طرفدارى- تصويب قوانين مربوط به (Financial Fairpaly (FFP يكى از افتخارات ميشل پلاتينى رئيس اتحاديه فوتبال اروپا (يوفا) محسوب مى گرديد كه حال دچار تغييراتى عجيب و بزرگ شده است. از اين قوانين كه در سال 2009 به تصويب رسيده و از سال 2012 به اجرا گذاشته شده بود در واقع مى توان به عنوان راهكارى براى اجبار باشگاه ها به سرمايه گذارى منطقى و محدود كردن نفوذ سرمايه گذارها نام برد. بر طبق قوانين فيرپلى مالى، باشگاه ها بيش از درآمدى كه دارند مجاز به سرمايه گذارى در بازار نقل و انتقالات نيستند و مالكان اين باشگاه نيز به اندازه محدودى مى توانند به باشگاه پول تزريق نمايند.
اما اين قوانين به تازگى از سوى يوفا دچار تغييراتى اساسى شده و بار ديگر باشگاه ها مى توانند به هر ميزان كه تمايل داشتند هزينه نمايند و حتى به بدهى هاى خود بيفزايند، به شرط آنكه يوفا را قبل از آن مطلع نمايند. به عبارت ديگر اگر باشگاه ها با خريد بازيكنى مقروض شوند،در صورت اطلاع دادن به يوفا جريمه اى شامل آنها نمى شود، به شرط آنكه باشگاه ها شرايط برون رفت از اين وضعيت و پرداخت بدهى ها را نيز مشخص نمايند.
ميشل پلاتينى در اين زمينه عقيده دارد:"هدف فوانين فيرپلى مالياتى با تغييرات جديد، دست نخورده باقى مى ماند و ما به نحوى از دوران رياضت اقتصادى فاصله مى گيريم و براى باشگاه ها امكان بيشترى در زمينه رشد و پيشرفت قائل مى شويم."
مى توان مدعى شد كه با اعمال اين تغييرات قوانين فير پلى مالى مرده است، چون اين قوانين با هدف جلوگيرى از افزايش بدهى هاى باشگاه ها و كم كردن نفوذ سرمايه گذارن وضع شده بود كه با تغييرات جديد اين اهداف هرگز قابل دسترسى نخواهند بود. اولين پيامد اين تغييرات خيلى سريع خود را با رفع شدن محدوديت ها از باشگاه پاريس سن ژرمن نشان داد، چون ناصر الخليفه مالك باشگاه خبر فعاليت پاريس سن ژرمن در بازار نقل و انتقالات را به صورت رسمى اعلام نمود:"ما در موقعيتى هستيم كه به صورت فعال تر و تاثيرگذارتر در بازار نقل و انتقالات حضور داشته باشيم، ما به دنبال جذب استعدادها و ستارگان فوتبال خواهيم بود كه باشگاه به آنها نياز دارد."
با اين تفاسير باشگاه پاريس سن ژرمن به احتمال زياد نقشى جنجالى را در بازار نقل و انتقالات اين تابستان بر عهده خواهد گرفت و به نظر مى رسد كه آنها علاوه بر به خدمت گرفتن كوين تراپ سنگربان فرانكفورتى و تمايل به جذب آنخل دى ماريا از شياطين سرخ، به دنبال جذب كريستيانو رونالدو و پل پوگبا نيز خواهند بود. روزنامه انگليسى The Telegraph در اين زمينه حتى خبر داده كه پاريسى ها در حال آماده نمودن پيشنهادى به ارزش 125 ميليون يورو براى جذب رونالدو از رئال مادريد مى باشند.
ناصر الخليفه همچنين به نوعى يوفا را متهم مى نمايد:"قوانين سابق فيرپلى مالياتى جلوى پيشرفت سريع ما را گرفت، در سال هاى اخير بازيكنان بزرگى خواهان حضور در باشگاه ما بوده اند كه اين نشان از جذابيت پروژه ما دارد، البته ما هنوز در ابتداى راه هستيم." پاريس سن ژرمن و منچسترسيتى دو باشگاه متمولى هستند كه توسط مالكين ميليارد عرب مديريت مى شوند و مى توانند از تغيير قوانين فيرپلى مالياتى به شدت استفاده كنند، چون اين دو باشگاه در سال گذشته به همين دليل از فعاليت گسترده در بازار نقل و انتقالات محروم شده بودند، اما چرا يوفا حال تصميم به ايجاد تغييراتى در قانون فيرپلى مالياتى گرفته است؟
اين احتمال وجود دارد كه برخى از باشگاه ها و حتى مدير برنامه هاى بازيكنان به دليل تصويب چنين قانونى از يوفا شكايت نمايند و يوفا از اين موضوع هراس دارد كه نتواند با دلايل حقوقى از درستى تصويب قوانين فيرپلى مالى دفاع نمايد، البته در سال گذشته مدير برنامه هاى يكى از بازيكنان به دادگاهى در بلژيك در زمينه قانون فيرپلى مالياتى شكايت نموده و اين دادگاه در حال بررسى اين شكايت است.
كارل هاينتس رومنيگه مدير باشگاه بايرن مونيخ و مدير اتحاديه باشگاه هاى اروپايى نيز از تصميم جديد يوفا استقبال كرده است:"تغييرات جديد به طور كامل ترى بر اهداف فيرپلى مالى يوفا منطبق هستند و حتى آن را تقويت مى كنند. به همين دليل اتحاديه باشگاه هاى اروپايى نيز از همه باشگاه ها مى خواهد كه به اين قوانين احترام بگذارند و بر طبق آن حركت كنند." كه البته با توجه به سابقه مبارزه رومنيگه با افزايش بدهى باشگاه ها و معرفى نمودن بايرن مونيخ به عنوان مدلى موفق در اين زمينه، چنيي اظهار نظراتى كمى عجيب و دور از ذهن به نظر مى رسد.
اما بايد ادعا نمود كه سياست پلاتينى در تصويب قوانين فيرپلى مالياتى با شكست مواجه شده است، چون يوفا با اين واقعيت مواجه شد كه در صورت محدود كردن تاثير گذارى سرمايه گذاران ، باشگاه ها نمى توانند به حيات خود ادامه دهند. در آلمان سرنوشت دو باشگاه كلاسيك هامبورگ و وردربرمن مثالى روشن براى اين ادعا مى باشد، اين دو باشگاه سال ها سياستى ديگر را دنبال مى نمودند، اما هامبورگ در همين اواخر به سرمايه گذارى بزرگ سپرده شده و سران وردربرمن نيز درآينده اى نزديك دنباله روى رقيب خود خواهند بود.