طرفداری - تا پیش از آغاز دور سوم مرحله گروهی یورو 2016، صعود تیم های ایتالیا، اسپانیا و فرانسه قطعی شده است و اوکراین نیز تنها تیمی است که هیچ شانسی برای صعود نخواهد داشت.
ابتدا قانون صعود تیم ها در صورت هم امتیاز شدن دو یا سه تیم را بررسی می کنیم:
اگر دو یا چند تیم در پایان دور گروهی امتیازی برابر داشته باشند به ترتیب با توجه به بندهای زیر، تیم های صعود کننده مشخص می شود:
بند1: امتیاز بیشتر کسب شده در بازی رودررو در مورد تیم های موردبحث.
بند2: تفاضل گل بیشتر در بازی های رودررو در مورد تیم های موردبحث.
بند3: گل زده بیشتر در بازی های رودررو در مورد تیم های موردبحث.
بند4: اگر بعد از پرداختن به این سه بند باز هم تیم های موردنظر شرایطی برابر داشتند، باید بندهای 1 تا 3 را در مورد دو تیمی که شرایط برابر دارند دوباره در نظر گرفت. اگر با توجه به بندهای 1 تا 3 باز هم دو تیم شرایط برابر داشتند باید به بندهای 5 تا 9 پرداخت:
بند5: تفاضل گل بیشتر در تمام بازی های گروهی.
بند6: گل زده بیشتر در تمام بازی های گروهی.
بند7: اگر دو تیم هم امتیاز باشند و با توجه به بندهای 1 تا 6 باز هم تیم برتر مشخص نشود، دو تیم در صورتی که برگزار کننده بازی سوم باشند، باید در ضربات پنالتی شرکت کنند (این مورد فقط در مورد 2تیم است و اگر 3تیم هم امتیاز باشند و بندهای 1 تا 6 هم تیم برتر را مشخص نکند ضربات پنالتی در کار نخواهد بود).
بند8: بازی جوانمردانه. در این مرحله به کارت های زرد و قرمز تیم ها رجوع می شود. کسر امتیاز با این روش مشخص می کند تیم برتر کدام است: کسر 1 امتیاز برای هر کارت زرد. کسر 3 امتیاز برای هر کارت قرمز (در نتیجه دریافت دو کارت زرد). کسر 3 امتیاز برای هر کارت قرمز مستقیم. کسر 4 امتیاز برای هر کارت زردی که با کارت قرمز مستقیم همراه شده باشد.
بند9: اگه باز هم تیم برتر مشخص نشد، رده تیم ها در رنکینگ امتیازی یوفا مشخص می کند کدام تیم باید صعود کند.
سپس قانون صعود 4 تیم برتر سوم گروه ها را بررسی خواهیم نمود:
برای مشخص کردن 4 تیم برتر سوم در گروه ها به این بندها باید به ترتیب توجه کرد:
بند1: امتیاز بیشتر
بند2: تفاضل گل بیشتر
بند3: گل زده بیشتر
بند4: دریافت کارت زرد و قرمز کمتر
بند5: جایگاه تیم در رنکینگ یوفا
حال به وضعیت گروه های شش گانه و وضعیت صعود تیم ها خواهیم پرداخت:
گروه A (فرانسه (6)، سوئیس (4)، رومانی (1)، آلبانی (0))
فرانسه: صعودش قطعی شده است و برای صدرنشین شدن در گروه به یک برد یا مساوی در دیدار مقابل سوئیس نیاز دارد.
سوئیس: در صورت پیروزی در مقابل فرانسه صدرنشین خواهد شد. در صورت کسب نتیجه مساوی، دوم خواهد شد. اگر آن ها شکست بخورند، رومانی می تواند در صورت پیروزی در دیدار آخر با تفاضل گل بهتر بالاتر از سوئیس قرار گیرد. در صورتی که به لحاظ تفاضل گل و گل زده شرایط مشابهی میان سوئیس و رومانی باشد، ابتدا به لحاظ انضباطی دو تیم مقایسه می شوند و پس از آن رنکینگ مورد بررسی قرار می گیرد که سوئیس وضعیت بهتری از رومانی دارد.
