طرفداری- همچنین گفته میشود که این بازیکن از کمپانیهای حاضر در جزایر بریتیش ویرجین استفاده کرده است تا درآمد کل خود را مخفی نگه دارد. حالا در این تاریخ قاضی تصمیم خواهد گرفت که وی را مجرم بشناسد یا نه و آیا او میتواند به زندان بیفتد یا خیر.
وبسایت ESPN, به سوالات اصلی این داستان جواب میدهد.
بین رونالدو و اداره مالیات اسپانیا چه مشکلی وجود دارد؟
اداره مالیات اسپانیا اعتقاد دارد که رونالدو از شبکهای از شرکتهای مختلف در کشورهایی نظیر ایرلند و جزایر بریتیش ویرجین استفاده کرده است تا مالیات ۷۸ میلیون یورو از حق تصویر خود بین سالهای ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۴ را پنهان کند. محققین همچنین میگویند که رونالدو در اواخر سال ۲۰۱۴ از یک شرکت دیگر در این جزایر استفاده کرده است تا حق تصویر خود را بین سالهای ۲۰۱۵ تا ۲۰۲۰ پنهان کند. این شرکت جدید هم متعهد شده است که ۷۵ میلیون یورو به رونالدو باز گرداند.
دادستان این پرونده معتقد است این قراردادها کاملا "عمدی" نوشته شده است تا این بازیکن از پرداخت مالیات در اسپانیا فرار کند. کشوری که این مهاجم پرتغالی در آن کار و زندگی میکند. تمام این مدارک در دسامبر سال قبل توسط فوتبال لیکس منتشر شد و ال موندو که یک روزنامه مادریدی است برای اولین بار آنها را منتشر کرد.
در ژوئن، دادستان یک شکایت رسمی برای رونالدو ترتیب داد و ادعا کرد که ۱۴.۷ میلیون یورو از حق تصویر رونالدو بین سالهای ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۴ پرداخت نشده است. قاضی مونیکا گومز قبول کرد که رونالدو را به دادگاه فرا بخواند و حالا ستاره لوس بلانکوس ۳۱ ژولای در دادگاه شهادت خواهد داد.
دادستان پرونده میگوید:
کریستیانو رونالدو برای ۴ اتهامی که به وی زده شده است در دادگاه شهادت خواهد داد. فعلا تحقیقات در مراحل اولیه و این دعوت از رونالدو فقط برای روشن شدن داستان و ماهیت اصلی اتهام وی است.
چرا رونالدو و مشاورین وی از بی گناه بودن خود تا این میزان اطمینان دارند؟
نزدیکان رونالدو ادعا میکنند که این بازیکن وظایف مالیاتی خود را کامل به جا آورده است و مشاورین حقوقی وی بیانیهای شدید اللحن منتشر کردند. با این حال منابع نزدیک به این بازیکن ادعا میکنند که مهاجم ۳۲ ساله تیم ملی پرتغال از این قضیه ناراحت شده و تصمیم گرفته است دیگر در اسپانیا بازی نکند.
مشاورین کاپیتان تیم ملی پرتغال میگویند بخش اعظم حق پخش این بازیکن در خارج از خاک اسپانیا کسب شده است و این بازیکن نیازی به پرداخت این پول به اداره مالیات اسپانیا ندارد. آنها میگویند سال ۲۰۱۴، شخص رونالدو به اداره مالیات رفته است و به مامورین این اداره اطلاع داده است که این درآمد ها( طبق گزارشها ۵.۶ میلیون یورو) به چه شکل به دست آمده است و وی از مالیاتهای پرداختی خود در آن اداره، اطمینان حاصل کرده است. با وجود این صحبت ها، دادستان اسپانیا اعتقاد دارد که مالیاتهای پرداخت نشده رونالدو حداقل ۱۴.۷ میلیون یورو است که وی بین سالهای ۲۰۱۱ و ۲۰۱۴ آنها را کسب کرده و پرداخت نکرده است.
قانون بکام به چه معنی است؟
این قانون در سال ۲۰۰۵ وضع شد که به شهروندان جدید اسپانیا اجازه میدهد که مالیات خود را با درصد ۲۴ بپردازند. این درصد از میزان درصدی که اسپانیاییهای ثروتمند پرداخت میکنند کمتر است. این قانون همچنین شهروندان جدید و غیر اسپانیایی این کشور را از پرداخت مالیات درآمدهای حاصله خود در کشورهای دیگر معاف میکند و آنها نیازی ندارند این درآمدها را به اداره مالیات اسپانیا پرداخت کنند. گرچه این قانون بارها تصحیح شده است اما باز هم بدین معنا است که شاید رونالدو نیازی نداشته باشد که درآمدهای حاصله خود در خارج از اسپانیا را به دولت این کشور پرداخت کند.
یکی از مدیران اداره مالیات مادرید میگوید:
اگر شرکتی که رونالدو از آن برای حق پخش خود استفاده کرده است، دارای کارکنان مشخص و فعالیت اقتصادی معینی باشد، رونالدو نیازی به پرداخت این پول ندارد.
