۱ - کم خوابی مساویست با انرژی سوزی کمتر
تحقیقات نشان می دهند که هر قدر که فرد از خواب کمتری برخوردار باشد، دچار بی خوابی شبانه باشد و خواب او با سختی همراه بوده و کیفیت ضعیفی داشته باشد، انرژی که بدن وی مصرف می کند هم کمتر بوده و حتی انرژی هم که بعد از صرف غذا می سوزاند، کمتر از حد طبیعی خواهد بود.
۲ - کم خوابی مساویست با پرخوری
فرد کم خواب هم در شبی که دچار کم خوابی شده است و هم در روز بعد، غذای بیشتری می خورد. بی خوابی باعث می شود که به دنبال راه حلی برای سرگرم کردن خودمون در نیمه شب باشیم. اولین وسیله سرگرمی هم محتویات یخچال خواهند بود. معمولاً هم به خوردن میان وعده ها و تنقلات پرکربوهیدرات جذب می شویم.
۳ - کم خوابی مساویست با هوس های غذایی بیشتر
این مورد، آشکارترین مورد رابطه بین خواب و تغییرات وزن است و اگر حداقل هفت ساعت خواب شبانه نداشته باشید، سخت ترین مورد بازدارنده کاهش وزن به شمار می رود.
کم خوابی بر روی هورمون ها تأثیر می گذارد و حتی اگر فرد با اراده ای باشید، باز هم به دلیل این تغییرات هورمونی، احتمال شکست شما در برابر هوس های غذایی، بسیار زیاد است. علت این است که کم خوابی باعث افزایش هورمون گرسنگی (هورمون گرلین) می شود. گرلین اشتها رو افزایش داده و تولید چربی رو نیز بالاتر می برد. کم خوابی همچنین منجر به کاهش تولید هورمون لپتین (هورمون سیری) می شود.
در نتیجه حتی اگر که غذا خورده باشید اما مقدار هورمون سیری در شما کم باشد، باز هم تمایل به غذا خوردن پیدا می کنید. پس از طرفی هورمون گرسنگی در شما بیشتر شده و از طرف دیگر هورمون سیری در شما کمتر می شود و مبارزه با هوس های غذایی بسیار سخت می شود.
۴ - کم خوابی مساویست با آب نشدن چربی های بدن
کم خوابی بر روی نوع وزنی که از دست می دهیم هم تأثیر می گذارد. کاهش وزن در افراد مختلف بنا به دلایل مختلفی اتفاق می افتد. بعضی ها با از دست دادن آب لاغرتر می شوند. برخی نیز عضلات بدن رو از دست می دهند که البته هر دوی این ها، کاهش وزن سالم و ماندگاری نیستند. بعضی ها هم با کاهش چربی اضافی بدن لاغر می شوند که روش ماندگارتر و صحیح می باشد.
حال اگر شما به کم خوابی دچار باشید، نسبت به افرادی که خواب کافی دارند، چربی کمتری رو از دست می دهید. پس در واقع نوع لاغر شدن شما با یک فرد که خواب کافی دارد، تفاوت مهمی دارد. علت این است که کم خوابی بر روی ترشح هورمون گرسنگی تأثیر می گذارد و ترشح این هورمون رو تا ۹ برابر افزایش می دهد. همونطور که گفته شد، این هورمون منجر به نگهداری و حفظ چربی در بدن می شود.
۵ - کم خوابی مساویست با افزایش فرصت برای خوردن غذای بیشتر
وقتی که به جای هشت ساعت در شب، فقط پنج یا شش ساعت می خوابیم، یعنی دو تا سه ساعت زمان بیشتر برای سیر و سیاحت در یخچال و کابینت ها رو داریم.
پس حتماً هشت ساعت خواب شبانه با کیفیت خوب داشته باشید. خواب نیمروز نمی تواند کمبود خواب شبانه رو جبران کند زیرا نمی تواند توازن از دست رفته هورمون ها رو تصحیح کند.
منبع : یکا