طرفداری - به گزارش ورزش زنان، فدراسیون جهانی والیبال، پس از پایان رقابتهای گرندپری ۲۰۱۶، ردهبندی جدید تیمهای ملی زنان جهان را اعلام کرد که تیمهای آمریکا، برزیل، چین، روسیه و ژاپن در جایگاههای اول تا پنجم قرار گرفتند.
تیم ملی والیبال بانوان ایران، بدون امتیاز همچنان در جایگاه ۱۱۷ رنکینگ جهانی قرار دارد.
اما دلیل صفر بودن امتیاز والیبال بانوان ایران در رنکینگ جهانی چیست؟ برای پاسخ به این سوال نحوه امتیاز دهی FIVB به تیمهای ملی در مسابقات مختلف را بررسی میکنیم.
در رده بندی FIVB برد و باخت در دیدارهای رسمی و دوستانه معیار امتیاز دهی نیست و تنها جایگاه تیمها در پایان هر تورنمنت است که میزان امتیاز آنها در رنکینگ فدراسیون جهانی والیبال را مشخص می کند.
المپیک: بیشترین امتیاز به قهرمان المپیک داده میشود. رقابتهای المپیک به دلیل این که زیرنظر IOC برگزار میشود فرمت یکسانی دارد و تعداد تیم ها و نحوه برگزاری آن به ندرت تغییر می کند. تیم قهرمان المپیک ۱۰۰ امتیاز به دست می آورد. تیم های دوم، سوم و چهارم نیز ۹۰، ۸۰ و ۷۰ امتیاز کسب می کنند؛ اما چون رقابتها به شکل حذفی است، چهار تیمی که در مرحله یک چهارم نهایی حذف میشوند همگی پنجم به شمار میروند و ۵۰ امتیاز کسب میکنند. تیمهایی که نتوانستند به المپیک راه پیدا کنند؛ اما در مراحل پلی آف حضور داشتند نیز امتیاز کسب میکنند.
قهرمانی جهان: این رقابت ها هر چهار سال یک بار با حضور ۲۴ تیم برگزار می شود و چهار تیم برتر همانند المپیک ۱۰۰ ، ۹۰، ۸۰ و ۷۰ امتیاز کسب می کنند؛ اما نحوه امتیازدهی به تیمهای بعدی با المپیک فرق می کند.
جام جهانی: این رویداد نیز همانند دو تورنمنت قبلی هر چهار سال یک بار برگزار می شود و از نظر امتیازی ارزش مشابهی با المپیک دارد. با این تفاوت که امتیاز تیم های پنجم تا هشتم با هم فرق دارد و چهار تیم نهم تا دوازدهم هستند که مشترکاً ۵ امتیاز کسب میکنند.
جایزه بزرگ: این رویداد شاید از نظر اعتبار در سطح بالایی قرار داشته باشد، اما به نسبت سه تورنمنت قبلی ارزش کمتری دارد و تیم قهرمان ۵۰ امتیاز می گیرد که به نظر منطقی نیز می رسد. چرا که سطح کیفی رقابت های لیگ جهانی در دو سال اخیر با توجه به زیاد شدن تیم ها کاسته شده است. ضمن این که در مرحله فینال رقابت ها تیم میزبان حضور دارد؛ تیمی که شاید از نظر فنی لیاقتش را نداشته باشد.
رقابتهای قارهای: کم ارزشترین رقابتها از نظر FIVB رقابت های قاره ای است که تیم قهرمان تنها ۳۰ امتیاز کسب می کند.
بدین ترتیب در رده بندی فدراسیون جهانی والیبال بر خلاف بسیاری از رشته های توپی، پیروزی در یک دیدار خاص امتیازی ندارد، یعنی علاوه بر این که بازی های دوستانه هیچ تاثیری در افزایش رنکینگ ندارد، بلکه پیروزی در یک دیدار رسمی نیز امتیازی برای تیم برنده ندارد. به این معنی که یک تیم حتی اگر در لیگ جهانی، المپیک، جام جهانی یا سایر رویدادهای معتبر و رسمی این رشته مقابل حریف به برتری برسد امتیازی کسب نمی کند و در پایان مسابقات رده بندی این تیمها هستند که باعث صعود در رنکینگ خواهد شد.
پنجمین دوره مسابقات والیبال جام کنفدراسیون والیبال آسیا (AVC CUP) امسال در دو گروه مردان و زنان برگزار می شود.
رقابت های زنان به میزبانی ویتنام برگزار خواهد شد که بر اساس اعلام کنفدراسیون والیبال آسیا این رقابت ها از چهارشنبه ۲۴ شهریورماه تا سه شنبه ۳۰ شهریورماه پیگیری می شود.
بانوان ایرانی در این مسابقات حضور دارند، که با توجه به کادر فنی تازه نفس و بازیکنان پرانگیزه پیش بینی حضوری پررنگتر از پیش برای آنان دور از انتظار نیست.
تیم ملی والیبال بانوان ایران در سال ۱۹۶۶ برای نخستینبار در بازیهای آسیایی شرکت یافت و موفق به کسب اولین و آخرین مدال در تاریخ ایران شد. این مسابقات با شرکت ۶ تیم برگزار شد و ایران با ۳ برد مقابل برمه، فیلیپین و تایلند، و پذیرش ۲ شکست مقابل ژاپن و کره جنوبی به مقام سوم رسید.
لیلا امامی، پری فردی، مینا فتحی، سکینه خرازی، عذرا ملک، روحی پندنواز، ژاله سیدهادیزاده، نسرین شکوفی و ماری تت بازیکنان تیم ملی ایران در آن سال بودند.