طرفداری- این مصاحبه گرت بیل شروع ماجراجویی ها در گروه دوم مسابقات یورو بود. صحبت های او بوی انگیزه و هیجان می داد. هیجان دوری از تورنومنت های بین المللی به مدت نیم قرن ... همگان می دانستند ولز صرفا برای شرکت در مسابقات نیامده. آن ها آمده بودند تا تاریخ سازی کنند. مخصوصا حالا که با انگلیس هم گروه بودند. همه چیز برای ولزی ها بسیار لذت بخش بود. اولین قدم آن ها برابر اسلواکی بود. اسلواکی که با ستارگانی مانند همشیک و اشکرتل در اندیشه صعود بود. یان کوزاک مربی اسلواک ها در مصاحبه ی خود به طور زیرکانه ای فشار را روی انگلیسی ها گذاشت و معتقد بود آن ها شانس اول صعود از گروه هستند.
انتظار ها به سر رسید و سوت اغاز مسابقه ولز و اسلواکی به صدا در آمد. در همان ابتدای مسابقه اسلواکی با شروع طوفانی خود می رفت که دروازه ولز را باز کند اما با ولزی ها خوش شانس بودند که بن دیویس مانع شد تا اولین ناجی ولز اسمش گرت بیل نباشد!
تنها 5 دقیقه گذشت که بیل برای ولز گل زلد تا اولین گل ولز در تمامی مسابقات یورو به ثمر برسد و ولز به عنوان اولین صدر نشین گروه لقب بگیرد. اسلواکی تسلیم نشد. آن ها تمام تلاش خود را کردند و در فاصله سی دقیقه مانده به پایان بازی دودا در ابتدای ورودش به زمین کار را مساوی کرد. ولزی ها برد می خواستند و حمله کردند. بیست دقیقه تلاش و در هشتاد و یکمین دقیقه بازیکن تعویضی ولزی ها , کانو گل برتری را برای ولزی ها زد تا طرفین برای ده دقیقه ی نفس گیر اماده باشند. ده دقیقه از جنس لرزش تیرک دروازه ی ولز و البته بدون گل... ولز کار را با برد اغاز کرد و اسلواکی آماده جبران در بازی های اینده بود.
در آن سو انگلیسی های همیشه ناکام آماده رویایی با روس ها بودند. اسلاتسکی سرمربی روسیه هم گروهی با انگلیس را مثبت قلمداد کرد و با تحلیلی که از رونی داشت نشان داد شناخت مناسبی از حریف خود دارد.
بازی شروع شد و از همان ابتدا ترس در بازی سه شیرها مشهود بود. نمی شد به هاجسون خرده گرفت. آن ها یک تجربه بد از بازی سراسر تهاجمی در جام جهانی داشتند و این بار محتاط تر بودند. البته که قانون صعود تیم های سوم هم چاشنی کار شد تا یک انگلیس تهاجمی را نبینیم. انگلیسی ها آنچنان دلچسب بازی نمی کردند. به زحمت یکدیگر را در زمین پیدا می کردند و به گونه ای بازی میکردند انگار شناخت درستی از هم ندارند. انگلیسی ها بیشتر صاحب توپ بودند ولی موقعیت آن ها برای پیروزی کافی نبود. انگار هاجسون به ضربات شروع مجدد دل بسته بود. که البته همین گونه هم شد. در نیمه دوم انگلیسی ها با یک ضربه کاشته از دایر به گل رسیدند تا برنامه هاجسون برای گلزنی حداقل تا آن لحظه جواب گو باشد.
حالا زمان محک خوردن خط دفاعی انگلیسی ها بود. خط دفاعی که از انتقاد ها در امان نبود. کیهیل و اسمالینگ در باشگاه هایی فعالیت داشتند که هیچکدام در جمع 4 تیم برتر لیگ جزیره در آن فصل حضور نداشتند. نکته بدتر آنکه همان باشگاه ها در تابستان به شدت به دنبال مدافع وسط هستند!
روس ها آنچنان زهردار نبودند اما سرانجام در بدترین زمان ممکن و در دقیقه 90 انگلیسی ها روی جایگیری افتضاح جو هارت گل تساوی را خوردند تا دیگر فرصت جبرانی هم نباشد.
بعد از این بازی هاجسون ناکامی تیمش را بیشتر به خاطر بدشانسی میدانست اما همگان میدانستند انگلیس باید بهتر باشد. البته حاشیه های بعد از بازی و درگیری هواداران موجب شد تا جزییات فنی مسابقه تا حدی فراموش شود.
در پایان دور اول ولز صدر نشین بود و اسلواکی در انتهای جدول قرار داشت. انگلیس و روسیه هم با دو امتیاز کمتر از ولز در میانه جدول چهار تیمی حضور داشتند.
ولزی ها از صدر نشینی خود لذت می بردند و حالا ایمانشان چند برابر شده بود. به خصوص که آن ها باید برای مهم ترین مسابقه خود آماده میشدند. جدال برابر انگلستان! این دیدار یک جدال معمولی برای صعود نبود. یک جنگ حیثیتی بود که وضعیت جدول آخرین چیزی بود که میشد به آن اهمیت داد.