رومانی: پیروزی در دیدار مقابل آلبانی با تفاضل گل عالی و امیدواری به شکست سوئیس در مقابل فرانسه، می تواند این تیم را به عنوان تیم دوم راهی مرحله بعدی نماید. اگر رومانی پیروز نشود، به عنوان تیم سوم نیز شانس صعود نخواهد داشت، اما در صورت پیروزی و سوم شدن در گروه، با 4 امتیاز شانس خواهد داشت به عنوان یکی از چهار تیم برتر سوم راهی مرحله یک هشتم نهایی شود.
آلبانی: آلبانی تنها باید در دیدار مقابل رومانی پیروز شود و امیدوار باشد که به عنوان یکی از چهار تیم برتر سوم گروه ها صعود نماید.
گروه B (انگلیس (4)، ولز (3)، اسلواکی (3)، روسیه (1))
انگلیس: انگلیس با کسب یک امتیاز در مقابل اسلواکی صعودش قطعی خواهد شد. با کسب پیروزی قطعا صدرنشین خواهد شد. در صورت شکست مقابل اسلواکی، با ثبت هر نتیجه ای در دیدار همزمان احتمال سوم خواهد شد و باید امیدوار باشد به عنوان تیم سوم صعود نماید.
ولز: با کسب پیروزی در مقابل روسیه قطعا صعود خواهد کرد و اگر این پیروزی با عدم پیروزی انگلیس در دیدار همزمان همراه باشد، ولز را صدرنشین گروه خواهد نمود. در صورت کسب نتیجه مساوی و عدم پیروزی اسلواکی در دیدار همزمان به عنوان تیم دوم صعود خواهد کرد، اما در صورت پیروزی اسلواکی باید امیدوار باشد به عنوان یکی از تیم های برتر سوم صعود کند. در صورت شکست شانس صعود ولز بسیار پایین خواهد بود.
اسلواکی: با کسب پیروزی مقابل انگلیس قطعا صعود خواهد کرد و اگر با عدم پیروزی ولز همراه باشد، تیم اول گروه خواهد بود. نتیجه مساوی این تیم در صورتی موجب خواهد شد اسلواکی به عنوان تیم دوم صعود کند که ولز در دیدار همزمان مغلوب روسیه شود. در غیر اینصورت باید امیدوار باشد به عنوان یکی از تیم های برتر سوم گروه ها صعود نماید. شکست نیز شانس صعود اسلواکی را بسیار محدود خواهد کرد.
روسیه: روسیه تنها در صورتی شانس صعود به عنوان تیم دوم را خواهد داشت که در دیدار پایانی پیروز شود و انگلیس موفق شود از سد اسلواکی عبور نماید. در غیر اینصورت روسیه باید شانس خود را به عنوان یکی از تیم های برتر سوم گروه ها امتحان نماید. روسیه اگر در مقابل ولز پیروز نشود، قطعا حذف خواهد شد.
گروه C (آلمان (4)، لهستان (4)، ایرلند شمالی (3)، اوکراین (0))
آلمان: با کسب یک نتیجه مساوی در مقابل ایرلند شمالی، صعودش قطعی خواهد شد. برای صدرنشین شدن گروه نتیجه دیدار همزمان لهستان و اوکراین نیز مهم خواهد بود و تیمی که تفاضل گل بهتری داشته باشد صعود خواهد کرد. اگر آلمان شکست بخورد و لهستان در دیدار همزمان امتیاز بگیرد، باید امیدوار باشد به عنوان یکی از تیم های برتر سوم صعود نماید.
لهستان: دقیقا شرایطی شبیه به آلمان دارد. با مساوی صعود خواهد کرد و برای صدرنشینی، نتیجه دیگر دیدار گروه اهمیت دارد.
ایرلند شمالی: برای صعود باید حتما پیروز شود و در صورتی که لهستان در دیدار همزمان پیروز نشود می تواند به عنوان صدرنشین راهی مرحله بعدی شود. مساوی و شکست موجب خواهد شد این تیم فقط برای حضور در جمع تیم های برتر گروه ها امیدوار باشد.
اوکراین: تنها تیمی که حذفش قطعی شده است و فقط برای اعاده حیثیت به مصاف لهستان خواهد رفت.
گروه D (اسپانیا (6)، کرواسی (4)، جمهوری چک (1)، ترکیه (0))
اسپانیا: صعودش قطعی شده است و برای صدرنشینی به یک نتیجه مساوی در مقابل کرواسی نیاز دارد.
