کاربر Hamed cfc: خیلی کوتاه لطفا جواب بدین آقای دکتر، بهترین عملکرد بین مربیان یورو؟ بهترین عملکرد بین بازیکنان یورو؟ شگفتی یورو؟ دردناک ترین صحنه یورو امسال؟ قشنگ ترین صحنه یورو امسال؟
بهترین عملکرد بین مربیان یورو: احتمالا کریس کولمن در ولز (پیروزی 3-1 در لیل پس از دریافت یک گل در مرحله یک چهارم نهایی فوق العاده بود).
بهترین بازی: ایتالیا – آلمان. یک درام معرکه و رویارویی دو مربی خوب و ستاره های بزرگ و سرانجام رسیدن به جشنواره پنالتی.
شگفتی یورو: درخشش تیم های کوچک مثل ولز، ایسلند، ایرلند شمالی و مجارستان.
زیباترین گل: گل رابسون کانو برابر بلژیک که پشت به دروازه قرار داشت و از بین مدافعان بلژیک ناگهان به عقب چرخید و دروازه را گشود. گل دمیتری پایت برای فرانسه در دیدار اول هم معرکه بود.
قشنگ ترین صحنه های یورو: شادی ایسلندی ها و طرفداران شان.
دردناک ترین صحنه یورو: اندوه کریستیانو رونالدو در دیدار نهایی پس از مصدومیتش. در چهره او حسرت از دست رفتن افتخاری که به دنبالش جان کنده بود جاری بود. این که او در پایان با آن شادی وصف ناپذیر جام را بالا برد پایان شیرینی به آن درد و حسرت بخشید. آمیزه ای از غم و شادی و بازتابنده روح ورزش.
عجیب ترین صحنه: بی تردید حرکات سیمونه زاتزا طی زدن آن ضربه پنالتی و به بیرون نواختن توپ. همین طور واکنش کودکانه جو هارت برابر ضر به آزاد گرت بیل.
بهترین عملکرد بین بازیکنان: آنتوان گریزمان در فینال محو شده بود، ولی طی تورنمنت با هر معیاری فوق العاده ظاهر شد و نمایشی که برابر آلمان ارائه داد برای ستایش از او کافی است. په په هم در قلب دفاع پرتغال یکی از ارکان قهرمانی بشمار می رفت.
کاربر Nik Yar: چگونه می شه روی قشر عظیمی فرهنگ سازی انجام داد که اتفاقاتی نظیر صفحه پایه و بقیه سلبریتی ها در شبکه های اجتماعی از جمله در اینستاگرام پیش نیاد؟
تصور نمی کنم امکان پذیر باشد. البته ما هم خیلی شلوغش کرده ایم. خیلی جاها بسته به موضوع چنین واکنش هایی بروز می کنند. اساسا بخشی از عملکرد دنیای مجازی با چنین مواردی همراه است. وقتی شخصیت های معروف می آیند و صفحه ای باز می کنند، نمی توانند انتظار ستایش همیشگی داشته باشند. در عین حال این که ما روی هر مسئله ای چنین واکنش گسترده ای انجام می دهیم می تواند نشانگ راین باشد که می خواهیم با دنیای بزرگ تر ورای این مرزها ارتباط برقرار کنیم و چنین واکنش های منفی دردسترس تر به نظر می رسند.
کاربر محمد رضا رجبی: به نظرتون این که فدراسیون ها و اتحادیه های بعضی کشور ها به شدت تمایل دارن که حتماً مربی تیم ملی باید ملیت همون کشور رو داشته باشه مانع رشد کشور ها نشده .. به عنوان مثال اصرار و پافشاری بی حد و حصر مسئولین فوتبال برزیل به انتخاب یک مربی برزیلی، اون هم در دوره ای که مربی های برزیلی صاحب سبک به حداقل میزان ممکن رسیدند باعث تخریب نسل جدید فوتبال برزیل نمی شه؟
حقیقت این است مربیان اروپایی تمایلی به رفتن به برزیل ندارند. چه از نظر کسب درآمد و چه زبان و چه حال و هوای حاکم بر فوتبال برزیل که معمولا آمیخته به فساد و درگیری بوده.... ولی درعین حال فوتبال هر کشور را معمولا دیدارهای باشگاهی اش می سازد و نه دیدارهای ملی، چنان که برزیل که بیشترین قهرمانی را در جام های جهانی دارد حالا به بازیکنانش دور از مرزهای خود تکیه داده.
