طرفداری- پرویز هادی و کمیل قاسمی دو مدعی پوشیدن دوبنده تیم ملی کشتی آزاد ایران در بازی های المپیک ریو 2016، صبح روز دوشنبه در دیداری که از آن به عنوان انتخابی یاد می شد به مصاف هم رفتند. پرویزهادی در مسابقه اول با نتیجه 7 بر 3 به پیروزی رسید اما این قاسمی بود که در دومين مبارزه خود با نتیجه دو بر دو به پیروزی رسید. در مسابقه سوم که تعیین کننده ملی پوش المپیکی وزن 125 کیلوگرم بود، کمیل قاسمی با نتیجه دو بر یک از سد هادی گذشت و به عنوان ملی پوش این وزن برای حضور در المپیک انتخاب شد.
در پایان این مسابقه پر فراز و نشیب شاهد حواشی و درگیری های بسیاری بودیم که سالن مسابقه را از نوعی دیگر به یک غوغاکده تبدیل کرده بود! هواداران پرویز هادی که به شدت از شکست وی در این دیدار و از دست دادن دوبنده تیم ملی در المپیک ناراحت بودند، اظهار داشتند که در حق این ورزشکار ظلم شده و به هیچ عنوان نباید چنین مسابقه ای برگزار می شد که پرویز هادی در آن بازنده شود چرا که رسول خادم پیش از این اعلام کرده بود که ملاک انتخاب ورزشکار المپیکی این وزن، عملکرد هادی و قاسمی در مسابقات بین المللی می باشد!
موومان اول: تصمیمی که خادم پای آن باید می ایستاد ولی...
رسول خادم سرمربی تیم ملی کشتی آزاد ایران با توجه به فاصله نزدیک کمیل قاسمی و پرویز هادی برای پوشیدن دوبنده وزن 125 کیلو گرم تیم ملی کشتی آزاد ایران در المپیک ریو 2016، در یک مصاحبه که چند ماه پیش از وی منتشر شد، انتخاب ملی پوش این وزن را منوط به عملکرد دو ورزشکار در مسابقات بین المللی پیش رو دانسته و از اعلام کرد که بازی انتخابی برای این وزن برگزار نخواهد شد. وی در چند محفل دیگر نیز با تاکید بر این مطلب این اطمینان را به هادی و قاسمی داد که در صورت موفقیت در مسابقات بین المللی پیش رو می توانند المپیکی شوند، برای مثال خادم در مصاحبه ای که 25 فروردین 1395 داشت با قطعی دانستن این موضوع اظهار داشت:
در دو وزن دارای سهمیه المپیک نیز از سوی شوراهای فنی کشتی آزاد و فرنگی، وضعیت متفاوتی نسبت به دو رویکرد فوق تشخیص داده شد. یکی 57 کشتی آزاد و دیگری سعید عبدولی در کشتی فرنگی. ملی پوش 57 کیلو کشتی آزاد در رقابتهای المپیک را مانند وزن 125 کیلوگرم باید در یکی از تورنمنتهای بینالمللی انتخاب نمود.
این صحبت های خادم که حدود سه ماه پیش انجام شده نشان می دهد که وی با قطعی دانستن شیوه انتخاب ملی پوش وزن 125 کیلوگرم تیم ملی کشتی آزاد، انتخاب ملی پوش وزن 57 کیلوگرم تیم ملی کشتی آزاد را نیز به شیوه این وزن دانسته است. حال در این شرایط برگزاری به یک باره بازی انتخابی در این وزن، امری غیر قابل توجیه به نظر می رسد که متاسفانه هنوز رسول خادم اظهار نظری در مورد آن نکرده و هیچ توضیحی در مورد آن نداده که به نظر می رسد امری بسیار نامعمول و قابل انتقاد است.
موومان دوم: سهمیه این وزن را در المپیک چه کسی کسب کرده است؟
شاید برای خیلی ها این سوال پیش بیاید که سهمیه المپیک این وزن را پرویز هادی به دست آورده یا کمیل قاسمی که پاسخ این سوال را می توانید در مطلب زیر مشاهده کنید:
کمیل قاسمی نماینده وزن 125 کیلوگرم کشتی آزاد کشورمان در رقابت های گزینشی المپیک در آسیا که به میزبانی قزاقستان برگزار می شد، در روز اول فروردین ماه سال 1395 با پیروزی در مرحله نیمه نهایی و حضور در فینال موفق به کسب سهمیه المپیک برای ایران شد. کمیل قاسمی پس از استراحت در دور نخست، در دور دوم با نتیجه 11 بر صفر از سد کانجین نام، دارنده مدال برنز آسیا و بازی های آسیایی از کره جنوبی گذشت و گام به نیمه نهایی گذاشته بود. وی در این مرحله نیز با ضربه فنی دنگ ژی وی، دارنده مدال برنز آسیا از چین را شکست داد و با حضور در دیدار فینال موفق به کسب سهمیه المپیک شد تا بدین ترتیب سهمیه های کشتی آزاد تکمیل و خیال رسول خادم راحت شود.
