وزن کردن بعد از خوردن غذا
بلافاصله بعد از خوردن غذا، خودتان را وزن نکنید. بدلیل اینکه وزن کاذب ، وزن غذایی است که در معده و لوله های گوارشی قرار دارد. همه غذایی که می خوریم جذب بدن نمی شود و بخشی از اون از بدن دفع می شود. پس در واقع فقط بخشی از وزن غذایی که خورده ایم، در بدن باقی می ماند.
ویترین سلامت و تندرستی طرفداری
همچنین، بدن بعد از صرف غذا دچار یک سری تغییرات فیزیولوژیکی می شود که وزن درست رو نشان نمی دهد.مثلاً بعد از خوردن غذا و بر حسب کیفیت غذایی که خورده شده است، حجم خون افزایش پیدا می کند. یا اگر غذای پرنمک مصرف کرده باشیم، به علت تجمع مایعات در بدن، دچار اضافه وزن کاذب می شویم. بنابراین، وزن بعد از صرف غذا، وزن واقعی و دائمی نیست.
وزن کردن در طی اولین هفته های شروع رژیم کاهش وزن یا شروع ورزش
هنگامی که رژیم میگیریم باید بدانیم که روند کاهش وزن “خطی” نیست. به عبارت دیگر، اینگونه نیست که چون من رژیمم را به خوبی اجرا میکنم فردای همان روز وزنم کم بشود. باید بدانیم که روند کاهش وزن، “گسسته” است. تا زمانی که روند کلی وزن رو به پایین است مهم نیست که چقدر از آن در نوسان است شما هنوز هم در دراز مدت موفقیت بیشتری در کاهش وزن خواهید داشت.
علت اینکه در مراحل اولیه به سرعت وزن کم می کنیم این است که با کمتر غذا خوردن، بدن به سراغ ذخایر گلیکوژن ماهیچه ها و کبد می رود تا انرژی مورد نیاز برای فعالیت ها را فراهم کند. گلیکوژن به آب متصل است پس وقتی که بدن از گلیکوژن استفاده می کند، آب از گلیکوژن جدا می شود و از بدن دفع می گردد. پس وزنی که کم می کنیم، در حقیقت وزن آب است که از بدن دفع شده است و نه وزن ناشی از چربی اضافی بد است .
به همین دلیل، ما نباید دائم در مراحل اولیه به وزن کردن خودمون اقدام کنیم. زیرا علیرغم کاهش وزن سریع اولیه، بعد از مدتی، وزن ما به کندی کاهش پیدا می کند که می تواند نا امید کننده باشد. ما باید حد تعادل را در وزن کردن رعایت کنیم
وزن کردن بلافاصله بعد از انجام ورزش
چربی سوزی بلافاصله بعد از ورزش و به همین زودی، اتفاق نمی افتد. هر تغییر وزنی هم که ترازو در این فاصله کوتاه به ما نشان بدهد، در واقع ناشی از دفع آب از طریق عرق است و به زودی و با نوشیدن آب، سر جای خود بر می گردد. پس نباید بلافاصله بعد از ورزش، خودتان را وزن کنید.
وزن کردن بلافاصله بعد از نوشیدن آب
نوشیدن یک لیوان بزرگ آب، وزن فرد را به اندازه نیم کیلوگرم اضافه تر نشان می دهد. مسلماً این آب اضافی از بدن دفع می شود اما نه در همان زمان و بلافاصله بعد از نوشیدن آن.
وزن کردن قبل از خواب شبانه
وزن کردن قبل از خواب وزن واقعی فرد نیست چون افزایش یا کاهش وزن، به این سرعت و فقط در طی یک روز، اتفاق نمی افتد. این وزن در واقع وزن آخرین وعده غذایی که خورده ایم، آخرین ورزشی که کرده ایم و آخرین باری که آب نوشیده ایم می باشد.
به همین دلیل، توصیه می شود که یک روز خاص از هفته و یک ساعت خاص از آن روز را انتخاب کنیم و فقط هفته ای یک بار و آن هم در همان روز و همان ساعت همیشگی، خودتان را وزن کنید. ضمن اینکه باید از همان لباس ها و همان ترازویی که دفعات قبل در هنگام وزن کردن، مورد استفاده قرار داده بودید، استفاده کنید.