کاربر نجیب ال... میرزایی: آیا دوران آرسن ونگر تمام شده؟ چرا خرید نمی کنه و سیاستش در مورد اعتراض هواداران سکوت و بی توجهی؟ آیا باید کم کم خودمونو آماده کنیم واسه دیدن یک نفر دیگه رو نیمکت آرسنال؟
تصور می کنم این آخرین فصل ونگر در آرسنال باشد. بی تردید سیاست باشگاه روی آوردن به خریدهای بزرگ و پرشمار نیست و آنها این امر را نه با سکوت بلکه علنی بر زبان می رانند. تا این جا میکل آرتتا، متیو فلامینی و توماس روسیچکی رفته اند و فقط گرانیت ژاکا 34 میلیون پوندی از گلادباخ به عنوان سرشناس ترین بازیکن وارد شده. مرد میانی سویسی که اوتمار هیتسفلد روزگاری او را "شواین اشتایگر جوان" خوانده بود. ولی پس از آن چی؟... فلسفه ونگر هم پرهیز از ریخت و پاش بوده، ولی همین فلسفه در فصل پیش فقط به خرید پتر چک انجامید و آرسنال در فصلی که بیشترین احتمال را برای قهرمان شدن داشت خیلی زود از کورس بیرون افتاد. ناکامی آرسنال در کسب عنوان قهرمانی فصل پیش رو یعنی سیزده سال دور ماندن از بام و احتمالا وداع با آرسن که البته جایش خالی خواهد بود.
کاربر Zlatan Ibrahimovic: به نظر شما امسال مورينيو مي تونه با منچستر به قهرماني برسه يا نه و منچستر در چه پست هايي نياز به خريد بازيكن داره؟
البته که از ترکیب یونایتد - مورینیو باید انتظار قرار گرفتن در کورس قهرمانی و همین طور فتح لیگ اروپا را داشت...ولی بازیکنان: در فصل سپری شده ترکیب کریس اسمالینگ - دیلی بلیند همیشه کارساز نبود. میان بازی هایی که دفاع یونایتد بیش از حد شکننده ظاهر شد همین حالا بازی برابر تاتنهام، سوانسی و وستهام را به یاد می آورم. فیل جونز هم که معمولا مصدوم بوده. یونایتد دور از خانه 22 گل در لیگ دریافت کرد که پرشمار بود. به همین دلیل اریک بیلی از ویارئال آمده و قرار است در قلب دفاع بازی کند. باید دید او جا می افتد یا نه. پارسال به مارکوس روخو دل بسته بودم ولی نومید کننده بود. با این وصف ورود یک مدافع میانی در فصلی که یونایتد هم در لیگ بازی می کند و هم لیگ اروپا کارساز خواهد بود. باید دید دارمیان و لوک شاو در دو دفاع کناری چگونه خواهند بود. دارمیان در دفاع راست متوسط بود و شاو که قرار بود در دفاع چپ کولاک کند همیشه مصدوم.
هنریک مخیتاریان به خط اضافه شده که غنایی به این منطقه خواهد بخشید. خصوصا آن که می گویند شواینی و فلینی محبوب مورینیو نیستند. ورود پوگبا خط میانی را به صف بهترین های اروپا نزدیک خواهد کرد. ولی اگر خوان ماتا برود و وین رونی یگانه گزینه هافبک تهاجمی پشت سر مهاجم نوک باشد، یونایتد احتمالا به گزینه دیگری برای پست شماره ده نیاز دارد.
