طرفداری- تیم ملی فوتبال ایران برای پنجمین مرتبه به جام جهانی فوتبال صعود کرد. پیش از این تیم ملی یکبار قبل از انقلاب موفق شده بود که در جام جهانی حضور داشته باشد. تیم ملی اولین مرتبه در سال 1978 جواز حضور در جام جهانی را به دست آورد. بعد از انقلاب شکوهمند اسلامی تیم ملی 4 مرتبه دیگر به جام جهانی صعود کرده است. ملی پوشان ایران در جام های جهانی 1988 فرانسه، 2006 آلمان، 2014 برزیل و 2018 روسیه حضور داشته اند.
به نقل از روابط عمومی سازمان لیگ فوتبال ایران، صعود تیم ملی فوتبال ایران به جام جهانی 2018 روسیه را می توان مقتدرانه ترین صعود به جام جهانی دانست. تیم ملی ایران اولین تیم آسیایی بود که جواز حضور در جام جهانی 2018 روسیه را کسب کرد آن هم در حالیکه رکوردهای حیرت انگیزی در فوتبال قاره آسیا و حتی جهان از خود برجا گذاشت.
شاگردان کی روش در حالیکه 2هفته از مسابقات مقدماتی جام جهانی باقی مانده است به عنوان صدرنشین گروه توانستند به جام جهانی صعود کنند.
تیم ملی ایران بدون باخت و حتی بدون گل خورده جواز صعود کسب کرده که این رکورد گل نخوردن تیم ملی در جهان بی نظیر است و تنها تیمی که توانسته بدون گل خورده به جام جهانی صعود کند تیم ملی ایران است.
تیم ملی ایران دومین تیم صعود کننده به جام جهانی است و اولین تیم برزیل بود که جواز حضور در این رقابت ها را کسب کرد.
بدون اغراق می توان گفت که این موفقیت حاصل یک کار گروهی است. کارلوس کی روش و شاگردانش در زمین مسابقه توانستند با یک استراتژی مناسب حریفان را یکی پس از دیگری شکست بدهند و فدراسیون و سازمان لیگ به همراه باشگاه ها و هیات های فوتبال نیز هر آنچه در توان داشتند به کار گرفتند تا بهترین ها را در اختیار تیم ملی قرار بدهند و نقش آنها نیز در این صعود تاریخی و مقتدرانه نباید نادیده گرفته شود.
صعود ایران آنقدر مقتدرانه بود که فیفا در سایت رسمی خود بعد از صعود تیم ملی با تمجید از شاگردان کی روش تیتر زد: ایران ماموریتش را انجام داد کره و ژاپن در تکاپو!
نگاهی به صعود تیم ملی در 4دوره گذشته نشان می دهد که تیم ملی در این دوره بدون دغدغه و با خیالی آسوده به جام جهانی رسید و اکنون انتظارها را از خود بالا برده است.همه فوتبالدوستان ایرانی از جمله رئیس جمهور محترم هم انتظار صعود تیم ملی در جام جهانی از گروهش را دارند.
قطعا برای اینکه تیم ملی بتواند به این مهم برسد نیاز به حمایت مالی وهمه جانبه همه مسئولان ارشد کشور دارد و قطعا برای صعود از گروه مان در جام جهانی تیم ملی باید در سطح ممتاز دوره آماده سازی خود را پشت سربگذارد.
سازمان لیگ فوتبال ایران تمام برنامه ها را به گونه ای طراحی کرده که اولویت اصلی در فوتبال ایران تیم ملی باشد.با این حال از نظر مالی رئیس جمهور، دولت و سایر مسئولان و دستگاه ها باید به تیم ملی کمک کنند.
در زیر آمار مقایسه ای صعود تیم ملی به جام جهانی در 5 دوره گذشته را مرور می کنیم تا مشخص شود که تیم ملی بهترین صعود را در جام جهانی داشته است:
مقدماتی جام جهانی 1978 آرژانتین:
تیم ایران در دور دوم رقابت های مقدماتی این دوره با کسب 14 امتیاز از 8 بازی (6 پیروزی و 2 تساوی) برای اولین بار به جام جهانی صعود نمود. تیم ملی در این مسابقات بدون شکست بود.
هنگ کنگ 0 -2 ایران
کره جنوبی 0-0 ایران
استرالیا 0-1 ایران
ایران 1-0 کویت
ایران 2-2 کره جنوبی
ایران 3-0 هنگ کنگ
ایران 1-0 استرالیا
کویت 1-2 ایران
رئیس فدراسیون: کامبیز آتابای
سرمربی: حشمت مهاجرانی
مقدماتی جام جهانی 1998 فرانسه:
برای کسب سهمیه جام جهانی 1998 فرانسه در قاره آسیا 36 کشور با هم رقابت کردند. فیفا برای این دوره 3٫5 سهمیه به قاره آسیا داده بود. 36 تیم در 10 گروه 3 یا 4 تیمی دستهبندی شدند. تیمها در مقابل همدیگر 2 بازی انجام میدادند و تیمهای قهرمان گروه به دور نهایی راه پیدا میکردند.
