طرفدارى- بايرن مونيخ در هفته پانزدهم از رقابت هاى بوندسليگا با قبول شكست مقابل تيم متحول شده مونشن گلادباخ، اولين ناكامى فصل خود را تجربه نمود كه افكار تاكتيكى شوبرت سرمربى تيم حريف بى تاثير در چنين مسئله اى نبوده اند، اما دلايل اصلى اين ناكامى چه مواردى بوده اند؟
يك- از دست دادن كنترل بازى در نيمه دوم
مونشن گلادباخ شنبه شب در حالى مقابل بايرن مونيخ به پيروزى رسيد كه در هيچ يك از ديدارهاى خود از اواسط ماه سپتامبر بازنده نبوده است. آندره شوبرت سرمربى مونشن گلادباخ با افكار تاكتيكى خود براى گوارديولا در ديدار روز شنبه دردسرى بزرگ فراهم آورد. پرسينگ حساب شده، كنترل بازى در كناره هاى زمين با حضور دو بازيكن پويا به نام هاى كروب و وندت و همچنين خط دفاعى منسجم سه نفره كه بسته به فاز تهاجمى مونيخى ها به چهار يا پنج نفره نيز تغيير مى يافت، از جمله مشخصات بارز بازى مونشن گلادباخ در رويارويى مقابل بايرن مونيخ محسوب مى گرديد. آندره شوبرت كه از زمان حضور خود در پست مربى گرى مونشن گلادباخ با سپرى نمودن ده بازى متوالى بدون باخت غافلگيرى بزرگى در فوتبال آلمان ايجاد نموده، در حقيقت سزاوار افزايش تمجيدهايى است كه بعد از شكست بايرن مونيخ از وى بى ترديد ديده خواهد شد.
در نيمه اول اين ديدار مونيخى ها توانستند تا حدود زيادى تيم حريف را مهار نمايند. از دست ندادن توپ در حركات رو به جلو، برترى نسبى در نبرد ها تك به تك و همچنين حركات تاثير گذار در كناره هاى زمين در واقع از مشخصه هاى خوب بازى بايرن مونيخ در نيمه اول اين ديدار بود. در نيمه دوم اما به طور كامل ورق برگشت و مى توان مدعى شد كه بين دقايق 50 و 75 بازى، نه تنها به دليل گل هاى دريافتى، بلكه به خاطر نحوه و استايل بازى مونيخى ها، بوندسليگا شاهد يكى از ضعيف ترين عملكردهاى بايرن مونيخ زير نظر گوارديولا بوده است. بيش از همه خط ميانى تيم با حضور ويدال، آلونسو و مارتينز كنترل بازى در اين منطقه از زمين را به حريف واگذار نمود و زوج اسپانيايى مارتينز و آلونسو در مركز ميدان با دقت پاس هايى كمتر از هشتاد درصد ضعفى نا معمول را از خود به نمايش گذاشتند.
خط دفاعى بايرن مونيخ نيز صرف نظر از گل هاى دريافتى به طور غير معمولى تحت فشار فراوانى قرار گرفت و در چهار صحنه دفاع مونيخى ها در دفع حملات شاگردان شوبرت ناموفق ظاهر شدند كه در سه مرتبه آن مانوئل نوير دروازه خود را باز شده ديد. مقصر دانستن بوآتينگ و بن عطيه زوج دفاعى بايرن مونيخ در اين شكست به تنهايى كافى به نظر نمى رسد، هر چند در صحنه هاى گل هاى دوم و سوم دريافتى اين دو مدافع واكنشى بسيار كند از خود بروز دادند. بلكه ساختار دفاع چهار نفره زنجيرى و به ويژه عملكرد هافبك هاى دفاعى بايرن مونيخ نيز در اين ديدار با ضعف هاى فراوانى روبرو بود. ضمن اينكه به بازى گرفتن رافينياى راست پا در دفاع سمت چپ كنارى و كند بودن لام در دفاع كنارى سمت راست نيز بر مشكلات دفاعى مونيخى ها در بوروسيا پارك افزوده بودند.
دو- كم اثر بودن فاز تهاجمى
بخش تهاجمى بايرن مونيخ در غيبت بازيكنانى نظير داگلاس كاستا، آرين روبن، تيگو آلكانتارا و ماريو گوتسه تاثيرپذيرى خود را به صورت مشهودى از دست داده بود. با اين وجود شاگردان گوارديولا در نيمه اول موفق به ايجاد موقعيت هاى مناسبى بر روى دروازه يان زومر شدند كه بيشتر اين موقعيت ها از روى حركات كينگزلى كومان پديد آمده بود. با گذشت هر چه ببشتر از زمان بازى اما فاز تدافعى مونشن گلادباخ با استقرار هوشمندانه خود، به طور مشهودى موفق به كاستن از شعاع حركتى و عملكردى اين استعداد فرانسوى گرديد.
