طرفداری- قهرمان 5 دوره لیگ قهرمانان اروپا به نظر می رسد که نامش با خریدهای ناموفق عجین شده باشد.
به گزارش سایت Goal لیورپول یکی از بزرگ ترین باشگاه های فوتبال در دنیا است و 5 مرتبه به مقام قهرمانی در لیگ قهرمانان اروپا دست یافته است با این حال آنها از سال 1990 موفق به قهرمانی در لیگ برتر انگلستان نشده اند. دلایل متعددی می توان برای این ناکامی برشمرد ولی بدون شک خریدهای ناموفق نقشی بسیار پررنگ در این زمینه ایفا می کنند. پس از آن که در مطلب قبلی به خرید های ناموفق منچستر یونایتد پرداختیم، حال می خواهیم نقل و انتقالات ناموفق لیورپول را بررسی کنیم.
15. پگوی آرفکساد از لسترسیتی به صورت آزاد در سال 2000 |
---|
زندگی برای یک دروازه بان ذخیره سخت است. با این حال دوران حضور آرفکساد در آنفیلد بسیار ناامید کننده بود. او که به صورت بازیکن آزاد از لسترسیتی به لیورپول پیوسته بود در طول 3 سال فقط 2 بار برای این تیم به میدان رفت. جیمی کرگر پس از آنکه گری نویل شغلش را رها کرد تا مسئولیت مربی گری در والنسیا را به عهده بگیرد، در توئیتی این عمل او را با تشبیه کردنش به آرفکساد به تمسخر گرفت:
این تصمیم مرا یاد زمانی انداخت که آرفکساد به کاونتری سیتی پیوست.
14. یاگو آسپاس از سلتاویگو با مبلغ 10.8 میلیون یورو در سال 2013 |
---|
"در فوتبال شما نمی توانید برای همیشه در گذشته زندگی کنید". اما برای یاگو آسپاس این قضیه متفاوت است. تا ابد هواداران لیورپول او را به خاطر ضربه کرنر ناامید کننده اش یاد خواهند کرد. وقتی که در فصل 14-2013 لیورپول در خانه خود 0-1 از چلسی عقب بود، برای حفظ بارقه های امید خود به قهرمانی با تمام توان حمله می کرد که او پشت ضربه کرنر رفت و ضربه او زیر پای ویلیان افتاد و وی با یک ضد حمله و گل آب سردی بر پیکر نیمه جان لیورپول ریخت. این آخرین حضور او در ترکیب قرمزهای آنفیلد بود و پس از به صورت قرضی به سویا رفت و در نهایت هم به سلتایگو برگشت.
13. آلبرتو آکوئیلانی از رم با مبلغ 20 میلیون یورو در سال 2009 |
---|
در سال 2008 این ایده به سر رافائل بنیتز زد که ژابی آلونسو را بفروشد و گرت بری را به آنفیلد بیاورد ولی این ایده عملی نشد. در عوض او آلبرتو آکوئیلانی را به خدمت گرفت و سال بعد از آن هم آلونسو به رئال مادرید نقل مکان کرد. آکوئیلانی به دلیل مصدومیت های پی در پی فقط موفق به انجام 18 بازی برای لیورپول شد و پس از آن در سال 2012 به فیورنتینا رفت. او بعدها اظهار داشت:
شاید باید در لیورپول می ماندم اما به دلایل خانوادگی باید به ایتالیا برمی گشتم.
لیورپولی ها از رفتن او خوشحال شدند با اینکه حتی از رفتنش به فیورنتینا هم چیزی نصیب آنفیلدی ها نشد.
12. ماریو بالوتلی از میلان با مبلغ 20 میلیون یورو در سال 2014 |
---|
هیچ گزینه دیگری بهتر از سوپر ماریو شکست لیورپول در بازار نقل و انتقالات را نشان نمی دهد. پس از آنکه لیورپول سوارز را به بارسلونا فروخت تا روزهای پایانی نقل و انتقالات موفق به جذب هیچ مهاجمی در کلاس جهانی نشد جوری که براندن راجرز سرمربی وقت این تیم به جرارد این چنین گفت:
هیچ گزینه ای روی میز ندارم به جز یک قمار بزرگ. قمار روی بالوتلی.
جرارد هم پاسخ داد:
اوه اوه اوه نه.
پاسخ جرارد به جا بود چون سوپر ماریو در آن فصل فقط 1 گل برای لیورپول در لیگ برتر زد و پس از آن به میلان قرض داده شد و بعدا هم به نیس فرانسه فروخته شد.