دور نهایی: 10 تیمی که در گروههای خود قهرمان شده بودند به دو گروه 5 تیمی تقسیم شدند و به صورت رفت و برگشت با هم بازی کردند. قهرمان هر گروه 5 تیمی به طور مستقیم به جام جهانی راه پیدا کرد.
پلیآف آسیا: تیمهایی که در گروههای 5 تیمی نایب قهرمان میشدند در یک بازی پلی آف در مالزی به مصاف هم رفتند و پیروز آن بازی به عنوان نماینده سوم آسیا به جام جهانی راه پیدا کرد.
پلیآف آسیا-اقیانوسیه: تیم بازنده در بازی پلیآف آسیا این شانس را داشت تا با قهرمان اقیانوسیه در دیداری رفت و برگشت بازی کند و در صورت پیروز به جام جهانی راه پیدا کند.
ایران دور اول مقدماتی را با ثبت رکورد گلزنی مقابل مالدیو آغاز کرد. مسابقات به صورت رفت و برگشت در دمشق و تهران انجام شد و ایران با 5 برد و یک تساوی و کسب 16 امتیاز با اقتدار به دور نهایی گام نهاد. در دور نهایی نیز با چین ،عربستان ، کویت و قطر در گروه 1 قرار گرفت و در حالی که با یک برد مقابل قطر صعود می کرد ، باخت تا راهی پلی اف آسیا شود ودر این بازی نیز مغلوب ژاپن شد. در آخرین گام نیز به مصاف استرالیا رفت و با تساوی و گل زده بیشتر در خانه حریف به عنوان آخرین تیم به جام جهانی راه یافت.
رئیس فدراسیون: محسن صفایی فراهانی
سرمربی: محمد مایلی کهن و والدیر ویرا
ایران در مرحله نهایی مقدماتی جام جهانی 8 بازی انجام داد ه سه برد سه تساوی و دو باخت کسب کرد و در گروهش دوم شد.
تیم ملی در این دوره در نهایت در بازی پلی آف مقابل استرالیا که در ایران به حماسه هشتم آذر معروف شده توانست با تساوی 2 بر 2 در ملبورن به جام جهانی صعود کند.
مقدماتی جام جهانی 2006 آلمان:
در مرحله اول ایران با اردن ، لائوس و قطر در گروه 1 قرار گرفت و با 5 برد و یک شکست راهی دور دوم شد و در این مرحله نیز با بحرین ، کره شمالی و ژاپن در یک گروه قرار گرفت. 4 برد و یک تساوی و یک شکست و کسب 13 امتیاز ، ایران را به عنوان تیم دوم گروه برای سومین بار راهی جام جهانی کرد. این صعود کم دردسرترین صعود ایران به جام جهانی بود.
رئیس فدراسیون: محمد دادکان
سرمربی: برانکو ایوانکویچ
مقدماتی جام جهانی 2014 برزیل:
در مرحله مقدماتی جام جهانی 2014 برزیل، ایران با تیم های کره جنوبی، ازبکستان، قطر و لبنان هم گروه بود. شاید در ابتدا صعود ایران با بردی که مقابل ازبکستان به دست آورد راحت به نظر میرسید اما پس از شکست در مقابل لبنان کار سختی را در دور برگشت مسابقات پیش روی خود میدید، اما با بازی های خوب و همچنین برد کره جنوبی در بازی آخر با گل زیبای رضا قوچان نژاد ایران به عنوان تیم اول در گروه خود راهی جام جهانی 2014 برزیل شد.
رئیس فدراسیون: علی کفاشیان
سرمربی: کارلوس کی روش
مقدماتی جام جهانی 2018 روسیه:
مقدماتی جام جهانی روسیه به پایان نرسیده است و دو هفته دیگر از مسابقات باقی مانده با این حال تیم ملی ایران صعودش را به جام جهانی قطعی کرده است.
نتایج و ادامه برنامه مسابقات
ایران 2-0 قطر
چین 0-0 ایران
ازبکستان 0-1 ایران
ایران 1-0 کرهجنوبی
سوریه 0-0 ایران
قطر 0-1 ایران
ایران 1-0 چین
ایران 2-0 ازبکستان
پنجشنبه 9 شهریور 1396
کرهجنوبی - ایران
سوریه - قطر
چین - ازبکستان
سه شنبه 14 شهریور 1396
ایران - سوریه
قطر - چین
ازبکستان - کره جنوبی
رئیس فدراسیون: مهدی تاج
سرمربی: کارلوس کی روش؛ او تنها مربی تاریخ فوتبال ایران است که دو مرتبه پیاپی تیم ملی را به جام جهانی رساند.