زلاتان فوق العاده است، ولی مارکوس رشفورد باید به مسیر صعودی اش ادامه دهد و دپای و مارسیال باید از متوسط زدگی دور شوند. آنتونیو والنسیا را دوست دارم، ولی فن خال آن قدر او را عقب کشاند که ماهیت گوش راست تهاجمی اش را از دست داد. بنابراین شاید ورود یک گوش راست هم ضروری باشد.
در این باره از دکتر صدر بخوانید: منچستر یونایتد؛ جراحی از نوع مورینیو
کاربر ehsan ghn: نظر شما راجع به انتخاب سم الردایس به عنوان مربی انگلیس؟ چرا مربیان سنتی انتخاب می شوند در انگلیس؟
آلردایس یک مربی خوب باشگاهی در تیم های کوچکی بوده که برای فرار از سقوط جنگنده اند، مربی تیم های بلکپول، بولتون، نیوکاسل، ساندرلند...انتخاب او نشان می دهد مدیران اتحادیه انگلیس دریافته اند انگلیس تیم بی ستاره ای است که نیاز به مربی دارد که بازیکنان متوسط را ارتقا بخشد... ولی پرسش دوم شما: اکثر مربیان انگلیسی سنتی هستند (و بدنه جامعه انگلیس هم سنتی است. محض نمونه همین رای مثبت به برکسیت و خروج از اتحادبه اروپا). احتمالا میان مربیان انگلیسی بابی رابسون به دلیل حضور بلند مدتش دور از جزیره "مربی با طعم بین المللی" بشمار می رفت.
کاربر حمید حمیدی: در مقایسه امروز با ده سال گذشته، میزان حضور مهاجمین شش دانگ در فوتبال اروپا به شکل عجیبی کاهش پبدا کرده، ولی در عین ناباوری بهترین نسل مهاجمین تاریخ آرژانتین در حال حاضر بازی می کنن. مهاجمینی نظیر ته وز، ایکاردی، هیگواین، آگوئرو و نابغه فوتبال مسی آیا علت تغییر سیستم بازیها است یا پرورش بازیکنان؟
سئوال بسیار بسیار خوب است. آرسن ونگر اعتقاد دارد فوتبال اروپا بیش از حد به آکادمی ها وابسته شده و بچه ها و نوجوانان در آکادمی ها معمولا با گروه های هم سن و سال خود بازی می کنند، درست برخلاف فوتبال سنتی خیابانی و محله ای که بچه ها و نوجوانان با بازیکنان بزرگ تر از سن و جثه شان روبرو می شوند و تدریجا هم از نظر جسمی و هم تکنیکی و هم روانی آبدیده می شوند. چنان که اکثر بازیکنان آمریکای جنوبی از دل فوتبال خیابانی آمده اند و هنر رویارویی های تک به تک و بیرون آمده از دل مخمصه ها را آموخته اند. فوتبال اروپا بازیکنان چند منظوره فوق العاده ای خصوصا در خط میانی پرورش داده، ولی برای بدل شدن به مهاجمی از نوع ته وز و آگورئو باید به هنرهای فردی و همین طور ذهنیت مبارزه جویی بالایی دست یافته باشید که به قول ونگر ذات آکادمی های فوتبال اروپا چنین ویژگی ندارند.
کاربر ali fard: جناب صدر عزیز موافق این مساله هستید که کارلوس کی روش یک مربی طرد شده از فوتبال اروپا هستند؟
نمی دانم استفاده از صفت "طرد شده" برای کی روش مناسب است یا نه، ولی تصور نمی کنم در اروپا مبلغی که ما به کی روش پرداخت می کنیم را به او بپردازند. آمار و ارقام در دسترس از دستمزد مربیان در اروپا تایید کننده این امر هستند.
بخش های قبلی پرسش و پاسخ کاربران عزیز طرفداری با دکتر صدر گران قدر را می توانید اینجا مشاهده فرمایید.