مصاحبه ی گرت بیل قبل از مسابقه با سه شیر ها حساسیت را دو برابر کرد. او معتقد بود هیچ کدام از بازیکنان انگلیس به اندازه کافی برای حضور در ترکیب اصلی ولز خوب نیستند. همه میدانستند چنین چیزی صحت ندارد اما این مصاحبه نشان میداد ولز با چه انگیزه ای پا به میدان می گذارد.
در سوی دیگر روس ها از عملکرد مقابل انگلیس راضی بودند. اسلاتسکی گفت که به آنها به دنبال تکرار نمایش خود در بازی اول هستند. کوزاک مربی اسلواکی هم از عملکرد تیمش در مقابل ولز راضی بود و اطمینان داشت که آن ها اشتباهاتی که مقابل ولز مرتکب شدند را تکرار نخواهند کرد.
اسلواکی به لطف درخشش همشیک موفق شد دو گل به روس ها بزند تا کار روس ها بسیار سخت شود. اما در هشتادمین دقیقه گلوشاکوف اختلاف را به حداقل رساند تا امیدوار باشد تجربه دیدار با انگلیس تکرار شود. اسلواک ها که در ده دقیقه اخر کاملا خسته بودند به هر زحمتی بود ایستادگی کردند تا 3 امتیاز کسب کنند و از رتبه آخر جدول به آن بالاها برسند. فشار روی انگلیس چند برابر شده بود.
بازی سرنوشت ساز بین انگلیس و ولز اغاز شد. مالکیت توپ با سه شیر ها بود و آنها صاحب یکی دو موقعیت شدند اما به هیچ وجه کافی به نظر نمی رسید. کین عملا در برقراری ارتباط با دیگر بازیکنان ناکام بود و عدم شرکت واکر و دنی رز در حملات، انگلیسی ها را بی خطر کرده بود. ریتم بازی به گونه ای بودکه تیم ها باید روی ضربات شروع مجدد حساب باز می کردند. نکته ای که در بازی انگلستان و روسیه هم مشهود بود. سرانجام در همان نیمه اول گرت بیلی که در تمامی دقایق مهار شده بود صاحب ضربه آزاد شد و یک گل فوق العاده را روی اشتباه هارت به ثمر رساند. حالا انگلیسی ها می دانستند که باید چیزی بیشتر از یک تیم خطرناک روی ضربات شروع مجدد باشند.
هاجسون دل را به دریا زد و واردی و استوریج را به زمین فرستاد. واکر و رز با شدت بیشتر در حملات شرکت می کردند و رونی هم کاملا به دروازه نزدیک تر شده بود تا برای یک نیمه تیمی شبیه به انگلیس جام جهانی را ببینیم. که البته جواب هم داد. بازی تهاجمی سه شیر ها در کنار درخشش استوریج موجب شد انگلیسی ها در اخرین دقیقه تمام سه امتیاز را مال خود کنند. انگلیسی ها در پایان نیمه اول در رتبه انتهای جدول بودند و تا اخرین دقایق در رتبه سوم قرار داشتند که سر انجام گل استوریج آن ها به صدر جدول فرستاد. در کنار این ها یک آمار جالب هم رقم خورد! در دو بازی ولز در این مسابقات گرت بیل تنها بازیکنی بود که از ابتدا در زمین حضور داشته و موفق به گلزنی شده! به عبارت دیگر ولزی ها فقط از تعویضی ها گل میخورند!
حالا در آستانه اخرین دیدارهای این گروه هستیم. گروهی که ثابت کرده قابل پیش بینی نیست و میتواند در اخرین روز هم دستخوش تغییرات شود. تیم ها حالا بسیار پخته تر شده اند. انگلیسی ها می دانند ترسو بودن در خون آنها نیست. آن ها در این دو دیدار با ترکیب تهاجمی به میدان رفته اند اما ترس در بازی آنها به چشم میخورد و در نیمه دوم بازی با ولز ترس را کنار گذاشتند. طبیعت این ترکیب همین بود. اگر هاجسون به دنبال یک بازیکن کم اشتباه و ترسو بود شاید بازیکنی مانند کلاین را جایگزین واکر می کرد.
در روز آخر بازی ها حالا روسیه میداند نباید به ولزی ها ضربه آزاد بدهد. انگلیسی ها می دانند همشیک در میانه میدان تا چه حد خطرناک است و ولزی ها می دانند روس ها در دقایق آخر چه قدر خطرناک میشوند. به خصوص که نقطه ضعف ولزی ها گل خوردن از بازیکنان تعویضیست!
منتظر آخرین مسابقات این گروه حساس هستیم. گروهی که میانگین 2.75 گل در هر بازی را دارد! سه تیم هنوز می توانند برای صدر نشینی بجنگند. هر چهار تیم می توانند برای صعود مستقیم بجنگند و سه تیم هنوز خطر قعر نشینی را حس می کنند. انگار موج کسل کننده بودن مسابقات به این گروه نرسیده!