تحقیقات نشان می دهند که هر قدر که شاخص گلایسمیک (GI) ماده غذایی بیشتر باشد (در یک تعریف ساده، قند خون رو سریعتر بالا ببرد)، مثل شکر و غلات تصفیه شده مثل آرد سفید، احتمال بروز افسردگی در افراد افزایش پیدا می کند.
در این تحقیقات، شکر افزوده به خوراکی ها (نه کربوهیدرات کل موجود در خوراکی ها)، اثرات بسیار زیاد و قوی بر روی بروز افسردگی از خود نشان دادند.
البته مکانیسم این امر به طور دقیق در این آزمایشات مشخص نشده است اما به نظر می رسد که زیاده روی در مصرف شکر و کربوهیدرات های تصفیه شده، خطر بروز التهاب و بیماری های قلبی رو افزایش می دهند. هر دوی این عوامل خطر، با بروز و پیشرفت افسردگی در ارتباط هستند. همچنین، افرادی که مقدار زیادی شکر و کربوهیدرات تصفیه شده مصرف می کنند، دچار مقاومت به انسولین می شوند که این مورد نیز با بروز مشکلات شناختی مشابه با اونچه که در افراد مبتلا به افسردگی شدید دیده می شود، در ارتباط است.
این مطالعات بر روی گروهی از زنان صورت گرفته بوده است و بدیهی است که برای اینکه بتوان بر اون مهر تأیید زد، می بایست آزمایشات بیشتری بر روی افراد و گروه های سنی مختلف و در هر دو جنس زن و مرد انجام شود.
اما با توجه به اینکه احتیاط شرط عقل است، توصیه می شود که افرادی که به افسردگی مبتلا هستند، از زیاده روی در مصرف شکر و کربوهیدرات های تصفیه شده، پرهیز کنند. این مسأله به بهبود روحیه اونها کمک میکند و ارزشش رو دارد که مورد توجه قرار گیرد.
منبع : یکا
دیگر مطالب در مورد افسردگی
ویژه: آزمون های روانشناختی کاربوم، با تخفیف ویژه برای کاربران سایت طرفداری
علائم افسردگی
تاثير ورزش بر افسردگی
مواد غذایی که با افسردگی مبارزه می کنند
نشستن مداوم عامل افسردگی و استرس
ورزش کردن با فیزیوتراپ به درمان افسردگی کمک میکند