اختصاصی طرفداری- اگر نگاهی اندک به فصل قبلمان بیندازیم، تیم هایی را میبینیم که با حداقل بودجه آمدند و شگفتی آفریدند. از لستر سیتی انگلیس و روستوف روسیه گرفته تا همین استقلال خوزستان کشورمان. در این فصل به دور از انتظار ها خیلی زود پدیده ای از فوتبال آلمان نام خود را به عنوان یک شگفتی ساز صدا زد. نام این تیم شرق آلمانی رازن بالشپورت لایپزیش است. تیمی که به گفته ها خیلی ها با پول، سرمایه و حامی مشهور خود یعنی ردبول به اینجا رسیده، اما کاملا اینطور نیست. لایپزیش براساس یک برنامه بلندمدت و مدیریت حرفه ای به جایگاهی که هست، رسیده اما این را باید در نظر گرفت که در فوتبال امروزی باشگاه های بزرگ هزینه های میلیون دلاری می کنند و نمی توان با جیب خالی و بدون حامی حتی به گرد آنها رسید. در ادامه مطلب به معرفی بیشتر باشگاه لایپزیش پرداخته و همچنین این تیم را با لستر فصل قبل مقایسه می کنیم .
نگاهی به برنامه بلندمدت و سیر صعودی لایپزیش، 7 سال پس از تاسیس باشگاه
تصویر فوق برنامه بلند مدت و حرفه ای لایپزیش را نشان می دهد. این تیم کارش را در سال 2009 (سال تاسیس باشگاه) در پایین ترین دسته فوتبال آلمان یعنی اوبرلیگا آغاز کرد. فصل بعد به رقابت های رجیونال یا منطقه ای رسید که دسته چهارم آلمان محسوب می شود. سال اول نشد، اما در سال بعد در میان تیم های پرشمار به سختی جواز حضور در لیگ حرفه ای بوندس لیگای 3 را به دست آوردند. در فصل 2014 که به سطح سوم فوتبال آلمان رسیدند، از لحاظ هزینه و خرید بازیکن در بین 4 تیم قرار داشتند و مزد حرفه ای بودن خود را با صعود به بوندس لیگای 2 تنها در یک فصل گرفتند. آنها رفته رفته به هدف اصلی خود یعنی حضور در بوندس لیگای 1 نزدیک می شدند. این هدف بزرگ 2 سال زمان برد و در فصل 2015 با کسب جایگاه دومی صعود کردند. این تیم که با نام ردبول لایپزیش فعایت می کرد با حضور در بوندس لیگای 1، فدراسیون فوتبال آلمان اجازه اینکه از نام ردبول در اسم تیمشان استفاده کنند را نداد تا اینکه آنها را با نام رازن بالشپورت بشناسیم. هم اکنون 11 هفته نیز از بوندس لیگا گذشته و تیمی که 7 سال قبل در دسته پنجم آلمان حضور داشت همانند یک رویا از غول فوتبال آلمان یعنی بایرن مونیخ بالاتر است و امیدوار است که این رویاپردازی تداوم پیدا کند.
ارزش کلی تیم لایپزیش در فصل جاری بوندس لیگا
شاید باورتان نشود ولی ارزش لایپزیش 81 میلیون یورویی، 500 میلیون یورو از بایرن مونیخ کمتر است. پدیده بوندس لیگا از تیم هایی مثل هوفنهایم، ماینتس و گلادباخ کمتر هزینه کرده و در جایگاه هشتم قرار دارد.
لایپزیش، جوان ترین تیم بوندس لیگا
لایپزیش بازیکنی با عنوان "ستاره" در ترکیبش ندارد. همانطور که در تصویر می بینید، میانگین این تیم جوانگرا 23.9 سال سن است که جوانترین تیم بوندس لیگا را تشکیل می دهند. تیمو ورنر، داوی سلکه، کلوترسمان، یوسف پولسن و نبی کیتا از مستعد ترین و خوش آتیه ترین بازیکنان جوان این باشگاه آینده نگر هستند.
مقایسه لایپزیش با لسترسیتی فصل قبل
آنها از خیلی جهات می توانند شبیه به هم باشند. لستر فصل قبل با لایپزیش فصل کنونی هزینه های تقریبا برابری داشته است. یکی از خوش شانسی های لستر درگیر بودن رقبای مدعی اش در اروپا بود؛ این را باید در نظر گرفت که خیلی از این رقبا قدرت و ستاره های فصل کنونی شان را نداشتند. لایپزیش می تواند خوشحال باشد که همانند لیگ جزیره 5 یا 6 تیم مدعی و در حد هم نیستند که برای قهرمانی این تیم را تهدید کنند؛ در طول فصل بوندس لیگا ممکن است رتبه ها تغییراتی کنند اما در نهایت این بایرن مونیخ و دورتموند هستند که خود را به بالای قله می رسانند. نقطه اشتراک لایپزیش با لستر قطعا می تواند اتحاد، همدلی و خلق یک حماسه باشد.
قیاس مربی های دو تیم: از لحاظ تجربه و دانش رالف هازن هاتل با کلودیو رانیری قابل قیاس نیست اما به خوبی نشان داده که طرز فکر و اندیشه های جدیدش قابل تحسین است. هاتل 49 ساله فصل قبل هدایت تیم اینگول اشتات که به تازگی از بوندس لیگا 2 صعود کرده بود را برعهده داشت و به خوبی از پس آن برآمد. او در کنار خود، مدیر ورزشی با اعتباری به نام رالف رانگنیک را دارد که وی را در بسیاری موارد کمک می کند. هاتل اتریشی که تفکرات و سبک بازی اش تا به اینجای فصل کارآمد بوده، می کوشد تا با یک قهرمانی بزرگ، نام خود را در ورود به هشتمین سال تاسیس باشگاه جاودانه کند.
قیاس بازیکنان دو تیم: همانطور که گفته شد لایپزیش فاقد بازیکنی مطرح و سرشناس است. بسیاری از بازیکنان شناخته شده لستر، در فصل قبل حتی اسمشان را هم نشنیده بودیم. بازیکنانی مثل جیمی واردی، ریاض محرز، دنی درینک واتر و انگولو کانته که نامی از آنها نبود، هم اکنون ستاره های لیگ جزیره محسوب می شوند. تیمو ورنر که تا به اینجای فصل 5 گل را زده می تواند یک جیمی واردی برای لایپزیش باشد با این تفاوت که ورنر خیلی جوانتر از همتای انگلیسی اش است. امیل فورسبرگ سوئدی می تواند در نقش ریاض محرز ظاهر شود و از طرفی نبی کیتا گینه ای که پر انرژی و باصلابت در خط میانی بازی می کند، یادآور انگولو کانته در لایپزیش است. ناگفته نماند که لایپزیش از بازیکنان باتجربه ای مثل دومینیک کایسر، استفان ایلکسنر، ماروین کامپر در ترکیبش بهره می برد.