد. ثبات و عمقی که پس از کالچوپولی هیچ گاه یوونتوس نظیر آن را نیز به خود ندیده است.