طرفدارى- يكى از فاكتورهايى كه به جذابيت بوندسليگاى يك طرفه در سال هاى اخير افزوده عملكرد شگفت انگيز تيم هاى صعود كننده به اين رقابت ها بوده است، آوگزبورگ براى نمونه يكى از اين تيم هاى شگفتى آفرين است كه در فصل آتى آلمان و بوندسليگا را در رقابت هاى ليگ اروپايى نمايندگى خواهد نمود. البته در سال هاى دورتر نيز چنين موضوعى قابل مشاهده است، براى نمونه كايزرسلاوترن در سال 1998 با مربى گرى اتو رهاگل بلافاصه بعد از صعود به بوندسليگا، فاتح اين رقابت ها شد و حتى هوفنهايم در سال 2008 با صعود به بوندسليگا، عنوان قهرمانى اين رقابت ها در نيم فصل را از آن خود نمود.
بيشتر تيم هاى صعودكننده جديد به بوندسليگا همانند پادربورن نيز با وجود اينكه تنها يك فصل موفق به ماندگارى در بوندسليگا شده اند، اما فوتبالى جذاب از خود به نمايش گذاشته اند، اين تيم نيز در رقابت هاى فصل اخير حتى در هفته پنجم به صدر جدول دست يافت. براى فصل آتى نيز حضور تيم هايى نظير دارمشتات كه تا دو فصل گذشته در بوندسليگاى سه حضور داشته و اينگول اشتادت كه هنوز بيش از ده سال از تاسيس آن نمى گذارد، در بوندسليگا به هيجان اين رقابت ها خواهد افزود.
بوندسليگا براى مدت زمان طولانى به صحنه سقوط و صعود پاندولى برخى تيم هاى خاص نظير كلن، برلين و فرانكفورت تبديل شده بود، اما در اين ميان ظهور برخى تيم ها در دسته هاى پايين تر بوندسليگا، رقابت را براى بازگشت تيم هاى كلاسيك تر فوتبال آلمان به بوندسليگا نظير آرمينيا بيله فلد،كايزرسلاوترن، نورنبرگ، دويسبورگ و بوخوم بسيار دشوار كرده، چون اين تيم هاى نوظهور با ايده هايى جالب، سرمربيانى شجاع مى خواهند از فوتبال به عنوان پرشى بزرگ استفاده نمايند.
چنين نوآوري هايى در فوتبال آلمان اما با سابقه و داراى پيشينه هستند، چون در هفته گذشته صعود دو باشگاه به بوندسليگا كه بيشترين تاثير را بر آن داشته اند پنجاه ساله شد و براى بسيارى اين زمان به عنوان مبدا و تولد اصلى رقابت هاى بوندسليگا مطرح است. در واقع رقابت هاى بوندسليگا به شكل فعلى آن در سال 1963 آغاز شد و تيم هاى حاضر در دور اول آن تنها به اندازه بزرگى كه داشتند در بالاترين سطح آن پذيرفته شدند، دو سال بعد از اين زمان در سال 1965 با صعود دو تازه وارد بوندسليگا دچار تغييرى شگرف و به نوعى مدرنيزه شد. فوتبال آلمان هرگز در يك سال و در يك روز شاهد صعود دو تيم تا اين حد تاثيرگذار به رقابت هاى بوندسليگا نبوده است، چون در تاريخ 26 ژوئن سال 1965، بايرن مونيخ با پيروزى 8:0 مقابل بورسيا برلين و بورسيا مونشن گلادباخ با تساوى 1:1 مقابل وورماتيا وورمز جواز حضور در سومين دوره از رقابت هاى بوندسليگا را به دست آوردند.
اين دو تيم به چنين افتخارى با بازيكنان جوانى كه مى بايست به اسطوره هاى فوتبال آلمان تبديل مى شدندرسيدند، بازيكنانى نظير فرانتس بكن باوئر، گرد مولر، سپ ماير، يوپ هاينكس و گونتر نتسر كه فوتبالى جذاب و تهاجمى را ارائه مى دادند به طورى كه بايرن مونيخ در 44 بازى فصل كه منتهى به صعود به بوندسليگا شد موفق به ثمر رساند 164 گل شده بود و مونشن گلادباخ نيز در همين تعداد بازى 109 بار دروازه حريفان را براى صعود به بوندسليگا باز نموده بود.
بازيكنان اين دو تيم ده سال بعد از اين اتفاق فوتبال جهان را به تسخير خود درآوردند و توانستند تا سال 1975 هر سه رقابت مهم و مطرح در سطح قاره اروپا را براى آلمان فتح نمايند. بهترين بازيكنان اين دو تيم همچنين به بازيكنان كليدى مانشافت در راه فتح رقابت هاى يورو 72 و جام جهانى 1974 بدل گرديدند. بين سال هاى 1969 و 1977 اين بايرن مونيخ و مونشن گلادباخ بودند كه همه نه قهرمانى در رقابت هاى بوندسليگا را بين خود تقسيم نمودند و از زمان صعود خود به بوندسليگا از پنجاه قهرمانى ممكن در اين رقابت ها، اين دو تيم در مجموع سى و چهار قهرمانى را به نام خود ثبت كرده اند.
بعد از پايان درخشان دهه هفتاد ميلادى براى اين دو تيم، بايرن مونيخ توانست خود را به عنوان قدرت بلامنازع فوتبال آلمان مطرح و تثبيت نمايد، اما مونشن گلادباخ به دليل مشكلات فراوان اقتصادى نتوانست اقتدار خود را حفظ نمايد، اما اين تيم حتى با وجود سقوط به دسته پايين تر هرگز تسليم نشد تا در فصل اخير به رده سومى رقابت هاى بوندسليگا دست يابد. در فصل آتى اين دو تيم آلمان را در رقابت هاى ليگ قهرمانان نمايندگى خواهند نمود كه چنين اتفاقى به طور دقيق در پنجاهمين سالگرد صعود هم زمان اين دو تيم به بوندسليگا روى مى دهد.