اختصاصی طرفداری- بی شک اردیبهشت 1396 را می بایست یکی از پرترافیک ترین ماه های سال برای تیم های ملی کشتی آزاد و فرنگی بزرگسالان کشورمان دانست. حضور در دو تورنمنت مهم قهرمانی آسیا و بازی های همبستگی کشورهای اسلامی در فاصله کمتر از یک هفته، آزمونی جدی خواهد بود برای سرمربیان جوان تیم های ملی کشتی بزرگسالان که باید گفت هنوز جای پایشان در تیم ملی محکم نشده و موفقیت در این دو تورنمنت می تواند جایگاهشان را تثبیت کند تا با فراغ بال به فکر مسابقات جهانی پاریس باشند.
اما به نظر می رسد در این بین تصمیمات عجیب و غریب اتحادیه جهانی کشتی در خصوص سید بندی کشتی گیران حاضر در مسابقات جهانی پاریس و یا تغییر قوانین کشتی در آستانه این دو رویداد مهم، به نوعی کار را برای محمد طلایی و علی اشکانی، سرمربیان تیم های ملی کشتی آزاد و فرنگی بزرگسالان تا حدودی دشوار کرده است.
در سال های گذشته حضور در مسابقات قهرمانی آسیا به هیچ وجه دغدغه ای برای کادر فنی تیم های ملی محسوب نمی شد و سعی می کردند از این مسابقات به عنوان میدانی برای کسب تجربه جوان ترها استفاده کنند. اما امسال با توجه به اهمیت این مسابقات در سیدبندی مسابقات جهانی پاریس، شرایط کاملا فرق کرده و برای این که ملی پوشان کشورمان اوضاع بهتری را در جدول مسابقات جهانی 2017 داشته باشند، می بایست در قهرمانی آسیا شرکت کرده و نتایج قابل قبولی را نیز کسب کنند. در نتیجه کادر فنی باید کشتی گیران طراز اول خود را در این مسابقات به میدان بفرستد.
اما مشکل بعدی اینجاست که سه روز بعد از مسابقات آسیایی، پیکارهای همبستگی کشورهای اسلامی در پیش خواهد بود که از اهمیت بالایی برای مسئولان رده بالای ورزشی کشور برخوردار است و بالطبع تیم های ملی کشتی آزاد و فرنگی می بایست با ترکیبی قدرتمند پا در این رقابت ها بگذارند.
طبیعتا محمد طلایی برای این که به سلامت از این چالش عبور کند، به دلیل داشتن مهره های کارآمدتر کار آسان تری نسبت به علی اشکانی خواهد داشت که سرمربی تیمی است که پس از المپیک ریو دگرگون شد.
اشکانی که پس از موفقیت در تیم ملی نوجوانان به یکباره با پیشنهاد سرمربی گری تیم ملی بزرگسالان مواجه شد، در نخستین تجربه سرمربی گری خود در این تیم در مسابقات جهانی اوزان غیر المپیکی ناامید کننده ظاهر شد تا بلافاصله موج منفی اعضای شورای فنی علیه او به راه افتد و انتقادها از سوی اهالی کشتی او را احاطه کند. اما مسابقات جام جهانی آبادان فرصتی بود برای اشکانی که با تیمی متحول شده پس از المپیک ریو و با اتکا به جوانانی که قبل از المپیک فرصت کمتری برای عرض اندام به آنان داده شده بود، کاری کند که تمام هجمه های منفی علیه او به تحسین و تمجید تبدیل شود، به گونه ای که همان اشخاصی که در شورای فنی او را به باد انتقاد گرفته بودند، حالا دم از موفقیت کشتی فرنگی در المپیک توکیو با هدایت علی اشکانی می زدند.
حالا او به همراه تیمش در آستانه شرکت در دو تورنمنتی است که هم می تواند او را به عرش پرتاب کند و هم می تواند به فرش سرازیرش کند.
اشکانی با ترکیب زیر در این دو تورنمنت حاضر خواهد شد:
59 کیلوگرم: سامان عبدولی (قهرمانی آسیا)، محمد نوربخش (بازی های کشورهای اسلامی)
66 کیلوگرم: علی ارسلان (قهرمانی آسیا)، مهدی زیدوند (بازی های کشورهای اسلامی)
71 کیلوگرم: افشین بیابانگرد – فرشاد بلفکه (قهرمانی آسیا)، محمد علی گرایی (بازی های کشورهای اسلامی)
75 کیلوگرم: پژمان پشتام (قهرمانی آسیا)، رسول گرمسیری (بازی های کشورهای اسلامی)
80 کیلوگرم: رامین طاهری (قهرمانی آسیا)، یوسف قادریان (بازی های کشورهای اسلامی)
85 کیلوگرم: حسین نوری (قهرمانی آسیا)، مهدی فلاح (بازی های کشورهای اسلامی)
98 کیلوگرم: سید مصطفی صالحی زاده (قهرمانی آسیا)، مهدی علیاری (بازی های کشورهای اسلامی)
130 کیلوگرم: شهاب قوره جیلی (قهرمانی آسیا)، بهنام مهدی زاده (بازی های کشورهای اسلامی)
در این ترکیب همه چیز خوب و ایده آل به نظر می رسد، به جز غیبت محسن حاجی پور در سبک وزن و امیر قاسمی منجزی در سنگین وزن.
