آنچه در آزادی گذشت...
سالن 12هزار نفری آزادی که دوران میانسالی خود را طی می کند در روزهای 30 بهمن تا 1 اسفند میزبان هشت تیم برتر کشتی فرنگی دنیا بود. پس از یک هفته از پایان این رقابت ها،هنوز اهمیت این رویداد و مباحث مربوط به آن نزد رسانه ها داغ است.
ایران، روسیه، آذربایجان، ترکیه، ارمنستان، آلمان، مجارستان و سوئد آمده بودند تا اقتدار خود را به نمایش بگذارند و از اقتدار کشتی خود در دنیا دفاع کنند.بی شک رقابت های جام جهانی تهران یکی از بهترین و با کیفیت ترین مسابقات در تاریخ برگزاری این رقابت ها بود.
آذربایجان برای نخستین بار قهرمان شد
پس از پایان مسابقات گروهی تیم های روسیه و آذربایجان با شکست دادن تمام رقبای خود به دیدار پایانی رسیدند و در این دیدار تیم آذربایجان موفق شد تیم روسیه را نیز شکست دهد و به مقام قهرمانی این دوره از مسابقات برسد. تیم کشتی فرنگی آذربایجان برای نخستین باردر تاریخ رقابت های جام جهانی موفق به کسب عنوان اولی شد،پیش از این بهترین عنوان این تیم کسب مقام سوم رقابت ها بود که در مسابقات جام جهانی 2014تهران به دست آمد.
در دیدار رده بندی تیم ایران موفق شد تیم ترکیه را شکست دهد و به مقام سوم برسد .در دیدار برای کسب مقام پنجم و ششمی تیم مجارستان تیم سوئد را شکست داد، تیم آلمان نیز تیم ارمنستان را مغلوب کرد و به مقام هفتم این دوره از مسابقات رسید و ارمنستان نیز در میان هشت تیم دررتبه آخر قرار گرفت.
حضور تیم ها با نفرات شاخص
تمامی تیم ها با نفرات شاخص خود در این مسابقات حضور داشتند ، در تیم روسیه کشتی گیرانی مانند : رومن ولاسوف ( قهرمان المپیک و جهان ) یوگنی سالیف ( نایب قهرمان جهان ) نیکیتا میلینیکوف ( قهرمان جهان ) حضور داشتند . در تیم ترکیه کشتی گیران شاخصی همچون : یونس اوزیل ( نقره جهان ) رضا کایالپ ( قهرمان جهان و برنز المپیک ) قرار داشتند . در تیم مجارستان کشتی گیران نامداری مانند : پیتر مودوس ( برنز المپیک و برنز جهان ) تاماس لورینچ ( نقره المپیک و برنز جهان ) پتر باسکی ( قهرمان جهان ) بالاژ کیس ( طلا و برنز جهان ) بالینت لام ( قهرمان جوانان جهان ) حضور داشتند . در تیم آذربایجان نیز کشتی گیران شاخصی همچون : روشن بایراموف ( نقره المپیک و طلای جهان ) حسن علی اف ( قهرمان جهان ) رسول چونایف ( برنز جهان ) الوین مورسالیف ( برنز جهان ) رفیق حسین اف ( قهرمان اروپا ) حضور داشتند .
ایران با ترکیبی از کشتی گیران با تجربه و شاخص و کم تجربه و در غیاب چهار ستاره اصلی خود ( حمید سوریان، امید نوروزی، سعید عبدولی و قاسم رضایی ) به روی تشک رفت و معلوم شد که تیم ملی کشتی فرنگی کشورمان در حال پوست انداختن است!
در ترکیب ایران محمد نوربخش، محسن حاجی پور، افشین بیابانگرد، محمدعلی گرایی، پیام بویری، رامین طاهری، یوسف اخباری، محمد کریمی، حبیب اخلاقی، علی زینتی رفاه، مجتبی کریم فر، داود عابدین زاده، مهدی علیاری، سید مصطفی صالحی زاده، بهنام مهدی زاده و بشیر باباجان زاده حضور داشتند.
ولی آنچه مشهود بود این بود که ملی پوشان کشورمان با این نفرات هم می توانستند کارهای بزرگی انجام دهند و نتیجه بهتری بگیرند اما ضعف و خستگی کشتی گیران بیش از فاکتور های فنی در تیم ایران نمایان بود .
استقبال تماشاگران دلچسب نبود
تماشگران در روز اول مسابقات استقبال خوبی از مسابقات نداشتند و بیشتر سکوهای تماشاگران خالی بود، البته یکی از دلایل آن را باید تبلیغات کم فدراسیون کشتی وکم توجهی رسانه ملی تا پیش از آغاز رقابت ها دانست. پس از شکست تیم ایران برابر آذربایجان نیز بسیاری از تماشاگران سالن مسابقات را ترک کردند.البته در روز دوم تماشگران بیشتری از مسابقات استقبال کردند و همین تشویق کافی بود تا تیم ملی کشورمان به خود بیاید و در دیدار رده بندی ترکیه را مغلوب کند.