این قضیه شاید درست باشد اما دادستان مادرید اعتقاد دارد شرکت ایرلندی MIM که رونالدو از آن برای حق تصویر خود استفاده کرده است، تنها و تنها برای فرار مالیاتی به وجود آمده است و دادگاه اساساً آن را دارای "فعالیتهای اقتصادی موثر" نمیشناسد. نام این شرکت بارها و بارها در مستندات اداره مالیات اسپانیا به چشم میخورد.
شواهد نشان میدهد که اوضاع برای دارنده ۴ توپ طلا آنچنان خوب نیست. یکی از کارشناسان مالیات میگوید:
وی یک چهره جهانی است و این عمل تفاسیر زیادی را به همراه خواهد داشت. اینکه از شرکتهایی در ایرلند یا جزایر بریتیش ویرجین استفاده شود، نا خود آگاه این را به ذهن هر کسی خواهد آورد که این بازیکن عمدا برای فرار مالیاتی این قراردادها را امضا کرده است.
تفاوت پرونده مالیاتی رونالدو و مسی کجاست؟
در ژولای ۲۰۱۶، لیونل مسی و پدرش، در پرونده فرار مالیاتی گناه کار شناخته شدند و مشخص شد که آنها برای حق تصویر خود فرار مالیاتی داشته اند. مسی ۳.۶ میلیون یورو جریمه شد و حکم ۲۱ ماهه زندان برای ستاره بارسلونا داده شد که البته به خاطر قوانین اسپانیا اجرا نشد. دادگه عالی اسپانیا حکم زندان را اجرا نکرد و خانواده مسی هم مدتها قبل حداقل ۱۰ میلیون یورو برای این پرونده به اداره مالیات اسپانیا پول پرداخت کرده بودند.
کارشناس مالیاتی ESPN میگوید:
در مورد مسی، در پرداخت مالیات یک جرم کاملا مشخص اتفاق افتاده است اما در مورد رونالدو هنوز بحث وجود دارد که وی واقعا از نظر قانونی مرتکب جرم شده است یا خیر. از سویی دیگر، مالیاتهای رونالدو بیشتر است و تقریبا ۴ برابر رقم مسی است. با وجود تفاوتهای موجود، چند شباهت هم بین دو پرونده وجود دارد. به عنوان مثال، دادستان اسپانیا از حکم دادگاه عالی این کشور در پرونده مسی برای پیشرفت در پرونده رونالدو هم استفاده خواهد کرد.
دیگر موکلین ژرژ مندس در چه شرایطی هستند؟
ژوزه مورینیو، فابیو کوئنترائو، په په، آنخل دی ماریا و رادامل فالکائو، در مورد پنهان کردن درآمدهای خود در شرکتهای خارج از اسپانیا مورد سوال هستند. خود مندس مورد سوال قرار نگرفته است اما در ۲۷ ژوئن، به عنوان شاهد در دادگاه فالکائو حاضر شد. اتهام فالکائو پنهان کردن ۵.۶ میلیون یورو از حق تصویر این بازیکن در دوران حضور در اتلتیکو مادرید است.
مندس به دادگاه گفته است که شخص وی در این جزایر دارای سهم است اما در قضایای مالیاتی هیچ دخالتی نداشته است. وی شهادت داده است که تنها برای بستن قراردادهای اسپانسرینگ بازیکنان دخالت داشته است. در دادگاه مسی، قاضی دادگاه آورده بود، درک این موضوع بسیار دشوار است که چطور مشاورین این بازیکن از هیچکدام از این فعالیتها آگاهی نداشته اند.
واکنش رونالدو چیست؟
گزارشها میگوید رونالدو قصد قبول گناه کاری خود را ندارد و حاضر نیست هیچ پولی را به عنوان جریمه پرداخت کند. گرچه در چند روز گذشته گفته میشود رونالدو کمی "نرم" شده است و دیگر قصد رفتن از اسپانیا را ندارد اما هنوز هیچ مدرکی دال بر اینکه رونالدو قصد دارد همانند مسی و ماسکرانو جریمهای پرداخت کند، وجود ندارد.
کارشناس مالیاتی ESPN میگوید:
اگر موکل من در چنین شرایطی بود، من به او توصیه میکردم که جریمه را قبول کند و تلاش کند تا میشود از جلو رفتن بیشتر پرونده جلوگیری کند. مسی کم و بیش توانست این کار را انجام دهد. ریسکی که وجود دارد این است که استرتژی رونالدو شاید نتیجه معکوس داشته باشد. مردم دوست دارند ببینند که رونالدو حداقل یک جریمه پرداخت میکند.
آیا رونالدو میتواند به زندان بیفتد؟
آیا رونالدو باید به گناه کاری خود شهادت بداند و رقمی نزدیک به ۵۰ میلیون یورو که شامل جریمه ها، سودها و رقم مالیات پرداخت نشده خود است را پرداخت کند؟
گناه کار شناخته شدن در دادگاه این پرونده ۲ یا ۶ سال زندان "اجباری" به همراه خواهد داشت اما قبول جرم حکمی به نسبت کمتر خواهد داشت که شامل زندان اجباری نمیشود.
کارشناس مالیاتی میگوید:
زندان یک احتمال جدی است. اگر رونالدو اعتراف کند و دو ماه بعد از شکایت دادستان در حضور قاضی از جزئیات این پرونده صحبت کند، یک جریمه خواهد پرداخت و مجازات وی کاهش خواهد داشت.