طرفداری- اخیرا نتایج تحقیقی در اشپیگل منتشر شده که براساس آن، بایرن مونیخ را به عنوان یکی از حامیان نازیسم در بین سال های 1933 تا 1945 معرفی کرده است؛ این در حالی است که باشگاه باوارایی به عنوان یک باشگاه ضدنازی شناخته شده و حتی برای این مورد تمجید هم قرار گرفته است.
ریشه های یهودی بایرن مونیخ |
به نقل از مارکا، باشگاه بایرن مونیخ در سال 1900 در منطقه ای بوهیمیایی در مونیخ تاسیس شد. آنها در تمام دوران پیش از جنگ، از حامیان جوامع یهودی به شمار می رفتند. باشگاه از 1913 تا 1951، توسط رئیسی یهودی به نام کورت لندا اداره می شود. دوران ریاست او تنها به واسطه دستگیری و تبعید او به سوئیس در بین سال های 1938 تا 1947، منقطع شد.
کورت لندا، کسی که بیشترین مدت ریاست در تاریخ بایرن مونیخ به نامش ثبت شده است
علاوه بر این، موفق ترین سرمربی این باشگاه، ریچارد دومبیو، است که در سال 1932، این تیم را به اولین قهرمانی تمام تاریخش در لیگ رساند و او هم یهودی بود و بعدها به سرمربیگری بارسلونا و فاینورد هم دست پیدا کرد.
طی سال های قدرت نازی ها، باشگاه بلافاصله به لقب Judenklub شناخته شد که به معنای باشگاه یهودی بود و پس از آن به عنوان نماد اقدامات خرد برای مقاومت در برابر رژیم معرفی می شد. همان طور که نویسنده گاردین، رافائل هنگیشتاین، نوشته است برخی اتفاقات هم چنین نگرشی به بایرن را تقویت نموده است. از آن جمله می توان به عکس گرفتن ویلی زیمشترایتر، وینگر باشگاه، در کنار یک ورزشکار سیاه پوست به نام جسی اونرز در المپیک 1936 اشاره کرد. علاوه بر این، مخفی شدن کاپیتان وقت باشگاه، کونی هایدکامپ، در تالار افتخارات باشگاه از افسران ارتش نازی هم نمونه دیگری به شمار می رود.
وقتی در 1940، بایرن در بازی دوستانه ای در جنوا به میدان رفت، بازیکنان تیم برای دیدن رئیس تبعیدی شان، کورت لندا، به خط شدند و موجبات خشم گشتاپو، پلیس مخفی نازی، را فراهم کردند. براساس این رویدادها و اتفاقات، باشگاه بایرن مونیخ به عنوان یک باشگاه ضدنازی شناخته می شود و در سال 2005 جایزه یولیوس هیرش برای مقاومت در برابر نازی را هم دریافت کرد.
آیا بایرن هم همانند باشگاه های دیگر بوده است؟ |
با تمام این ها، اکنون مورخی به نام مارکوارت هرتسوگ در مصاحبه ای با نشریه سراسری اشپیگل، اعلام کرده شواهدی که در درون باشگاه مشاهده شده حاکی از آن است که ذهنیت عمومی از بایرن به عنوان یک باشگاه ضدنازی، چندان هم واقعی نیست:
تقریبا به این نتیجه رسیده ایم که بایرن هم در این زمینه همانند سایر باشگاه رفتار می کرده است و تاریخ این باشگاه آن چنان هم حماسی و مایه غرور نبوده است!
کارل هاینتس رومنیگه، رئیس باشگاه بایرن مونیخ، در نمایشگاه یهودی ها در فوتبال آلمان و اف.سی.بایرن در سال 2015
صحبت های افشاگرانه هرتسوک بدون واکنش نمانده است. دیتریش شولتسه مارملیش، نویسنده کتاب اف.سی.بایرن و یهودی هایش، به این اخبار واکنش تندی نشان داده و اشپیگل را برای انتشار آنها، مورد انتقاد قرار داده است:
اخبار منتشره شامل حقایقی قدیمی و یک مشت چرت و پرت دیگر است!
اشپیگل همچنین خبر داده بایرن مونیخ در تحقیقی اختصاصی، موارد منتشر شده در این خبر را مورد بررسی قرار خواهد داد:
مسائل مطرح شده و نظرات منتشر شده باید توسط متخصصین ما مورد ارزیابی و بررسی قرار گیرد.