طرفداری- آنهایی که آنقدر خوش شانس بودند تا شب گذشته در راد لیور آرنا باشند تاریخ را مشاهده کرند: حذف نوواک جوکوویچ از اوپن استرالیا به دست دنیس ایستومین.
تقریباً پس از پنج ساعت تنیس جذاب، شماره 117 دنیا قهرمان شش دوره رقابت های اوپن استرالیا را حذف کرد؛ کسی که حضورش در قرعه اصلی رقابت های ملبورن پس از کسب وایلد کارت آسیا و اقیانوسیه به دست آمد. تنیسور ازبک با رکورد 1-32 برابر تاپ تن پا به این بازی گذاشت و از آنطرف این زودهنگام ترین حذف نوله در یک گرند اسلم از زمان باخت به مارات سافین در همین بازی ها در سال 2008 بود. اتفاق غیرمنتظره ای بود، اما پیروزی ایستومین در بین نتایج شوک آور تاریخ AO در کجا قرار می گیرد؟
مدافع دو عنوان قهرمانی اوپن استرالیا، جنیفر کاپریاتی پس از سقوط برابر اولین مانع در سال 2003 اشک ریزان زمین بازی را ترک کرد. این ماریلین وینگارتنر بود که با رنک 90 پا به بازی ها گذاشت و با پیروزی هیجان انگیز 6-2، 6-7، 6-4 در راد لیور آرنا آب سردی ریخت بر پیکر بازیکن آمریکایی.
قهرمان ویمبلدون، شماره یک دنیا و سید یک بازی ها، 'راستی' شانس اصلی قهرمانی در گرند اسلم خانگی بود، مخصوصاً بعد از صعودی آسان به دور چهارم، جایی که با یونس ال ایناوی رو به رو شد. قهرمان محلی، با نتیجه 6-7، 7-6، 6-7، 4-6 در برابر ضربات جسورانه تنیسور 31 ساله مغلوب شد. بازیکن مراکشی به یک چهارم نهایی رفت تا یکی از بازی های کلاسیک تنیس مدرن را برابر اندی رادیک برگزار کند.
- مارتینا ناوراتیلووا، 1984
او در تلاش برای رسیدن به هفتاد و پنجمین پیروزی پیاپی و هفتمین قهرمانی گرند اسلم پیاپی خود بود. اما هلنا سوکووا اینطور فکر نمی کرد. سید شماره نه در دسامبر 1984 در نیمه نهایی پا به زمین چمن کویونگ گذاشت تا شکستی 1-6، 6-3، 7-5 را بر رقیب آمریکایی خود تحمیل کند. این اولین شکست ناوراتیلووا از ژانویه آن سال بود و امید های او برابر کسب هر چهار گرند اسلم سال را در آستانه دو بازی به پایان بر باد داد.
مدافع عنوان قهرمانی در سال 2005 به سوی یک گرند اسلم دیگر پیش می رفت. در 26 بازی شکست نخورده بود و در ملبورن پیش از نمایش فوق العاده مارات سافین در نیمه نهایی حتی یک ست را هم واگذار نکرده بود. تنیسور روس که در آن زمان شماره 4 دنیا بود از یک مچ پوینت گریخت و باپیروزی 5-7، 6-4، 5-7، 7-6، 9-7 فدرر را به خانه فرستاد.
آماندا کوئتزر در سال 1997 ریگی بود در کفش استفی. بازیکن اهل آفریقای جنوبی سه شکست کلیدی را بر ابرقدرت آلمانی تحمیل کرد، در برلین و در اوپن فرانسه. اما اولین آنها در ملبورن اتفاق افتاد. در یک جدال پر حرارت کوئتزر 6-2 پیش افتاد و در ست دوم از 3-5 برگشت تا با پیروزی 7-5 به یک چهارم نهایی صعود کند.
- جان نیوکومب و کن روزوال، 1976
نیوکومب و روزال گل سرسبد تنیس استرالیا بودند و سید های اصلی رقابت های 1976؛ اما هموطنشان مارک ادموندسون، شماره 212 دنیا از سایه بیرون آمد و روزال، سید یک رقابت ها را در چهار ست در نیمه نهایی شکست داد و با یک پیروزی چهار سته دیگر برابر سید دو بازی ها نیوکومب به قهرمانی دست یافت.
هفت سال پیش از آن نادال در راه رسیدن به قهرمانی در یک نیمه نهایی پنج سته پر هیجان هموطنش فرناندو ورداسکو را مغلوب کرده بود. فست فوروارد به 2016، در راد لیور آرنا، جایی که ورداسکو به شکلی استثنایی انتقام گرفت. ورداسکو، سید پنج بازی ها یعنی نادال را در همان دور اول با نتیجه 7-6، 4-6 ،3-6، 7-6، 2-6 شکست داد.
بکر در ملبورن، به دنبال دفاع از عنوان قهرمانی خود بود اما در برابر نیروی کارلوس مویا قرار گرفت. در حالیکه بازیکن اسپانیایی همه مسیر تا فینال را رفت و در نهایت شماره یک دنیا شد اما در آن زمان این نتیجه ای فوق العاده بود. مویا رقیب آلمانی خود را در همان اولین دور با نتیجه 5-7،7-6، 2-6، 6-1، 6-4 از پیش رو برداشت.
لیسا ریموند پیش از رویارویی در ملبورن سه بار برابر ویلیامز قرار گرفته بود. در آن بازی ها تنها 13 گیم را به سود خود تمام کرده و حتی یک ست را هم نبرده بود. با اینحال، در دور سوم بازی ها اوضاع را با پیروزی 6-4، 7-6 عوض کرد و ونوس پس از بازی گفت: "حسابی شوکه هستم."
'پیستول' پیت در زمان ورود به رقابت های 1996 بر دنیای تنیس حکمرانی می کرد. او دو گرند اسلم پیشین را برده بود اما در دور سوم بازی ها برابر مارک فیلیپوسیس 19 ساله قرار گرفت. نوجوان استرالیایی ناشناخته قدرتمندانه در دوئلی کلاسیک بین دو تن از برترین سرویس زن های عصر خود از سد سمپراس گذشت. فیلیپوسیس در آن دیدار 30 ایس به ثبت رساند تا در سه ست پیاپی حریف خود را از پیش رو بردارد.
پیش از رقابت های 2015 ، استاد سوئیسی از زمان بازی های سال 2001 پیش از دور سوم شکستی نخورده بود. تا اینکه آندریاس سپی زیرک و با استعداد که در آن زمان شماره 46 دنیا بود با پیروزی 6-4، 6-7، 6-4، 7-6 خود قرعه مسابقات را به شوک فرو برد و پس از ده شکست برابر فدرر به پیروزی ای که آرزویش را داشت رسید.
شوای ژنگ چینی نمی توانست در کنفرانس مطبوعاتی پس از بازی احساسات خود را کنترل کند. چرا؟ او سید دوم بازی ها هالپ را در دور اول با نتایج 6-4، 6-3 حذف کرد اما مهمتر از آن به روند 14 حضور بدون پیروزی خود در گرند اسلم ها پایان داد. تلاشی قابل تحسین.