حسین فرکی در گفت و گو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری فارس به بهانه اتفاقات اخیر فوتبال ایران در عرصههای باشگاهی و ملی همکلام شدیم که ماحصل آن در زیر میآید:
فارس: پس از رسیدن به نیمهنهایی جام حذفی و رده دوم جدول لیگ برتر، امروز فولاد چه شرایطی دارد؟
جام حذفی را در مقابل پرسپولیس برگزار کردیم و این دیدار را با برتری پشت سر گذاشتیم، در این جام شرایط خوبی داریم و منتظر دیدار نیمهنهایی هستیم.
فارس: شب گذشته هم در لیگ برتر مقابل سایپا به تساوی قناعت کردید.
البته 120 دقیقه بازی مقابل تیمی مانند پرسپولیس واقعا دشوار بود و فشار آن شب گذشته در مقابل تیم خوب سایپا قابل پیش بینی بود. سایپا برای این دیدار حدود 10 روز تمرین کرده بود و در نهایت در یک هوای سرد مقابل تیمی که از لحاظ آمادگی شرایط بهتری از ما داشت، قرار گرفتیم. با این حال با همه وجود در این دیدار بازی کردیم و از نظر خلق موقعیت گل نسبت به حریف خود سرتر بودیم و فرصتهای ایدهآلی را در این دیدار به دست آوردیم.با این شرایطی که داشتیم یک امتیاز هم برای بسیار خوب بود و ما را همچنان امیدوار نگه داشت.
فارس: 5 هفته دیگر لیگ برتر تمام میشود و همچنان در کورس قهرمانی قرار دارید. در جام حذفی هم در نیمه نهایی هستید. در کدام جام خود را نزدیک تر به قهرمانی میبینید؟
مطمئنا جام حذفی برای رسیدن به سهمیه آسیا، شرایط راحتتری دارد. دو بازی حذفی در مقابل 5 بازی لیگ. اگر از این لحاظ به این موضوع نگاه کنیم برایمان جام حذفی مهمتر است چون تلاش مضاعف در دو بازی، قهرمانی را برایمان به همراه دارد.
فارس: کار سختی مقابل تراکتور در تبریز در نیمه نهایی دارید؟
100 درصد. علاوه بر آن در فینال هم کارمان دشوار است و هر دو بازی برایمان فینال محسوب میشوند.
فارس: پس فعلا تمرکزتان بیشتر روی جام حذفی است؟
حقیقتا روی هر دو جام تمرکز داریم اما برای رسیدن به سهمیه و جام، در جام حذفی کارمان راحتتر است و این موضوع میتواند برای ما مهم باشد.
فارس: رمز موفقیت حسین فرکی در چیست؟ در چند سال اخیر در هر تیمی بودهاید کارنامه موفقی داشتهاید؟
ابتدا به امر لطف خداوند شامل حالم شده است، ضمن اینکه سعی میکنم در فضایی کار کنم که حاشیه کمتر باشد و خود من هم از حواشی دوری میکنم. در واقع این آرامش میتواند یکی از این اصول باشد.
فارس: همواره از شما به عنوان یکی مربی اخلاقگرا نام برده میشود؟
متاسفانه حقیقتا اخلاق حلقه مفقوده فوتبال ماست و گاهاً میبینیم که بیاخلاقیهایی وجود دارد که هرچقدر هم آدمهای با اخلاق وارد این فضا شوند، تأثیر کمی را روی فضای موجود خواهند گذاشت.
فارس: صحبتهای اخیر کارلوس کیروش را شنیدید؟
جلسه فنی تیمم بودم و اواخر صحبتهای او را شنیدم.
فارس: سرمربی تیم ملی معتقد بود که دو تیم سپاهان و استقلال منافع باشگاهی را در هر شرایطی به منافع ملی ترجیح دادهاند. در این خصوص چه صحبتی دارید؟
در حال حاضر فضایی به وجود آمده که خود من هم سردر گم شدهام و نمیتوانم پاسخ درستی بدهم. در حال حاضر باید مشخص شود که چه کسانی باعث شدند تا این اتفاقات بیافتد؟ الان باید مقصر چه کسانی را بدانیم؟ وقتی این موضوع برایمان مبهم است و مشخص نیست که چه کسی خواسته تا برنامه ریزی مسابقات تغییر کند و چه کسانی در این بین موافق و چه کسانی مخالف بودهاند، نمیتوان حرفی هم زد.
