طرفداری- برای اولین بار پس از حدود 40 سال در مسابقات المپیک، بوکسور های مرد از پوشش محافظ سر استفاده نخواهند کرد؛ اما زنان همچنان این ابزار ایمنی را مورد استفاده قرار خواهند داد.
به گزارش CTV، این محافظ ها اولین بار در المپیک 1984 لوس آنجلس و برای جلوگیری از آسیب دیدن مغز مورد استفاده قرار گرفتند. اما در آستانه مسابقات قهرمانی سال 2013، اتحادیه بین المللی بوکس (AIBA) - سازمان این ورزش که بر بوکس آماتور نظارت دارد- این محافظ ها را کنار گذاشت و به تحقیقاتی استناد کرد که نشان می دادند این محافظ ها خود آسیب های وارده بر مغز را تشدید می کنند.
دکتر چارلز باتلر، رئیس کمیته پزشکی AIBA در گفت و گو با CTV گفت:
در ورزشکارانی که از محافظ ها استفاده نمی کردند، میزان نشانه های قابل مشاهده آسیب مغزی، 43 درصد کمتر بود.
دلیل آن؟ AIBA مدعی است این تجهیزات سر را به هدفی بزرگ تر برای ضربه زدن تبدیل می کنند، دید پیرامونی را کاهش می دهند و در محافظت از چانه ها ناکار آمد هستند.
از آن جایی که داده های تحقیقات نتیجه مشخصی را برای زنان نشان نمی داده است، AIBA ترجیح داده است تا این محافظ برای زنان حفظ شود. بوکس زنان برای اولین بار در سال 1904 وارد المپیک شد اما به عنوان یک ورزش نمایشی؛ و سپس از المپیک لندن 2012 به بعد، این ورزش تبدیل به یک ورزش رقابتی در المپیک شد.
نقد هایی اما وارد است؛ برخی معتقدند برداشتن محافظ ها می تواند جراحت های صورت را افزایش دهد. با وجود این که این موضوع در بوکس حرفه ای مسئله تاثیرگذار بر روند مسابقه نیست، اما در مسابقاتی مانند المپیک، جراحت هایی مانند خون ریزی غیرقابل کنترل بینی می توانند باعث حذف بوکسور شوند.
دکتر چارلز تیتور، یک جراح مغز و اعصاب فعال در بخش سلامت دانشگاه تورنتو معتقد است این حرکت یک کوته فکری از سوی مسئولان است. چرا که به عقیده وی، AIBA عوارض ضربات متعدد بر سر را در نظر نگرفته است:
ما فقط نگران ضربات سختی که باعث ناک - اوت شدن می شوند نیستیم. [تعداد بالای] ضربات غیر سنگین نیز نگران کننده است.