طرفداری- رقابت های جام باشگاه های از روز پنجشنبه با دیدار دو تیم کاشیما آنتلرز ژاپن و اوکلند سیتی نیوزلند آغاز شد که با برد نماینده آسیا همراه بود.
در این بازی ها تیم های تیم های ماملودی ساون داونز آفریقای جنوبی (قهرمان قاره آفریقا) ، رئال مادرید اسپانیا (قهرمان اروپا) ، کلوب آمه ریکای مکزیک (قهرمان کونکاکاف) ، اوکلندسیتی نیوزیلند (قهرمان اقیانوسیه) و آتلتیکوناسیونال کلمبیا (قهرمان کانمبول) ،جیونبوک هیوندای کره جنوبی (قهرمان آسیا) و کاشیما آنتلرز (قهرمان جی لیگ ژاپن - میزبان) شرکت می کنند.
تاریخچه
این رقابت ها از سال 1960 آغاز شد و بین قهرمان اروپا و آمریکای جنوبی در دو بازی رفت و برگشت انجام می شد. اولین بازی این رقابت های بین پنارول اروگوئه و رئال مادرید اسپانیا برگزار شد که این بازی در دیدار رفت بدون گل مساوی به پایان رسید اما در بازی برگشت در اسپانیا رئال 5-1 پیروز شد و در دوره نخست این رقابت ها به مقام قهرمانی رسید.
در اواخر دهه 60 میلادی و اوایل دهه 70 میلادی جو ورزشگاه ها در این مسابقات به شدت رو به خشونت رفت. در کشور اروگوئه و آرژانتین درگیری شدیدی بین هواداران و حتی بازیکنان در زمین رخ داد.
در سال 1967 در بازی دو تیم سلتیک اسکاتلند و راسینگ آرژانتین بازیکنان دو تیم با هم درگیر شدند که این موضوع باعث شد خشونت و درگیری سکوهای ورزشگاه را نیز در بر بگیرد. در این بازی درگیری به قدری بین بازیکنان شدید بود که چهار بازیکن از سلتیک و دو بازیکن از راسینگ اخراج شدند.
در بازی رفت تیم سلتیک یک بر صفر پیروز شد ولی در بازی برگشت دو بر یک شکست خورد. دو تیم در مجموع رفت و برگشت مساوی شدند ولی با توجه به اینکه آن زمان قانونی به اسم گل زده در خانه حریف وجود نداشت بازی سوم در کشور پاراگوئه انجام شد.
دو سال بعد بازی میلان و استودیانتس آرژانتین نیز شاهد درگیری شدیدی بین بازیکنان و همچنین خشونت بین تماشاگران بود. این بازی در دیدار رفت سه بر صفر به سود تیم میلان به پایان رسید و در بازی برگشت تیم استودیانتس یک بر صفر پیروز شد اما این نتیجه برای قهرمانی نماینده آمریکای جنوبی کافی نبود و میلان فاتح این دوره از رقابت ها شد.
بعد از این خشونت و درگیری ها در سال های 1973 و 1975 تیم های یوونتوس و بایرن مونیخ به دلیل تشنج و درگیری های که در این بازی ها انجام شد حاضر نشدند مقابل ایندیپنته قرار بگیرند و بعد از آن در سال 1978 نیز دیدار دو تیم لیورپول و بوکاجونیورز لغو شد.
در سال 1980 به در خواست ژاپن میزبانی به این کشور واگذار شد و به اسم جام تویوتا برگزار شد. اولین فینال را در ژاپن تیم های ناسیونال اروگوئه و ناتینگهام فارست انگلیس انجام دادند، و این بازی ها تا سال 2000 به صورت منظم در ژاپن انجام شد.
جام باشگاه های جهان در نسخه جدید
در سال 2000 فیفا تصمیم گرفت که این مسابقات با نام "جام باشگاه های جهان" با حضور تیم های برتر تمام قاره ها برگزار شود. نسخه جدید رقابت ها در برزیل با حضور 4 تیم رئال مادرید، النصر عربستان، الرجا مغرب و کورینتیانس برزیل برگزار شد.
دوره بعدی بازی ها برای سال 2003 برنامه ریزی شد اما فیفا در این سال بازی ها را به دلیل اختلافات ایجاد شده برگزار نکرد.
از سال 2005 تا 2008 جام باشگاه های جهان با جام تویوتا ادغام شد و در ژاپن مسابقات انجام شد. در سال 2009 و 2010 امارات میزبان بازی ها شد و در سال 2013 و 2014 قبل از اینکه میزبانی دوباره به ژاپن برگردد در کشور مغرب انجام شد.
چند نکته درباره مسابقات:
فیفا پس از این دوره که در ژاپن برگزار می شود ، میزبانی دو دوره آتی جام باشگاه های جهان در سال های 2017 و 2018 ر به اکشور امارات واگذار کرده است.امارات قبلا در سال های 2009 و 2010 هم میزبان این رقابت ها بوده است.
در تاریخ جام باشگاه های جهان تیم بارسلونا با 3 قهرمانی و یک نایب قهرمانی رکورد دار است و تیم کورینتیانس برزیل نیز 2 بار قهرمان شده است.
در دوره قبل در سال 2015 که در ژاپن برگزار شد تیم های بارسلونا اسپانیا ، ریورپلاته آرژانتین و سانفرس هیروشیما ژاپن در رده های اول تا سوم قرار گرفتند.
از ایران تا کنون تیم سپاهان اصفهان در سال 2007 در این رقابت ها شرکت کرده است که پس از پیروزی 3 - 1 بر وایتاکره یونایتد نیوزیلند در دور پلی آف ، در یک چهارم نهایی 1 - 3 مغلوب اوراوا ردز ژاپن شد و از دور مسابقات کنار رفت.
برنامه جام باشگاه های جهان 2016
پلی آف :
(1) کاشیما آنتلرز ژاپن 2 - 1 اوکلندسیتی نیوزیلند
- کیم دای ووک در دقیقه 50 اوکلندسیتی را پیش انداخت اما شوهی آکازاکی در دقیقه 67 و مو کانازاکی 88 گل های پیروزی بخش تیم کاشیما را به ثمر رساندند.
برنامه :
یک چهارم نهایی - یکشنبه 21 آذر :
(2) جیونبوک هیوندای کره جنوبی - کلوب آمه ریکا مکزیک در اوزاکا - ساعت 10:30
(3) کاشیما آنتلرز ژاپن - ماملودی سان داونز آفریقای جنوبی در اوزاکا - ساعت 13:30
برای رده های 5 و 6 - چهارشنبه 24 آذر :
(4) بازنده دیدار 2 - بازنده دیدار 3 در اوزاکا - ساعت 10:30
نیمه نهایی :
چهارشنبه 24 آذر :
(5) آتلتیکوناسیونال کلمبیا - برنده دیدار (3) در اوزاکا - ساعت 13:30
پنجشنبه 25 آذر :
(6) رئال مادرید اسپانیا - برنده دیدار (2) در یوکوهاما - ساعت 13:30
رده بندی - یکشنبه 28 آذر :
بازنده دیدار (5) - بازنده دیدار (6) در یوکوهاما - ساعت 10:30
فینال - یکشنبه 28 آذر :
برنده دیدار (5) - برنده دیدار (6) در یوکوهاما - ساعت 13:30