طرفداری- تیم ملی فوتبال ایالات متحده آمریکا با تکیه بر شرایط میزبانی، حضور ستاره های شاغل در فوتبال اروپا و رهبری یورگن کلینزمن آلمانی توانست به مرحله نیمه نهایی کوپا آمریکا 2016 صعود نماید. کلینزمن مربی آمریکا پیش از آغاز این جام به طور علنی فاش ساخت که هدف اصلی او و تیمش حضور در نیمه نهایی کوپا آمریکا است که در نهایت نیز به این هدف رسید. البته ذات یک انسان جسور و موفق به گونه ای است که هرگاه یک هدف را برای خود ترسیم کرده و به آن دست می یابد، معمولاً به تلاش خود ادامه داده و به اهدافی بلندتر می اندیشد. اگر کلینزمن و بازیکنان تیم ملی آمریکا را هم در زمره این گروه از انسان ها قرار دهیم، آن گاه باید گفت که آن ها باید در بازی نیمه نهایی مقابل آرژانتین هم با همه وجود تلاش کنند و از پا ننشینند.
شکست دادن آلبی سلسته و حضور در فینال کوپا آمریکا به اندازه ای جذاب است که بدون شک آمریکایی ها را از تلاش باز نمی دارد حتی اگر با شکست دادن اکوادور و رسیدن به نیمه نهایی، به هدف اصلی خود رسیده باشند. وقتی به وظیفه سنگین تر تیم ملی آمریکا در کوپا آمریکا پی می بریم که بدانیم مکزیک به عنوان یکی دیگر از نمایندگان منطقه کونکاکاف با فضاحت و شکست 7-0 مقابل شیلی از دور مسابقات کنار رفت تا آمریکا به عنوان تنها نماینده باقی مانده از کونکاکاف، برای حفظ آبروی فوتبال در این منطقه بجنگد. در یادداشت های بعدی درباره تیم ملی آمریکا و همچنین مسابقه آمریکا-آرژانتین به تفصیل خواهیم نوشت اما در این نوشتار، برای آشنایی بیشتر شما عزیزان با فوتبال مهجور آمریکا در کشورمان و درک بهتر تیم ملی آمریکا، به سراغ 10 نکته جالب پیرامون این تیم رفته ایم.
1. آمریکایی ها، بازنده همیشگی در مراحل حذفی تورنمنت ها
تیم ملی فوتبال آمریکا در مرحله حذفی تورنمنت های معتبر جهانی، بارها شکست خورده و از لحاظ تاریخی هیچ گاه سابقه خوبی در این مراحل اعم از یک هشتم، یک چهارم و نیمه نهایی ندارد. آنها در جام جهانی 1994 در حالی که میزبان بودند، به برزیل در یک بازی جنجالی باختند و حذف شدند. حالا پس از 22 سال، باز هم میزبان یک تورنمنت معتبر فوتبال هستند و این بار به سد بزرگ آرژانتین برخورد کرده اند. البته شکست های آمریکا در مراحل حذفی جام جهانی فقط به آن باخت مشهور مقابل برزیل و درگیری لئوناردو با تب راموس محدود نمی شود.
آمریکا در جام جهانی 2002 نیز به آلمان باخت. جالب اینکه هم برزیل و هم آلمان پس از شکست دادن آمریکا، در نهایت فینالیست جام جهانی شدند. در جام جهانی 2010 یک بازی تاریخی مقابل غنا داشتند که باز هم شکست خوردند و آخرین تجربه تلح شکست در مراحل حذفی جام جهانی، در سال 2014 مقابل بلژیک بود. اگر بازی آمریکا-بلژیک را به خاطر داشته باشید، حتماً از آن لذت برده و به خوبی می دانید که آن مسابقه یکی از زیباترین مسابقات ادوار جام جهانی بود. آمریکا در جام کنفدراسیون ها هم دو بار در مرحله نیمه نهایی شکست خورده که اولین بار در سال 1992 مقابل عربستان سعودی و سپس در سال 1999 مقابل مکزیک بود.
شاید جالب ترین نکته اینجا باشد که تیم ملی فوتبال ایالات متحده آمریکا یک بار نیز به نیمه نهایی کوپا آمریکا صعود کرد که در نهایت مغلوب برزیل در سال 1995 شد یعنی از نظر تاریخی، مسابقه آمریکا مقابل آرژانتین در کوپا آمریکا 2016 را باید دومین حضور تیم ملی آمریکا در نیمه نهایی کوپا آمریکا بدانیم. البته تیم ملی آمریکا در جام طلایی (جام ملت های آمریکای شمالی، مرکزی و حوزه دریای کارائیب) بارها به فینال صعود کرده اما تنها حضور تیم ملی آمریکا در فینال یک تورنمنت معتبر خارج از قاره آمریکای شمالی، فقط به سال 2009 و آن فینال زیبای جام کنفدراسیون ها مقابل برزیل باز می گردد. آمریکا در آن بازی، برتری 2-0 را با باخت 2-3 عوض کرد و سلسائو قهرمان جام کنفدراسیون ها 2009 در کشور آفریقای جنوبی شد.