وزن کردن بلافاصله بعد از بچه دار شدن
در هفته اول بعد از زایمان، حدود ۸ کیلوگرم از وزن مادر کاهش پیدا می کند که ناشی از وزن نوزاد، جفت، حجم خون و مایع آمنیوتیک است. باید توجه داشته باشید که افزایش وزن یک مادر در طی نه ماه بارداری ایجاد می شود و چیزی نیست که یک شبه قابل کاهش باشد و همه وزن مادر هم به وزن کودک و جفت و مایع آمنیوتیک مربوط نمی شود. در دوران بعد از زایمان باید بر روی سالم غذا خوردن و استراحت کردن و لذت بردن از تولد نوزاد، تمرکز نمود و در زمان مقتضی، اقدام به ورزش های مناسب و برنامه غذایی مناسب این دوران، اقدام نمود.
وزن کردن در دوران قاعدگی
تغییراتی که در دوران قاعدگی در بدن خانم ها اتفاق می افتد، باعث بروز نوسانات زیادی در وزن می شود و حتی وزن رو تا ۳ کیلوگرم اضافه تر نشان می دهد. در هر صورت این افزایش وزن به خودی خود ایجاد شده و به خود به خود هم رفع می شود. پس نباید این نوسانات باعث نا امیدی یا هیجان زدگی و خوشحالی بی مورد فرد شود.
دلایل افزایش وزن در هنگام عادت ماهیانه:
احتباس آب :مهمترین علت افزایش وزن، حفظ آب در بافت هاست. احتباس آب به دلیل نوسانات هورمونی در این دوره اتفاق می افتد. دلیل دیگر می تواند به خاطر تغییر در حرکات روده باشد. اما کاهش ناگهانی در میزان پروژسترون مهمترین دلیل ابقاء آب می باشد.
نفخ: این مورد به دلیل افزایش گاز در روده ها می باشد. عدم فعالیت در قبل و هنگام پریود نیز از عوامل ایجاد نفخ می باشد. دردهای قاعدگی نیز به همین دلیل است. همچینین عامل دیگری که می تواند باعث ایجاد نفخ شود یبوست است.
پرخوری و تمایل زیاد برا ی غذا خوردن : پرخوری نیز دلیلی است بر افزایش وزن که آن نیز به سبب تغییرات هورمونی و افزایش متابولیسم می باشد. پیام پرخوری توسط مغز دریافت می شود که به دلیل کمبود گلوکز است و باعث می شود تا یک خانم ۱۰۰ تا ۲۰۰ کالری بیستر مصرف کند. به خصوص زمانی که خونریزی شدید می باشد. خوشبختانه این پرخوری موقتی است و با اتمام پریود به پایان می رسد.
کاهش سطح منیزیم: در این ایام میزان منیزیم خون شما پایین می افتد و به تبع آن انسولین خون نیز کاهش می یابد. به دنبال آن فرد به دلیل کمبود گلوگز تمایل بیشترب برای خوردن مواد قندی پیدا می کند. این باعث افزایش مصرف مواد قندی و افزایش وزن میگردد.
راه های مقابله با افزایش وزن در هنگام پریود:
- تنظیم هورمون ها : نوسانات هورمونی در سیکل ماهیانه می تواند بر روی میزان سروتونین در مغز ( یک نوروترانسمیتر) موثر باشد. تحقیقان نشان داده است میزان سروتونین میتواند باعث افسردگی شود و آن نیز به نوبه خود باعث افزایش اشتها می گردد. با دکتر خود درباره مصرف قرص های ضد بارداری جهت تنظیم هورمون ها صحبت کنید. در این صورت بعضی از علائم PMS مانند نفخ و حفظ آب کاهش میابد.
- اصلاح رژیم غذایی: همان طور که گفته شد، حفظ آب باعث افزایش وزن می شود. مصرف نمک قبل و هنگام پریود حتی الامکان محدود گردد. مانند چیپس و پفک. به جای آن غلات سبوس دار، میوه، سبزی، آجیل بدون نمک و غذاهای کم نمک را بیشتر میل کنید. مصرف الکل و مافئین را محدود نمایید و ۸-۱۰ لیوان آب روزانه مصرف نمایید.
- ورزش: فعال بودن در این دوره به شما کمک می کند تا علائم را کاهش دهید. ورزش همچنین باعث کاهش استرس،جلوگیری از افسردگی و کاهش اشتها می گردد.
مطالب مربوط به کاهش وزن
کاهش وزن با 7 روش برتر
سلامت و تندرستی؛ کاهش وزن با پیاده روی بیشتر
دویدن اهمیتی فراتر از کاهش وزن دارد
پیاده روی اینتروال برای کاهش وزن بیشتر
تفاوت برنده ها و بازنده های کاهش وزن