11. کریستین بنتکه از استون ویلا با مبلغ 45.8 میلیون یورو در سال 2015 |
---|
بنتکه نمونه کاملی از طرز تفکر سردرگم لیورپولی ها دارد. در حالی که هیئت مدیره این تیم اجازه پرداخت 45.8 میلیون یورو برای بازیکنی که اکثر مواقع مصدوم است را نمی داد اما براندن راجرز اصرار به خرید او داشت. این اختلاف تا جایی ادامه داشت که در ماه اکتبر راجرز از سمت خود برکنار شد و یورگن کلوپ جایگزین وی شد. بنتکه زیر نظر کلوپ هم چیزی از خود نشان نداد و تابستان پارسال به کریستال پالاس پیوست. او چندی پیش اظهار داشت:
من قادر نبودم که خودم را نشان دهم. می توان گفت اصلا بازی نکردم ولی با این حال 9 گل به ثمر رساندم.
10. فابیو بورینی از رم با مبلغ 13.3 میلیون یورو در سال 2012 |
---|
خیلی سخت می توان از بورینی خشمگین شد. اول به این خاطر که او به سختی کار می کند. ثانیا علی رغم اینکه او مهاجمی است که در گلزنی ناموفق است اما بسیار تاثیر گذار بازی می کند. اما دوران حضور بورینی در لیورپول ضعیف تلقی می شود علی رغم استانداردهای خودش. او بعدها اظهار کرد:
من وقت زیادی را در لیورپول هدر دادم. نه اینکه خودم بخواهم یا حقم بوده باشد اما وقت زیادی در لیورپول هدر رفت.
2 گل در 2 فصل لیگ برتر نشان از عملکرد ضعیف این بازیکن ایتالیایی دارد.
9. اندی کارول از نیوکاسل با مبلغ 41.3 میلیون یورو در سال 2011 |
---|
کارول در مورد این انتقال این گونه صحبت می کند:
من آماده ترک نیوکاسل نبودم. فقط 22 سال سن داشتم. مثل یک شوک بود. نیوکاسل باشگاه من بود. من نمی توانستم به لیورپول بروم.
کارول حتی هم بازی های خود در لیورپول را نمی شناخت و گفته می شود زمانی که با هلی کوپتر در حال انتقال او به لیورپول بودند لیست بازیکنان این تیم را از طریق گوگل به دست آورده بود. مصدومیت های متعدد اجازه خودنمایی و هماهنگی با سوارز را به وی نداد. خرج کردن 41.3 میلیون یورو برای مهاجمی که در 3 فصل فقط 6 گل می زند یعنی اینکه پول به سطل زباله ریخته شده است.
8. برونو شیرو از لیل فرانسه با مبلغ 6.5 میلیون یورو در سال 2002 |
---|
هولیه پس از آنکه شیرو را به خدمت گرفت بیان کرد:
من نمی خواهم مقایسه ای بین او و زیدان انجام دهم ولی شباهت های زیادی در سبک بازی این دو وجود دارد وقتی که توپ را در اختیار دارند.
شباهت های زیادی وجود نداشت، در واقع شباهتی وجود نداشت، هیچ شباهتی؛ 4 سال طول کشید تا لیورپول متوجه شود شیرو ارزش این پول را نداشته است. او مدتی به مارسی و بوردو قرض داده شد و در نهایت در سال 2006 با مبلغ 1 میلیون یورو به رن فرانسه پیوست.
7. برنارد دیومده از اوسر فرانسه با مبلغ 4.5 میلیون یورو در سال 2002 |
---|
دیومده سابقه قهرمانی جهان را در کارنامه خود داشت. اما فهمیدن "تئوری نسبیت" نسبت به دلیل حضور او در لیورپول آسان تر است. با این حال دلیل پیوستن او به لیورپول این بود که وی جایگاهش را در تیم ملی فرانسه از دست داده بود و به دنبال باشگاهی بزرگ بود تا بتواند به تیم ملی بازگردد. او در اولین بازی اش یک گل به ساندرلند با ضربه سر زد ولی پس از آن دیگر موفق به گلزنی نشد.
6. الحاجی دیوف از لانس فرانسه با مبلغ 15 میلیون یورو در سال 2002 |
---|
هدر دادن پول و فضا. عملکرد دیوف در داخل و خارج از زمین شرم آور بود. جیمی کرگر در مورد او اینگونه نظر می دهد:
او تنها شماره 9 تاریخ لیورپول است که یک فصل کامل را بدون گلزنی به اتمام رساند. دیوف بزرگ ترین بوقلمونی بود که در زمین بازی دیده ام. او همیشه آخرین نفر به تمرین می رسید.
دلیل اینکه این انتقال ناموفق قلمداد می شود به عملکرد اخلاقی او هم مربوط می شود. او در جریان مسابقه با سلتیک اسکاتلند به یک هوادار حمله ور شد. متاسفانه این مهاجم سنگالی این حرکت را چندین مرتبه دیگر هم انجام داد.
