مسلماً آزاد بودن میوه در رژیم های کاهش وزن، به معنی مصرف بی رویه میوه نیست. طعم شیرین میوه به دلیل وجود قند فروکتوز در میوه است. این قند، می تواند قند خون رو افزایش داده و هوس خوردن شیرینی جات رو در ما افزایش بدهد.
گرچه افزایش قند خون در اثر خوردن میوه با اونچه که در اثر خوردن نوشابه اتفاق می افتد، فرق می کند و به شدت نوشابه نیست اما در هر صورت، قند خون رو بالا می برد. پس چرا انقدر به خوردن میوه تأکید می شود؟
نوشابه حاوی شکر بسیار بیشتری نسبت به میوه است و هیچ خاصیت مفیدی برای بدن ندارد اما میوه گرچه حاوی قند فروکتوز است اما حاوی مقادیر زیادی ویتامین و مواد مغذی نیز می باشد. همچنین، میوه کامل (با پوست) سرشار از فیبر بوده و جذب قند فروکتوز رو کندتر می کند و لذا بر روی افزایش قند خون، کنترل بیشتری دارد و از افزایش ناگهانی قند خون، جلوگیری می کند. اما شکر و نوشابه و امثال اینها، چنین خاصیتی ندارند و خیلی سریع باعث بالا رفتن قند خون می شوند.
علاوه بر این، همه میوه ها یکسان نیستند. بعضی از میوه ها، قند کمتری دارند (مثل شاه توت، تمشک) و نسبت به میوها هایی که قند بیشتری دارند (مثل انجیر تازه، انبه، انگور و موز)، اثر کمتری بر بالا رفتن قند خون دارند. میوه هایی مثل سیب، گلابی، هلو و آلو، در نقطه وسط از نظر خاصی افزایش قند خون، قرار می گیرند.
در کنار همه اونچه که تا کنون گفته شد، باید این را هم بدانیم که اگر میوه رو به تنهایی نخوریم و اون رو با سایر مواد مغذی ترکیب کنیم، جذب قند اون در بدن، کندتر و آهسته تر می شود. مثلاً به میوه کمی چربی سالم یا پروتئین اضافه کنیم. بدین ترتیب، قند خون به تدریج و آهستگی بالا می رود و دوباره به آهستگی پایین می آید و در نتیجه دیرتر احساس هوس خوردن شیرینی جات به ما دست می دهد. برای نمونه، می توانید ورقه های سیب رو به کره بادام زمینی آغشته کنید و یا انواع توت رو داخل ماست یونانی بریزید و میل کنید و یا اگر از انگور استفاده می کنید، اون رو با پنیر مصرف کنید.
منبع : یکا