سرمربیان ایرانی در تیم های خارجی
یکی از نکات قابل توجه در مسابقات جام جهانی حضور دو سرمربی ایرانی در راس کادر تیم های آذربایجان و سوئد بود.جمشید خیر آبادی دستیار سابق محمد بنا در تیم ملی کشتی فرنگی کشورمان هدایت آذربایجانی ها را بر عهده داشت و دو مربی ایرانی دیگر نیز اورا همراهی می کردند. جمشید خیر آبادی مربی سازنده سامان طهماسبی است او در دوره ی ریاست محمدرضا طالقانی مسئول کمیته استعداد یابی فدراسیون کشتی بود و بعد از آن در تیم ملی کشتی فرنگی همکار محمد بنا شد و در کنار محمد بنا تجربیات فراوانی به دست آورد.جالب اینکه بعد از قهرمانی در رقابتهای جام جهانی رئیس جمهور آذربایجان جایزه ای 100 هزار دلاری به جمشید خیرآبادی داد و از زحمات این مربی تشکر کرد .
در تیم ملی سوئد نیز محمد باب الفتح به عنوان سرمربی و بهرام سیف خانی به عنوان مربی هدایت کشتی گیران را برعهده داشتند. همچنین جلال کاکاوند داور بین المللی ایرانی الاصل مقیم سوئد سرپرست تیم ملی کشتی فرنگی این کشور بود.
احساسات جالب توجه مربی آذربایجان
احساسات عجیب و غریب و جالب توجه جمشید خیرآبادی مربی ایرانی تیم آذربایجان توجه همه به ویژه تماشاگران را به خود جلب کرده بود ، بعد از برد تیم آذربایجان مقابل تیم ایران جمشید خیرآبادی برای دقایقی از هوش رفت و با تلاش پزشک مسابقات حال جمشید خیرآبادی بهتر شد و بهبودی یافت. این مربی ایرانی در دیدار فینال آذربایجان و روسیه به شدت مورد تشویق تماشاگران کشورمان قرار گرفت.
حضور فعال اهالی رسانه
در این دوره از مسابقات عکاس ها و خبرنگاران زیادی حضور داشتند .خبرگزاری های معتبر کشور و سایت های پربیننده ورزشی با اعزام خبرنگار وعکاس لحظه به لحظه اخبار مسابقات را مخابره می کردند. عکاسان زیادی نیز در کنار تشک مسابقات حضور داشتند و ازلحظه های باشکوه کشتی ها عکس می گرفتند.
لالوویچ در تهران
هیات رئیسه اتحادیه جهانی کشتی از روز اول در سالن حضور داشتند و نظارت کامل بر مسابقات داشتند ، در مراسم افتتاحیه نناد لالوویچ رئیس اتحادیه جهانی طی سخنرانی گفت : " سلام به پرشورترین و مشتاق ترین طرفداران کشتی در دنیا و سلام بر بهترین کشتی گیران جهان. سلام به دوست داران جذابترین ورزش دنیا. سال قبل هم مسابقات باشکوهی را در ایران برگزار کردیم، کشتی در زندگی مردم ایران جریان دارد و ورزش کشتی در ایران ورزشی خاص و پرشور است " .
تماشاگران هم نناد لالوویچ را با شعار " لالوویچ دوستت داریم " مورد تشویق خود قرار دادند .
فرزند خادم نوازنده پیانو
در مراسم افتتاحیه گروه موسیقی حضور داشتند و ترانه ی «ای ایران» را به صورت زنده اجرا کردند، نوازندگی پیانوی این گروه را پوریا خادم فرزند رسول خادم، رئیس فدراسیون کشتی بر عهده داشت که به خواست پدر راه هنـر را در پیش گرفته و در این راه استعداد خوبی از خود نشان داده است.
ایران میزبان شایسته
میزبانی ایران در این دوره از مسابقات بسیارخوب بود و مورد تمجید اعضای اتحادیه جهانی کشتی قرار گرفت.به طوری که از حالا می توان امیدوار بود که در آینده ایران بتواند میزبانی رقابت های جهانی را بر عهده بگیرد.
سبز پوش شدن سالن 12 هزار نفری
دور تا دور سالن مسابقات به شکل جالبی طراحی و با بنر های سبز تزئیین شده بود و کفپوش های سالن هم با چمن مصنوعی زیبا تر شده بود که این طراحی جالب حال و هوای دیگری به مسابقات داده و زیبایی خاصی را به سالن مسابقات بخشیده بود.