هفت ماه پيش هواداران آرسنال پس از كسب نتايج ضعيف آرسنال در ليگ برتر و جام حذفي و همچنين خطر جدا شدن اين تيم از جمع چهار قدرت برتر فوتبال انگليس، با شعار ديگر كافي است، خواهان جدايي آرسن ونگر از جمع توپچي ها شده بودند.
اما در فصل جديد به نظر مي رسد با كسب نتايج خوب در بازي هاي نخست، هواداران توپچي ها خواهان ماندن ونگر در لندن و تمديد قرارداد او شده اند، روزنامه انگليسي SUN، به تازگي درمطلبي با عنوان،"آرسن ونگر يك نابغه است" به تمجيد از عملكرد اين مربي فرانسوي پرداخته است، در بخشي از اين مقاله عنوان شده است كه فقط يك آرسن ونگر وجود دارد.
در ماه فوريه سال 2013 آرسن ونگر بي ترديد سخت ترين ساعت هاي مربي گري خود، در دوره 17 ساله حضور، بر روي نيمكت مربي گري آرسنال را تجربه كرده است. در آن زمان توپچي ها در ليگ برتر جزء چهار تيم برتر به حساب نمي آمدند و در جام حذفي نيز با شكست مقابل تيم بلكبرن لاورز از دسته پايين تر، حذف شده بودند. در آن زمان و در كنفرانس خبري پيش از بازي با بايرن مونيخ در چهارچوب رقابت هاي ليگ قهرمانان اروپا، آرسن ونگر 63 ساله با ادبيات خاص و محترمانه خود به كمپين مطبوعات بر عليه خود و پرسش هاي خبرنگاران به صورت بي سابقه اي واكنش نشان داد. در آن زمان به نظر مي رسيد كه لحظه غروب خورشيد مربي گري آرسن ونگر در لندن، فرا رسيده باشد.
در دنياي سريع اتفاقات فوتبال، اين روزها بازهم آرسن ونگر همانند سابق در كنفرانس هاي مطبوعاتي حاضر شده و با شوخي و لحن هميشگي خود با خبرنگارن برخورد مي كند. با انتقال مسوت اوزيل، پيروزي در هفت بازي رسمي به صورت متوالي و همچنين رسيدن به صدر جدول رده بندي ليگ برتر براي اولين بار پس از سال 2010، آرسن ونگر جواب همه كساني كه از وي به نا حق انتقاد مي كردند، داده است.
آرسن ونگر همچنين مي تواند اين روزها در كنفرانس هاي خبري با افتخار از آرون رمزي ولزي كه اين روزها خوب گل مي زند، صحبت نمايد. از كسي كه ونگر به او بسيار اعتقاد داشت ولي به خاطر نحوه بازيش در فصل گذشته، انتقادات فراواني را از سوي مطبوعات متحمل شده بود.
اما به نظر كارشناسان، آرسن ونگر موقعيت كنوني خود را مديون انتقال مسوت اوزيل مي باشد، ونگر در مور د او گفته بود:"اوزيل به هر تيمي كه برود، يك انگيزه و شوري را به تيم وارد مي نمايد." روزنامه Daily Telegraph نيز در مورد اوزيل گفته بود:"هر كاري كه او انجام مي دهد با تشويق هواداران تيم روبرو مي شود، حتي پاس هاي اشتباه نادر او. وقتي كه او به سمت نقطه كرنر مي رود، هواداران طوري از او استقبال مي كنند كه انگار او نماينده سازمان ملل در سرزمين هاي حادثه ديده است و با خود براي آنها مواد غذايي آورده است." هواداران توپچي ها اين روزها با لباس هاي اوزيل در گوشه كنار لندن ديده مي شوند. مسوت اوزيل به تيم اعتماد به نفس بخشيده است، همانند تيم آرسنال معروف به توپچي هاي شكست ناپذير در فصل 2003/04.
