طرفداری - قایقرانی از رشتههای المپیکی محسوب میشود و با توجه به کسب دو سهمیه در المپیک لندن و حضور آرزو حکیمی و احمدرضا طالبیان در این رقابتها انتظارات زیادی از این رشته برای حضور در المپیک ریو وجود داشت اما فعلا این انتظارات در بخش کانوئینگ محقق نشد.
مسابقات قهرمانی جهان در میلان ایتالیا اولین فرصت پاروزنان برای رزرو بلیت ریو بود که تنها سهمیه ایران توسط شهلا بهروزی در بخش معلولین به دست آمد. در بخش مردان نیز سهیمهای برای ایران ثبت نشد، البته در سنوات قبل کسب سهمیه المپیک از طریق مسابقات جهانی محقق نشده بود اما فدراسیون با توجه به رشد کانوئینگ و تلاش تیم آبهای آرام امیدوار به کسب سهمیه در این مسابقات بود.
تنها فرصت باقیمانده در این بخش مسابقات قهرمانی آسیا در اندونزی بود که پیشبینی زیادی برای قهرمانی و کسب سهمیه در این مسابقات برای نمایندگان ایران وجود داشت، البته با توجه به حضور رقبای قدرتمند انتظار میرفت که مسیر دشواری پیش روی قایقرانان باشد.
در این رقابتها تنها یک قایق و آن هم قایق اول سهمیه المپیک را کسب میکرد اما مسئولان فدراسیون امیدواربودند که حداقل یک سهمیه در بخش خانمها و یک سهمیه هم در بخش آقایان کسب شود.
در کایاک دو نفره و تک نفره هزار متر امیدواری نسبی به کسب سهمیه وجود داشت اما همه پیشبینیها برای کسب سهمیه به سوی عادل مجللی و آرزو حکیمی بود اما این اتفاق رخ نداد تا کانو آخرین فرصت کسب سهمیه المپیک را از دست بدهد.
در پایان مسابقات قهرمانی آسیا در اندونزی تیم کایاک چهارنفره مردان بزرگسالان در مسافت هزار متر با ترکیب علی آقامیرزایی، فرزین اسدی، امین بوداغی و بابک دربان صاحب مدال طلا شد, علی آقامیرزایی و امین بوداغی در کایاک دونفره هزار متر و فرزین اسدی در کایاک تکنفره هزار متر به مدال برنز دست یافتند. همچنین عادل مجللی در کانوی تکنفره 500 متر بانوان بزرگسالان صاحب مدال نقره شد.
آرزو حکیمی هم در کایاک تکنفره 200 متر با حریفانی از چین، سنگاپور، ژاپن، اندونزی و هند مسابقه داد و با زمان 47.166 ثانیه چهارم شد و به نیمه نهایی راه یافت. در مسابقه نیمه نهایی نیز حکیمی با رقبایی از تایلند، ویتنام، اندونزی، چین تایپه و هند مسابقه داد و با زمان 45.609 ثانیه در رده نخست قرار گرفت و به فینال صعود کرد اما بر خلاف انتظارها در رده ششم ایستاد.
با این نتایج پرونده آبهای آرام برای حضور در المپیک ریو بسته شد و باید در روئینگ منتظر کسب سهمیه در مسابقات قارهای که از 23 تا 25 آوریل یعنی 3 تا 5 اردیبهشت ماه در کره جنوبی برگزار میشود، باشیم، البته در این دوره از مسابقات قوانین کسب سهمیه المپیک نسبت به دورههای قبل تغییر کرده است و باید این نکته را نیز در پیشبینیها مد نظر قرار داد.
در سالهای گذشته در مسابقات قارهای در هر مادهای که سهمیه کسب میشد آن قایق میتوانست در المپیک شرکت کند اما طبق قوانین جدید قایق یکنفره سنگین و یا دونفره سبک وزن تنها فرصتی است که آسیاییها باید برای آن بجنگند و اگر کشوری در هر دو رشته امتیاز المپیک را کسب کند تنها دو هفته فرصت دارد که یکی از رشتهها را جهت حضور در المپیک اعلام کند.
در مسابقات قهرمانی آسیا در دو نفره مردان فرصت زیادی برای المپیکی شدن نداریم و اما در تکنفره سنگین وزن از شانس بالایی برخورداریم. در بخش زنان شرایط به مراتب بهتر است و میتوان در قایق یکنفره سنگین و دونفره سبک وزن شانس المپیکی شدن را قائل بود. در بخش زنان شرایط به مراتب بهتر است و میتوان در قایق یکنفره سنگین و دونفره سبک وزن انتظار کسب سهمیه المپیک را داشت.
لازم است تا فدراسیون قایقرانی به دنبال آسیبشناسی در مسابقات قهرمانی آسیا در اندونزی باشد، چرا که عدم حضور کانوئینگ ایران در ریو یک برگشت رو به عقب محسوب میشود، به علاوه با بررسی علل این اتفاق می توان از نتایج آن برای کسب سهمیه در روئینگ استفاده کرد تا مبادا اتفاقات به گونهای رقم نخورد که نام ایران در قایقرانی المپیک دیده نشود.