طرفدارى- از پنج سال پيش بايرن مونيخ توانسته خود را در جمع تيم هاى هميشه مطرح و مدعى در رقابت هاى ليگ قهرمانان اروپا تبديل نمايد. بى ترديد اولى هوينس رئيس سابق اين باشگاه آلمانى نقشى بسيار مهم در دستيابى بايرن مونيخ به چنين جايگاهى در فوتبال اروپا كه فتح اولين سه گانه تاريخ باشگاه در سال 2013 نقطه اوج آن بوده، داشته است.
از آن زمان به بعد اما تغييرات بسيارى در بايرن مونيخ به وجود آمده و برخى از چهره هاى تاثيرگذار، باشگاه را ترك نموده يا به عقيده برخى از هواداران مونيخى آنها را مجبور به ترك باشگاه نموه اند. حال بعد از جنجال هاى اخير به وجود آمده بعد از جدايى باستين شواين اشتايگر و حتى دكتر مولر ولفارت پزشك باشگاه، اين پرسش در ذهن دوستداران فوتبال مطرح شده كه آيا چنين اتفاقاتى در صورت حضور اولى هوينس در مسند رياست باشگاه بايرن مونيخ نيز اتفاق مى افتاد؟ و ارزش ها و سنت هاى بايرن مونيخ به فراموشى سپرده مى شدند؟
بحران هويت در بايرن مونيخ
اگر اولى هوينس در اين دو فصل اخير همچنان تصميم گيرنده اصلى در باشگاه بايرن مونيخ بود، آيا مجوز خروج باستين شواين اشتايگر اسطوره باشگاه، تونى كروس ستاره جام جهانى و مهاجم با كيفيتى نظير ماريو ماندژوكيچ از مونيخ صادر مى گرديد؟ آن هم بدون برگزارى مراسم رسمى خداحافظى با هواداران حاضر در استاديوم آليانس آره نا؟ آيا دكتر مولر ولفارت پزشك معتمد تيم و بسيارى از ورزشكاران مطرح دنيا مى توانست به راحتى سابقه همكارى چهل ساله خود با بايرن مونيخ را ناديده گيرد و باشگاه را ترك نمايد؟ و برخى از بازيكنان نه چندان تاثيرگذار نظير ژابى آلونسو، خوان برنات و ياپه په رينا به كادر باشگاه اضافه مى شدند؟
بسيارى از كارشناسان فوتبال آلمان به بحران هويتى جدى در بايرن مونيخ اعتقاد دارند، دكتر ميرا مولنهوف استاد روانشناسى اجتماعى دانشگاه مونيخ در اين باره مى گويد:
باشگاه دچار تزلزل شده و بايرن مونيخ بعد از كناره گيرى اولى هوينس از سمت رياست باشگاه و با افزايش قدرت و اختيارات پپ گوارديولا در مسيرى قرار گرفته كه هرگز با ارزش هاى سنتى باشگاه، هواداران آن و حتى بازيكنى نظير شواين اشتايگر همخوانى ندارد.
چهره بايرن مونيخ بى ترديد از دو سال پيش دستخوش تغييرات فراوانى قرار گرفته كه چندان باب ميل هواداران و حتى برخى از بازيكنان متعصب باشگاه نبوده است، علت چنين تغييراتى را در فلسفه باشگاه بايرن مونيخ مى توان در افزايش قدرت پپ گوارديولا و ضعف مديريتى كارل هاينتس رومنيگه جستجو نمود. از زمان حضور پپ گوارديولا در بايرن مونيخ بسيارى از بازيكنان كليدى نظير ماريو ماندژوكيچ، تونى كروس، باستين شواين اشتايگر خداى فوتبال مونيخى ها و يا ژردان شكيرى كه مى توانست در آينده با جانشينى آرين روبن و يا فرانك ريبرى، نقش مهمى را در تيم ايفا نمايد، مجبور به ترك مونيخ شده اند.
جدايى بازيكنان بزرگ در زمان رياست اولى هوينس
بسيارى از هواداران مونيخ اعتقاد دارند كه جدايى چنين بازيكنان بزرگ و تاثيرگذارى در صورت حضور اولى هوينس در پست رياست باشگاه هرگز با چنين شرايطى اتفاق نمى افتاد، اما با نگاهى به گذشته نه چندان دور مى توان خلاف چنين موضوعى را مشاهده نمود، چون در گذشته نيز مجوز خروج بازيكنان بزرگ و محبوبى نظير اشتفان افن برگ، ميشائيل بالاك و حتى لوسيوى و زيروبرتوى برزيلى از بايرن مونيخ صادر شده و هيچ مخالفت و يا مقاومتى از سوى كادر باشگاه براى جدايى آنها وجود نداشته است.
در حقيقت عصبانيت و نارضايتى بسيارى از هوادارن مونيخى از شرايط باشگاه بسيار زودتر و در دوره درخشان مربى گرى يوپ هاينكس شروع شده است، هنگامى كه در ژانويه 2013 مشخص شد از تابستان پپ گوارديولا جانشين هاينكس بر روى نيمكت مربى گرى بايرن مونيخ خواهد شد، چون براى آنها جدايى توافقى “Don Jupp” به راحتى قابل پذيرش نبود. از طرفى ديگر اما جذب پپ گوارديولا از سوى بايرن مونيخ موجب خوشحالى بخشى ديگر از هواداران شده بود، چون مربى پرطرفدارى نظير پپ گوارديولا بعد از درخششى كم نظير در بارسلونا از ميان پيشنهادات مختلف تيم هاى مطرح اروپايى، با تلاش هاى فراوان اولى هوينس رئيس وقت باشگاه، بايرن مونيخ را براى ادامه دوران مربى گرى خود انتخاب نموده بود و بى ترديد نمى توان از نقش اولى هوينس در انتخاب گوارديولا چشم پوشى نمود.
بى ترديد جلب رضايت پپ گوارديولا براى پيوستن به بوندسليگا از شاهكارهاى اولى هوينس بوده، اما به احتمال فراوان در صورت تداوم حضور او در مسند رياست باشگاه بايرن مونيخ با توجه به شخصيت كاريزماى اولى هوينس، قدرت و اختيارات اين سرمربى اسپانيايى كمى محدودتر بود و بايرن مونيخ بر اساس فلسفه و ارزش هاى خود مجوز صدور جدايى بازيكنان بزرگ و كليدى تيم را صادر و نسبت به جذب بازيكنان جديد اقدام مى نمود.