طرفداری- هاشم ساعدی، قائم مقام پیشین باشگاه استقلال معتقد است برای حل مشکلات به وجود آمده پیشنهاد می شود کمیته تعیین وضعیت بازیکنان و مربیان در فدراسیون فوتبال و سازمان لیگ تشکیل شود.
هاشم ساعدی در گفتوگو با خبرگزاری تسنیم درباره محرومیت دو باشگاه استقلال و تراکتورسازی از فعالیت در فصل نقل و انتقالات اظهار داشت:
استقلال و تراکتورسازی زمانی متوجه محرومیت خود شدند که میخواستند بازیکن خارجی یا بازیکنی که خارج از ایران بازی کرده را جذب کنند و از طریق سیستم TMS متوجه این اتفاق شدند. این اتفاق ممکن است برای سایر باشگاهها هم رخ دهد اما چون سیستم ثبت قراردادها در ایران به صورت دستی و ثبت در سازمان لیگ است محرومیت آنها مشخص نمیشود.
وی ادامه داد:
برای حل این مشکل پیشنهاد میکنم کمیته تعیین وضعیت بازیکنان و مربیان در فدراسیون فوتبال و سازمان لیگ تشکیل شود. این کمیته باید از افراد خوشنام، پاکدست و خبره در امور بینالملل تشکیل شود تا با بررسی صحیح وضعیت بازیکنان و مربیان تکلیف باشگاهها را مشخص کنند. ایجاد این کمیته لازم و ضروری است و همین امروز باید این کار صورت گیرد تا باشگاههای دیگر ایران شامل محرومیت نشوند.
قائممقام پیشین باشگاه استقلال اضافه کرد:
باید از فدراسیون فوتبال تشکر کنم که در یکی دو سال گذشته زحمات خوبی کشید و تلاش کرد باشگاههایی که بدهی دارند از فعالیت در فصل نقل و انتقالات محروم شوند اما با وجود این زحمات و تلاشهای زیاد به خاطر برخی فشارها و توصیهها نتوانست کار را محکم پیش ببرد و به دلیل توصیه و فشارها عقبنشینی کرد.
ساعدی تصریح کرد:
چرا باید بین بازیکنان داخلی و خارجی تبعیض قائل شویم؟ بازیکنان خارجی به فیفا مراجعه میکنند و علاوه بر اینکه حقشان را میگیرند باشگاههای ایرانی را نیز با جریمه مواجه میکنند اما بازیکنان داخلی باید به کجا مراجعه کنند؟ در این گونه مواقع است که کمیته تعیین وضعیت بازیکنان که در فیفا نیز وجود دارد باید فعال باشد. این کمیته باید با قاطعیت تصمیمگیری کند و اجازه ندهد تیمهایی که بدهی دارند بازیکنی جدید بگیرند و بدهی روی بدهی بیاورند.
وی اظهار داشت:
از آنجایی که مدیریت در باشگاههای ایران ثبات ندارد و تغییرات پیدرپی برای کسب نتیجه انجام میشود، مدیران دنبال جذب بازیکنان و مربیان با قیمت بالا هستند تا نتیجه بگیرند و وقتی این اتفاق رخ نمیدهد یا خودشان میروند یا برکنار میشوند و مشکلات برای نفر بعدی میماند. فدراسیون و سازمان لیگ باید در این زمینه اهتمام کنند که تمام تیمهای لیگ برتری بدون استثنا در ردههای مختلف تیمهای پایه داشته باشند تا با این روش تیم بزرگسالان خود را تغذیه کنند و اگر بدهی داشتند از دسترنج خودشان تیم را اداره کنند.
ساعدی با بیان اینکه ممکن است فوتبال ایران با ادامه این روند با محرومیتهای ساختاری مواجه شود، خاطرنشان کرد:
سال 2012 کنفدراسیون فوتبال آسیا به تمام فدراسیونهای عضو ابلاغ کرد که تا 5 سال دیگر یعنی از پایان سال 2017، 5 سال فرصت وجود دارد که تیمهایی که میخواهند حرفهای شوند شرایط خود را مطابق دستورالعمل ارائه شده فراهم کنند، در غیر این صورت از حضورشان در مسابقات جلوگیری میشود.
سخنگو و قائممقام پیشین باشگاه استقلال ادامه داد:
با وجود گذشت بیش از 4 سال از این ضربالعجل، حداکثر یک سوم باشگاههای ما توانستند خود را تقریبا با استانداردها تطبیق دهند و در حالی که کمتر از یک سال فرصت وجود دارد، دوسوم دیگر در ابتدای راه هستند و اگر نتوانند به شرایط مدنظر برسند با محرومیت از شرکت در مسابقات بینالمللی مواجه میشوند.
وی گفت:
باشگاهها نباید زیانده و مالکیت دولتی داشته باشند و باید خصوصی باشند. از نظر زمین ورزشگاه هم باید استانداردها را داشته باشند. حال سوال این است که چه تعداد از تیمهای ما زیانده نیستند و چه تعداد مالکیت دولتی دارند؟ ضمن اینکه اعضای مالک یک باشگاه نمیتوانند در باشگاه دیگر هم حضور داشته باشند.
ساعدی گفت:
در این باره هم به فدراسیون فوتبال پیشنهاد میدهم کمیتهای ویژه در فدراسیون و سازمان لیگ برای حرفهای شدن باشگاهها و نظارت کردن بر این روند تشکیل شود تا محرومیت عدم حضور در میادین بینالمللی گریبانگیر فوتبال ایران نشود. این یک بحث ملی است و همه باید کمک کنیم و دست به دست هم دهیم تا از مشکلات بزرگتر جلوگیری کنیم.
وی اظهار داشت:
همه ما موانع و محدودیتها را میدانیم و میدانیم که وقتی باشگاهها از حق پخش تلویزیونی بیبهره هستند و در بحث اسپانسر و تبلیغات نیز محدودیت دارند، مشکلات زیادی برایشان به وجود میآید، اجرای این برنامه سخت است اما این واقعیتی است که نمیتوان از آن فرار کرد. اتحادیه باشگاهها هم میتواند در این راه نقشی پررنگ ایفا کند و به کمک فدراسیون و سازمان لیگ بیاید.
ساعدی با بیان اینکه اکنون زمان تسویه حساب و یارکشی نیست بلکه زمان همدلی و یکدلی است، گفت:
باید منابع و مصارف مالیمان را مدیریت کنیم و خودمان در ایران کاری کنیم که مشکلات بیشتر نشود. همین کاری که فیفا کرد و اجازه نداد استقلال و تراکتورسازی به خاطر بدهی بازیکن جذب کنند چرا در ایران و از سوی فدراسیون فوتبال و سازمان لیگ انجام نمیشود؟ اگر در کشورمان با باشگاههای بدهکار برخورد کنیم از بروز این مشکلات در سطح جهانی جلوگیری خواهیم کرد و میتوانیم با همیت، بخش بزرگی از مشکلات را برطرف کنیم.