طرفداری- سلطنت لوئیز انریکه به عنوان مربی در بارسلونا با فتح 9 جام طی 3 فصل به پایان رسیده و حالا وقت این است که باشگاه کاتالانی به آینده خود با مربی جدید یعنی ارنستو والورده نگاه کند.
پس از چهار فصل مربیگری در اتلتیک بیلبائو، والورده 53 ساله روز گذشته به عنوان سرمربی جدید بلوگرانا انتخاب شد. اما سوال اینجاست که بارسلونا از او چه انتظاری دارد؟
به عنوان بازیکن و در سال 1983، والورده کار خودش را در باشگاه دپورتیوو آلاوز شروع کرد و چند فصل بعد به بارسلونای تحت هدایت یوهان کرایوف پیوست. او 2 سال بیشتر در بارسلونا نماند اما با توجه به سنت بارسلونا که اولویت انتخاب مربی جدید را همواره شناخت و هماهنگی با فلسفه خود می داند، والورده با ارائه سبکی نظیر بارسای کرایوف در بیلبائو توانست به نیمکت نیوکمپ برسد. به عنوان مربی، والورده هدایت تیم های بیلبائو، المپیاکوس، اسپانیول، ویارئال و والنسیا را بر عهده داشته و نشان داده که به لحاظ تاکتیکی مربی کاربلدی است. او معمولا تیم هایش را با چینش های تهاجمی 4-3-3، 3-5-2، 4-1-4-1 و اخیرا بیشتر با سیستم 4-2-3-1 مقابل حریفان قرار می دهد.
والورده با آوردن ثبات موفقیت آمیز به بیلبائو به این تیم پس از گذراندن فصلی ضعیف با مارچلو بیلسا کمک کرد تا بهترین نتایج را با بازیکنان بومی باسک بگیرد. او دو سال پیش با شکست نابود کننده 5-1 بر بارسلونا در سوپرجام اسپانیا توانست به محبوبیت خود در باسک بیافزاید و تبدیل به اولین مربی شود که بیلبائو را پس از 31 سال به مقام قهرمانی می رساند. او در مجموع 6 فصل با بیلبائو به 140 پیروزی رسید، اما اخیرا خوش شانس نبود که بتواند از رکورد 141 برد خاویر کلمنته با باسکی ها عبور کند.
در بیلبائو و بالاخص طی 2، 3 فصل گذشته، والورده بهترین بازی ها را آریتز آدوریز پر سن و سال در خط حمله تیمش گرفته و گاها او را توانسته به رکورد ها و پیراهن تیم ملی اسپانیا در سن 34، 35 سالگی برساند. با وجود عادت به 4-2-3-1 در بیلبائو، معلوم نیست که او چه فکری برای مثلث رویایی MSN که شامل مسی، سوارز و نیمار می شوند، دارد.
نقطه قوت والورده را بسیاری مدیریت و جدیت او بر روی نظم و انضباظ در تیم می دانند. باید دید او چگونه می تواند خود را به تیمش تحمیل کند و مورد اعتماد و احترام بازیکنان بزرگ بارسلونا قرار گیرد. او احتمالا نخستین تجربه اش خواهد بود که با چنین مجموعه بزرگ و متفاوتی کار می کند، اما قطعا می داند که مدیریت رختکن با توجه به درگیری لیونل مسی و لوئیز انریکه در فصل اول مربیگری انریکه و آن حواشی دیوانه کننده، باید در چه مسیری طی شود.
در امر مربیگری، والورده متخصصی در امر بهره گیری از نقاط ضعف رقبای خود است. او فشار و پرس تیم از همان خطوط حمله را ترجیح می دهد و تیم هایش معمولا بی هدف کار نمی کنند. با وجود این ها، او در بیلبائو یک رکورد منفی داشته و آن این است که تیمش گاها خارج از استادیوم خانگی یعنی سن مامس آن طور که انتظار می رود نتیجه نمی گیرد. در بارسلونا قطعا انتظارات به گونه ای است که او تقریبا باید در تمامی بازی ها چه خانگی و چه خارج از آن، تیم را پیروز کند.
مصاحبه و تمجید برخی کاپیتان های بارسلونا از جمله اینیستا و پیکه از والورده، این مربی را قبل از رسمی شدن حضورش در بارسلونا تا حد زیادی مطمئن ساخت که تیم از او استقبال خواهد کرد. اما اینکه بتواند در بارسلونا انتظارات را برآورده کند، شک و شبهه هایی وجود دارد. او با اسپانیول به عنوان نایب قهرمانی لیگ اروپا در فصل 2006/2007 رسید و توانست 3 بار به مقام قهرمانی لیگ یونان با المپیاکوس برسد، او با بیلبائو نیز طی سالیان اخیر توانست در کسب سهمیه اروپایی موفق عمل کند. به طور کلی و در حالت معمول به نظر می رسد والورده انتخاب مناسبی برای بارسلونا خواهد بود، اما باید در ادامه دید که وی واقعا می تواند بارسلونا را با وجود مشکلاتی که طی دو فصل اخیر داشته احیا کند یا اوضاع به گونه دیگر پیش خواهد رفت.