حاجی پور که پس از المپیک در تونمنت های مختلف نتایج قابل قبولی را کسب کرده و آماده نشان داد، می توانست یکی از گزینه های اعزام به یکی از این دو تورنمنت باشد. این شرایط برای قاسمی منجزی هم صدق می کند و انتظار می رفت او نیز در یکی از این دو تورنمنت شرکت کند. البته منجزی در اردوی گذشته دچار آسیب دیدگی خفیفی شده بود که شاید تا حدودی او را از تمرینات عقب انداخته باشد.
غیبت سعید عبدولی نا آماده از این لیست جای تعجبی ندارد، زیرا حق مسلم کادر فنی است که از آماده ترین نفراتش برای حضور درمسابقات استفاده کند، شاید همین نکته هم عامل غیبت حاجی پور و منجزی در این ترکیب باشد.
البته گفته می شود عبدولی در مرحله جدید اردوی تیم ملی حاضر شد و در صورت رسیدن به آمادگی مطلوب در این فاصله کوتاه، در مسابقات قهرمانی آسیا به میدان خواهد رفت تا سرش بابت سیدبندی مسابقات جهانی پاریس کلاه نرود.
اما در کشتی آزاد همانطور که گفته شد، محمد طلایی با داشتن مهره های شاخص بیشتر در هر وزن ، کار آسان تری را برای چینش ترکیب جهت حضور در این دو مسابقه داشت.
طلایی که پله پله موفقیت در عرصه سرمربی گری را طی کرده و پس از درخشش در تیم های ملی نوجوانان و جوانان، حالا سرمربی تیم ملی بزرگسالان شد، در جاده طولانی افتاده است که انتهای آن می تواند موفقیت در المپیک توکیو آن هم با کشتی گیرانی باشد که از دوره نوجوانان زیر نظر خود او کار کردند.
طلایی با ترکیب زیر در مسابقات بازی های کشورهای اسلامی و قهرمانی آسیا حاضر خواهد شد:
57 کیلوگرم: یونس سرمستی – رضا اطری (قهرمانی آسیا)، حسن رحیمی – یونس سرمستی(بازی های کشورهای اسلامی)
61 کیلوگرم: بهنام احسان پور (قهرمانی آسیا)، مسعود اسماعیل پور (بازی های کشورهای اسلامی)
65 کیلو گرم: میثم نصیری – مهدی یگانه جعفری (قهرمانی آسیا)، میثم نصیری (بازی های کشورهای اسلامی)
70 کیلو گرم: حامد رشیدی (قهرمانی آسیا)، مصطفی حسین خانی (بازی های کشورهای اسلامی)
74 کیلو گرم: بهمن تیموری (قهرمانی آسیا)، پیمان یاراحمدی (بازی های کشورهای اسلامی)
86 کیلوگرم: علیرضا کریمی (قهرمانی آسیا)، حسن یزدانی (بازی های کشورهای اسلامی)
97 کیلو گرم: حسین شهبازی (قهرمانی آسیا)، امیر محمدی (بازی های کشورهای اسلامی)
125 کیلو گرم: کمیل قاسمی – یداله محبی (قهرمانی آسیا)، کمیل قاسمی – یداله محبی (بازی های کشورهای اسلامی)
در این ترکیب نیز همه چینش ها کاملا منطقی به نظر می رسد، به جز وزن 70 کیلوگرم. جایی که مصطفی حسینخانی قرار است به بازی های کشورهای اسلامی اعزام شود و حامد رشیدی در مسابقات قهرمانی آسیا به میدان برود.
شاید تصمیم منطقی تر در خصوص این وزن، این بود که حسینخانی به قهرمانی آسیا برود و رشیدی به بازی های کشورهای اسلامی. زیرا با توجه به اهمیت امتیازات مسابقات آسیایی در سیدبندی مسابقات جهانی پاریس، حسینخانی می توانست در این مسابقات امتیازات لازم را برای داشتن قرعه ای آسان تر در پاریس کسب کند. این را هم نباید فراموش کنیم که در این وزن کشتی گیران آسیایی گردن کلفتی حضور دارند که هرکدامشان دایه ایستادن بر سکوی جهانی را دارند و می توانند با درخشش در قهرمانی آسیا، در مسابقات جهانی یک قدم جلوتر از حسینخانی باشند. البته شاید لزوم نتیجه گیری در بازی های کشورهای اسلامی کادر فنی را مجاب به گرفتن چنین تصمیمی کرده که از مهره مطمئن تر خود در مسابقات کشورهای اسلامی استفاده کند.
در هر صورت سرمربیان جوان تیم های ملی بهتر از هر کسی از وضعیت شاگردان خود با خبرند و برای کسب بهترین نتیجه به دنبال اتخاذ بهترین تصمیمات هستند. تاکنون نیز حجم اعظمی از برنامه هایشان را پشت سر گذاشتند و آرزو می کنیم در روزهای باقی مانده تا این دو رویداد مهم همه چیز باب میلشان پیش رود تا در بهترین شرایط در این مسابقات حاضر شوند.
از شورای فنی تیم های ملی نیز این انتظار می رود تا پس از پشت سر گذاشتن این پیکارها نگاهی منطقی تر به نتایج کسب شده توسط کادرهای فنی داشته باشند.
محمد طلایی و علی اشکانی تازه اول راهند و برای رسیدن به قله موفقیت نیازمند زمان بیشتری هستند. یادمان نرود که اوج کار تیم های ملی کشتی کشورمان باید مسابقات المپیک توکیو باشد، نه مسابقات قاره ای.