بنابراین تا این وضعیت شفافسازی نشود نمیتوان گفت مقصر چه کسی است؟ خود من باید ایراد را به چه کسی وارد کنم؟ به کیروش؟ که او این چنین صحبت میکند. اگر به سازمان لیگ ایراد وارد کنیم که آنها هم میگویند به درخواست کیروش این کار را کردیم. یعنی اینجا پرتقال فروش گم شده و باید پرتقال فروش را پیدا کرد و چون ما پیدا نمیکنیم نمیتوانیم بگوییم چه کسی حق دارد!
فارس: با این شرایط باید منتظر نتایج ضعیف تیم ملی باشیم؟ یعنی دود این مشکلات در چشم تیم ملی خواهد رفت؟
هر اتفاقی که بخواهد برای تیم ملی در جام جهانی بیافتد چیزی است که بازیکنان آن ارائه میدهند. یعنی توانایی خود بازیکنان و نمایش آنها میتواند برایمان موفقیت را به همراه داشته باشد در غیر این صورت زمان را از دست میدهیم و هنوز هم نمیدانیم چه کاری میخواهیم انجام دهیم. در حال حاضر نه تیم ملی راهش را پیدا کرده و نه باشگاه ها.
فارس: منافع باشگاهها با منافع تیم ملی در تضاد قرار گرفته است. شما حق را به کدام یک میدهید؟
همیشه اعتقاد داریم که تیم ملی باید در اولویت باشد از طرفی هم نمیتوانیم به سرنوشت تیمهایی که در آسیا هستند هم بی تفاوت باشیم.
فارس: کی روش معتقد است که یک گل در جام جهانی بیشتر از قهرمانی آسیا ارزش دارد. نظر شما در این خصوص چیست؟
کیروش نظرش را گفته اما ما هم اعتقاد داریم که این مقایسه خوبی نیست. درست است که بازی در جام جهانی که بالاترین سطح فوتبالی در آن به نمایش در میآید و گل زدن در آن افتخار بزرگی محسوب میشود اما این موضوع را باید در مقایسه با چه چیزی عنوان کرد.معتقدم که مربیان لیگ برتری هم از نگاه خودشان این حق را دارند چون برای بازیکنان و تیمهای خود زحمت کشیدهاند.
فارس: شما به عنوان سرمربی فولاد حاضرید به تیم ملی بازیکن بدهید؟
ما از سایر تیمها جدا نیستیم. اگر قرار باشد هر کاری انجام شود باید با هماهنگی همه تیمها باشد و این طور نمی شود که ما بازیکن به تیم ملی بدهیم و تیم دیگر بهخاطر آسیا این کار را انجام ندهد. ما هم نماینده ایران هستیم و باید شرایط برای همه تیم ها یکسان باشد.
فارس: چه راه حلی دارید؟
بهترین راهش این است که کی روش پس از پایان لیگ و مرحله گروهی لیگ قهرمانان آسیا، تیم ملی را در اختیار بگیرد.
فارس: در سال 2006 شما مربی تیم ملی بودید؟ میتوانید مقایسهای از شرایط آن سال با حالا داشته باشید؟
در سال 2006 هم تیم ملی اردو داشت و هم یکسری از بازیکنان در لیگ قهرمانان آسیا بودند به طور مثال صبا در آسیا با 3 بازیکن خودش یعنی دایی، گل محمدی و بختیاری زاده بازی میکرد و تیم ملی هم بدون حضور این 3 بازیکن در اردوی سوئیس کار خودش را میکرد و بازی های تدارکاتیاش را هم انجام میداد و در بازگشت این نفرات به ما اضافه شدند. در جام جهانی هم سهراب گل زد و هم یحیی.
فارس: با این حرفهایی که سرمربی تیم ملی مطرح میکند، آیا باید او را زیادهخواه دانست یا او دلش به حال فوتبال ایران میسوزد؟
کیروش موقعیت خودش هم مهم است و به همین دلیل میخواهد در جام جهانی با تیم ملی به هر شکل ممکن نتیجه بگیرد اما اینکه حالا بخواهیم برنامه لیگ و سایر برنامه ها را تغییر بدهیم یا به تیمهای حاضر در آسیا اصلا توجهی نکنیم و صرفا همه نگاهمان این باشد که تیم ملی را به طور تمام وقت در اختیار داشته باشیم شاید یک مقدار درست نباشد هرچند که هم باشگاه ها حق دارند و هم کادرفنی تیم ملی.
*صحبت پایانی؟
اگر پایان لیگ از همان ابتدا به پایان اردیبهشت ماه ختم میشد هیچ کدام از این صحبتهای امروز مطرح نمی شد.