موومان سوم: عملکرد بهتر پرویز هادی نسبت به کمیل قاسمی در رقابت های بین المللی
همان گونه که در مطالب بالا به وضوح بیان شد، انتخاب کشتی گیر وزن 125 کیلوگرم تیم ملی کشتی آزاد کشورمان در المپیک ریو از بین پرویز هادی و کمیلی قاسمی به عملکرد این دو در رقابت های بین المللی منوط شده بود. جام استفان سرکسیان ارمنستان چند هفته قبل با قهرمانی پرویز هادی در دسته سنگین وزن همراه بود که این قهرمانی در کنار حذف زودهنگام کمیل قاسمی از دور رقابت ها می توانست یک پوئن بسیار مثبت برای المپیکی شدن هادی باشد که در عین ناباوری در پایان این مسابقات از پرویز هادی خواسته شد تا خود را هر چه سریع تر برای مسابقه انتخابی آماده کند! این در حالی بود که خود خادم بارها تاکید کرده حتی در صورت باخت این دو در بازی های رودرو، ملاک المپیکی شدن عملکرد بهتر در بازی های بین المللی خواهد بود. به طور کلی دو قهرمانی اخیر هادی در رقابت های بین المللی و در کنار آن عملکرد متوسط قاسمی، کفه ترازو را به نفع کشتی کشتی گیری سنگین کرده بود که اینک دوبنده تیم ملی را از دست داده است.
البته در رقابت های جام جهانی کشتی آزاد امریکا که اخیرا با قهرمانی ایران به پایان رسید، هم کمیل قاسمی عملکرد خوبی داشت و هم پرویز هادی و در دیدار پایانی نیز شاهد پیروزی کمیل قاسمی بودیم که می توان آن را از جمله معدود عملکردهای مثبت وی در رقابت های بین المللی اخیر پس از کسب سهمیه المپیک در فروردین سال 95 دانست.
موومان چهارم: وقتی هادی، نصیری نشد!
در اکثر اوزان تیم های ملی کشتی آزاد و فرنگی شاهد این امر هستیم که نفرات المپیکی با توجه به سطح بالای توانایی هایشان از همان ابتدا مشخص شده اند و به جز چند وزن که رقابت برای پوشیدن دوبنده تیم ملی در المپیک بسیار نزدیک است، تکلیف سایر اوزان به راحتی مشخص شده است. میثم نصیری و احمد محمدی در وزن 65 کیلوگرم کشتی آزاد، همانند پرویز هادی و کمیل قاسمی در وزن 125 کیلوگرم، رقابت بسیار تنگاتنگی با یکدیگر برای تصاحب دوبنده تیم ملی در المپیک داشتند که در جلسه شورای فنی تیم ملی کشتی آزاد در تاریخ هشتم تیر ماه 95، قرار بر این شد که نصیری با توجه به عملکرد بهتر در بازی های بین المللی اخیر صاحب دوبنده تیم ملی در المپیک شود و جالب اینجاست در همین جلسه رای بر برگزاری بازی انتخابی برای تعیین ملی پوش وزن 125 کیلوگرم تیم ملی داده شد و این گونه بود که هادی، نصیری نشد و سرنوشت المپیکی شدنش به بازی انتخابی کشیده شد! این در حالی است که هنوز شورای فنی تیم ملی توضیحی در مورد این تصمیم خود ارائه نکرده است، چرا که برای همه پوشیده است که چه تفاوتی میان این دو وزن وجود داشته که تصمیمات اتخاذ شده در موردشان زمین تا آسمان متفاوت است!