کرواسی: برای صعود به یک امتیاز از دیدار مقابل اسپانیا نیاز دارد و برای صدرنشینی باید از سد لاروخا عبور نماید. عدم پیروزی جمهوری چک مقابل ترکیه نیز موجب خواهد شد کرواسی با هر نتیجه ای صعود کند.
جمهوری چک: برای صعود به عنوان تیم دوم باید از سد ترکیه عبور نماید و امیدوار به شکست کرواسی در مقابل اسپانیا باشد و در آن شرایط تفاضل گل، حکم به صعود یکی از دو تیم خواهد داد. در صورت هر نتیجه ای به غیر از پیروزی، چک حذف خواهد شد.
ترکیه: ترکیه تنها در صورتی شانس صعود خواهد داشت که در مقابل جمهوری چک پیروز شود و تیم های سوم گروه های دیگر عملکرد ضعیف تری نسبت به این تیم داشته باشند.
گروه E (ایتالیا (6)، بلژیک (3)، سوئد (1)، جمهوری ایرلند (1))
ایتالیا: آتزوری تنها تیمی است که صعودش به عنوان تیم اول قطعی شده است و دیدارش در مقابل جمهوری ایرلند تشریفاتی خواهد بود.
بلژیک: بلژیک برای صعود به عنوان تیم دوم به یک نتیجه مساوی در مقابل سوئد نیاز دارد. شکست این تیم اگر با پیروزی ایرلند همراه شود موجب حذف بلژیک خواهد شد و اگر ایرلند پیروز نشود باید امیدوار باشد به عنوان یکی از تیم های برتر سوم صعود کند.
سوئد: سوئد برای صعود به مرحله بعد به پیروزی در مقابل بلژیک نیاز دارد و پیروزی ایرلند در مقابل ایتالیا در صورتی موجب خطر سوئد خواهد شد که حداقل با اختلاف سه گل باشد. هر نتیجه ای به غیر از پیروزی با حذف احتمالی سوئد همراه خواهد شد.
جمهوری ایرلند: تنها در صورتی به عنوان تیم دوم صعود خواهد کرد که با اختلاف حداقل سه گل ایتالیا را شکست دهد و سوئد در دیدار همزمان از سد بلژیک با اختلاف یک گل پیروز شود. در غیر اینصورت باید به رتبه سوم و حضور در جمع تیم های سوم برتر بیندیشد. هر نتیجه ای غیر از پیروزی با حذف ایرلند همراه خواهد شد.
گروه F (مجارستان (4)، ایسلند (2)، پرتغال (2)، اتریش (1))
مجارستان: کسب یک نتیجه مساوی مقابل پرتغال می تواند حتی مجارستان را به عنوان صدرنشین راهی مرحله بعدی نماید، در صورتی که ایسلند نتواند با اختلاف دو گل از سد اتریش عبور نماید. مجارستان حتی در صورت شکست نیز می تواند از گروه صعود کند و این در صورتی است که ایسلند از سد اتریش عبور نکند، در غیر اینصورت به عنوان تیم سوم امیدوار به حضور در جمع 4 تیم برتر سوم گروه هاست.
ایسلند: ایسلند برای صعود به مرحله بعدی باید اتریش را شکست دهد. کسب نتیجه مساوی هم در صورت شکست پرتغال در بازی هم زمان می تواند ایسلند را با سه مساوی به عنوان تیم دوم راهی مرحله بعدی نماید.
پرتغال: پرتغال نیز شرایطی شبیه به ایسلند دارد و برای صعود باید مجارستان را شکست دهد و نتیجه مساوی در صورتی موجب صعود این تیم خواهد شد که دیدار همزمان نیز مساوی شود و پرتغال به لحاظ گل زده بیشتر بتواند صعود کند.
اتریش: در صورت پیروزی در دیدار مقابل ایسلند و پیروز نشدن پرتغال در دیدار همزمان، اتریش می تواند به عنوان تیم دوم صعود کند. در صورت پیروزی پرتغال در بازی همزمان، اتریش باید منتظر نتایج دیگر تیم های سوم گروه ها باشد. هر نتیجه ای به غیر از پیروزی با حذف اتریش همراه خواهد بود.