2. رکوردی جدید برای تیم ملی آمریکا پس از 86 سال
یورگن کلینزمن در هر سه بازی مرحله گروهی کوپا آمریکا 2016 از ترکیب 11 نفره مشابه استفاده کرد. جالب اینکه از سال 1930 تاکنون، هرگز تیم ملی فوتبال آمریکا در سه بازی متوالی از ترکیب اصلی یکسان استفاده نکرده بود! البته دریافت کارت قرمز توسط دی آندره یدلین طی 57 ثانیه در بازی مقابل پاراگویه باعث شد که این رکورد تیم ملی آمریکا به 4 بازی متوالی نرسد.
3. بازیکنان محروم، بلای جان تیم ملی آمریکا
آمریکا در بازی مرحله یک چهارم نهایی مقابل اکوادور، 6 بازیکن تک اخطاره داشت با فرض دریافت کارت زرد توسط هر 6 بازیکن و همچنین کارت قرمزی که جرمین جونز گرفت، این احتمال بود که آمریکا در بازی نیمه نهایی مقابل آرژانتین، 7 تغییر اجباری را در ترکیب اصلی اش داشته باشد هر چند که فقط دو بازیکن از آن لیست یعنی بابی وود و الخاندرو بدویا، کارت زرد گرفتند و به همراه جرمین جونز، تبدیل به 3 بازیکن محروم یانکی ها در جدال حساس با آلبی سلسته شدند. کایل بکرمن، گراهام زوسی و دارلینگتون ناگبه از جانشین های احتمالی آن سه بازیکن محروم در بازی دشوار مقابل آرژانتین خواهند بود.
4. بابی وود مهره گمشده تیم ملی آمریکا
پس از اینکه یورگن کلینزمن روی نیمکت تیم ملی آمریکا نشست، یکی از جنجالی ترین تصمیمات او عدم استفاده از بازیکنان بزرگی همچون لاندون دونووان، یوزی آلتیدور و دا مارکوس بیزلی در تیم ملی بود. پس از جدایی آلتیدور، همیشه تیم ملی آمریکا در بازی های چند ماه اخیر از یک مهاجم با قدرت حفظ توپ بالا محروم ماند. بازیکنی که بدود، پاس بدهد، گل بزند و پا به توپ باشد.
اگر کوپا آمریکا 2016 هیچ عایدی برای تیم ملی آمریکا نداشته باشد، حداقل یک منفعت بزرگ برای کلینزمن داشت و آن هم ظهور چنین بازیکنی در فاز تهاجمی آمریکا بود. بابی وود همان بازیکنی که فصل قبل در تیم دسته دومی اونیون برلین 17 گل زد و طی بازی های ملی اخیر نیز 6 بار برای آمریکا گلزنی کرد، حالا یک بازیکن تثبیت شده در تیم ملی آمریکا و همان مهره گمشده کلینزمن می باشد. وود پیش از آغاز این جام با باشگاه هامبورگ قرارداد امضاء کرد تا هامبورگی ها بابت این شکار خوب به خود ببالند. او یک مهاجم و یا هافیک تهاجمی کامل برای تیم ملی آمریکا محسوب می شود.
5. جان بروکس رهبر خط دفاعی تیم ملی آمریکا
جان آنتونی بروکس مدافع تیم ملی آمریکا و باشگاه هرتا برلین را باید دومین شاه ماهی نو ظهور کلینزمن در کوپا آمریکا 2016 بدانیم. در رقابت های فصل قبل بوندس لیگا، هر گاه بروکس در ترکیب هرتا حضور داشت، یک مهره بسیار آماده و همه کاره خط دفاعی این تیم آلمانی بود طوری که پس از مصدومیت بروکس در اواخر فصل، هرتا برلین به طور ناگهانی از رده سوم تا رده هفتم جدول سقوط کرده و سهمیه لیگ قهرمانان اروپا را از دست داد تا بیش از پیش، ارزش یک مدافع مطمئن برای پال داردای و یورگن کلینزمن مشخص شود.
6. جیاسی زاردس و پاسخی کوبنده به منتقدان
جیاسی زاردس مهاجم بلند قامت لس انجلس گلکسی یکی از بازیکنان ملی پوشی بود که طی ماه ها گذشته به شدت مورد انتقاد رسانه های ورزشی آمریکا قرار داشت اما او نیز در این تورنمنت، عملکرد قابل قبولی را ارائه داده است. زاردس که هم گل زده و هم پاس گل داده، اکنون می تواند با اعتماد به نفس تمام، در چشم منتقدان همیشگی خود خیره بشود!