اما بي ترديد دليل اصلي حضور مسوت اوزيل سلطان پاس گل در جمع توپچي ها، آرسن ونگر مي باشد. چون آرسن ونگر در صحبت هايي كه به زبان آلماني با مسوت اوزيل پيش از پيوستن به آرسنال انجام داده بود، توانسته بود اعتماد وي را جلب كند.چيزي كه اوزيل در مادريد نديده بود.
اما برخي از خبرنگاران منتقد انگليسي نحوه پيوستن اوزيل به آرسنال را چنان رومانتيك نمي دانند، به نظر آنها يكي ديگر از دلايل پيوستن اوزيل به آرسنال عدم اطمينان او از حضور در تركيب اصلي رئال مادريد بوده است. به همين دليل او مايل به پيوستن به ليگ جزيره، جايي كه بتواند توانايي هاي خود را نشان دهد، بوده است.
و حال چرا آرسنال؟ چلسي و خوزه مورينيو به دليل تعدد بازيكن در خط مياني به او نيازي نداشتند، منچستر سيتي هرگز تمايلي به جذب وي نشان نداد و منچستر يونايتد هم با وجود علاقه به جذب اوزيل، اما در عمل هيچ پيشنهادي از خود براي جذب وي ارائه نكرد. به همين دليل مسوت اوزيل در نهايت زندگي در لندن و حضور در جمع توپچي ها را ترجيح داده است.
پيش از اين از خست و قناعت آرسن ونگر از سوي منتقدين به عنوان دليل اصلي عدم خريد بازيكنان جديد براي آرسنال نام برده مي شد، اما در حقيقت شمال نشينان لندني، امسال براي اولين بار بعد از سال 2010 از مقداري زيادي پول براي خريد بازيكن برخوردار بوده اند. چون تمامي هزينه ها و بدهي هاي مربوط استاديوم امارات امسال پرداخت و تسويه شده است و از طرفي خريد ستارگاني مثل مسوت اوزيل، قرارداد اسپانسري اين باشگاه با خطوط هوايي امارات تا سال 2018 به مبلغ 185 ميليون يورو را امكان پذير كرده است.
مي توان شاهد بود در سال هاي گذشته آرسنال با سياست قناعت آرسن ونگر هدايت شده است و اين قناعت زمينه ساز موفقيت هاي اقتصادي بعدي آرسنال بوده است. از ديگر خدمات آرسن ونگر به آرسنال مي توان به حضور هميشگي آرسنال در ليگ قهرمانان سال هاي اخير با توجه به مشكلات فراوان مالي اين تيم و بهره بردن مالي و غيرمالي توپچي ها از اين رقابت ها نام برد. از طرفي ديگر نبايد فراموش كرد كه آرسن ونگر بزرگترين مدرنيست و نوآور در مهد فوتبال، انگليس بوده است. پروفسور فرانسوي فوتبال در سال 1996 براي اولين بار سيستم غذايي بازيكنان فوتبال، در انگليس را به طور كلي تغيير داد. به نظر آرسن ونگر در انگليس بازيكنان بيشتر از شكر و گوشت در رژيم هاي غذايي خود استفاده مي كردند و به اندازه كافي سبزيجات در برنامه غذايي آنها وجود نداشت، كه اين موضوع باعث كاهش بازدهي بازيكنان ليگ جزيره شده بود.
سيستم غذايي مد نظر آرسن ونگر تحت تاثير از زماني مي باشد كه او در تيم ناگويا كامپوس ژاپن به عنوان مربي فعال بوده است. او همچنين براي اولين بار سبك و روشي جديد در تمرينات فوتبال، وارد انگليس كرد. براي نمونه استارت هاي سريع همانند رقابت هاي دو ميداني، از روش هاي نوين تمرين ونگر در 17 سال پيش يه حساب مي آمدند.
ارسن ونگر همچنان به اجراي يك فوتبال زيبا از سوي تيمش بسيار اهميت مي دهد، وي در اين مورد گفته است:"فوتبال يك هنر است، همانطور كه رقصيدن يك هنر است، اما اگر بتوان آنها را خوب اجرا كرد به يك هنر تبديل خواهند شد."