موومان پنجم: تغییرات مشکوک زمان برگزاری بازی انتخابی
در حالیکه پرویز هادی به تازگی از رقابت های ارمنستان فارغ شده بود و در اندیشه آماده شدن برای حضور در اردوی تیم ملی بود، علیرضا رضایی طی تماسی با وی اعلام کرد که بایستی خود را برای بازی انتخابی که 15 روز دیگر برگزار خواهد شد، آماده کند. هادی که با این تصمیم مخالف بود پس از اصرار فدراسیون تصمیم یاد شده را قبول کرد اما این پایان داستان نبود. بهتر است ادامه این داستان را از زبان خود این ورزشکار بشنویم:
"فکر نمیکردند من بتوانم در تورنمنتهای خارجی موفق شوم اما خدا خواست تا موفق باشم. در ارمنستان به من گفت کار تمام شده و در 45 روز باقی مانده به اردو میرویم و تمرینات را برای آماده سازی انجام میدهیم اما به ایران بازگشتم تا راهی اردو شوم ولی رضایی تماس گرفت و به من گفت در جلسه تصمیم گرفتیم کشتی انتخابی بگذاریم و شما برای 15 روز دیگر آماده باش. دلیل این مسئله را پرسیدم ولی او گفت این تصمیمی است که در جلسه گرفته شده است. گفتم گرفتن کشتی در 15 روز آینده را قبول ندارم اما اعلام کردند اگر کشتی نگیرم محروم می شوم من قبل از این کشتیهای زیادی گرفته بودم و بدنم آماد نبود ولی به احترامشان آمدم. سپس آن 15 روز هم به یک هفته تبدیل شد سپس در پیامکی گفتند این مسابقات به روز دوشنبه موکول شد. قرار بود مسابقه ساعت 4 یا 5 بعدازظهر برگزار شود که آنرا به 11 صبح موکول کردند. باید در این موارد مفصل صحبت کنیم."
با توجه به مواردی که در صحبت های هادی به آنها اشاره شد بایستی این ابهام نیز از سوی فدارسیون کشتی روشن شود که هنوز همانند ابهامات قبلی، پرداختی به آن نشده است! فدارسیون کشتی و شخص رسول خادم که فعلا سیاست سکوت را در پیش گرفته اند بهتر است با صحبت کردن در مورد این موارد برخی مسائل را روشن کنند که در این صورت شاید مواردی گفته شود که آنها در این اتفاق به حق نشان داده و ابهامات به طور کامل رفع شوند.
موومان ششم: اشتباهات داوری در بازی انتخابی؛ آیا دستی در پشت پرده بود؟
گفته می شود که در دیدار انتخابی بین پرویز هادی و کمیل قاسمی برخی اتفاقات رخ داده که نشان از تمایل داوران به سمت قاسمی بوده است! البته این مساله هنوز به طول واضح روشن نشده است:
"با قوانین جدید، در هر مسابقه مربیان فریاد میزنند: برو جلو الان اخطار میدن. دستات کار کنه. عقب نرو اخطار میگیری.
اخطار در کشتیهای برابر، سرنوشت مسابقه را رقم میزند. اخطار به شدت ترسناک است. اما برای اولین بار میبینیم یک مربی با تسلط خاطر به کشتیگیر میگوید از اخطار نترس! نادر ناظری که خیلی هم دوستش داریم، از کجا به اطمینان رسیده که اخطاری در کار نیست و کمیل نباید بترسد؟! توضیحش با خود او و کمیته محترم داوران.
روی ماه دو پهلوان خوب کشورمان کمیل قاسمی و پرویز هادی را از راه دور میبوسم. کمیل و بقیه مسافران المپیک، هر لحظه باید از اخطار بترسند! در ریودوژانیرو قضاوتها طور دیگری است. کیست که نداند آنجا پشت هر لاک دفاعی، اخطار جوانه میزند."
موومان هفتم: سکوت سرد!
سیاست سکوتی که رسول خادم پس از اتفاقات اخیر در پیش گرفته، کمی زرجر آور و اعصاب خرد کن به نظر می رسد چرا که همه کشتی دوستان، چه آنهایی که طرفدار کمیل هستند و چه آنهایی که طرفدار پرویز، دوست دارند حقیقت این داستان را بدانند و به نظر می رسد که این حق آنهاست و مهمتر از همه این وظیفه فدارسیون کشتی است که فراتر از یک مصاحبه کوتاه توسط علیرضا رضایی، در مورد این اتفاقات اعلام موضع کرده و تمامی ابهامات را برطرف نماید. فدارسیون کشتی می تواند بدون شک هر نقطه ابهامی که در این مورد وجود دارد را با توضیحات لازم رفع کرده و چه بسا خود را از همه اتهامات تبرئه کند و چه خوب است که هر چه سریع تر شاهد این اتفاق باشیم چرا که قداست رشته کشتی فراتر از این است که آن را با این حواشی آلوده نماییم...