7. چالش مدافعان کناری تیم ملی آمریکا
پس از اخراج دی آندره یدلین مدافع راست اصلی کلینزمن در بازی مقابل پاراگویه، این پرسش مطرح شد که چه کسی جای وی را در این پست پر خواهد کرد؟ اولین نامی که به ذهن می آمد، مایکل اوروزکو بود اما منتقدان بر این عقیده بودند که او به اندازه یدلین، یک بازیکن سرعتی نیست و علاوه بر این، از صلابت و تیزهوشی یدلین نیز بهره مند نمی باشد. برخی از کارشناسان پیشنهاد دادند که استیون بیرنبام مدافع دی سی یونایتد در این پست به میدان برود و برخی دیگر نیز از فابین جانسون بازیکن آماده مونشن گلادباخ نام می بردند.
البته فابین جانسون نشان داده که همیشه در امور تهاجمی بسیار بهتر از امور تدافعی عمل می کند. او در تیم گلادباخ در خط میانی حضور پر رنگ تری دارد اما در تیم ملی آمریکا به عنوان مدافع چپ به میدان می رود. به علت دو پا بودن فابین جانسون، او قادر است در پست دفاع راست هم حضور یابد که در این صورت، ادگار کاستیو جای وی را در پست دفاع چپ پُر می کند. در نهایت نیز کلینزمن ترجیح داد که از فابین جانسون به جای دی آندره یدلین محروم در بازی مقابل مقابل اکوادور به عنوان مدافع راست استفاده نماید ولی بر خلاف پیش بینی همه کارشناسان، به جای ادگار کاستیو، بازیکن 29 ساله کانزاس سیتی یعنی مت بسلر در پست دفاع چپ قرار گرفت و اتفاقاً عملکرد خوبی داشت. حال باید دید که در بازی نیمه نهایی مقابل آرژانتین، انتخاب کلینزمن در خط دفاعی برای مهار کردن لیونل مسی و یارانش کدام بازیکنان خواهد بود.
8. گوزان و بیمه کردن دروازه تیم ملی آمریکا
علاوه بر خط دفاعی، بدون شک یکی از بازیکنان آمریکا که روزی دشوار و تعیین کننده را پیش رو دارد، برد گوزان دروازه بان این تیم است. گوزان که به شش مهار توپ از داریو لزکانو و دو مهار توپ بسیار عالی از خورخه بنیتز و میگل آلمیرون در بازی مقابل پاراگویه و همچنین چند مهار توپ فوق العاده در دقایق واپسین بازی با اکوادور، اوج آمادگی خویش را به رخ حریفان کشید، کاری به مراتب دشوارتر را مقابل مسی، هیگواین، آگوئرو، گایتان و سایر ستاره های آرژانتینی پیش رو دارد. یک برد گوزان آماده می تواند آرژانتین را به درد سر بیندازد.
9. کلینت دمسی به تاریخ می پیوندد
کلینت دمسی با 128 بازی ملی و 53 گل زده به سوی یک رکورد تاریخی در تیم ملی کشورش گام بر می دارد. دمسی ستاره ناب یانکی ها در کوپا آمریکا 2016 بوده که در هر سه پیروزی اخیر آمریکا در این تورنمنت، گلزنی کرده است. دمسی تا اینجا 3 گل زده و 3 پاس گل داده و فقط 5 گل تا رسیدن به عنوان بهترین گلزن تاریخ تیم ملی آمریکا فاصله دارد. این عنوان فعلاً به نام لاندون دونووان ثبت شده است. اگر دمسی در دو بازی آینده آمریکا در کوپا آمریکا به میدان برود، آن گاه به 35 بازی ملی دیگر نیاز دارد تا رکورد تعداد بازی های ملی کوبی جونز را نیز از آنِ خود نماید.
10. نکات آماری دلنشین برای تیم ملی آمریکا
برد گوزان تاکنون 17 کلین شیت در تیم ملی آمریکا داشته و توانسته دروازه اش را 302 دقیقه در کوپا آمریکا 2016 بسته نگهدارد. جیاسی زاردس و مایکل بردلی در 10 بازی از 11 بازی تیم ملی آمریکا در سال 2016 به میدان رفته اند.
تیم ملی آمریکا پیش از کسب سه پیروزی اخیر در کوپا آمریکا، طی 13 بازی گذشته خود در ادوار مختلف این تورنمنت، فقط 2 برد را کسب کرده بودند.
آمریکا در سه بازی قبلی با 11 ضربه داخل چارچوب، به 7 گل رسیده تا یکی از بهترین خطوط حمله را در این جام داشته باشد.
کلینت دمسی تنها بازیکن آمریکایی تاریخ کوپا آمریکا است که بیش از یک شوت داخل چارچوب زده است. 6 شوت از 14 شوت دمسی داخل چارچوب بوده و 3 شوت از آن 6 شوت نیز تبدیل به گل شده که یک آمار فوق العاده محسوب می شود.