بخش تهاجمى مونيخى ها با غيبت اين بازيكنان هرگز همانند بازى هاى قبل درخشان ظاهر نگرديد و به همين دليل حركت آنها در اين بخش به طور كامل براى شاگردان شوبرت قابل پيش بينى شده بود. آندره شوبرت همچنين در اين ديدار در مركز زمين، تركيب تيم خود را بسيار متمركز در نظر گرفته بود و به همين منظر به ژاكا هافبك سوئيسى خود آزادى عمل بيشترى در ميانه زمين اعطا كرده بود. چنين تدبيرى بسيار موثر واقع شد، به طورى كه مونيخى ها تا پيش از گل اول تيم حريف تنها يك مرتبه از روى يك حركت تركيبى سريع موفق به ايجاد موقعيت خطرناكى شدند، كه اين فرصت نيز توسط روبرت لواندوفسكى از دست رفت.
آرتورو ويدال در اين ديدار به خاطر موج بالاى مصدوميت مونيخى ها در بخش تهاجمى وظايف بيشترى بر عهده داشت و نه مرتبه هم تيمى ها خود را در موقعيت ضربه زنى به سمت دروازه مونشن گلادباخ قرار داد. با اين وجود زوج مولر و لواندوفسكى بسيار ضعيف عمل نمودند و تنها در شش ضربه به سمت دروازه مشاركت داشتند كه چنين آمارى با ميانگين يازده ضربه آنها به سمت دروازه حريفان در هر بازى اين فصل، بسيار مايوس كننده به نظر مى رسد. شاگردان گوراديولا همچنين در بارى هاى گذشته در هر بازى به طور ميانگين سيزده دريبلينگ موفق داشته اند كه چنين آمارى در بورسيا پارك به عدد هشت كاهش يافته بود و همه اين عوامل به نحوى كم اثر بودن مونيخى در فاز تهاجمى را به اثبات مى رساند.
اعتماد گوارديولا به فرانك ريبرى تازه از بد مصدوميت رها شده نيز نشان ديگرى بر ضعف عمده مونيخى ها در فاز تهاجمى مى باشد، چون اين سرمربى اسپانيايى از گزينه ديگرى براى تقويت اين بخش از تيم خود در بازى روز شنبه برخوردار نبوده است. البته گل زنى فرانك ريبرى تنها حركت اميدوار كننده بايرن مونيخ در اين ديدار بود و نشان داد كه گوارديولا در ادامه فصل مى تواند بر روى ستاره فرانسوى خود حساب ويژه اى باز نمايد. كاستا همانند گوتسه تا انتهاى نيم فصل از توانايى حضور در ميادين برخوردار نيست و تنها مى توان شانسى اندك براى بازگشت تياگو وروبن متصور بود، تا پايان دور رفت از رقابت هاى بوندسليگا بازى هاى فراوانى باقى نمانده اما شكست در مقابل مونشن گلادباخ نشان داد كه مونيخى ها بدون حضور بازيكنان و بازى سازان تاثير گذار خود در فاز تهاجمى با مشكل بزرگى در امر گل زنى روبر و خواهند شد.
سه- ژاكا ستاره بى چون و چراى بازى
گرانيت ژاكا ستاره سوئيسى مونشن گلادباخ در ماه هاى گذشته نيز به نحوى به مونيخى ها ارتباط داده شده بود، اما وى با عملكرد خود در بازى روز شنبه بار ديگر توجه سران بايرن مونيخ را براى جذب در تابستان آينده به خود جلب خواهد نمود. بازى ژاكا در اين ديدار چندان به چشم نمى آمد، اما وى همواره در خدمت تيم بود و تاثير او در بازى روان شاگردان شوبرت هرگز قابل چشم پوشى نيست، به خصوص هنگامى كه مونشن گلادباخ در نيمه دوم كنترل بازى را در دست گرفت، اين هافبك سوئيسى به بازيكنى تعيين كننده براى تيم خود بدل شد. آرامش،تسلط وى بر بازى، توانايى او در موقعيت شناسى و ايده هاى استراتژيك وى خيره كننده بودند، ژاكا همچنين در برخى نبردهاى حساس در ميانه ميدان بر بازيكن مقابل خود غلبه نمود و با دوندگى خود در بيشتر نقاط زمين قابل مشاهده بود. در حقيقت ژاكا نقشى پررنگ در بى اثر شدن خط ميانى مونيخى ها در اين ديدار بر عهده داشت.
ژاكا نشان داد كه در بازى هاى بزرگ مى توان بر روى وى حساب نمود، مونيخى ها نيز به احتمال فراوان در تابستان پيش رو بعد از جدايى احتمالى ژابى آلونسو به دنبال هافبك توانمند ديگرى خواهد بود و ژاكا با نمايش ايده آل خود در بازى مقابل بايرن مونيخ، خود را به يكى از كانديداهاى سران مونيخى براى جذب در تابستان پيش رو تبديل نمود.