5. شان داندی از کارلسروهه با مبلغ 2.75 میلیون یورو در سال 1998 |
---|
شان داندی هنوز به عنوان یکی از بدترین خریدهای لیورپول در ذهن هواداران این تیم قرار دارد. او برای پر کردن جای رابی فاولر خریده شده بود اما حتی نمی توانست با مایکل اوون و کارل هاینس ریدله هم رقابت کند. روی اونز مربی اسبق لیورپول در مورد این مهاجم اهل آفریقای جنوبی اینگونه صحبت می کند:
یکی از بازیکنانی که واقعا از خریدش پشیمان شدم شان داندی بود. او در داخل و خارج از زمین افتضاح بود. اصلا نظم نداشت و هر کاری دوست داشت را انجام می داد و نظر مرا به هیچ وجه جلب نکرد. او هرگز نباید به لیورپول می آمد.
4. میلان یووانویچ از استاندارد لیژ به صورت آزاد در سال 2010 |
---|
یووانویچ هدیه بنیتز به لیورپول بود که از استاندارد لیژ به این تیم پیوست. او پس از ورود دیر هنگامش به لیورپول اینگونه با هواداران صحبت کرد:
سخت است که بگویم چه چیزی برای لیورپول و هواداران به ارمغان خواهم آورد.
شاید گفتن "هیچ چیز"برای او سخت بود. او در 10 مسابقه برای لیورپول هیچ گلی نزد و سال بعد هم به اندرلخت فروخته شد.
3. رابی کین از تاتنهام با مبلغ 24 میلیون یورو در سال 2008 |
---|
مقصر حضور کوتاه مدت رابی کین در لیورپول شخص او نبود. او ضعیف تر از انتظار عمل کرد و تا اکتبر هم طول کشید تا پایش به گلزنی باز شود. بنیتز هم در این راه به او هیچ کمکی نمی کرد چون او گرت بری را می خواست و باشگاه این مهاجم اهل ایرلند جنوبی را خرید. از این رو به نظر می رسید که کین به مهره ای برای تقابل بنیتز با هیئت مدیره تبدیل شده باشد. جان آلدریج مهاجم سابق لیورپول در آن زمان گفت:
معذرت می خواهم که این را می گویم اما بنیتز مغز رابی کین را به هم ریخته است.
رابی کین در ابتدای حضورش در لیورپول گفته بود که از کودکی عاشق این تیم بوده است اما در ماه ژانویه ناگزیر به تاتنهام پیوست و در این راه هم چیزی حدود 7.3 میلیون یورو پول هدر رفت.
2. پل کانچسکی از فولهام با مبلغ 4 میلیون یورو در سال 2010 |
---|
کانچسکی هنوز اصرار دارد که از تک تک لحظات حضور کوتاهش در لیورپول لذت برده است. حضوری که انتقادات زیادی به او وارد کرد تا جایی که مادرش در شبکه های اجتماعی در دفاع از فرزندش لب به سخن گشود:
با شما هواداران نفهم لیورپول حرف می زنم. به تیم تان نگاه کنید. هیچ چیزی نیستید. از زندگی در گذشته دست بردارید. اگر نفری اشتباهی کرده باشد، آن نفر پسر من نیست. او نباید اصلا فولهام را ترک می کرد.
او در ژانویه 2011 به لسترسیتی قرض داده شد و بعدا هم به این تیم فروخته شد.
1. توربن پیچنیک از کوپنهاگن با مبلغ 0.8 میلیون یورو در سال 1992 |
---|
گراهام سونس در دوران حضور 3 ساله اش در لیورپول این تیم را تا آستانه نابودی برد و خریدهای بسیار ناامید کننده ای داشت که پیچنیک در میان این افراد قرار دارد. پیچنیک در قهرمانی با دانمارک در جام ملت های اروپا 1992 نقشی فعال داشت و به خاطر یارگیری هایش معروف بود. اما او در لیورپول همه کاری کرد به جز یارگیری. او پس از آنکه در بین دو نیمه بازی لیورپول با نیوکاسل تعویض شد دیگر فرصت بازی در این تیم را پیدا نکرد. در آن بازی لیورپول نتیجه را 0-3 به حریف واگذار کرد و اندی کول در 30 دقیقه موفق به هت تریک شد. جان مولبی در مورد این مدافع دانمارکی این گونه اظهار نظر می کند:
بزرگ ترین مشکل او این بودکه به حرف کسی گوش نمی داد. هر جور که دوست داشت بازی می کرد و انتظار داشت که تیم با توجه به سبک بازی او بازی کند.